Plin i cijene grijanja na plin
Moderator: anex
-
nednedjelja
#1 Plin i cijene grijanja na plin
- Za 80-ak kvadrata novembarski račun 200+ KM, za decembar 300+ KM
- Plinski bojler, grijanje plus topla voda (kuhanje ide na struju)
Koliko vi potrošite u zimskim mjesecima?
- Plinski bojler, grijanje plus topla voda (kuhanje ide na struju)
Koliko vi potrošite u zimskim mjesecima?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Plin i cijene grijanja na plin
Ima tema ali 150 za 2 peci
Jel se barem ugrijes?
Jel se barem ugrijes?
- shape of despair
#3 Re: Plin i cijene grijanja na plin
zivio u kuci,nikakva izolacija: 300+. sad u stanu, veca kvadratura za 5m2, 120KM prosjek.
nije plin za velikih kuca pisebno sa slabom stolarijom i izolacijom
nije plin za velikih kuca pisebno sa slabom stolarijom i izolacijom
-
NediM17
#4 Re: Plin i cijene grijanja na plin
Ne smijem od stida ni napisati, stan otprilike toliki (78 m2), juzna orijentacija, osuncan (kad ima sunca naravno), zgrada izolovana, stolarija PVC Trocal, termo stakla, podno grijanje, termostati u sobama na 22 stepena, temp. vode u sistemu 40, novembar manje od 30 KM, decembar malo vise od 60 KM, grijanje i topla voda.
Evo jutros npr. suncan dan, nije se grijanje nikako ukljucivalo, 22 stepena u stanu.
Kad zadje sunce ukljucim grijanje i iskljucim navece kad se krene na spavanje, ujutro kad ustanem temp. i dalje 22.
Bojler Vaillant 24 kW, kondenzacijski.
Dok sam zimovao u kuci, trosoban stan na spratu cca. 70 m2, puna cigla, obicna fasada, stari drveni prozori to je znalo izlaziti po 300-400 KM mjesecno.
I to da se ne ugrijemo, ubi studen po nogama.
Evo jutros npr. suncan dan, nije se grijanje nikako ukljucivalo, 22 stepena u stanu.
Kad zadje sunce ukljucim grijanje i iskljucim navece kad se krene na spavanje, ujutro kad ustanem temp. i dalje 22.
Dok sam zimovao u kuci, trosoban stan na spratu cca. 70 m2, puna cigla, obicna fasada, stari drveni prozori to je znalo izlaziti po 300-400 KM mjesecno.
- nepass1
#5 Re: Plin i cijene grijanja na plin
49m², ja placam 30 mjesecno, bilo ljeto zima. U pretplati bio 100KM zadnji racun. Temperatura na 25⁰
Ja kad sam sam kuci i ne palim ga nikako, ovaj xiaomi prociscivac zraka tad pokazuje 22⁰
Ja kad sam sam kuci i ne palim ga nikako, ovaj xiaomi prociscivac zraka tad pokazuje 22⁰
- alica.k
#6 Re: Plin i cijene grijanja na plin
Novembar 120, decembar 200 - ne znam sta bi. Za 70 m2.
-
nednedjelja
#7 Re: Plin i cijene grijanja na plin
Ugrije se sve perfektno, često je i prevruće pa se smanjuje ili gasi.
A često radi i cijeli dan jer uvijek neko ima u kući.
Dok sam bio na pećima bio je puno manji račun, ali se i manja površina grijala.
Doduše onda je bio veći račun za struju zbog bojlera.
-
crveni_makovi
#8 Re: Plin i cijene grijanja na plin
E ovo podno grijanje me zanima - ko to kvalitetno radi i koliko kosta? Od svega u sta bi rado ulozila, to me najvise privlaci.NediM17 wrote: ↑16/01/2022 15:19 Ne smijem od stida ni napisati, stan otprilike toliki (78 m2), juzna orijentacija, osuncan (kad ima sunca naravno), zgrada izolovana, stolarija PVC Trocal, termo stakla, podno grijanje, termostati u sobama na 22 stepena, temp. vode u sistemu 40, novembar manje od 30 KM, decembar malo vise od 60 KM, grijanje i topla voda.
-
NediM17
#9 Re: Plin i cijene grijanja na plin
Ja sam kupio stan u novogradnji sa takvim grijanjem tako da ti ne bih znao odgovor. Rade ljudi sve, samo vjerujem da je to veliki i skup zahvat kad se naknadno radi. Da je dobro, dobro je, podovi topli, naročito je merak u kupatilu stati na tople pločice poslije kupanja. Još jedna prednost je što su ti zidovi slobodni od radijatora tako da je lakše i namještaj uklopiti. Npr. u dnevnom boravku imam prilično veliku ugaonu garnituru a da postoji radijator ili ne bi išla ugaona garnitura ili bi se morao radijator zakloniti pa onda tu nije moguće sjediti od vrućine a u ostatku prostorije slabije grijanje plus gubitak na prostoru.
Ali s druge strane vazda me strah da šta ne procuri, eto poplave i havarije, da li od mene komšiji ispod ili meni od komšije iznad.
Ali s druge strane vazda me strah da šta ne procuri, eto poplave i havarije, da li od mene komšiji ispod ili meni od komšije iznad.
-
crveni_makovi
#10 Re: Plin i cijene grijanja na plin
Hvala @NediM17
To je predobra stvar. Užitak mi je uvijek kad u kupatilu stanem na topal pod a ako se poživi još kontam da je to velika pomoć i kad si stariji.
Kontala sam pri potpunom renoviranju stana gdje bogzna nikad više neće raditi nikakvo centralno grijanje sta da uvedem pa cu polako pogledati i ova rjesenja s hidraulikom a i bez - samo na struju da vidim koliko kosta taj sport. Uvijek bi rado u startu ulozila u nesto vise pa da poslije polako uzivam u tome ako mi se poklope sve racunice.
To je predobra stvar. Užitak mi je uvijek kad u kupatilu stanem na topal pod a ako se poživi još kontam da je to velika pomoć i kad si stariji.
Kontala sam pri potpunom renoviranju stana gdje bogzna nikad više neće raditi nikakvo centralno grijanje sta da uvedem pa cu polako pogledati i ova rjesenja s hidraulikom a i bez - samo na struju da vidim koliko kosta taj sport. Uvijek bi rado u startu ulozila u nesto vise pa da poslije polako uzivam u tome ako mi se poklope sve racunice.
-
nednedjelja
#11 Re: Plin i cijene grijanja na plin
Kakve su vam danas vijesti?
Moj račun za januar je još veći od decembarskog.
Moj račun za januar je još veći od decembarskog.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: Plin i cijene grijanja na plin
Jos nije stiglo
Strepimo
Pa bilo je hladnije i poskupilo je
Strepimo
Pa bilo je hladnije i poskupilo je