svi u napad wrote: ↑14/01/2022 01:19
sehohari wrote: ↑13/01/2022 22:52
Fotelje su SDA muljaza
Rekao sam - spin
. I Bakir zna da ovako nesto ne bi mogao prodati nikome, ako ne ukljucuje nesto konkretnije od fotelja
Sehohari izvini ali ti u svojoj ljubavi prema BiH si pravi romanticar i politicki naivac. Kao prvo nas narod je umoran i neorganizovan i samo mu je bitno da se ne puca. Nismo nikad vladali drzavom i sad kad to trebamo i imamo pravo ne znamo ai ovi drugi nam ne dozvoljavaju i trebace im puno vremena da svare da se i mi nesto pitamo. Pa Bakir je izdao tj. prodao drzavu ne podizanjem tuzbe protiv Srbije a da ne proda izborni zakon. Kao prvo on ce veci broj mjesta za Bosnjake prikazati primitivnom narodu kao pobjedu i Bosnjaci ce to popusiti nadajuci se da ce i neko iz njihove familije postati ministar ili direktor te zaposliti rodbinu. Zivotna filozofija je jednostavna. Bakir je kukavica, glup tj. politicki neobrazovan i ucjenjen. Meni je neshvatljivo da se bosanske partije boje Hrvata koji igraju jednu naivnu politicku igru hajcajuci medije da oni stoje na strani Mile. Samo politicki glupan i strateski neobrazovan covjek se upeca na to. Pa oni su i u ratu bili na nasoj strani ne iz ljubavi vec iz potrebe da mi budemo topovsko meso i brana da im Srbi ne disu za vratom. Za razliku od nas oni dobro znaju da se Srbi nikad nece smiriti i odustati od Nacertanija i vjerujte da bi oni opet bili sa nama u borbi protiv Srba. Oni ne zele Srbe ni blizu Zagreba a kamo li iste u Zg. Druga stvar koja je jako uticala na popustanje ridjobradog glupana je ucjena. Vidjet ce te kad se usvoji IZ da ce se pojaviti Sebijene diplome i papiri o njenom studiranju i naucnom radu u ZG. Iako je ovu aferu vec 95% raje zaboravilo nikad se ne zna sta moze onih 5% uraditi. Treca stvar je medjunarodna politika tj. politika Zapada koja je zasnovana na pragmatizmu. nemaju oni vremena da se bakcu sa bosanskim loncem i da istrazuju istinu koju znaju dobrim dijelom ali zbog muslimana ne zele napraviti normalnu drzavu. Dakle po pragmatizmu svako ce dobiti po nesto (o tome je i sam Bake par puta govorio) tako da je kukavica vec odradila posao jer i njemu on odgovara jer ce ponovi dobiti izbora i nastaviti vladati na 23% teritorije. U ovoj prljavoj igri odvratnog izdajnika ogromnu krivicu snosi i opozicija koja je dozvolila bez gotovo ikakvog otpora da izdajnik ide na pregovore sam kao prvi sultan. Na nasu zalost izgubili smo izgleda zadnju sansu da nesto napravimo od ove drzave. Sto je najgore dusmani ce opet za 20-ak godina traziti nove ustupke koje ce zet ili kcerka izdajnika dati bez razmisljanja. Tuzno da tuznije ne moze biti. Bit cemo sretni da nece biti rata i da cemo imati 5 ministara iz SDA i 50-ak direktora. Zna se i koja cemo ministarstva dobiti. Hajd dosta od mene. laku noc. Zivjeli.
De manite se tih suplji o Sebijinoj diplomi, kao njemu je to toliko vazno... ne mogu da vjerujem. To je u rangu onih koji misle da su se Dodik i Bakir dogovorili oko ove krize kako bi dobili izbore.
Onda, Bakiru je stranka trenutno pred raspadom. Opozicija ce iskoristiti priliku (nakon svih ovih napada sa strane SDA) da ga politicki izmasakrira, a ionako mu oni trebaju u daljnjem toku stvari oko promjene ustava.
A Bakir je zasad vec jednom liferovao dobro. Onaj deal u Mostaru je za Bosnjake tamo ispalo dobro.
I jos nesto: Nisu sve Bosnje Sarajlije pa da im nacionalisti mogu po gradu setati, pekare otvarati, dok je njima samo do toga da negdje ulete u javnu sluzbu.
Ako ljudi po Stocu, Kiseljaku, Jajcu, svim tim mjestima vide da im je Bakir bez ispaljenog metka prodao babovinu onome koji ih i dan-danas maltretira, drzi kao gradjane drugog reda, bit ce sigurno nekih problema. Znaju oni s kim zive.