Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
problemnatravunu wrote: ↑12/01/2022 06:35
Nego, evo i sredine januara ,
rekoše da sad negdje treba da se otvori onaj ruski MERE diskont, pisalo negdje na Ilidži , ima li išta konkretno, zna li iko išta,
gdje će biti, i hoće li uopće biti ?
drugtito2011 wrote: ↑12/01/2022 10:49
Lidl kupuje zemlju kod Gracanice, info od pojedinaca koji su prodali parcele. Dobra lova se dobila.
Logičan potez uprave Lidla. Gračanica je atraktivna a već su to davno prepoznali Bingo, Konzum, Robot, Jysk, Fis, Mega diskont, Piemonte, Etna itd. U Stjepan polju je lokacija budućeg Lidla. I sad u Gračanicu dolaze šopingovati ljudi u krugu od 50 KM, Ozren, Doboj, susjedni gradovi i općine FBIH. Od posla čaršija
Lidl kupuje zemlju kod Gracanice, info od pojedinaca koji su prodali parcele. Dobra lova se dobila.
Logičan potez uprave Lidla. Gračanica je atraktivna a već su to davno prepoznali Bingo, Konzum, Robot, Jysk, Fis, Mega diskont, Piemonte, Etna itd. U Stjepan polju je lokacija budućeg Lidla. I sad u Gračanicu dolaze šopingovati ljudi u krugu od 50 KM, Ozren, Doboj, susjedni gradovi i općine FBIH. Od posla čaršija
Baš tako...popriličan broj ljudi se vrti svakodnevno kroz Gracanicu...od Doboja pa do Tuzle.
Samo pogledati industriju u Gracanici i sve je jasno kao dan. Ljudi znaju posao. Jos da imaju podrsku vlade kao sto imaju podobne firme...
Ovih informacija na sve strane. Opet informacija koju ja imam je da je Lidl rezervisao parcelu u Lukavcu, tačnije prije nadvoznjaka iz pravca Lukavca prema TZ sa desne strane (prije Majora). Navodno finalizacija posla krajem ovog mjeseca. Pa sad hajde znaj.
Suska se da je Senad podmazao da se neke parcele u Zivinicama ne prodaju Lidlu.
Naravno ništa provjereno, sve iz nekih poslovnih krugova.
Ovih informacija na sve strane. Opet informacija koju ja imam je da je Lidl rezervisao parcelu u Lukavcu, tačnije prije nadvoznjaka iz pravca Lukavca prema TZ sa desne strane (prije Majora). Navodno finalizacija posla krajem ovog mjeseca. Pa sad hajde znaj.
Izgleda ništa, barem nema ništa vijesti u javnosti , i baš me čudi, s obzirom da su totalno jednostavnog koncepta svojih objekata, ono, tipa skladište!
Kako mislite "finalizacija poslova"?
Kao i većina napisanog po ovom pitanju i ovo se pokazalo kao dezinformacija. Al s obzirom iz kakvih krugova je priča došla, nije ni čudo.
Pozdrav, zna li netko kako je sastavljena obuka za regionalnog voditelja prodaje ?
Koliko mjeseci radis kao prodavac, koliko kao zamjenik voditelja, voditelj i od koga učiš vođenje regije ?
Hvala
ona22 wrote: ↑10/02/2022 15:32
Pozdrav, zna li netko kako je sastavljena obuka za regionalnog voditelja prodaje ?
Koliko mjeseci radis kao prodavac, koliko kao zamjenik voditelja, voditelj i od koga učiš vođenje regije ?
Hvala
Jeli vec bio konkurs za taj posao? Kakva je plata?
U Njemackoj je 68.000 eura plus dobijes auto, ali kazu radis vise od 60 sati sedmicno...
Bio je konkurs , obuka traje 18 mjeseci , ali je meni vazno koliko traje dio obuke kad radis u prodavnici kao prodavac,jer imam manji problem s ledjima,pa u slucaju da me zovnu , da sam pripremljena na ono sto me ceka ...
Za platu ne znam , kad sam rekla da očekujem 2k KM , komentirali su njemci samo da ok,to je kao prema onome sto sam do sada radila ...pa pretpostvaljam da je veća od toga ...
Ja sad radim 8ipo sati dnevno za malu placu , tako da je 10 sati dnevno za Lidlovu plaću skroz OK , jos placaju i dodatak za boravak u inozemstvu na obuci ...
ona22 wrote: ↑10/02/2022 15:49
Bio je konkurs , obuka traje 18 mjeseci , ali je meni vazno koliko traje dio obuke kad radis u prodavnici kao prodavac,jer imam manji problem s ledjima,pa u slucaju da me zovnu , da sam pripremljena na ono sto me ceka ...
Za platu ne znam , kad sam rekla da očekujem 2k KM , komentirali su njemci samo da ok,to je kao prema onome sto sam do sada radila ...pa pretpostvaljam da je veća od toga ...
Ja sad radim 8ipo sati dnevno za malu placu , tako da je 10 sati dnevno za Lidlovu plaću skroz OK , jos placaju i dodatak za boravak u inozemstvu na obuci ...
Jeli to onaj assesment day sto je bio u januaru? Kad krece taj traineeship? Znaci nece ni u naredni 18 mjeseci otvoriti prvi Lidl u BiH. Tek ce ono tamo ljeto 2024.
Jeste , onaj iz Januara .
Trainee kreće 01.04. , znači 2024 otvaranje ... ili eventuralno kraj 2023 ..ne znam hvataju li oni sezonske mjesec 12 mj je jedan od jačih po prometu u maloprodaji ...
Vidis ti kako se to radi, trening uposlenika, visemjesecne obuke, plate dobre, sve kontra Binga. Nedavno boravio u novootvorenom bingo marketu, ludnica, kasirka u sred guzve zove stariju kolegicu da joj objasni kako se naplacuje kad neko placa karticom. Onda one sifre za peciva, ajd sto ne znaju napamet, vec im isprintali u crnobijeloj boji slike peciva i sifre, i kao prema tome bi trebale prepoznati koji hljeb/pecivo je u vrecici pa onda sa musterijom uporedjuju koje bi moglo biti. Onda jos i nasa stoka od naroda dobacuje, sta si tu sjela ako ne znas radit, koliko je samo stresno tim radnicama i za kakvu platu, tuga.