Dešavanja u Srbiji

¤ jelena ¤

#56126 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

belfy wrote: 08/01/2022 22:37
¤ jelena ¤ wrote: 08/01/2022 03:39 U čemu je problem s Jergovićevim tekstom, pored ove, očito uspješne, manipulacije naslovom (koji btw uopšte nije Jergovićev :-) )?

Čovjek piše o sumnji koja je prisutna u javnosti i navodi par opcija od kojih je samo jedna moguća ili tačna i to... možda.

ili-ili...

ili je jedno ili je drugo...

ili je problem u Đokoviću i njegovom nevakcinisanju ili je problem u diskriminaciji Đokovića od strane ovih koji odlučuju da li će mu biti dozvoljeno da učestvuje na turniru u Australiji.

Dakle, dvije opcije...administrativni propust od strane nevakcinisanog pojedinca ili diskriminacija zasnovana na nacionalnoj pripadnosti jednog od najjačih favorita. U slučaju da je ovo drugo, onda je to fašizam, a oni što ga sprovode fašisti tj. najgori ološ.

I jedna i druga opcija su trenutno aktuelne u javnosti i po medijima u regionu. Čovjek ih je naveo, prokomentarisao na svoj način i sve to uradio na svojoj fb stranici pod punim imenom i prezimenom.

Sve ostalo zavisi od toga kako čitalac vidi situaciju i navedene opcije o kojima niko od nas nema pouzdane i nedvojbene informacije, nego donosi zaključke na osnovu svojih ličnih uvjerenja i gomile pretpostavki uključujući i predrasude.
jeste!
:zid:

P.S. ja sam mislio da si ti iznad ovog nivoa...
Ništa strašno....tako i ja baš često izmaštam i utripujem kako ljudi čitaju s razumijevanjem i mogu razlikovati prepričavanje ili tumačenje pročitanog Jergovićevog teksta od iznošenja ličnog mišljenja o ovom slučaju Đoković ili Đokoviću uopšte, al....jbg...

u stvarnosti to nije tako....
Last edited by ¤ jelena ¤ on 09/01/2022 10:21, edited 1 time in total.
Haris.ba

#56127 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

Bloo wrote: 09/01/2022 00:31 A mozda ipak misli na federaciju...
Mozda covjek uvodi neke druge termine. Ono, u federaciji smo, ali mi se ne petljate u posao.

To nije uspjelo ni sa CG. Treba mu neko objasniti da bi bio u Srbiji u statusu Canka. Canak i Dodik zajedno u borbi za veca prava autonomnih pikrajina u Srbiji. :mrgreen:
Last edited by Haris.ba on 09/01/2022 00:39, edited 1 time in total.
Palmalma

#56128 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Palmalma »

Društvene mreže bruje o datumu Đokovićevog PCR testa, još se niko ne oglašava

Novak Đoković dobio je pozitivan rezultat na PCR testu na korona virus 16. decembra, na osnovu čega je zatražio i medicinsko izuzeće, pokazuju zvanični dokumenti objavljeni o ovom slučaju na sajtu australijskih institucija.

Samo dan kasnije 17. decembra, Novak Đoković prisustvovao je dodeli nagrada Teniskog saveza Beograd, što je vest koju su preneli tada sajtovi dnevnih listova.

Na društvenim mrežama povela se čitava polemika o tome kako je Đoković pozitivan prisustvovao događaju samo dan kasnije i postavlja se pitanje da li se tog 16. decembra testirao ili dobio rezultat PCR testa.

Dnevni list Danas nije uspeo za sada da dobije komentar o ovim okolnostima od predstavnika PR tima koji zastupa Đokovića, kao ni od teniserovog oca Srđana Đokovića.

Kako nam je rečeno u njegovom PR timu, ništa „neće komentarisati dok se ne završi sudski proces, što je molba Đokovićevih advokata“.

Prema dokumentima koja su objavljena na zvaničnom sajtu nadležnih australijskih institucija, srpski teniser zatražio je medicinsko izuzeće koje mu omogućava da uđe u Australiju bez primanja dve doze vakcine na osnovu toga što je nedavno bio obolelo od kovida 19.

– Prvi kovid PCR pozitivan test dobijen je 16. decembra 2021, prošlo je 14 dana od tada, a gospodin Đoković nije imao temperaturu ili respiratorne simptome kovida 19 u poslednja 72 sata – ovo je prema dostupnim dokumentima navedeno u Sertifikatu o izuzeću, koji je Đoković dobio 30. decembra, a koji mu je izdao glavni medicinski predstavnik Tenis Australije, australijskog teniskog saveza.

Na drugoj strani, mediji preneli su da je 17. decembra, dan nakon što je navodno otkriveno da je kovid pozitivan, Novak Đoković bio na dodeli nagrada mladim teniserima koju je je organizovao Teniski savez Beograda.

Đoković je tom prilikom dodelio priznanja mladim teniskim laureatima, a i sam je primio ikonu Belog Anđela od predstavnika TSB.

– Dodeli pehara koja je održana u Teniskom centru Novak na Dorćolu prisustvala su samo nagrađena deca, bez šireg auditorijuma zbog epidemioloških mera usled pandemije izazvane virusom korona – navodi se u izveštajima sa tog događaja.

Podsećanje da je Novak Đoković bio pozitivan na kovid 19 a da je potom otišao na dodelu nagrada na svom Tviter profilu preneo je novinar Njujork tajmsa Ben Rotenberg, koji je inače poznat i po tome što piše veoma kritične tekstove o Đokoviću, zbog čega ga optužuju i da je ostrašćeni protivnik srpskog tenisera.

Rotenbergov tvit izazvao je dosta polemike na društvenoj mreži.

On je na Tviteru naveo i da formulacija koja je upotrebljena u prethodno pomenutim dokumentima ne daje nedvosmislen odgovor na pitanje da li je Đoković 16. decembra dobio pozitivan rezultat ili je samo 16. decembra radio PCR test, čiji je rezultat mogao i dobiti sa par dana zakašnjenja.

Drugi mediji, uključujući i BBC, preneli su međutim da je Đoković potvrdu da je inficiran kovidom 19 dobio upravo 16. decembra.

U slučaju kada je osoba pozitivna na prisustvo kovida 19, trebalo bi da bude u kućnoj izolaciji u periodu od 14 dana, predviđeno je postojećim propisima u Srbiji.

Ben Rotenberg je takođe preneo i da je 16. decembar bio dan kada je Đoković imao dosta obaveza.

Tada je učestvovao na panelu Putem šampiona, čiji je organizator njegova fondacija, zajedno sa košarkašicom Sonjom Vasić i trenerom Željkom Obradovićem, a takođe je prisustvovao i predstavljanju poštanskih marki na kojima se nalazi.

Podsetimo, Novak Đoković u Park hotelu čeka odluku suda o žalbi na rešenje da mu se uskrati pravo boravka u Australiji.

U dokumentima koji su podneli njegovi advokati navodi se između ostalog da je Đoković vizu dobio u novembru, a medicinsko izuzeće u decembru, kao i da je od odeljenja unutrašnjih poslova dobio dokument u kome se navodi da može da uđe u zemlju bez obaveznog odlaska u karantin.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/drus ... -oglasava/
Last edited by Palmalma on 09/01/2022 00:43, edited 2 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#56129 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

Haris.ba wrote: 09/01/2022 00:37
Bloo wrote: 09/01/2022 00:31 A mozda ipak misli na federaciju...
Mozda covjek uvodi neke druge termine. Ono, u federaciji smo, ali mi se ne petljate u posao.
Mislis ko u SAD-u? Texas ima smrtnu kaznu, neka druga drzava unutar SAD nema?
Haris.ba

#56130 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

Bloo wrote: 09/01/2022 00:39
Haris.ba wrote: 09/01/2022 00:37

Ma ni nalik. Teksas ima smrtnu kaznu za krivicna djela ubistva koja nisu federalna krivicna djela ubistva.
Osmi Socrates

#56131 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Osmi Socrates »

Sve je to šupalj argument.

Ako imaš simptome, obavezan si da se izoliraš. Nećeš na test ići bez simptoma, osim ako nisi natjeran zbog nečega.

Dakle, logika kaže da ako je Nole išao na test 16. decembra, imao je barem dan prije simptome, i bio je obavezan da se izolira čim je to primjetio.

On se međutim nije ponašao kao da se to zaista i desilo.
Last edited by Osmi Socrates on 09/01/2022 00:46, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#56132 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

Haris.ba wrote: 09/01/2022 00:41
Bloo wrote: 09/01/2022 00:39

Ma ni nalik. Teksas ima smrtnu kaznu za krivicna djela ubistva koja nisu federalna krivicna djela ubistva.
Razumijem ja tebe, ali Teksas ima smrtnu kaznu dok druga drzava nema iako su obje u SAD-u.
Da bi pocinio federalni zlocin, zna se sta mora raditi.
Vrhovni sud je nadlezan za sve drzave sto se tice odredenih stvari, ali i dalje stoji fakt da SVAKA drzava moze urediti svoj dio do odredene granice.

Znaci, Rs i Srbija mogu biti u federaciji kao sto su na primjer drzave u SAD i Australiji.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#56133 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Str0nz »

U sljedecem filmu The Purge serije neka angazuju ove,

Mislim da bi svima trebalo biti jasno da je ovo stvaranje srpskog sveta u pokusaju, projekat finansiran i rezisiran od vrha vlade u Srbiji sve prema dole.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#56134 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PreWiBa »

Str0nz wrote: 09/01/2022 02:28 U sljedecem filmu The Purge serije neka angazuju ove,

Mislim da bi svima trebalo biti jasno da je ovo stvaranje srpskog sveta u pokusaju, projekat finansiran i rezisiran od vrha vlade u Srbiji sve prema dole.
Ove Sandžaklije su fakat šupci.
Urgijaju im bukvalno u mjestu gdje čine 90% stanovništva.
alijagoro

#56135 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by alijagoro »

sehohari wrote: 09/01/2022 02:38
Str0nz wrote: 09/01/2022 02:28 U sljedecem filmu The Purge serije neka angazuju ove,

Ne kontam prozivanje Sandzaklija,kao da smo mi nesto hrabriji po ovom pitanju.
Gandalf

#56136 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Gandalf »

Kako god, sada im je valjda jasno da im je picousti pričao bajke prije neki dan. Možda sljedeći put neće pred njim imati teleće poglede i osmijehe.
costacurta

#56137 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

Kod nas u Tz Jasmin napravio party na trgu za Božić, to kolači to kugano vino to kolo srpskih sestara to ples..... a ne do Bog da za državni praznik okači neku zastavicu duž južne magistrale ko npr Brankov most ili Gazela štobje ukrašena konstantno, ili još gore ako neko okači neki trans na pasarelu tipa "pamtimo, opominjimo 11. 07. 95." odmah se leti da se skida da se ne bi naljutio ko. Ko da se naljuti? Jel ovakvi sa ovog klipa il Draško? :roll:
Kapija je MORALA da bude obilježena reflektorima ko što sija sa Trga na manifestaciji Zima u Tuzli, ali bradatom jarcu je bitnije šta će drugi reći nego samopoštovanje.
¤ jelena ¤

#56138 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

sehohari wrote: 08/01/2022 23:09
drag_gost wrote: 08/01/2022 22:58

I ja... nevjerovatno.
Mislim da ona ne misli to u fazonu "mi smo Srbi", već u fazonu da je sa balkana pa manje vrijedi nego jedan Švicarac Federerer ili neki Nijemac, tj. iz zapadne evrope.
Upravo se na to odnose Jergovićeve riječi:

"da je nacionalno, regionalno ili rasno pogrešno konfiguriran čovjek postao najbolji na svijetu".

I Jergović to gore različito tretiranje ljudi iz različitih dijelova svijeta naziva fašizmom koji se ogleda u načinu ophođenja prema Đokoviću na teritoriji Australije...oduzimanju mobitela, smiještanju u hotel za ilegalne migrante itd....Dakle, jedan dio javnosti misli da Đoković ne bi bio tako tretiran da je Nijemac ili Švajcarac.... ili neko sa Zapada.
U tom mišljenju prednjače Srbi, ali ne samo oni, nego i ostali Đokovićevi navijači i fanovi sa ovih prostora.

To mišljenje je čvrsto ukorijenjeno u ovdašnjoj javnosti i Jergović to komentariše.

Drugi dio javnosti, najviše oni koji nisu naklonjeni Đokoviću, ne misli tako, nego izvor problema vide isključivo u tome što Đoković nije vakcinisan, što nema validnu dokumentaciju za to nekakvo izuzeće i ne vide nikakav problem u načinu tretiranja ovog tenisera sa naših prostora od strane ovih u Australiji koji odlučuju o svemu tome na teritoriji njihove zemlje.

I to je to pa kako ko shvati...
ljubicasti limun

#56139 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljubicasti limun »

alijagoro wrote: 09/01/2022 03:36
sehohari wrote: 09/01/2022 02:38

Ne kontam prozivanje Sandzaklija,kao da smo mi nesto hrabriji po ovom pitanju.
Pa dobro, za nas svi govore da smo pi*ke, a cesto i jesmo, ali Sandzaklije se busaju u prsa da su oni zapravo odbranili BiH. Sto sad ne odbrane Sandzak? I zasto ne mrcvare Srbiju kako ona mrcvari BiH RS-om? Stvarno im mogu lijepe probleme praviti, legalnim putem, pa pricom o vecem stepenu autonomije, pa otcjepljenju, itd. Imaju cak i historijske osnove za otcjepljenje. Ako Vojvodina moze pokretati pricu o tome, zasto ne moze ili nece Sandzak? Jer se boje ti sandzacki lavovi ili sta? Ako im je Bosna majka, kako tvrde, zasto je ne brane tamo gdje je sad najpotrebnije, u Srbiji? Al izgleda da je lakse otvarat firme po BiH, u sprezi sa SDA, kur*it se i dovlaciti citav taj cudni srpsko-muslimanski mentalitet u BiH.
konami666

#56140 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by konami666 »

¤ jelena ¤ wrote: 09/01/2022 11:09

Mislim da ona ne misli to u fazonu "mi smo Srbi", već u fazonu da je sa balkana pa manje vrijedi nego jedan Švicarac Federerer ili neki Nijemac, tj. iz zapadne evrope.

"da je nacionalno, regionalno ili rasno pogrešno konfiguriran čovjek postao najbolji na svijetu".

I Jergović to gore različito tretiranje ljudi iz različitih dijelova svijeta naziva fašizmom koji se ogleda u načinu ophođenja prema Đokoviću na teritoriji Australije...oduzimanju mobitela, smiještanju u hotel za ilegalne migrante itd....Dakle, jedan dio javnosti misli da Đoković ne bi bio tako tretiran da je Nijemac ili Švajcarac.... ili neko sa Zapada.
U tom mišljenju prednjače Srbi, ali ne samo oni, nego i ostali Đokovićevi navijači i fanovi sa ovih prostora.

To mišljenje je čvrsto ukorijenjeno u ovdašnjoj javnosti i Jergović to komentariše.

Drugi dio javnosti, najviše oni koji nisu naklonjeni Đokoviću, ne misli tako, nego izvor problema vide isključivo u tome što Đoković nije vakcinisan, što nema validnu dokumentaciju za to nekakvo izuzeće i ne vide nikakav problem u načinu tretiranja ovog tenisera sa naših prostora od strane ovih u Australiji koji odlučuju o svemu tome na teritoriji njihove zemlje.

Teza da je Australija zemlja pravila koja su jednaka za sve pada u vodu onog momenta kada su ostali učesnici AO koji također nisu vakcinisani pusteni u zemlju prije Đokovica. Ko nije radio sa ozijima nema pojma kako se i kod njih “završava” posao. Svugdje se stvari “završavaju” samo sto postoje granice i nisu ljudi ofirni ko balkanci.

A drugi dio javnosti - nije to sto nisu naklonjeni Đokovicu. Ako ti se ne sviđa to je ok, ni meni se dosta ljudi ne sviđa. Ali da provodim vrijeme šireći mržnju o dotičnom to je onda psihološki problem. I da je lik bosnjak opet bi ga mrzili iz drugih razloga. Možemo vidjeti i na primjeru najboljeg BH tenisera koliko ga gotove. Ili pjanica. Ili milion drugih primjera. Problem mržnje se duboko uvukao u pore ljudi koji žive u Bosni sto i nije iznenađujuće kada se uzme u obzir situacija u kojoj se bosanski čovjek zatekao.
¤ jelena ¤

#56141 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

toska wrote: 08/01/2022 23:26
¤ jelena ¤ wrote: 08/01/2022 20:09
Pa jedno od to dvoje jeste, po mišljenju javnosti. Ja ne znam da ima i neka treća opcija, nego....

ili je nevakcinisan i nema validnu dokumentaciju ili je ovaj fašizam prema ljudima s naših prostora i sličnih grupacija...

Isključiš opciju koja ti nije bliska i to je to. Zato i stoji taj rastavni veznik "ili" u tekstu...
zašto bi razuman čovjek uzimao u razmatranje te dvije opcije na ravnopravnom nivou? to što cirkuliše u medijima i javnosti ništa ne znači.
Zato što razuman čovjek vidi da te dvije opcije dominiraju u javnosti kao dva oprečna viđenja jednog te istog slučaja.

To što se pojavljuje u medijima i javnosti možda tebi ne znači ništa, ali nekom ko je po profesiji i novinar, ko prati aktuelna dešavanja u regionu i, između ostalog, o tim aktuelnim dešavanjima piše kolumne, članke, zapažanja i od toga živi... njemu je itekako važno ono što cirkuliše u medijima i javnosti.

Ponavljam....ovo čak nije ni kolumna, nego kratak komentar napisan na fb koji je zapeo za oko nekim forumskim anonimusima i inspirisao ih da popljuju Jergovića.

Nikakav problem, samo iznosim svoje mišljenje da mi je to jadno jer dolazi od strane anonimusa, a tiče se jednog od meni dragih pisaca i kolumnista.

Toliko.
¤ jelena ¤ wrote: 08/01/2022 20:09 Nema smisla, a ni svrhe, ovo prozivanje Jergovića iz udobne pozicije anonimnih forumaša. Jadno je....i nije relevantno jer je anonimno i pod pseudonimom. To je poenta moje reakcije. Jergović nije napisao ništa što ne stoji već zapisano u javnom mijenju o ovom slučaju. Teoretičari zavjere su isključivi. Ovaj tekst nije isključiv (iako je samo komentar na fb) i, ponavljam, stav je autora koji ga potpisuje i na koji ima pravo.

A šta se zaista desilo i zbog čega, vrijeme će pokazati... i to zasad nije nešto što me dotiče.

Lični izbor - lična odgovornost pojedinca u paketu s posljedicama i toliko.
M. Jergović nije anonimus već jedan od najpoznatijih sarajevskih pisaca, ujedno i intelektualac, koji živi i radi van Sarajeva i njegovi stavovi imaju težinu.
tačno je da se radi o objavi na facebooku, ali isto tako da je ta njegovova objava prenesena uz njegovu dozvolu na popularnoj Nova.rs i iskorištena u ovom cirkusu s ciljem propagande o ugroženosti.
https://nova.rs/kultura/miljenko-jergov ... -djokovic/
To je već postavljano na ovoj temi i upravo su komentari na taj preneseni članak inicirali moje pitanje i komentar o tom tekstu - nekoliko stranica prije.

Eto, hvala na objašnjenju ko je M. Jergović. :-)

Za tebe je to doprinos propagandi o ugroženosti, za nekog drugog lični stav autora o aktuelnom dešavanju, za trećeg provokacija neistomišljenicima, za četvrtog podrška Đokoviću...sve zavisi od toga ko čita.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#56142 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PreWiBa »

Pa ne znam. Šta reći?
Nije da se nije ponašao kao najobičniji balkanac. Falsifikovao papire, laže, širi teorije zavjere. Takvi ljudi se na zapadu smatraju najobičnijim šljamom.

To što se prema Đokoviću tako odnose nema neke veze s tim, ali je od ponašanja do reakcije najveći, najgori mogući balkanac.
ljubicasti limun

#56143 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljubicasti limun »

Al cuj, da Novaka Djokovica diskriminiraju jer je Srbin :lol: I to neko plasira u fazonu, necu ja reci da je to tako, (ali jeste), ali vi to sami prosudite. Jer to Jergovic insinuira. Jergovic koji je vec imao prosklizavanja u bespuca desnicarskih stavova ili barem cudnih stavova, neprimjerenih covjeku naprednih i razumnih svjetonazora, kakvim sam ga dosad smatrala (fakat, sta se desilo s Jergovicem?).

Jer, naravno, da mrze Srbe u Australiji. Zato su ih i prihvacali u tolikom broju nakon 45, zajedno sa svim iz antifaszima odbjeglim srpskim svjetonazorima. Sto bi onda fakat i objasnilo taj neki fasizam Australije.
¤ jelena ¤

#56144 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

konami666 wrote: 09/01/2022 11:31

Teza da je Australija zemlja pravila koja su jednaka za sve pada u vodu onog momenta kada su ostali učesnici AO koji također nisu vakcinisani pusteni u zemlju prije Đokovica. Ko nije radio sa ozijima nema pojma kako se i kod njih “završava” posao. Svugdje se stvari “završavaju” samo sto postoje granice i nisu ljudi ofirni ko balkanci.

A drugi dio javnosti - nije to sto nisu naklonjeni Đokovicu. Ako ti se ne sviđa to je ok, ni meni se dosta ljudi ne sviđa. Ali da provodim vrijeme šireći mržnju o dotičnom to je onda psihološki problem. I da je lik bosnjak opet bi ga mrzili iz drugih razloga. Možemo vidjeti i na primjeru najboljeg BH tenisera koliko ga gotove. Ili pjanica. Ili milion drugih primjera. Problem mržnje se duboko uvukao u pore ljudi koji žive u Bosni sto i nije iznenađujuće kada se uzme u obzir situacija u kojoj se bosanski čovjek zatekao.
Da li pada u vodu ili ne, samo je puko nagađanje jer nemamo (barem ja nemam) uvid u dokumentaciju niti jednog od tih tenisera koji su zatražili izuzeće od tih pravila za učešće na turniru. Mislim da je velika vjerovatnoća da su različiti ljudi imali različite razloge zbog kojih nisu vakcinisani i zbog kojih su zatražili izuzeće pa da je stoga i ishod konačne odluke različit, a da su svi zakonski tretirani isto. Ja vjerujem i pretpostavljam tj. samo nagađam da je bilo tako, a činjenica je da zaista ne znam. Toj pretpostavci, na neki način, ide u prilog i situacija sa ovom teniserkom iz Češke koja je iz istog razloga prošla isto kao i Đoković.
Btw, čak i da imamo uvid u te njihove dokumente (što je van pameti, ali navodim to hipotetički) ja ne poznajem zakone te zemlje i meni je to džaba...opet bih mogla samo nagađati. Zato postoje komisije sastavljene od stručnjaka iz te zemlje i sud te zemlje da o tim stvarima odlučuje i odlučiće sutra pa ćemo vidjeti. Lično, ja mu skidam kapu samo zbog toga što nije odustao, nije se pokupio i otišao, nego je uložio žalbu, ako sam dobro shvatila, na donesenu odluku. Cijenim zahtjevne ljude, oni doprinose sistemu i cijenim upornost, naravno - bez obzira na ishod.

Što se tiče mržnje, potpuno sam saglasna sa svim što si napisao. Imala bih i masu toga da dodam...da nas psihologija uči kako je mržnja autodestruktivna; kako jasno oslikava nesposobnobnost da voliš i poštuješ sebe i sve ono što smatraš svojim; kako se to vidi i u našem odnosu prema svim navedenim uspješnim i važnim pojedincima koje si ti u svojim postovima već naveo, samo....ne vrijedi to govoriti onima koji su mržnjom zaslijepljeni jer tako jako destruktivno osjećanje uvijek je praćeno i jakim odbrambenim mehanizmima koji nanesenu štetu dodatno produbljuju.
belfy

#56146 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by belfy »

¤ jelena ¤ wrote: 09/01/2022 00:37
belfy wrote: 08/01/2022 22:37

jeste!
:zid:

P.S. ja sam mislio da si ti iznad ovog nivoa...
Ništa strašno....tako i ja baš često izmaštam i utripujem kako ljudi čitaju s razumijevanjem i mogu razlikovati prepričavanje ili tumačenje pročitanog Jergovićevog teksta od iznošenja ličnog mišljenja o ovom slučaju Đoković ili Đokoviću uopšte, al....jbg...

u stvarnosti to nije tako....
kakve veze ima Jergovic sa ovim? al' dobro... ja sam svoje rekao i mislim da sam bio sasvim dovoljno jasan svojim upisom.
LipeCvat

#56147 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LipeCvat »

nebeski narod na vjetrometini realnosti. Licemjerje do beskonačnosti.

zrakomlat

#56148 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zrakomlat »

Image
ultima_palabra

#56149 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

Svicarac i Nijemac se ne bi nasli u toj situaciji. Cak i oni rijetki koji su antivakseri ne bi pomisljali da lazu i varaju, nego bi prihvatili da ne mogu igrati.
plavi_E

#56150 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by plavi_E »

LipeCvat wrote: 09/01/2022 16:43 nebeski narod na vjetrometini realnosti. Licemjerje do beskonačnosti.

Ubise srpstvo twitterom.
:lol:
Post Reply