Dešavanja u Srbiji

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#56101 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

DVA JASNA UKAZA
Klix.ba u posjedu dokumenata koji potvrđuju da je Srbija umiješana u agresiju na BiH

Image
Ukaz o unapređenju osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića (Foto: Klix.ba)

Pojedini dokumenti, do kojih je došao Klix.ba, demantuju tvrdnje Srbije da nije umiješana u rat u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Riječ je o dokumentima koji se odnose na vojno kadroviranje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) i korespondenciju državne zajednice Srbije i Crne Gore i bivše glavne haške tužiteljice Carle Del Ponte.

SRJ je 16. juna 1994, u jeku rata u Bosni i Hercegovini, donijela ukaz 1/2-01-001/94-22 kojim se Ratko Mladić, kasnije osuđeni ratni zločinac, vanredno unapređuje u čin general-pukovnika.

Image
Ukaz o unapređenju osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića (Foto: Klix.ba)

SRJ je 16. juna 2001. ukazom 1/2-01-0003/2001-30/01 donijela odluku da da se s evidencije profesionalnih vojnika Vojske Jugoslavije skine Mladić i još 25 generala. Ukaz je potpisao tadašnji predsjednik SRJ Vojislav Koštunica.

Image
Ukaz o izuzimanju iz evidencije profesionalnih vojnika Vojske Jugoslavije (Foto: Klix.ba)

U korespondenciji nadležnih u državnoj zajednici Srbije i Crne Gore i Suda u Hagu iz augusta 2005. je jasno istaknuto da je ova država tražila da se spomenuti ukazi - zaštite.

Image
Ukaz o izuzimanju iz evidencije profesionalnih vojnika Vojske Jugoslavije (Foto: Klix.ba)

"Ministarstvo vanjskih poslova Srbije i Crne Gore ima čast da u skladu sa sporazumom postignutim razmjenom pisama glavnog tužioca Tribunala Carle Del Ponte od 8. i 27. aprila 2005. i predsjednika Nacionalnog savjeta za saradnju s Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju ministra Rasima Ljajića od 18. aprila 2005., zatraži primjenu zaštitnih mjera za dokumente pod tačkama 6. i 7. ove note", istaknuto je.

Image
Korespondencija Srbije i Crne Gore i Haškog suda (Foto: Klix.ba)

Također je traženo da sama korespondencija bude povjerljiva.

Sadržaj spomenutih dokumenata je u prilog tvrdnji da se desila agresija u Bosni i Hercegovini te da je Srbija bila umiješana u nju. Osim toga, potvrđuje da su između ove susjedne države i Suda u Hagu postojali tajni dogovori tokom procesuiranja ratnih zločina u bivšoj Jugoslaviji.

Podsjećamo, presudom Međunarodnog suda pravde u Hagu 2007. je odlučeno da Srbija nije izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Revizija tužbe je bila moguća, na što se Bosna i Hercegovina odlučila 2017. Međutim, revizija je bila neuspješna zbog toga što Sakib Softić nije imao legitimitet agenta Bosne i Hercegovine.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/klix ... 220108037

ko nas .BRE zavadi... sad ce živkovic emisare poslat prvim letom dok se digne smog nad butmirom...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#56102 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

jos samo jos jedared da se osvrnem na zaslepljeni kvazipatrijotizam...
Blek Stena wrote: 08/01/2022 17:26
A koji je to tacno zakon prekrsio? A vidimo koliko su civilizovani sa ovim izbjeglicama. Poklopi se usima

Poznato kakva kazna čeka Novaka u slučaju deportacije
Novak Đoković bi mogao mnogo da izgubi ako njegova žalba na odluku o povlačenju vize ne bude uspešna.

Kako prenosi agencija AP, Novak bi u slučaju da sud donese odluku o tome da se odbije žalba i da bude deportovan mogao da ima zabranu ulaska u Australiju u trajanju od tri godine.

Praktično to znači da ne bi mogao da igra na Australijan openu pre 2025. godine.

"Osoba kojoj je viza otkazana može da bude pod zabranom u periodu od tri godine da joj se izda makar i privremena viza. Period izuzeća će biti razmaran kao deo bilo koje nove aplikacije za vizu i može da bude odbačena u izvesnim okolnostima, sa naglaskom da se svaki slučaj sagledava sa svojim posebnim odlikama", saopšteno je AP-u iz Pogranične službe Australije.

Novak je već četvrti dan u Park hotelu gde mu se ne dozvoljava izlazak do ponedeljka, kada se očekuje konačna odluka.

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.p ... id=2084900
to je ona seljaČka znas ti ko sam ja... moze proci u vukojebinama al u drzavama sa zakonom, joK... toliko lazi, gnjeva, mrznje, zlobe itd od pobornika krsenja svakih zakona... pokopite se usHima... i da mu daju vizu i da udje i poBedi... ljagu je sam sebi navukao uz krkana babu... ne kaze djaba nOrod, od zla oca i gore matere...
Osmi Socrates

#56103 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Osmi Socrates »

Zakon koji je prekršio je da je lagao i najvjerovatnije koristio lažne dokumente u pokušaju da uđe u Australiju.

To je krivično djelo, u mnogim državama svijeta, a vjerovatno i u Australiji. Djelo je sada čak i ozbiljnije jer je pandemija.
addem

#56104 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by addem »

Novak razocarao kao covjek, nije on ni bio pozitivan sto se na kraju krajeva moze utvrditi kolicinom antitijela koja ima. Mislim da ce ga tesko pustiti. Drzava sigurno nece a sumnjam i da ce sud. Stari mu je teski supak srbuje na sve strane, lik je blago receno retardiran, poredi novaka sa Isusom a za srbe kaze kako se samo brane :lol: :lol: :lol:
Osmi Socrates

#56105 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Osmi Socrates »

Ako sudimo po njegovoj priči kada je bio pozitivan i njegovim pojavljivanjima u javnosti, on je prekršio zakone i Republike Srbije. :lol:

Kakva korupcija, jbmt.
zrakomlat

#56106 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zrakomlat »

Image
¤ jelena ¤

#56107 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

toska wrote: 08/01/2022 13:07
¤ jelena ¤ wrote: 08/01/2022 03:39 U čemu je problem s Jergovićevim tekstom, pored ove, očito uspješne, manipulacije naslovom (koji btw uopšte nije Jergovićev :-) )?

Čovjek piše o sumnji koja je prisutna u javnosti i navodi par opcija od kojih je samo jedna moguća ili tačna i to... možda.

ili-ili...

ili je jedno ili je drugo...

ili je problem u Đokoviću i njegovom nevakcinisanju ili je problem u diskriminaciji Đokovića od strane ovih koji odlučuju da li će mu biti dozvoljeno da učestvuje na turniru u Australiji.

Dakle, dvije opcije...administrativni propust od strane nevakcinisanog pojedinca ili diskriminacija zasnovana na nacionalnoj pripadnosti jednog od najjačih favorita. U slučaju da je ovo drugo, onda je to fašizam, a oni što ga sprovode fašisti tj. najgori ološ.

I jedna i druga opcija su trenutno aktuelne u javnosti i po medijima u regionu. Čovjek ih je naveo, prokomentarisao na svoj način i sve to uradio na svojoj fb stranici pod punim imenom i prezimenom.

Sve ostalo zavisi od toga kako čitalac vidi situaciju i navedene opcije o kojima niko od nas nema pouzdane i nedvojbene informacije, nego donosi zaključke na osnovu svojih ličnih uvjerenja i gomile pretpostavki uključujući i predrasude.
pa problem je to razmišljanje da mu je odbijen ulazak ili zbog nevakcinacije ili što je:
" nacionalno, regionalno ili rasno pogrešno konfiguriran čovjek postao najbolji na svijetu."

ovo je veoma visok level zavjere, kako povjerovati?
to mu opet ne daje pravo nazivati neku naciju ološem.
Pa jedno od to dvoje jeste, po mišljenju javnosti. Ja ne znam da ima i neka treća opcija, nego....

ili je nevakcinisan i nema validnu dokumentaciju ili je ovaj fašizam prema ljudima s naših prostora i sličnih grupacija...

Isključiš opciju koja ti nije bliska i to je to. Zato i stoji taj rastavni veznik "ili" u tekstu...

Nema smisla, a ni svrhe, ovo prozivanje Jergovića iz udobne pozicije anonimnih forumaša. Jadno je....i nije relevantno jer je anonimno i pod pseudonimom. To je poenta moje reakcije. Jergović nije napisao ništa što ne stoji već zapisano u javnom mijenju o ovom slučaju. Teoretičari zavjere su isključivi. Ovaj tekst nije isključiv (iako je samo komentar na fb) i, ponavljam, stav je autora koji ga potpisuje i na koji ima pravo.

A šta se zaista desilo i zbog čega, vrijeme će pokazati... i to zasad nije nešto što me dotiče.

Lični izbor - lična odgovornost pojedinca u paketu s posljedicama i toliko.
mishic

#56108 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

Fašizam napreduje punom parom. A fašizam neminovno vodi u krvoprolića. A fašizam u XXI stoljeću je gubitnička strana.
mishic

#56109 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

Jedna politika i logika promovira se kroz dva Putina. Jedan je u Moskvi drugi u Beogradu. I jedan i drugi imaju i regrutuju putinčiće.
Ali politika i logika da tamo gdje god je ikada bio SSSR, i politika i logika da gdje god živi i jedan Srbin, to je za sva vremena Rusko ili Srpsko.

Pa onda ono što je Rusko ili Srpsko tu nema mjesta ni za koga drugog i drugačijeg. Tu mora da se poštuje volja režima i sve drugo onoga ko dominira!!!
belfy

#56110 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by belfy »

¤ jelena ¤ wrote: 08/01/2022 03:39 U čemu je problem s Jergovićevim tekstom, pored ove, očito uspješne, manipulacije naslovom (koji btw uopšte nije Jergovićev :-) )?

Čovjek piše o sumnji koja je prisutna u javnosti i navodi par opcija od kojih je samo jedna moguća ili tačna i to... možda.

ili-ili...

ili je problem u Đokoviću i njegovom nevakcinisanju ili je problem u diskriminaciji Đokovića od strane ovih koji odlučuju da li će mu biti dozvoljeno da učestvuje na turniru u Australiji.

Dakle, dvije opcije...administrativni propust od strane nevakcinisanog pojedinca ili diskriminacija zasnovana na nacionalnoj pripadnosti jednog od najjačih favorita. U slučaju da je ovo drugo, onda je to fašizam, a oni što ga sprovode fašisti tj. najgori ološ.

I jedna i druga opcija su trenutno aktuelne u javnosti i po medijima u regionu. Čovjek ih je naveo, prokomentarisao na svoj način i sve to uradio na svojoj fb stranici pod punim imenom i prezimenom.

Sve ostalo zavisi od toga kako čitalac vidi situaciju i navedene opcije o kojima niko od nas nema pouzdane i nedvojbene informacije, nego donosi zaključke na osnovu svojih ličnih uvjerenja i gomile pretpostavki uključujući i predrasude.
jeste!
:zid:

P.S. ja sam mislio da si ti iznad ovog nivoa...
drag_gost

#56111 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by drag_gost »

belfy wrote: 08/01/2022 22:37

ili-ili...

jeste!

I ja... nevjerovatno.
mayab

#56112 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

zrakomlat wrote: 08/01/2022 19:44 Image
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#56113 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by PreWiBa »

drag_gost wrote: 08/01/2022 22:58
belfy wrote: 08/01/2022 22:37

jeste!

I ja... nevjerovatno.
Mislim da ona ne misli to u fazonu "mi smo Srbi", već u fazonu da je sa balkana pa manje vrijedi nego jedan Švicarac Federerer ili neki Nijemac, tj. iz zapadne evrope.
Point.

#56114 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

Nevjerovatno. Ovaj Novak je hodajuća prevara.
toska

#56115 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by toska »

¤ jelena ¤ wrote: 08/01/2022 20:09
toska wrote: 08/01/2022 13:07
pa problem je to razmišljanje da mu je odbijen ulazak ili zbog nevakcinacije ili što je:
" nacionalno, regionalno ili rasno pogrešno konfiguriran čovjek postao najbolji na svijetu."

ovo je veoma visok level zavjere, kako povjerovati?
to mu opet ne daje pravo nazivati neku naciju ološem.
Pa jedno od to dvoje jeste, po mišljenju javnosti. Ja ne znam da ima i neka treća opcija, nego....

ili je nevakcinisan i nema validnu dokumentaciju ili je ovaj fašizam prema ljudima s naših prostora i sličnih grupacija...

Isključiš opciju koja ti nije bliska i to je to. Zato i stoji taj rastavni veznik "ili" u tekstu...
zašto bi razuman čovjek uzimao u razmatranje te dvije opcije na ravnopravnom nivou? to što cirkuliše u medijima i javnosti ništa ne znači.

svima je poznatno da je Australija država sa najrigoroznijim anti-covid mjerama i to prema vlastitim građanima, čemu iznenađenje za Novakove probleme?
¤ jelena ¤ wrote: 08/01/2022 20:09 Nema smisla, a ni svrhe, ovo prozivanje Jergovića iz udobne pozicije anonimnih forumaša. Jadno je....i nije relevantno jer je anonimno i pod pseudonimom. To je poenta moje reakcije. Jergović nije napisao ništa što ne stoji već zapisano u javnom mijenju o ovom slučaju. Teoretičari zavjere su isključivi. Ovaj tekst nije isključiv (iako je samo komentar na fb) i, ponavljam, stav je autora koji ga potpisuje i na koji ima pravo.

A šta se zaista desilo i zbog čega, vrijeme će pokazati... i to zasad nije nešto što me dotiče.

Lični izbor - lična odgovornost pojedinca u paketu s posljedicama i toliko.
M. Jergović nije anonimus već jedan od najpoznatijih sarajevskih pisaca, ujedno i intelektualac, koji živi i radi van Sarajeva i njegovi stavovi imaju težinu.
tačno je da se radi o objavi na facebooku, ali isto tako da je ta njegovova objava prenesena uz njegovu dozvolu na popularnoj Nova.rs i iskorištena u ovom cirkusu s ciljem propagande o ugroženosti.
https://nova.rs/kultura/miljenko-jergov ... -djokovic/
HarTar

#56116 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

Image
Edin H.

#56117 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Edin H. »

Osmi Socrates wrote: 08/01/2022 19:40 Ako sudimo po njegovoj priči kada je bio pozitivan i njegovim pojavljivanjima u javnosti, on je prekršio zakone i Republike Srbije. :lol:

Kakva korupcija, jbmt.
Da na to sam i ja pomislio, premda je pitanje da li se testirao ili dobio rezultate testa 16-oga. U Engleskoj pošalješ test poštom, dobiješ rezultate za dva, tri dana, ako ti uzmu uzorak obično sljedeći dan.

Uglavnom ukoliko je preksršio pravila izolacije uvjeren sam da će ga Srbija kazniti retroaktivno :oops:
Osmi Socrates

#56118 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Osmi Socrates »

Mah, čitava priča nema smisla. Tipična balkanska posla.

Krajnji rok za podnošenje molbe za medicinsko izuzeće, kako ga specificira AO, na osnovu pravila državne epidemiološke službe, je bio 10. decembar 2021.

Đoković testiran pozitivan na koronu 16. decembra 2021. :lol:

Dalje, postavlja se pitanje šta je on planirao u vezi igranja na AO da nije, navodno, imao pozitivan test. To je samo mjesec prije turnira.

Svejedno, možemo teoretizirati razne stvari. Pa čak i da se namjerno zarazio da nađe rupu u pravilu o vakcinisanju.

Na osnovu čitave ove glupave priče, najlogičniji zaključak je da je papir o pozitivnom testu krivotvoren. Dakle, jedan multimilioner i sjajni sportista je dozvolio sebi da bude sitni bjelosvjetski kriminalac, jer je nevjerovatno glup.

Ovaj sudija da je pametan, nakon svega ovoga bi mu rekao da je obični lažov i prevarant i marš iz zemlje. Zabrana tri godine ulaska u zemlju i doviđenja.
Last edited by Osmi Socrates on 09/01/2022 00:32, edited 2 times in total.
Leverage

#56119 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

HarTar wrote: 08/01/2022 23:46 Image
Dakle, RS i Srbija će biti u Federaciji BiH.
Haris.ba

#56120 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

Gledam ovaj naslov sa valjda Dodukovom izjavom.

Kako moze neka drzava biti nezavisna i u federaciji? :D
Bloo
Globalna šefica

#56121 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

Haris.ba wrote: 09/01/2022 00:18 Gledam ovaj naslov sa valjda Dodukovom izjavom.

Ko Freistaat Bayern u Njemackoj. :D nesto slicno...
HarTar

#56122 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

Haris.ba wrote: 09/01/2022 00:18 Gledam ovaj naslov sa valjda Dodukovom izjavom.

Sigurno misli u konfederaciji, ali stari švercer ne zna da se izrazi, a ni tzv. novinari izgleda...
Last edited by HarTar on 09/01/2022 00:30, edited 1 time in total.
jjww

#56123 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jjww »

FAZ objavio tekst sa izvanrednom dijagnozom plemena (Kako kojeg? Pa, vecinskosrpskog).

Autor je radio kao dopisnik sa "nasih terena" pa je upoznat sa detaljima, zna o cemu pise.
Bloo
Globalna šefica

#56124 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bloo »

HarTar wrote: 09/01/2022 00:28

Sigurno misli u konfederaciji, ali stari švercer ne zna da se izrazi, a ni tzv. novinari izgleda...
A mozda ipak misli na federaciju...
HarTar

#56125 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

Bloo wrote: 09/01/2022 00:31
HarTar wrote: 09/01/2022 00:28

A mozda ipak misli na federaciju...
Možda... Najverovatnije planiraju uniju srpskijeh država... :mrgreen: Ali...
Post Reply