Boldirano: Vjerovatno si u pravu.Nierika wrote: ↑04/01/2022 16:46Jer su ista prva tri slova? Ja sam došla kasnije, do mene je.![]()
Znači žene priželjkuju seksualizaciju samih sebe, i to je po citiranom tekstu u redu ukoliko nije nametnuto nego je svjesno odabrano? Ok. Ja sam shvatila da članak ima negativan stav prema svim navedenim opcijama prikaza ženske seksualnosti bez da se navodi alternativa.Hakiz wrote:Može neko prevesti i na način da to govori da više ne prave muškarci od žena objekte seksualizacije, nego seksualizaciju sebe žele same žene.
..
...but are presented as active, desiring sexual subjects who choose to present themselves in a seemingly objectified manner because it suits their liberated interests to do so
Ne "desired" (poželjan, kojeg neko želi), već desiring (onaj koji sam želi).
Italik: Sve šta odrasla, poslovno sposobna osoba slobodnom voljom, bez prisile, odluči da će za sebe prihvatiti je uredu, osim ako nije nezakonito. Da nije uredu, mogli bi diskutovati baš o odjeći, imaju li žene pravo da u BiH hodaju u burki ili nemaju jer moraju pratiti većinu bez obzira na svoje želje.