ja ni ne znam koliko plaćam ovaj amazon games majkem
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Averus
#39651 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma nek se nađe jbt ga 
- ExNihilo
- Tito_i_Partija
#39653 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sve dok budu koristili Epic, Origin, GOG i druge servise, a ne svoj, oni će bit' pičkin dim, jarane. Jednostavno nisu, niti (trenutno) ne pucaju na to da budu ozbiljan konkurent u svijetu gaminga, nego je ovo samo jedan od elemenata koji sačinjava mamac koji se zove Prime.ExNihilo wrote: ↑04/01/2022 08:51 Ovaj Amazon ozbiljno ulazi u svijet gaminga. Osim Prajma, koji je vjerovatno najozbiljnija pretplata trenutno, imali su uspjeha i sa New World. S obzirom da su svakako šampioni ecommercea i da već prodaju igre na svojoj platformi, ne bi me čudilo ni da se pojavi neki launcher.
Ako neko može parirati debelom Gejbu, onda je to Amazon. Pretplata s kapitalcima je svakako smisleniji pristup od Epicovih besplatnih indie igara.![]()
Jedna igra mjesečno koja je bila kapitalac prije nekoliko godina (ili u slučaju DA: Inquisition, prije gotov jebene decenije
New World je također u punom padu što se tiče broja aktivnih igrača.
https://www.forbes.com/sites/paultassi/ ... 12da24cfd5
Ovo je jednostavno "perk" za ljude koji su nanijetili da imaju Prime zbog svojih patološko-potrošačkih tendencija, i da ih zadrže što duže na tom aparatu.
- ExNihilo
#39654 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da oni mnogo ozbiljnije pucaju na taj segment. Svima je postalo jasno da su igre veći kolač od streaminga, uključujući i Netflix koji ulazi na tržište.Tito_i_Partija wrote: ↑04/01/2022 15:25Sve dok budu koristili Epic, Origin, GOG i druge servise, a ne svoj, oni će bit' pičkin dim, jarane. Jednostavno nisu, niti (trenutno) ne pucaju na to da budu ozbiljan konkurent u svijetu gaminga, nego je ovo samo jedan od elemenata koji sačinjava mamac koji se zove Prime.ExNihilo wrote: ↑04/01/2022 08:51 Ovaj Amazon ozbiljno ulazi u svijet gaminga. Osim Prajma, koji je vjerovatno najozbiljnija pretplata trenutno, imali su uspjeha i sa New World. S obzirom da su svakako šampioni ecommercea i da već prodaju igre na svojoj platformi, ne bi me čudilo ni da se pojavi neki launcher.
Ako neko može parirati debelom Gejbu, onda je to Amazon. Pretplata s kapitalcima je svakako smisleniji pristup od Epicovih besplatnih indie igara.![]()
Jedna igra mjesečno koja je bila kapitalac prije nekoliko godina (ili u slučaju DA: Inquisition, prije gotov jebene decenije) ih ne čini nekim bitnijim faktorom u ovoj sferi.
New World je također u punom padu što se tiče broja aktivnih igrača.
https://www.forbes.com/sites/paultassi/ ... 12da24cfd5
Ovo je jednostavno "perk" za ljude koji su nanijetili da imaju Prime zbog svojih patološko-potrošačkih tendencija, i da ih zadrže što duže na tom aparatu.![]()
A uzmi u obzir da Amazon posjeduje AWS. Dakle, mogli bi u svoj potencijalni servis/launcher inkorporati uslugu tipa GeForce Now, odnosno streaming igara.
- ferratilis
#39655 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mass Effect LE stize na game pass 6. januara. Dobro ce doci, da jednom odigram trilogiju i nastavim dalje. To je jedini popularniji RPG serijal koji sam uvijek zaobilazio.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39656 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ferratilis wrote: ↑04/01/2022 15:35 Mass Effect LE stize na game pass 6. januara. Dobro ce doci, da jednom odigram trilogiju i nastavim dalje. To je jedini popularniji RPG serijal koji sam uvijek zaobilazio.

- ExNihilo
#39657 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ferra, napusti temu.
A i ja ću, jer nisam ni ja odigrao.
A i ja ću, jer nisam ni ja odigrao.
- Chmoljo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#39659 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
New World je u padu jer su izgleda zaposlili najgore moguće dostupne developere. Za svaki fix naprave nova dva buga. 
@Averus
Ja skoro da ne igram singleplayer ni pod razno, a odigrao sam Fallen Order. To ti je znak...
@Averus
Ja skoro da ne igram singleplayer ni pod razno, a odigrao sam Fallen Order. To ti je znak...
- Raigor Stonehoof
- Tito_i_Partija
#39661 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neću ništa da govorim, jer je i meni trebala decenija da konačno odigram Skyrim.ferratilis wrote: ↑04/01/2022 15:35 Mass Effect LE stize na game pass 6. januara. Dobro ce doci, da jednom odigram trilogiju i nastavim dalje. To je jedini popularniji RPG serijal koji sam uvijek zaobilazio.
Dobar RPG, al' bojim se da će luđacima poput tebe i @Riddle bit' previše lahka.
- Chmoljo
#39662 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma nije težak ME. Ne sjećam koji su stepeni težine, ali znam dobro da nisam igrao na normal i prešao sam relativno lagano.
Trilogija je toliko dobra da se ništa posebno ne gubi promjenom težine osim tog nekog osjećaja da si se kod spašavanja svijeta mogao malo i napatiti.
Trilogija je toliko dobra da se ništa posebno ne gubi promjenom težine osim tog nekog osjećaja da si se kod spašavanja svijeta mogao malo i napatiti.
- Rootboi
#39663 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam igr'o ME
al' ako bude gdje free rado ću
al' ako bude gdje free rado ću
- ferratilis
#39664 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako nista drugo, natjeracu se da zavrsim cijelu trilogiju jer je to lektira. U gimnaziji mi je bilo mrsko citat Dervis i smrt, pa sam tek mnogo godina kasnije procitao, iz osjecaja krivice.
Tako moram i sa ME. 
- ExNihilo
#39665 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I kako ti se svidio Derviš?ferratilis wrote: ↑04/01/2022 16:31 Ako nista drugo, natjeracu se da zavrsim cijelu trilogiju jer je to lektira. U gimnaziji mi je bilo mrsko citat Dervis i smrt, pa sam tek mnogo godina kasnije procitao, iz osjecaja krivice.Tako moram i sa ME.
![]()
- ferratilis
#39666 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odlicno napisan roman, mada nije isto citati ga sa 17 i 27 godina. Ne znam ni sto guraju takva djela u obaveznu lektiru. Ali to je za drugu temu.ExNihilo wrote: ↑04/01/2022 16:33I kako ti se svidio Derviš?ferratilis wrote: ↑04/01/2022 16:31 Ako nista drugo, natjeracu se da zavrsim cijelu trilogiju jer je to lektira. U gimnaziji mi je bilo mrsko citat Dervis i smrt, pa sam tek mnogo godina kasnije procitao, iz osjecaja krivice.Tako moram i sa ME.
![]()
![]()
- Riddle
#39667 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zato što je gimnazija škola opšteg obrazovanja i priprema te za svaki pravac, svi smo to morali proći. Zamisli upišeš književnost nakon toga, a nisi čitao Derviša. Hmmm...
ME ni ja nisam igrao. Futuristička tematika mi je smetala, više volim drevno ili srednjovjekovno okruženje.
ME ni ja nisam igrao. Futuristička tematika mi je smetala, više volim drevno ili srednjovjekovno okruženje.
- Tito_i_Partija
#39668 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znači i ti moraš na popravni. 
- House
#39669 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
zvučite kao "patient gamers" 
- Riddle
#39670 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije popravni ako nikad nisam izašao na ispit. 
Možda ću nekad i poigrati, ali bi mi trebalo dosta slobodnog vremena da bih se uživio u kako kažete super priču, razmišljao o njoj i cijenio je onako kako zaslužuje. Nešto tako sad nisam u stanju uraditi.
Možda ću nekad i poigrati, ali bi mi trebalo dosta slobodnog vremena da bih se uživio u kako kažete super priču, razmišljao o njoj i cijenio je onako kako zaslužuje. Nešto tako sad nisam u stanju uraditi.
-
Maliodmene
#39671 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
New world je u padu zbog dolaska Lost Arka, igre koja je besplatna, a msm da je i ona od Amazona. 
- Raigor Stonehoof
#39672 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Iz istog razloga ja nisam odigrao Witcher 3, a ne sumnjam da je dobar.
@ferratilis par stvari koje bih ja kao neko ko je frisko zavraio trilogiju, volio da sam znao prije nego sam krenuo igrati
Obavezno setaj po brodu izmedju misija i pricaj sa svima sa kojima se moze pricati. Tako izmedju ostalog ostvarujes i seksualne odnose sa kolegama. Nemoj ostat suhog digitalnog kurca ko ja
Nemoj pocinjati zadnju misiju u igri prije nego sto si odradio sve misije na mapi. U prvoj igri je to Ilius, u drugoj Suicide mission, u trecoj napad na jednu bazu, necu ti govorit koju da ne spoilam, skontat ces sam.
Citaj i slusaj sve. Vrijedi. Ispituj VI botove, pricace ti o rasama, njihovim medjusobnim odnosima, historijskim dogadjajima, politici, ratovima... meni je sve to prezanimljivo bilo. Svijet mi je bolji od Star Treka, i to mnogo bolji. A volim i ST, sve sam pregledao.
Ukratko, uzivaj. Meni je Averus govorio kako mi zavidi kad sam tek pocinjao igrati, a sad ja tebi zavidim
- Tito_i_Partija
#39673 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Velkoski je par postova unazad objasnio zašto je New World u padu. Lost Ark dolazi tek sredinom Februara, a Amazon je samo publisher za američko i evropsko područje. Igra postoji u Južnoj Koreji već od 2018. godine, a developer je koreanski studio Smilegate RPG.Maliodmene wrote: ↑04/01/2022 18:04 New world je u padu zbog dolaska Lost Arka, igre koja je besplatna, a msm da je i ona od Amazona.![]()
Bilo kako bilo, LA nema veze sa mnogim problemima sa kojima se NW suočava.
- ferratilis
#39674 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
btw i dalje taslacim Morrowind, godina je pocela u stilu. Steta sto danasnji developeri ne daju igracima ovakvu slobodu. Hoces levitaciju? Moze. Hoces da popijes 10 napitaka da imas magicku za tri dana? Moze. Hoces da hodas na vodi kao Isus? Moze. Hoces da preskocis sve questove i zavrsis igru za 5 minuta? Moze i to. S danasnjim igrama je zabranjena zabava. Igras onako kako je zacrtao developer ili neces ni igrat.

- Averus
#39675 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nikad Skyrimi neće biti što mi je Morro bio