Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Averus

#39651 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ma nek se nađe jbt ga :D

ja ni ne znam koliko plaćam ovaj amazon games majkem :oops:
ExNihilo

#39652 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Averus wrote: 04/01/2022 14:30 Ma nek se nađe jbt ga :D

ja ni ne znam koliko plaćam ovaj amazon games majkem :oops:
Ima se, može se. :lol:
Tito_i_Partija

#39653 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: 04/01/2022 08:51 Ovaj Amazon ozbiljno ulazi u svijet gaminga. Osim Prajma, koji je vjerovatno najozbiljnija pretplata trenutno, imali su uspjeha i sa New World. S obzirom da su svakako šampioni ecommercea i da već prodaju igre na svojoj platformi, ne bi me čudilo ni da se pojavi neki launcher.

Ako neko može parirati debelom Gejbu, onda je to Amazon. Pretplata s kapitalcima je svakako smisleniji pristup od Epicovih besplatnih indie igara. :D
Sve dok budu koristili Epic, Origin, GOG i druge servise, a ne svoj, oni će bit' pičkin dim, jarane. Jednostavno nisu, niti (trenutno) ne pucaju na to da budu ozbiljan konkurent u svijetu gaminga, nego je ovo samo jedan od elemenata koji sačinjava mamac koji se zove Prime.

Jedna igra mjesečno koja je bila kapitalac prije nekoliko godina (ili u slučaju DA: Inquisition, prije gotov jebene decenije :lol: ) ih ne čini nekim bitnijim faktorom u ovoj sferi.

New World je također u punom padu što se tiče broja aktivnih igrača.

https://www.forbes.com/sites/paultassi/ ... 12da24cfd5

Ovo je jednostavno "perk" za ljude koji su nanijetili da imaju Prime zbog svojih patološko-potrošačkih tendencija, i da ih zadrže što duže na tom aparatu. :D
ExNihilo

#39654 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote: 04/01/2022 15:25
ExNihilo wrote: 04/01/2022 08:51 Ovaj Amazon ozbiljno ulazi u svijet gaminga. Osim Prajma, koji je vjerovatno najozbiljnija pretplata trenutno, imali su uspjeha i sa New World. S obzirom da su svakako šampioni ecommercea i da već prodaju igre na svojoj platformi, ne bi me čudilo ni da se pojavi neki launcher.

Ako neko može parirati debelom Gejbu, onda je to Amazon. Pretplata s kapitalcima je svakako smisleniji pristup od Epicovih besplatnih indie igara. :D
Sve dok budu koristili Epic, Origin, GOG i druge servise, a ne svoj, oni će bit' pičkin dim, jarane. Jednostavno nisu, niti (trenutno) ne pucaju na to da budu ozbiljan konkurent u svijetu gaminga, nego je ovo samo jedan od elemenata koji sačinjava mamac koji se zove Prime.

Jedna igra mjesečno koja je bila kapitalac prije nekoliko godina (ili u slučaju DA: Inquisition, prije gotov jebene decenije :lol: ) ih ne čini nekim bitnijim faktorom u ovoj sferi.

New World je također u punom padu što se tiče broja aktivnih igrača.

https://www.forbes.com/sites/paultassi/ ... 12da24cfd5

Ovo je jednostavno "perk" za ljude koji su nanijetili da imaju Prime zbog svojih patološko-potrošačkih tendencija, i da ih zadrže što duže na tom aparatu. :D
Mislim da oni mnogo ozbiljnije pucaju na taj segment. Svima je postalo jasno da su igre veći kolač od streaminga, uključujući i Netflix koji ulazi na tržište.

A uzmi u obzir da Amazon posjeduje AWS. Dakle, mogli bi u svoj potencijalni servis/launcher inkorporati uslugu tipa GeForce Now, odnosno streaming igara.
ferratilis

#39655 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Mass Effect LE stize na game pass 6. januara. Dobro ce doci, da jednom odigram trilogiju i nastavim dalje. To je jedini popularniji RPG serijal koji sam uvijek zaobilazio.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39656 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 04/01/2022 15:35 Mass Effect LE stize na game pass 6. januara. Dobro ce doci, da jednom odigram trilogiju i nastavim dalje. To je jedini popularniji RPG serijal koji sam uvijek zaobilazio.
Image
ExNihilo

#39657 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Ferra, napusti temu.

A i ja ću, jer nisam ni ja odigrao. :lol:
Chmoljo

#39658 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ExNihilo wrote: 04/01/2022 15:40 Ferra, napusti temu.

Vidiš da si bot. Zato si pokupio onaj key :lol:

:mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#39659 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

New World je u padu jer su izgleda zaposlili najgore moguće dostupne developere. Za svaki fix naprave nova dva buga. :mrgreen:

@Averus

Ja skoro da ne igram singleplayer ni pod razno, a odigrao sam Fallen Order. To ti je znak... :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#39660 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

ExNihilo wrote: 04/01/2022 15:40 Ferra, napusti temu.

Niste vi zdravi nikako, a i ja tek ozdravio :lol:
Tito_i_Partija

#39661 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 04/01/2022 15:35 Mass Effect LE stize na game pass 6. januara. Dobro ce doci, da jednom odigram trilogiju i nastavim dalje. To je jedini popularniji RPG serijal koji sam uvijek zaobilazio.
Neću ništa da govorim, jer je i meni trebala decenija da konačno odigram Skyrim. :D

Dobar RPG, al' bojim se da će luđacima poput tebe i @Riddle bit' previše lahka. :-D
Chmoljo

#39662 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ma nije težak ME. Ne sjećam koji su stepeni težine, ali znam dobro da nisam igrao na normal i prešao sam relativno lagano.

Trilogija je toliko dobra da se ništa posebno ne gubi promjenom težine osim tog nekog osjećaja da si se kod spašavanja svijeta mogao malo i napatiti.
Rootboi

#39663 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Nisam igr'o ME :oops:
al' ako bude gdje free rado ću :run:
ferratilis

#39664 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ako nista drugo, natjeracu se da zavrsim cijelu trilogiju jer je to lektira. U gimnaziji mi je bilo mrsko citat Dervis i smrt, pa sam tek mnogo godina kasnije procitao, iz osjecaja krivice. :D Tako moram i sa ME. :D
ExNihilo

#39665 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

ferratilis wrote: 04/01/2022 16:31 Ako nista drugo, natjeracu se da zavrsim cijelu trilogiju jer je to lektira. U gimnaziji mi je bilo mrsko citat Dervis i smrt, pa sam tek mnogo godina kasnije procitao, iz osjecaja krivice. :D Tako moram i sa ME. :D
I kako ti se svidio Derviš? :D
ferratilis

#39666 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

ExNihilo wrote: 04/01/2022 16:33
ferratilis wrote: 04/01/2022 16:31 Ako nista drugo, natjeracu se da zavrsim cijelu trilogiju jer je to lektira. U gimnaziji mi je bilo mrsko citat Dervis i smrt, pa sam tek mnogo godina kasnije procitao, iz osjecaja krivice. :D Tako moram i sa ME. :D
I kako ti se svidio Derviš? :D
Odlicno napisan roman, mada nije isto citati ga sa 17 i 27 godina. Ne znam ni sto guraju takva djela u obaveznu lektiru. Ali to je za drugu temu. :)
Riddle

#39667 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Zato što je gimnazija škola opšteg obrazovanja i priprema te za svaki pravac, svi smo to morali proći. Zamisli upišeš književnost nakon toga, a nisi čitao Derviša. Hmmm... :D

ME ni ja nisam igrao. Futuristička tematika mi je smetala, više volim drevno ili srednjovjekovno okruženje.
Tito_i_Partija

#39668 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Znači i ti moraš na popravni. :D
House

#39669 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

zvučite kao "patient gamers" :D
Riddle

#39670 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Nije popravni ako nikad nisam izašao na ispit. :D

Možda ću nekad i poigrati, ali bi mi trebalo dosta slobodnog vremena da bih se uživio u kako kažete super priču, razmišljao o njoj i cijenio je onako kako zaslužuje. Nešto tako sad nisam u stanju uraditi.
Maliodmene

#39671 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Maliodmene »

New world je u padu zbog dolaska Lost Arka, igre koja je besplatna, a msm da je i ona od Amazona. :)
Raigor Stonehoof

#39672 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Riddle wrote: 04/01/2022 17:19
ME ni ja nisam igrao. Futuristička tematika mi je smetala, više volim drevno ili srednjovjekovno okruženje.
Iz istog razloga ja nisam odigrao Witcher 3, a ne sumnjam da je dobar.

@ferratilis par stvari koje bih ja kao neko ko je frisko zavraio trilogiju, volio da sam znao prije nego sam krenuo igrati

Obavezno setaj po brodu izmedju misija i pricaj sa svima sa kojima se moze pricati. Tako izmedju ostalog ostvarujes i seksualne odnose sa kolegama. Nemoj ostat suhog digitalnog kurca ko ja :D

Nemoj pocinjati zadnju misiju u igri prije nego sto si odradio sve misije na mapi. U prvoj igri je to Ilius, u drugoj Suicide mission, u trecoj napad na jednu bazu, necu ti govorit koju da ne spoilam, skontat ces sam.

Citaj i slusaj sve. Vrijedi. Ispituj VI botove, pricace ti o rasama, njihovim medjusobnim odnosima, historijskim dogadjajima, politici, ratovima... meni je sve to prezanimljivo bilo. Svijet mi je bolji od Star Treka, i to mnogo bolji. A volim i ST, sve sam pregledao.

Ukratko, uzivaj. Meni je Averus govorio kako mi zavidi kad sam tek pocinjao igrati, a sad ja tebi zavidim :)
Tito_i_Partija

#39673 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Maliodmene wrote: 04/01/2022 18:04 New world je u padu zbog dolaska Lost Arka, igre koja je besplatna, a msm da je i ona od Amazona. :)
@Velkoski je par postova unazad objasnio zašto je New World u padu. Lost Ark dolazi tek sredinom Februara, a Amazon je samo publisher za američko i evropsko područje. Igra postoji u Južnoj Koreji već od 2018. godine, a developer je koreanski studio Smilegate RPG.

Bilo kako bilo, LA nema veze sa mnogim problemima sa kojima se NW suočava.
ferratilis

#39674 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

:per:

btw i dalje taslacim Morrowind, godina je pocela u stilu. Steta sto danasnji developeri ne daju igracima ovakvu slobodu. Hoces levitaciju? Moze. Hoces da popijes 10 napitaka da imas magicku za tri dana? Moze. Hoces da hodas na vodi kao Isus? Moze. Hoces da preskocis sve questove i zavrsis igru za 5 minuta? Moze i to. S danasnjim igrama je zabranjena zabava. Igras onako kako je zacrtao developer ili neces ni igrat.
Image
Averus

#39675 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Nikad Skyrimi neće biti što mi je Morro bio :oops:
Post Reply