Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dale cooper

#19426 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

S4mpion wrote: 02/01/2022 18:29
dale cooper wrote: 02/01/2022 18:16

Ako uzmemo ove podatke iz članka koji sam postavio, a koji govore o samo 4,4 % silovanja koja se povezuju sa nekom vrstom "provokativnog
ponašanja" može se reći da je takvo razmišljanje profulano. Za ovo drugo si u pravu.
Nadam se da razumiješ da ovih 4.4% nije samo broj na papiru, iza tog broja stoje živi ljudi koji su silovani iz određenog razloga koji ti pokušavaš gurnut' pod tepih, jesi li siguran da to želiš uradit'?
Ti i Hakiz ste isti soj ljudi, pa da se ne ponavljam.
dale cooper wrote: 02/01/2022 18:26
Ne stavljaj mi u usta nešto što nisam rekao. Nećemo zanemariti, ali nećemo ni tvrditi i iznositi kao činjenicu da je oblačenje žrtve jedan od
glavnih uzroka silovanja. Jer nije.
Hakiz

#19427 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 02/01/2022 18:43
Hakiz wrote: 02/01/2022 18:33

Pa šta sad, malo me iznervirala, i ja sam čovjek kojeg nekada nešto pogodi, koliko god ne vjerovala u to, ali sam odlučio ne ići tim načinom. I izbrisao rezultat iznerviranosti jer ne priliči. Šta ti je tu sad problem?

Ne kontam tvoje insistiranje na sukobu, šta imaš od toga?
Zasto se nerviras? Sta te tacno iznerviralo? Mora da te pogadja...istina zar ne? Prijatelju moj, sam si odabrao put da se prezentiras na nacin koji si htio, snosi konsekvence.
Jah. Ti na generalnu diskusiju ideš ad hominem. U pravu si, takva osoba me ne bi trebala iznervirati.
Hakiz

#19428 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 02/01/2022 18:43
Hakiz wrote: 02/01/2022 18:37

Stiče se utisak da zanemaruješ.

Vidiš kako taj utisak zna napraviti problem.
Niko ne stiče taj utisak osim onih koji to hoće iz svojih razloga.
Upravo to i ja kažem.
Hakiz

#19429 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 02/01/2022 18:44
Hakiz wrote: 02/01/2022 18:41

Ta prvakinja u kick-boksu ima više šanse da u ringu dobije tešku povredu, umre u ringu zbog nekog udarca, ili da je neko na ulici napadne da bi se preko nje dokazao, nego da se ne bavi kick-boksom. I što se duže i češće time bavi, šanse za spomenute posljedice su veće.
Dakle sto cesce izlazi oskudno/prosto odjevena sanse za silovanje se povecavaju... :run:
U pravu si, smanjuju se.
vjeshalica

#19430 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 02/01/2022 18:48
vjeshalica wrote: 02/01/2022 18:43

Zasto se nerviras? Sta te tacno iznerviralo? Mora da te pogadja...istina zar ne? Prijatelju moj, sam si odabrao put da se prezentiras na nacin koji si htio, snosi konsekvence.
Jah. Ti na generalnu diskusiju ideš ad hominem. U pravu si, takva osoba me ne bi trebala iznervirati.
Vec si iznerviran.
Nego mi reci ako ja danima izlazim iz kuce odjevena u neku kosulju ili majicu koja istice moj dekolte,i neko me uhvati za sise,zasto sam ja kriva?
Hakiz

#19431 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vjeshalica wrote: 02/01/2022 18:50
Hakiz wrote: 02/01/2022 18:48

Vec si iznerviran.
Nego mi reci ako ja danima izlazim iz kuce odjevena u neku kosulju ili majicu koja istice moj dekolte,i neko me uhvati za sise,zasto sam ja kriva?
Nisi ti kriva. Ali jesu veće šanse da to neko uradi nego ako nisi tako obučena. Ne znači da to trebaš pustiti, da je to uredu, ali trebaš biti svjesna činjenice da šanse jesu veće.

Da to nije tako, da odjeća nikada ne igra ulogu, žene ne bi oblačile provokativnu odjeću ni onda kada same žele da nekoga zavedu.
dale cooper

#19432 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 02/01/2022 18:58

Vec si iznerviran.
Nisi ti kriva. Ali jesu veće šanse da to neko uradi nego ako nisi tako obučena. Ne znači da to trebaš pustiti, da je to uredu, ali trebaš biti svjesna činjenice da šanse jesu veće.

Da to nije tako, da odjeća nikada ne igra ulogu, žene ne bi oblačile provokativnu odjeću ni onda kada same žele da nekoga zavedu.
Nije tačno. Vidi se da nisi čitao onaj članak, bar ne sa razumijevanjem.
It also found that most convicted rapists could not remember what their victims were wearing. Studies show that women with passive personalities, who tend to dress in layers, long pants and sleeves and high necklines, are actually more likely to be raped. In one study, 1 in 3 college men said that they would force someone to have sex if they could get away with it, and that has nothing to do with clothing.
Hakiz

#19433 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 02/01/2022 19:01

It also found that most convicted rapists could not remember what their victims were wearing. Studies show that women with passive personalities, who tend to dress in layers, long pants and sleeves and high necklines, are actually more likely to be raped. In one study, 1 in 3 college men said that they would force someone to have sex if they could get away with it, and that has nothing to do with clothing.
Da nije tačno, broj silovanja bi bio 4,4 % manji.

Dakle, provokativna odjeća je povećala ne samo šansu, nego čak uzrokovala da se budu silovane žene koje su se tako obukle, za 4,4% više nego neprovokativna odjeća.
Hakiz

#19434 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Stiče se utisak da kod 2 od 3, odjeća ima something with it.
dale cooper

#19435 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 02/01/2022 19:06

Dakle, provokativna odjeća je povećala ne samo šansu, nego čak uzrokovala da se budu silovane žene koje su se tako obukle, za 4,4% više nego neprovokativna odjeća.
:lol: Smiješno je kako ne kontaš. Fino piše da su po istraživanjima žene koje su pasivne i koje su obučene slojevito u pantalonama i majicama
bez izreza čak više izložene riziku od silovanja od onih koje nisu. 95,6% je onih koje budu silovane iz drugih razloga, a koji nemaju veze
sa načinom odjevanja.

Tvoj problem je što se pokušavaš staviti na mjesto i u um silovatelja i projiciraš sopstvene razloge zbog kojih bi ti to uradio.
Hakiz

#19436 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 02/01/2022 19:19
Hakiz wrote: 02/01/2022 19:06

:lol: Smiješno je kako ne kontaš. Fino piše da su po istraživanjima žene koje su pasivne i koje su obučene slojevito u pantalonama i majicama
bez izreza čak više izložene riziku od silovanja od onih koje nisu. 95,6% je onih koje budu silovane iz drugih razloga, a koji nemaju veze
sa načinom odjevanja.

Tvoj problem je što se pokušavaš staviti na mjesto i u um silovatelja i projiciraš sopstvene razloge zbog kojih bi ti to uradio.
I šta reći na ovakvo hinjsko podmetanje?

Da je napad najbolja odbrana.
dale cooper

#19437 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Hakiz wrote: 02/01/2022 19:44
dale cooper wrote: 02/01/2022 19:19

sa načinom odjevanja.

I šta reći na ovakvo hinjsko podmetanje?

Da je napad najbolja odbrana.
Nisam rekao da jesi silovatelj. Ali da često izigravaš đavoljeg advokata i pokušavaš razumjeti i staviti se u hipotetičke situacije
koje baš i nisu prikladne...to svakako.
MUNAFIK

#19438 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MUNAFIK »

vjeshalica wrote: 02/01/2022 18:44
Hakiz wrote: 02/01/2022 18:41

Ta prvakinja u kick-boksu ima više šanse da u ringu dobije tešku povredu, umre u ringu zbog nekog udarca, ili da je neko na ulici napadne da bi se preko nje dokazao, nego da se ne bavi kick-boksom. I što se duže i češće time bavi, šanse za spomenute posljedice su veće.
Dakle sto cesce izlazi oskudno/prosto odjevena sanse za silovanje se povecavaju... :run:
Mene bas interesuje tvoj odgovor na ovo pitanje da li se sanse da budes seksualno napadnuta, uznemirena povecavaju ili smanjuju ako izlazis navecer prosto odjevena?
Niemand

#19439 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Stvar je jednostavna. Pravo da se obucete kako hocete naravno imate i niko vas nema pravo silovati. Svakakvih budala koje lijepo zaboli za prava i zakone takodjer ima.

Tacno je da se siluju i zene koje uopste nisu izazovno obucene, i tacno je da se siluju i zene koje jesu izazovno obucene. A to da je pojava ama bas nebitna:
Spoiler
Show

Recent research has examined the sexualization–objectification link (i.e., whether sexualized individuals are appraised as if they were objects rather than persons). This research has found that sexualized individuals are more likely to be processed and categorized as if they were objects and are also perceived as possessing fewer humanlike traits than nonsexualized individuals. In addition, sexualization prompts negative behaviors such as social exclusion. Altogether, these findings shed light on mechanisms that might underlie violence toward sexualized individuals.

...

The first line of research we review in this article investigates the sexualization–objectification link through a process-focused lens (i.e., uncovering the cognitive processes underlying the perception and categorization of sexualized individuals as objects). Whether the human brain processes human faces and bodies differently from how it processes objects is one of the most vibrant topics in cognitive neuroscience. Using electroencephalography (EEG), a method that records brain activities evoked by stimuli with a temporal resolution on the order of milliseconds, studies have demonstrated that faces, bodies, and objects trigger the N170, a visual component occurring about 170 ms after stimulus onset in the occipitotemporal electrode sites (for a review, see de Gelder et al., 2010). However, human faces typically trigger larger N170s than human bodies, and human bodies typically trigger larger N170s than objects (de Gelder et al., 2010). Recent research has examined whether this component can be affected by the visibility of sexual body parts. Hietanen and Nummenmaa (2011) found that N170 amplitude increases linearly as a function of body nudity: Nude bodies triggered larger N170s than sexualized bodies (bodies wearing swimsuits), and sexualized bodies triggered larger N170s than nonsexualized bodies (fully clothed bodies). Sexualized (and naked) bodies are more arousing than nonsexualized bodies, and this difference is associated with larger N170s for the former than for the latter (for similar findings, see Alho, Salminen, Sams, Hietanen, & Nummenmaa, 2015; Feng, Wang, Wang, Gu, & Luo, 2012).

...

Humans tend to appraise the mental and affective states of other individuals to predict their actions and display appropriate behaviors toward them (Singer & Lamm, 2009). To attain this aim, people ascribe mental states (e.g., intention, emotions) to others, a process referred to as mentalization (Allen, Fonagy, & Bateman, 2008). A recent line of research has examined the effect of sexualization on mentalization. Specifically, this research addressed the sexualization–objectification link through a content-focused lens (i.e., whether people attribute less humanlike traits and more objectlike traits to sexualized individuals than to nonsexualized ones).

Behavioral research found that sexualized women are perceived as possessing less warmth, less competence, less mind, less moral status, and less agency (e.g., Bernard & Wollast, 2019; Gray, Knobe, Sheskin, Bloom, & Barrett, 2011; Loughnan et al., 2010). Importantly, this dehumanizing effect of sexualization predicts the way people perceive suffering of women and how they behave toward them. When sexualized, rape victims and women suffering from intimate partner violence are perceived as being more responsible than nonsexualized women, and this effect is explained by diminished attributions of mental states and moral concern (Loughnan, Pina, Vasquez, & Puvia, 2013; Pacilli et al., 2017).

The recent cross-fertilization of theory and methods stemming from the social and neuroscience tradition has also helped to enable a fine-grained analysis of the underlying brain mechanisms involved in these effects. The interplay between sexualization and the brain networks involved in mentalization and empathic behaviors has been studied with functional MRI (fMRI). This method allows detection, with good spatial resolution but poor temporal resolution, of brain regions that are activated in response to a given phenomenon. Cikara et al. (2011) conducted an fMRI study in which participants viewed sexualized women and nonsexualized women while activations of the brain mentalizing network were recorded. This network comprises brain regions (e.g., the prefrontal cortex) that are typically activated when people make mental inferences about others or themselves but not when people view images of objects (for a meta-analysis, see Mar, 2011). Cikara and colleagues found that participants who held sexist attitudes showed reduced activation of the mentalizing network when watching pictures of sexualized women, but this pattern did not emerge when participants viewed images of nonsexualized women. These results thus suggest a lower mentalization of sexualized women.

Importantly, this lower activation of the brain mentalizing network triggered by sexualization is also associated with diminished empathic behaviors toward sexualized women. Empathy refers to a process whereby people experience the unique affective states of another person (i.e., what the other feels is mirrored in observers’ feelings; Decety & Jackson, 2004). Cogoni, Carnaghi, and Silani (2018) analyzed the relationship between sexualization and empathic reactions at behavioral and neural levels. Cogoni and colleagues relied on a social-exclusion task (Williams, Cheung, & Choi, 2000) during which participants witnessed sexualized and nonsexualized women being excluded from an interactive ball-tossing game. Participants’ neural responses were recorded together with their explicit, self-reported empathic reactions. Results indicated that participants showed less empathic reactions for sexualized women than for nonsexualized women at the explicit level. At the neural level, brain areas involved in both empathy and mentalization were recruited to a lesser extent when participants were presented with the social exclusion of sexualized women than of nonsexualized women. In sum, sexualization affects empathic responses toward women at both neural and explicit levels.

https://journals.sagepub.com/doi/full/1 ... 1419898187
A ovo nije nikakva studija o silovanju i razmisljanjima silovatelja vec obicnog svijeta, i ima tu jos zanimljivih detalja, nije seksualizacija tek odjeca.
Ako zaista bas feminizam, sa svojim teorijama i aktivizmom, uspije rijesiti mentalne probleme kojekakvih budaletina, a koje do sad nije uspjela rijesiti ni nauka ni sila, pa to je za svaku pohvalu i ja apsolutno nemam nista protiv, naravno.

Medjutim, decenije i decenije feministicke borbe, a psihopate su i dalje psihopate, budala je i dalje budala, pijana budala je takodjer i dalje pijana budala, kao sto je i drogirana budala i dalje drogirana budala. A zene se nazalost i dalje siluju.
FunkyzeitGames

#19440 Re: Danasnji "feminizam"

Post by FunkyzeitGames »

Možemo li vidjeti tu studiju koja pokazuje samo 4.4% slučajeva uzrokovanih "provokativnim ponašanjem" i kako je to ponašanje definisano? Prelistah par stranica unazad i vidim da je izvor članak mainstream medija kojem je u egzistencijalnom interesu da objavi ono što je politički korektno reći, ne ono što je činjenica. U tom članku studije koje se citiraju ne postoje, tako da informacija ne može biti uzeta u obzir kao validna dok ne vidimo šta se u studiji tačno spominje i kako je koji termin definisan.

Druga stvar je ta da svi ovdje nešto osjećaju i njihov subjektivni doživljaj mi treba da uzmemo kao faktualnu činjenicu. Jeste li vi normalni? U članku Erykah Badu osjeća, pa onda ovdje forumašica osjeća smrad, pa svi nešto osjećaju i feelings imaju prioritet nad facts. Zamislite da se emotivno stanje uzima kao validan argument, svaki taj manijak bi mogao reći da je osjećao da mu je žrtva namigivala i pozivala ga na seks i bio bi oslobođen odmah. Hoćemo legalne definicije i objektivne tekstove, ne woke preseravanje kao argumentaciju.

I da, sretna vam Nova. :D
FunkyzeitGames

#19441 Re: Danasnji "feminizam"

Post by FunkyzeitGames »

Evo studije koja ustvari postoji i nije isfiltrirana woke news network kolumna: https://scholarship.law.umn.edu/cgi/vie ... xt=lawineq
I. Does Clothing Mean Consent?
Courts accept the view that a woman's clothing conveys her attitude or intent when they permit such evidence to be introduced at trial.
U zakonu je odjeća jasan pokazatelj namjera. Studija to jasno pokazuje, i čak daje primjere slučajeva u kojem je više nego jasno da zakon uzma odjeću i njeno stanje jako ozbiljno i kao validan signal. Na primjer:
In a 1977 Wisconsin rape case, the judge considered the six-
teen year old complainant's clothing and sentenced the convicted
fifteen year old defendant to only probation.lS The judge called for
women to "stop teasing" and for a "restoration of modesty in
dress."19 Additionally, the judge stated that "[wihether women like
it or not, they are sex objects. Are we supposed to take an impres-
sionable person 15 or 16 years of age and punish that person se-
verely because they react to it normally?"20
Isto tako, navedni su slučajevi u kojim je stanje odjeće indikativno da "žrtva" ne govori istinu:
Similarly, at the William Kennedy Smith sexual assault trial,
the defense sought to introduce the complainant's bra into evi-
dence. 21 The bra was made of lace and decorated with artificial
pearls. 22 The defense argued that this was "the single most impor-
tant piece of evidence" because "the lack of damage to these items
will clearly prove Mr. Smith's innocence."23 The judge ruled the bra
admissible to counter the complainant's testimony that she was
tackled, pinned down, and raped.24
Kao i slučajevi gdje ne da je dotična bila konstantno provokativno obučena, nego su je jedne prilike poslali kući zbog potpuno neprimjerene odjeće, i da je bila "žrtva" tako što je odlazila kod svog "predatora" na seks oko 40 puta:
In MeritorSavings Bank v. Vinson,46 a female bank employee
brought sexual harassment charges against a bank supervisor.47
She alleged that she had sex with her supervisor over forty times at
his demand, that he fondled her, that he exposed himself to her,
and that he forcibly raped her during her four years working at the
bank.48 The defendant supervisor denied the charges. 49 In his de-
fense, the defendant supervisor introduced "voluminous testimony"
regarding Vinson's manner of dress to show that she welcomed the
alleged advances.50
The judge allowed testimony at trial which indicated that Vin-
son often dressed in revealing clothing, that at least once a bank
customer commented on her clothing, and that once Vinson had to
be sent home from work because the bank considered her dress in-
appropriate.5 1 The District Court permitted the evidence regarding
dress, presumably because it could show whether the sexual atten-
tion was welcome.52 The Court of Appeals reversed, stating that
evidence of Vinson's dress "had no place in this litigation."53
The United States Supreme Court subsequently reversed the
Court of Appeals on the issue of introducing clothing.54 The
Supreme Court held that in deciding "whether respondent by her
conduct indicated that the alleged sexual advances were unwel-
come," the evidence of Vinson's "sexually provocative" dress was
"obviously" relevant.55 The Supreme Court firmly stated that there
is no per se rule against the admissibility of evidence of the alleged
victim's dress.5 6 In fact, Meritor has been cited by at least one
lower federal court as support for the proposition that "[a] court
must consider any provocative speech or dress of the plaintiff in a
sexual harassment case."57
U radu je ovim i mnogim drugim primjerima jasno dokazano da sudovi, čak i oni vrhovni, jasno definišu odjeću kao validan dokaz namjere u procesima silovanja i seksualnog napastvovanja. Tako da vi možete osjećati šta hoćete, činjenice su činjenice.
S4mpion

#19442 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

Bodkin wrote: 02/01/2022 18:37
S4mpion wrote: 02/01/2022 18:17

Ma ja, najbolje spustit' ruke i neka bude šta bude, svakako će silovatelj dobit' šta želi.

Samo mi pokaži roditelja koji ovako razmišlja?
Zatvoris li se kuci nakon 8 navece jer te neko moze upucat navece pa bolje je ne dovesti se u tu situaciju?
Mora li se svjetska prvakinja u kickboxu zamotati i tako ne dovoditi sebe u situaciju zrtve? Ili ako zensko nosi pistolj i das joj da puca u glavu u samoodbrani, hoce onda moci da nosi kratko iza 8 navece?
Nema me u nepoznatim kafanama, među sumnjivim društvom u bilo koje doba, a pogotovo me nećeš naći u kafani, među gomilom pjandura u 4 ujutro.

Dobio si odgovor, da li ti je poenta pobjegla iz ruku?
S4mpion

#19443 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

vjeshalica wrote: 02/01/2022 18:40
S4mpion wrote: 02/01/2022 18:31

Znaš zašto se nijedan nije pomirio i pustio?

Zato što ne vjeruju u tvoju tvrdnju. Vjerovatno ni ti sama ne vjeruješ u ono što si napisala. Siguran sam da svojoj punoljetnoj djeci takođe ne bi savjetovala da hodaju sami ulicama u gluho doba noći, jer ne treba nam naučna analiza da utvrdimo kako to nije baš pametno ponašanje i doprinosi ugrožavanju vlastite sigurnosti.
Znaci moja tvrdnja je pogresna kad kazem da su djeca ranjivija i laksa kategorija dostupnosti za pedofila u odnosu na odraslog covjeka?
Primjeri te demantuju. Djetetu ne treba da hoda u 12h uvece da pedofil dodje do njega,dovoljno je da ga namami u skoli ili na nekoj vannastavnoj aktivnosti pogotovo ako je u stalnom kontaktu sa djecom i izgradjuje odnos kroz povjerenje.
Ocito je da ne vidis razmjere perfidnosti i domisljatosti pedofila. Bila je jedna emisija gdje se lik nepedofil uvalio medju pedofile u tu njihovu rehabilitaciju i oni su zapravo razmjenjivali iskustva kako ce sto lakse doci do djece,da obidju prepreke imaju nove ideje i iskustva, a nisu radili na svojoj rehabilitaciji....cilj je bio istraziti detaljnije pedofilcuge.

Dakle manijaku ne treba 12h uvece da pokupi dijete.
Ne treba ni silovatelju ima metoda pristupa na razne nacine.
Poenta je da nijedan roditelj nije spustio ruke i vodio se tvojom idejom "biće šta će bit'", ne pa neće, ljudi idu po svoje supruge nakon radnog vremena, a da ne pričam šta dalje i hvala Bogu da ljudi ipak i dalje vjeruju da se nasilje može spriječit' preventivnim i pametnim djelovanjem.

Napomena*
Urokat' se od alkohola u gluho doba noći i lunjat' ulicama grada ili se vrtit' u sumnjivom društvu ne spada u pametno djelovanje.
S4mpion

#19444 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

dale cooper wrote: 02/01/2022 18:44
S4mpion wrote: 02/01/2022 18:29

Nadam se da razumiješ da ovih 4.4% nije samo broj na papiru, iza tog broja stoje živi ljudi koji su silovani iz određenog razloga koji ti pokušavaš gurnut' pod tepih, jesi li siguran da to želiš uradit'?
dale cooper wrote: 02/01/2022 18:26
Ne stavljaj mi u usta nešto što nisam rekao. Nećemo zanemariti, ali nećemo ni tvrditi i iznositi kao činjenicu da je oblačenje žrtve jedan od
glavnih uzroka silovanja. Jer nije.
Niko nije rekao da je to glavni uzrok, tu tvrdnju si izmislio, a naći je ne možeš nigdje.
vjeshalica

#19445 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Vec si iznerviran.

A zasto bi me trebao neko uhvatiti za sise ?
saint_mirad

#19446 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

same zene instinktivno znaju da smernija odeca salje bolju sliku o njima samima. dovoljno je pogledati kako se oblace za neki dobar posao, za odlazak u javnu instituciju itd.

ako su sise jedino sto je u izlogu, nikoga nije briga sta zena misli o kvantoj isprepletenosti.
dale cooper

#19447 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

FunkyzeitGames wrote: 02/01/2022 22:39 Možemo li vidjeti tu studiju koja pokazuje samo 4.4% slučajeva uzrokovanih "provokativnim ponašanjem" i kako je to ponašanje definisano? Prelistah par stranica unazad i vidim da je izvor članak mainstream medija kojem je u egzistencijalnom interesu da objavi ono što je politički korektno reći, ne ono što je činjenica. U tom članku studije koje se citiraju ne postoje, tako da informacija ne može biti uzeta u obzir kao validna dok ne vidimo šta se u studiji tačno spominje i kako je koji termin definisan.

Druga stvar je ta da svi ovdje nešto osjećaju i njihov subjektivni doživljaj mi treba da uzmemo kao faktualnu činjenicu. Jeste li vi normalni? U članku Erykah Badu osjeća, pa onda ovdje forumašica osjeća smrad, pa svi nešto osjećaju i feelings imaju prioritet nad facts. Zamislite da se emotivno stanje uzima kao validan argument, svaki taj manijak bi mogao reći da je osjećao da mu je žrtva namigivala i pozivala ga na seks i bio bi oslobođen odmah. Hoćemo legalne definicije i objektivne tekstove, ne woke preseravanje kao argumentaciju.

I da, sretna vam Nova. :D
Washington Post nije Informer i ima dugu istoriju dobrog i balansiranog novinarstva. Nažalost članak je od prije šest godina, tako da
su neki linkovi na koje se članak referira van funkcije. Međutim postoje mnogi izvještaji i statistike na stranicama Justice Departmenta
i RAINNA koji ukazuju na slične stvari iako se ne referiraju direktno na uticaj nečijeg odjevanja na silovanje.
dale cooper

#19448 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

S4mpion wrote: 03/01/2022 00:07
dale cooper wrote: 02/01/2022 18:44

Niko nije rekao da je to glavni uzrok, tu tvrdnju si izmislio, a naći je ne možeš nigdje.
Ne sjećam se da je bilo ko od vas spominjao druge uzroke.
1Dante1

#19449 Re: Danasnji "feminizam"

Post by 1Dante1 »

"Now, if only 6 percent of men are rapists, wouldn’t it make more sense to focus on changing the behavior of the smaller population? To have anti-rape campaigns that focus on teaching not only what constitutes sexual assault but that actively teach not to be a rapist? Wouldn’t it make sense for schools to focus on training teachers not to see their vulnerable young charges as potential sexual partners? After all, the only one in control of whether a sexual assault is attempted is the perpetrator. If a teacher can be tempted into inappropriate behavior because of the skin just above a girl’s knee, then the problem isn’t the knee, the problem is the teacher. And if our culture insists on perpetuating the lie that clothing leads to rape, despite all evidence to the contrary, then the problem is our culture."

Genijalan clanak. :D Sto je najgore, i autorica ignorise tih 4,4%.
Hakiz

#19450 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

1Dante1 wrote: 03/01/2022 15:35 "Now, if only 6 percent of men are rapists, wouldn’t it make more sense to focus on changing the behavior of the smaller population? To have anti-rape campaigns that focus on teaching not only what constitutes sexual assault but that actively teach not to be a rapist? Wouldn’t it make sense for schools to focus on training teachers not to see their vulnerable young charges as potential sexual partners? After all, the only one in control of whether a sexual assault is attempted is the perpetrator. If a teacher can be tempted into inappropriate behavior because of the skin just above a girl’s knee, then the problem isn’t the knee, the problem is the teacher. And if our culture insists on perpetuating the lie that clothing leads to rape, despite all evidence to the contrary, then the problem is our culture."

Genijalan clanak. :D Sto je najgore, i autorica ignorise tih 4,4%.
Da ne idemo u to kako je uopšte nastala ta "kultura", način ponašanja i sistem vrijednosti koji čine tu kulturu. Nije je neko naredio, ona je proces, spontano se stvarala i evolutivno modifikovala dug period.

Zatim, ako su 80 %, a vjerovatno i više, ljudi na planeti vjernici, ako oko 50 % tih vjernika pripada abrahamskim religijama i ako znamo stavove tih religija o moralu, pristojnosti, oblačenju, čak i odredbe, naredbe kako se mora biti obučen, i zašto su te odredbe uopšte i nastale, tvrditi da oblačenje nema nikakav uticaj je, u najmanju ruku, iznenađujuće, čudno.
Post Reply