Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
belfy

#12351 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by belfy »

lotPi wrote: 01/01/2022 22:03
duh_sa_sjekirom wrote: 30/12/2021 12:53 Glede Bužima i reakcije "velikih novokomponovanih muslimana", evo šta kaže akademik Karić:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/akademi ... /211230041

Čitaj, stoko nepismena i primitivna!!!
Čitaj i uči!
@duh_sa_sjekirom
Zasto je problem reci da je najveca glupost u Buzimu cestitati stanovnicima Bozic sa posterom sa jaslicama?
Eto bas sam primitivan a ti bas ono pravo napredan.

Tamo zivi 99,99% ljudi kojima je religija Islam.
Bozic nije svjetovni praznik, Nova godina je izgubila religiozni smisao i sasvim mi je u redu cestitati istu, vec strogo katolicki praznik.
Niti sam zaostao niti zadrt ali je to meni nije uredu dok u Sirokom Brijegu ili Omarskoj ne osvanu iste takve cestitke za Bajram ili Novu godinu po islamskom kalendaru.

Gdje su u tim sredinama zajednicke svecanosti.
Moji starci i prije rata odu sa komsijama na Ponocku, bilo normalno, ja ne vidjeh niti jednog na Bajramu, niti Halvu napravise :)

Ja sam protiv i takvi Jumbo plakati nisu potrebni.
Ja ih vidim kao provokaciju.

Mislim ko je ovdje lud, mi se kao moramo pravdati da smo evropski narod pa cemo jedni drugima cestiti Bozic, Uskrs i sl. U suprotnom smo zaostali i primitivci.
Al' ned'o Bog staviti negdje neku nijansu zelene boje, odmah "Dzamahirija" i Teheran!

Sasvim je normalno i ljudski cestitati Bozic ili neki drugi praznik svom komsiji ili sugradjaninu.
Hajmo malo Jumbo plakata za Bajram po Splitu, Zagrebu, Virovitici, Subotici ili Pozarevcu. Mislim i to je internacionalni praznik. Ili u tim gradovima zive primitvci i zadrti nacionalisti koji mrze sve osim onoga sto su sami,

Logican slijed prema gore navedenim argumentima.
Zasto se mi uvijek moramo pravdati i prodavati.
Na istom smo levelu, u svemu pa i u tome!

I ova sra*nja sa svinjetinom, jel' ima neko imalo pismen ili sposoban da okrene malo pricu, pa da vidimo kako stoje stvari sa multinacionalnoscu ili raznolikostima u bastionima demokratije kao sto su Banjaluka i slicni.
Ebote pa ni jezik ne mozemo zvati kako zelimo a pricamo o svinjetini!

A ovaj gore Akademik je govorio o sasvim suprotnoj stvari nego ti potenciras!
zato sto treba biti dobar primjer, a ne voditi se za losim. ali i ono jos bitnije - ostati covjek!

ne ugledaj se na lose, niti se pravdaj njihovim postupcima, nego im pokazi da moze ljudski i bolje! to je Bosna... zato danas ponosito mozes reci kako su se tudje bogomolje cuvale, dok su se tvoje rusile, bez da se govorilo "a vidi sta oni rade" nego djelovalo ljudski. i takvih je jos stotine primjera koji se mogu navesti... bitno je ne zastraniti, kao sto je jos bitnije, a i najbitnije - ostati covjekom...
Hajvan

#12352 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hajvan »

je li ikad u Medjugorju, Posusju, Grudama, Lisitici osvanuo bilboard za Hizeslav sa rijecima
Bajram Serif Mubarek Olsun?

jest qurac
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12353 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Nije nece i ne mora jer tamo nema muslimana niti se oni loze na milti kulti

Vi se stalno usporedjujete sa separatistama i onima kohi su se borili protiv rbih za hrhb

Sto se ne usporedjujete sa svicarcima bekgijancima australijancima

Kakve su to furke s gorim se usporedjivati
Hajvan

#12354 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hajvan »

koga boli qurc sta mali sovinisti poput tebe misle
Truba

#12355 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Ja pisem istinu i realizam
Ti naucnu fantaziju i bajke

Ti zivis u multi kulti
Oni ne
Login77777

#12356 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Login77777 »

Black swan wrote: 02/01/2022 20:17 Ja pisem istinu i realizam
Ti naucnu fantaziju i bajke

Ti zivis u multi kulti
Oni ne
Ako racunas dvije sedmice u augustu i dvije sedmice u decembru, onda se slazem. Ostatak godine itekako zive multi kulti po minhenu, stutgartu, frankfurtu… :thumbup:
Truba

#12357 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Hajvan wrote: 02/01/2022 20:16 koga boli qurc sta mali sovinisti poput tebe misle
Uplati bilbord sta si se stiso :mrgreen:
duh_sa_sjekirom

#12358 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by duh_sa_sjekirom »

@lotPi
Ako Karadžić i Mladić u zatvoru pročitaju ovo tvoje pisanje, siguran sam da ćeš od njih dobiti jedan big like. Tvoje razmišljanje ide otprilike ovako: oni su nas protjerali trebamo i mi njih...oni su nama srušili selo trebamo i mi njima itd. Da se išlo tom logikom, koliko bi npr pravoslavnih bogomolja u ratu ostalo na području pod kontrolom legalnih bh vlast? Srećom, nisu razmišljali kao ti i pokazali su da se može ostati čovjek i kad je najteže. Ovo je multietnička zemlja i svako treba da je osjeća svojom na svakom njenom pedlju. U USK žive i katolici a USK je dio BiH. A ako će tebi šovinisti i nacionalisti poput dodikovaca ili bobanovaca biti neka mjera ili uzor, onda ni ti nisi ništa bolji od njih..
Veliš, u Bužimu je 99.9% muslimana i taj bilboard sa čestitkom je provokacija, pa da te pitam: prodaju li se alkoholna pića po prodavnicama u Bužimu? Prema islamu, alkohol je muslimanima zabranjen pa je li onda prodaja tog alkohola također provokacija? Ima li kladionica u Bužimu? I klađenje je grijeh pa jesu li i kladionice provokacija za muslimane? Je li se neko bunio protiv toga?
I na kraju, glede akademika Karića i njegovog teksta- očito imaš problema sa razumijevanjem pročitanog jer čovjek upravo govori o tome da čitava ta priča oko (ne) čestitanja nije u suprotnosti sa islamom i da to ne bi uopće trebao biti (niti je bio) problem u BiH
Novak20

#12359 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Svakako ima razloga da Komšić bude lik godine u anketi Oslobođenja.

Čovjek nas uveo u NATO, spriječio Srbe da vojno vježbaju u BiH, predvidio ljetos da će se Dodik duriti jedno mjesec dana, s.ebo NiP, SDP, NS i borio se za SDA u KS, popravio odnose sa susjedima i učinio toliko mnogo značajnih stvari koje je teško i nabrojati.

Najvažnije od svega je što politički parazitira nad Hrvatima koje personificira kroz Čovića i što je na dobrom putu da im uzme politička prava konstitutivnog naroda ili u drugoj varijanti da napravi totalni kaos u BiH.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... aja-716819
Željko Komšić, ličnost 2021. godine: Kriza u BiH će biti jača, Dodik i Čović će ići do kraja

Komšić: Ne zavaravajte se onom "neće valjda"

Naša redakcija provela je anketu, čitaoci i gledaoci su glasali i za ličnosti godine izabrali Lanu Pudar i Željka Komšića

Čitaoci Oslobođenja i gledaoci O kanala za ličnosti 2021. godine izabrali su predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Lanu Pudar, najbolju bh. plivačicu. Za Komšića je čast što je u ovakvom teškom trenutku za BiH dobio takvo priznanje, pa je građanima poručio “svjesni smo situacije, neće biti ishitrenih reakcija”.
Login77777

#12360 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Login77777 »

Ti sanjas Komsica kao sdO botine Konakovica. Smiri se malo nije cijeli zivot i cijela politika Komsic. :lol:
nikad_vise

#12361 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by nikad_vise »

Login77777 wrote: 02/01/2022 22:52 Ti sanjas Komsica kao sdO botine Konakovica. Smiri se malo nije cijeli zivot i cijela politika Komsic. :lol:
Ako se bude lijepo ponasao,mozda sledeci put izaberemo Raguza,valjda je on legitimniji :D
ako te pitaju

#12362 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ako te pitaju »

Ja mislim da bi,svi oni koji se zalažu za 3.entitet, trebali urgirati da se Večernjakov pečat dodijeli ove godine Željku Komšić.
Novak20

#12363 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

ako te pitaju wrote: 03/01/2022 00:06 Ja mislim da bi,svi oni koji se zalažu za 3.entitet, trebali urgirati da se Večernjakov pečat dodijeli ove godine Željku Komšić.
:lol:

Dok je Lana Pudar s pravom ličnost godine zbog postignutih uspjeha, Komšić je lik godine samo zato što je šu.nuo Hrvatima i političke svađe podigao na viši nivo bez konkretnog uspjeha u bilo čemu. Ako nam nije svima gore, bolje nije sigurno.

Jbt, lik je za građansku državu, a ruši građansku vlast KS da bi vladala SDA kroz projekt Nenadić. :D

Ima godina kako sam napisao da je ovaj parazit samo katalizator političkih procesa u BiH. Što god bude sa državom, njegova uloga je samo da taj proces ubrza. A kakav će rezultat biti, ostaje nam da vidimo.
ako te pitaju

#12364 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ako te pitaju »

Al ne,ja bih mu stvarno dodijelio Večernjakov pečat,uz riječi:

Za izrazit doprinos toleranciji među narodima BiH, za jačanje suradnje sa susjednim prijateljskim zemljama, za redovno posjećivanje svih mjesta u BIH, a ne gdje živi samo jedan narod, za porast ugleda BiH u međunarodnim krugovima, al naročito za spriječavanje završetka Pelješkog Mosta.
Naročita humanost se pokazala što je osobno odnio u prijateljsku R.Srbiju 10 000 vakcina građanima R.Srbije kada njihovo nesposobno vodstvo nije to uspjelo.

Naročito je pokazao snagu u rješavanju predmeta Memić,diplome Osmica a pogotovo rješavanje pitanja respiratora-ventilatora.

Večernjakov pečat ide.....ŽELJKU KOMŠIĆU :bih:
BHCluster

#12365 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Tace mu to smece, ipak ide jos jedan mandat! :bih:
mo-town

#12366 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mo-town »

Jest, jest, Zeljko Komsic je licno odgovoran i za sporazum Cvetkovic-Macek, Milosevic-Tudjman, Karadzic-Boban, Dodik-Covic (nastavi niz).
Osim toga, osobnu odgovornost snosi i za uspostavu NDH, Herceg-Bosne, Hrvatske samouprave (nastavi niz).
Vecernjakov pecat bez konkurencije ide u Sarajevo.
Point.

#12367 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Novak20 wrote: 03/01/2022 00:20
ako te pitaju wrote: 03/01/2022 00:06 Ja mislim da bi,svi oni koji se zalažu za 3.entitet, trebali urgirati da se Večernjakov pečat dodijeli ove godine Željku Komšić.

Dok je Lana Pudar s pravom ličnost godine zbog postignutih uspjeha, Komšić je lik godine samo zato što je šu.nuo Hrvatima i političke svađe podigao na viši nivo bez konkretnog uspjeha u bilo čemu. Ako nam nije svima gore, bolje nije sigurno.

Jbt, lik je za građansku državu, a ruši građansku vlast KS da bi vladala SDA kroz projekt Nenadić. :D

Ima godina kako sam napisao da je ovaj parazit samo katalizator političkih procesa u BiH. Što god bude sa državom, njegova uloga je samo da taj proces ubrza. A kakav će rezultat biti, ostaje nam da vidimo.
Volim čitati vaše kmečanje.

4 more years ŽK :bih: 8)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12368 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by _BataZiv_0809 »

Mario Nenadic sistem vrijednosti, Senade :lol:

ANP, Izborni zakon, Nato na Drini, Senade :lol:
ako te pitaju

#12369 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ako te pitaju »

Željko Komšić će ojačati BiH :D .
seoBIH

#12370 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seoBIH »

Glasovati za kronera komšića, sve dok BIH Hrvati sami sebi ne kazu da im je matica Bosna i Hercegovina i da nju stave na prvo mjesto, a ne rezervnu državu u vidu Hrvatske, gdje nikada neće biti "domaćini" iz ugla Hrvata i Hrvatske.

Je li teško shvatiti da Hrvatska radi prvenstvno za interese Hrvatske i da ce bilo koga van Hrvatske optisti radi vlastite koristi, isto kao i Srbija, ili bilo koja druga država na svijetu?
Bodkin

#12371 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bodkin »

Point. wrote: 03/01/2022 05:49

Volim čitati vaše kmečanje iz svecke

4 more years ŽK :bih: 8)
Popravio sam ti post
ako te pitaju

#12372 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ako te pitaju »

seoBIH wrote: 03/01/2022 11:15 Glasovati za kronera komšića, sve dok BIH Hrvati sami sebi ne kazu da im je matica Bosna i Hercegovina i da nju stave na prvo mjesto, a ne rezervnu državu u vidu Hrvatske, gdje nikada neće biti "domaćini" iz ugla Hrvata i Hrvatske.

Je li teško shvatiti da Hrvatska radi prvenstvno za interese Hrvatske i da ce bilo koga van Hrvatske optisti radi vlastite koristi, isto kao i Srbija, ili bilo koja druga država na svijetu?
Pa nakon trećeg mandata Komšića....sve nas više obožava ovakvu BiH. :D
Uglavnom, hvala Komšiću što nas je zbližio sa Srbima u BIH :D
Truba

#12373 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

nije ljubav prema domovini registracija i zastava da se nametne
komšiću dići spomenike po hrvatskim sredinama
Point.

#12374 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »