Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12326 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Jbt koliko taj hb forum ima clanova
Da matematicki izracunamo je li svaki hrvat ovdje
Potekao s tog foruma

Ustase su imale destine frakcija pa su se i rokalimedjusobno nakon poraza
Mozda je nekih hrvat dosao s drugog foruma a ne sa hb

Cisto nako razmisljam
Sirok je internet

Al da ste se prosuli s deda mrazom i novom godinom to stoji :mrgreen: samo se nemojte vaditi
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#12327 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

ako te pitaju wrote: 29/12/2021 15:31

Ne,nego da izabrani predstavnici predstavljaju svoje birače
Ko onda treba da predstavlja drzavu ili je ona za opciju koju zastupas zadnja rupa?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#12328 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

LSD wrote: 29/12/2021 14:13 @Ako se opet gađa izrazima koji ne poznaje, niti razumije :mrgreen: neki dan je ponavljao papagajski termine poput fundamentalizam i islamska deklaracija (knjigu koju nije ni procitao, niti zna kako izgledaju korice), a sad se prihvatio konstitutivnosti i vergla sam taj termin :lol:

A da ga covjek pita šta je to kontitutivnost, šta to znaci - ni iz 10 pokušaja + uz pomoc googla ne bi znao na to odgovoriti :mrgreen:
Do skora je verglao o legitimnom predstavljanju. :lol:
kanguru

#12329 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kanguru »

Samo hranite trolla štovaoca Nine Raspudića i krivoustih UZP-ovaca. Čega su se likovi dosjetili, da samo HDZ-ovac može ekskluzivno i eksplicitno predstavljati Hrvate u Predsjedništvu i sa Dodikom razjebavati ovu državu do besvijesti. :-)

Dok istovremeno ni na mapi ne možeš naći obilježje države Bosne i Hercegovine u Širokom, Posušju, Grudama i ostalim vukojebinama.

E pa nema ništa od toga, cijenjeni i legitimni "štovaoci" europskih vrijednosti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12330 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Polako doci ce 2026 :mrgreen:
mo-town

#12331 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mo-town »

kanguru wrote: 30/12/2021 02:04 Samo hranite trolla štovaoca Nine Raspudića i krivoustih UZP-ovaca. Čega su se likovi dosjetili, da samo HDZ-ovac može ekskluzivno i eksplicitno predstavljati Hrvate u Predsjedništvu i sa Dodikom razjebavati ovu državu do besvijesti. :-)
Pogresna teza u startu.Clanovi Predsjednistva BiH ne predstaljaju konsitutivne narode u Predsjednistvu.
Ovo je prema vazecem Ustavu i tumacenju Ustavnog suda BiH.
Evo teksta zakletve:
"Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana”.
Znaci svaki od njih brine o interesima i ravnopravnosti svih naroda i gradjana.
mO k3

#12332 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 30/12/2021 01:56
LSD wrote: 29/12/2021 14:13 @Ako se opet gađa izrazima koji ne poznaje, niti razumije :mrgreen: neki dan je ponavljao papagajski termine poput fundamentalizam i islamska deklaracija (knjigu koju nije ni procitao, niti zna kako izgledaju korice), a sad se prihvatio konstitutivnosti i vergla sam taj termin :lol:

A da ga covjek pita šta je to kontitutivnost, šta to znaci - ni iz 10 pokušaja + uz pomoc googla ne bi znao na to odgovoriti :mrgreen:
pa do skora o preglasavanju :mrgreen:
Login77777

#12333 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Login77777 »

Bio je intervju gdje se cirilo hvalio kako je evropske kolege naucio sta znaci „legitimno predstavljanje“. Jer oni to nisu znali prije. :lol:
mO k3

#12334 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Login77777 wrote: 30/12/2021 11:09

Bio je intervju gdje se cirilo hvalio kako je evropske kolege naucio sta znaci „legitimno predstavljanje“. Jer oni to nisu znali prije. :lol:
to ti ne vjerujem :mrgreen:
Login77777

#12335 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Login77777 »

mO k3 wrote: 30/12/2021 11:15
Login77777 wrote: 30/12/2021 11:09
to ti ne vjerujem :mrgreen:
Cek da potrazim. :mrgreen:
mO k3

#12336 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

eto vidis ko vodi evropu .... puno neznalica :mrgreen: koji neznaju osnovne pojmove u demokratiji

Takozvano "legitimno predstavljanje" :mrgreen:
Login77777

#12337 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Login77777 »

mO k3 wrote: 30/12/2021 11:19 eto vidis ko vodi evropu .... puno neznalica :mrgreen: koji neznaju osnovne pojmove u demokratiji

Evo ga. Ali moras pogledati video. :lol:

https://ba.n1info.com/vijesti/covic-ima ... tavljanje/
mO k3

#12338 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Login77777 wrote: 30/12/2021 11:21
mO k3 wrote: 30/12/2021 11:19 eto vidis ko vodi evropu .... puno neznalica :mrgreen: koji neznaju osnovne pojmove u demokratiji

Evo ga. Ali moras pogledati video. :lol:

https://ba.n1info.com/vijesti/covic-ima ... tavljanje/
hahhahha allah te nagradio....

Vecina njih ... :mrgreen:
Login77777

#12339 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Login77777 »

Sad znaju pojam takozvanog legitimnog predstavljanja… :lol:
duh_sa_sjekirom

#12340 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by duh_sa_sjekirom »

Glede Bužima i reakcije "velikih novokomponovanih muslimana", evo šta kaže akademik Karić:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/akademi ... /211230041
"Već godinama u Bosni i Hercegovini imamo sa naše 'muslimanske' ili naše 'islamske strane', tu i tamo, glupe i priproste komentare o obilježavanju (ili našem muslimanskom čestitanju) Božića, Nove godine, puštanju Djeda Mraza u obdaništa i škole, i tako dalje. Uvijek sam se gnušao nad tom našom glupošću. Ovamo nam državu svode na nulu, a mi svoj razum, ako smo još pri njemu, trošimo na stvari koje u Bosni i Hercegovini nikada nisu bile problem. Pa, molim vas lijepo, još davno Bašeskija govori o zajedničkim kršćanskim i muslimanskim svečanostima u Sarajevu! Nadalje, molim vas lijepo, u Kur'anu na više mjesta Bog oglašava da On nije htio da čovječanstvo bude jedne vjere! Bog to različito čovječanstvo poziva da se 'natječe u dobru'. U Kur'anu Bog nije nigdje nazvan muslimanskim Bogom! Bog je u Kur'anu imenovan kao 'Bog /Gospodar/ svih svjetova!' Dakle, Bog je htio različito čovječanstvo koje se natječe u dobrim djelima!".

Čitaj, stoko nepismena i primitivna!!!
Čitaj i uči!
Mistic12345

#12341 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mistic12345 »

duh_sa_sjekirom wrote: 30/12/2021 12:53 Glede Bužima i reakcije "velikih novokomponovanih muslimana", evo šta kaže akademik Karić:

"Već godinama u Bosni i Hercegovini imamo sa naše 'muslimanske' ili naše 'islamske strane', tu i tamo, glupe i priproste komentare o obilježavanju (ili našem muslimanskom čestitanju) Božića, Nove godine, puštanju Djeda Mraza u obdaništa i škole, i tako dalje. Uvijek sam se gnušao nad tom našom glupošću. Ovamo nam državu svode na nulu, a mi svoj razum, ako smo još pri njemu, trošimo na stvari koje u Bosni i Hercegovini nikada nisu bile problem. Pa, molim vas lijepo, još davno Bašeskija govori o zajedničkim kršćanskim i muslimanskim svečanostima u Sarajevu! Nadalje, molim vas lijepo, u Kur'anu na više mjesta Bog oglašava da On nije htio da čovječanstvo bude jedne vjere! Bog to različito čovječanstvo poziva da se 'natječe u dobru'. U Kur'anu Bog nije nigdje nazvan muslimanskim Bogom! Bog je u Kur'anu imenovan kao 'Bog /Gospodar/ svih svjetova!' Dakle, Bog je htio različito čovječanstvo koje se natječe u dobrim djelima!".

Čitaj i uči!
Sta se tu ima citat i ucit, on stavlja sa svog stajališta pogled na određenu situaciju, sa pozicije vjernika i sljedbenika knjige, musliman ne smije cestitat rodjenje Boga Isusa, jer mu se to kosi sa religijom, i ja to razumijem, budući da nisam (nažalost) posebno u vjeri, te principe ne poštujem, ali za onoga ko je totalno vjerski orijentisan, apsolutno ga se jebe sta je rekao Karic ili Baseskija, on sljedi propise koji su postavljeni pred njima i iste živi.
Tako da ne vidim čemu ovolika hajka i dosadni spin iz dana u dan. Ako je demokratija, i ako svako ima svoje slobode i prava, ne znam šta je problem.
I da, tradicija i vjera nemaju dodirne tačke, osim u glavama Bosnjaka, koji se toliko trude svima da ugode, da u očima drugih postaju pateticni.
Loki2k9

#12342 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Loki2k9 »

Kakva je ovo najezda komentatora s kamenjara i u novogodisnjoj noci protiv Sarajeva i Bosnjaka. Ono je opasna bolest. Ne samo na vijesti o Sarajevu vec i Mostaru, Banjaluci, vremenskoj prognozi, krizaljci...
kokakolas

#12343 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kokakolas »

Loki2k9 wrote: 01/01/2022 02:43 Kakva je ovo najezda komentatora s kamenjara i u novogodisnjoj noci protiv Sarajeva i Bosnjaka. Ono je opasna bolest. Ne samo na vijesti o Sarajevu vec i Mostaru, Banjaluci, vremenskoj prognozi, krizaljci...
RTRS propaganda urodila plodom. Nadam se samo da se sjecamo sta je slijedilo nakon toga prije nekih 30ak godina. Samo toliko - da ne ispadnemo levati. Ponovo.
duh_sa_sjekirom

#12344 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Mistic12345 wrote: 01/01/2022 01:59 Sta se tu ima citat i ucit, on stavlja sa svog stajališta pogled na određenu situaciju, sa pozicije vjernika i sljedbenika knjige, musliman ne smije cestitat rodjenje Boga Isusa, jer mu se to kosi sa religijom, i ja to razumijem, budući da nisam (nažalost) posebno u vjeri, te principe ne poštujem, ali za onoga ko je totalno vjerski orijentisan, apsolutno ga se jebe sta je rekao Karic ili Baseskija, on sljedi propise koji su postavljeni pred njima i iste živi.
Tako da ne vidim čemu ovolika hajka i dosadni spin iz dana u dan. Ako je demokratija, i ako svako ima svoje slobode i prava, ne znam šta je problem.
I da, tradicija i vjera nemaju dodirne tačke, osim u glavama Bosnjaka, koji se toliko trude svima da ugode, da u očima drugih postaju pateticni.
Jah, eto, šta zna jedan akademik, koji je inače čitav život posvetio tome....Šta vrijedi njegovo mišljenje...
Demokratije je, jelte...
:-)
Mistic12345

#12345 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mistic12345 »

duh_sa_sjekirom wrote: 01/01/2022 06:37
Mistic12345 wrote: 01/01/2022 01:59 Sta se tu ima citat i ucit, on stavlja sa svog stajališta pogled na određenu situaciju, sa pozicije vjernika i sljedbenika knjige, musliman ne smije cestitat rodjenje Boga Isusa, jer mu se to kosi sa religijom, i ja to razumijem, budući da nisam (nažalost) posebno u vjeri, te principe ne poštujem, ali za onoga ko je totalno vjerski orijentisan, apsolutno ga se jebe sta je rekao Karic ili Baseskija, on sljedi propise koji su postavljeni pred njima i iste živi.
Jah, eto, šta zna jedan akademik, koji je inače čitav život posvetio tome....Šta vrijedi njegovo mišljenje...
Demokratije je, jelte...
Ne bih da se ponavljam, sve najbolje u novoj. Poz
duh_sa_sjekirom

#12346 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Mistic12345 wrote: 01/01/2022 09:47
duh_sa_sjekirom wrote: 01/01/2022 06:37
Demokratije je, jelte...
Ne bih da se ponavljam, sve najbolje u novoj. Poz
Repetitio est mater studiorum :D
Sretno i tebi u 2022.!
Poyy
Loki2k9

#12347 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Loki2k9 »

kokakolas wrote: 01/01/2022 02:53
Loki2k9 wrote: 01/01/2022 02:43 Kakva je ovo najezda komentatora s kamenjara i u novogodisnjoj noci protiv Sarajeva i Bosnjaka. Ono je opasna bolest. Ne samo na vijesti o Sarajevu vec i Mostaru, Banjaluci, vremenskoj prognozi, krizaljci...
RTRS propaganda urodila plodom. Nadam se samo da se sjecamo sta je slijedilo nakon toga prije nekih 30ak godina. Samo toliko - da ne ispadnemo levati. Ponovo.
Ono je katastrofa, zaista. Prozivanje Bosnjaka ispod svake vijesti, dehumanizacija, ponizavanje.
BHCluster

#12348 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Bolesnici i stazisti, kolicina mrznje je izgleda mjera za unapredjenje stazista od foruma pa do savjetnice.
Sanja Vlaisavljević u ekstatičnom dodvoravanju mrziteljima i rušiteljima BiH zavapila je u prilogu RTRS-a kako su iz Sarajeva protjerani Djed Mraz, svinjetina i ukrasna rasvjeta, pri tome je dodala kako u priču o multietničkom Sarajevu vjeruju još samo stanovnici "Republike Sarajevo". U samo jednoj rečenici Vlaisavljević je uspjela izreći tri neistine, a da se nije ni zacrvenila.

Na platou Marijin-Dvora, u kojeg je gledala dok je davala izjavu za huškački prilog RTRS-a, Vlaisavljević je mogla vidjeti i Djeda Mraza i njegove sanke i irvase i još puno toga. Vidjeli bi i gledaoci da je snimatelj samo okrenuo kameru za 180 stepeni. Međutim, to se "novinarki" Branki Kusmuk, koja je sve to također mogla vidjeti, očigledno nije uklapalo u koncepciju priloga.

Novogodišnju rasvjetu i Vlaisavljević i Kusmuk mogle su vidjeti samo da su prošetale kojih stotinjak metara, do glavnih gradskih ulica Maršala Tita i Ferhadije, a svinjetinu su mogle kupiti u svakoj iole većoj prodavnici u gradu. Ali vjerovatno obje to već znaju.

Upravo ove laži koje je izrekla Vlaisavljević, bile su povod za reagovanje uglednog sarajevskog doktora Dragana Stevanovića.
lotPi

#12349 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by lotPi »

duh_sa_sjekirom wrote: 30/12/2021 12:53 Glede Bužima i reakcije "velikih novokomponovanih muslimana", evo šta kaže akademik Karić:

Čitaj i uči!
@duh_sa_sjekirom
Zasto je problem reci da je najveca glupost u Buzimu cestitati stanovnicima Bozic sa posterom sa jaslicama?
Eto bas sam primitivan a ti bas ono pravo napredan.

Tamo zivi 99,99% ljudi kojima je religija Islam.
Bozic nije svjetovni praznik, Nova godina je izgubila religiozni smisao i sasvim mi je u redu cestitati istu, vec strogo katolicki praznik.
Niti sam zaostao niti zadrt ali je to meni nije uredu dok u Sirokom Brijegu ili Omarskoj ne osvanu iste takve cestitke za Bajram ili Novu godinu po islamskom kalendaru.

Gdje su u tim sredinama zajednicke svecanosti.
Moji starci i prije rata odu sa komsijama na Ponocku, bilo normalno, ja ne vidjeh niti jednog na Bajramu, niti Halvu napravise :)

Ja sam protiv i takvi Jumbo plakati nisu potrebni.
Ja ih vidim kao provokaciju.

Mislim ko je ovdje lud, mi se kao moramo pravdati da smo evropski narod pa cemo jedni drugima cestiti Bozic, Uskrs i sl. U suprotnom smo zaostali i primitivci.
Al' ned'o Bog staviti negdje neku nijansu zelene boje, odmah "Dzamahirija" i Teheran!

Sasvim je normalno i ljudski cestitati Bozic ili neki drugi praznik svom komsiji ili sugradjaninu.
Hajmo malo Jumbo plakata za Bajram po Splitu, Zagrebu, Virovitici, Subotici ili Pozarevcu. Mislim i to je internacionalni praznik. Ili u tim gradovima zive primitvci i zadrti nacionalisti koji mrze sve osim onoga sto su sami,

Logican slijed prema gore navedenim argumentima.
Zasto se mi uvijek moramo pravdati i prodavati.
Na istom smo levelu, u svemu pa i u tome!

I ova sra*nja sa svinjetinom, jel' ima neko imalo pismen ili sposoban da okrene malo pricu, pa da vidimo kako stoje stvari sa multinacionalnoscu ili raznolikostima u bastionima demokratije kao sto su Banjaluka i slicni.
Ebote pa ni jezik ne mozemo zvati kako zelimo a pricamo o svinjetini!

A ovaj gore Akademik je govorio o sasvim suprotnoj stvari nego ti potenciras!
BHCluster

#12350 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

lotPi wrote: 01/01/2022 22:03

Čitaj i uči!
@duh_sa_sjekirom
Zasto je problem reci da je najveca glupost u Buzimu cestitati stanovnicima Bozic sa posterom sa jaslicama?
Eto bas sam primitivan a ti bas ono pravo napredan.

Tamo zivi 99,99% ljudi kojima je religija Islam.
Bozic nije svjetovni praznik, Nova godina je izgubila religiozni smisao i sasvim mi je u redu cestitati istu, vec strogo katolicki praznik.
Niti sam zaostao niti zadrt ali je to meni nije uredu dok u Sirokom Brijegu ili Omarskoj ne osvanu iste takve cestitke za Bajram ili Novu godinu po islamskom kalendaru.

Gdje su u tim sredinama zajednicke svecanosti.
Moji starci i prije rata odu sa komsijama na Ponocku, bilo normalno, ja ne vidjeh niti jednog na Bajramu, niti Halvu napravise :)

Ja sam protiv i takvi Jumbo plakati nisu potrebni.
Ja ih vidim kao provokaciju.

Mislim ko je ovdje lud, mi se kao moramo pravdati da smo evropski narod pa cemo jedni drugima cestiti Bozic, Uskrs i sl. U suprotnom smo zaostali i primitivci.
Al' ned'o Bog staviti negdje neku nijansu zelene boje, odmah "Dzamahirija" i Teheran!

Sasvim je normalno i ljudski cestitati Bozic ili neki drugi praznik svom komsiji ili sugradjaninu.
Hajmo malo Jumbo plakata za Bajram po Splitu, Zagrebu, Virovitici, Subotici ili Pozarevcu. Mislim i to je internacionalni praznik. Ili u tim gradovima zive primitvci i zadrti nacionalisti koji mrze sve osim onoga sto su sami,

Logican slijed prema gore navedenim argumentima.
Zasto se mi uvijek moramo pravdati i prodavati.
Na istom smo levelu, u svemu pa i u tome!

I ova sra*nja sa svinjetinom, jel' ima neko imalo pismen ili sposoban da okrene malo pricu, pa da vidimo kako stoje stvari sa multinacionalnoscu ili raznolikostima u bastionima demokratije kao sto su Banjaluka i slicni.
Ebote pa ni jezik ne mozemo zvati kako zelimo a pricamo o svinjetini!

A ovaj gore Akademik je govorio o sasvim suprotnoj stvari nego ti potenciras!
Znaci nama moraju biti uzor oni sto "kolo vode" u Sirokom ili Banja Luci? Daleko ce mo dogurati sa takvim razmisljanjem.

BTW procitaj sta je akademik napisao.
Post Reply