Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja ne bih, to još nije korist koju bih imao. Treba mi još do toga
Ali ne garantujem za druge.
A šta, ti ne bi volio da tvojim roditeljima ili tebi ako si u toj kategoriji bude lakši život sa više novca
Glasat ću za Trojku, ako:
1. zaposlenicima na budžetu povećaju plate bar 30%
2. svim zaposlenim smanje doprinose za 50%
3. penzionerima povećaju penzije 70%
4. sva ostala socijalna davanja povećaju 60%
5. subvencioniraju sve energente 50%
6. utople sve zgrade i kuće u KS
7. obnove sve ceste
8. smanje stopu PDV-a u KS
9. ograniče rast cijena goriva i svih artikala u KS
Ko može, nađe način
Ko ne može, e jbg, svi su isti
made_in_sarajevo wrote: ↑30/12/2021 22:15
Jel iko detaljno upratio oko porodilja, jel 1000KM bez obzira na platu i sta poslodavac isplacuje ili je razlika sa platom da bude 1000KM?
Ono sto je do sada bilo 450KM je sada 1000. Ako porodilja ima vecu platu i poslodavac zeli doplatiti razliku, onda je to do njega. Porodilji je zagarntovana 1000.
Ovo ce uveliko olaksati poslodavcima, jer sada mogu bez dodatnih opterecenja zaposliti radnika na odredjeno dok je porodilja godinu dana mirna jer prima 1000 od kantona.
made_in_sarajevo wrote: ↑30/12/2021 22:15
Jel iko detaljno upratio oko porodilja, jel 1000KM bez obzira na platu i sta poslodavac isplacuje ili je razlika sa platom da bude 1000KM?
Ono sto je do sada bilo 450KM je sada 1000. Ako porodilja ima vecu platu i poslodavac zeli doplatiti razliku, onda je to do njega. Porodilji je zagarntovana 1000.
Ovo ce uveliko olaksati poslodavcima, jer sada mogu bez dodatnih opterecenja zaposliti radnika na odredjeno dok je porodilja godinu dana mirna jer prima 1000 od kantona.
Ma ja plata nema veze sa ovim. Sinoc sa rajom rasprava pa me ubjedjuju da je zakon takav ako neko ima preko 1000KM da nece dobijati ovu 1000 od kantona jer eto od kantona je plata ispod 1000 + kanton da razliku isplatu do 1000.
konektovan wrote: ↑31/12/2021 11:52
Kritika vladi,...nadam se da imaju kontrolu nad toplanama, u 10:00 h danas zatvorena blagajna...ja bio pred vratima u 10:05 h,...eto.
To je za pohvalu, da je srece pa da svi dobiju slobodan dan 31.12
Ja ne bih, to još nije korist koju bih imao. Treba mi još do toga
Ali ne garantujem za druge.
A šta, ti ne bi volio da tvojim roditeljima ili tebi ako si u toj kategoriji bude lakši život sa više novca
7. obnove sve ceste
10 AKO NA SALTERE POSTAVE ZVIJEZDE HUSTLER TELEVIZIJE
Ko može, nađe način
Kritika vladi,...nadam se da imaju kontrolu nad toplanama, u 10:00 h danas zatvorena blagajna...ja bio pred vratima u 10:05 h,...eto.
7. obnove sve ceste
10 AKO NA SALTERE POSTAVE ZVIJEZDE HUSTLER TELEVIZIJE
Ko može, nađe način
A podzemna željeznica? Miljacka sa gondolama? Besplatne plastične operacije od 18. godine? Ima tu još dosta stvari da urade pa da konačno dokažu da nisu svi isti...
A hoće li oni otvoriti kakvu fabriku da nam djecu imaju gdje raditi?! Samo neke tramvaje ganjaju... I trole. I vozove do Pazarića! Sretan vam novi kalendar.
A podzemna željeznica? Miljacka sa gondolama? Besplatne plastične operacije od 18. godine? Ima tu još dosta stvari da urade pa da konačno dokažu da nisu svi isti...
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/12/2021 09:52
Ma vepru samo treba njegovim vokabularom vratiti. Zna on prvi reci da ne trebaju tumaciti zakon oni koji nisu pravnici. Eh sta ti kao pravnik znas o gradjevini
@Chmoljo
I primitivcima forumskim treba adekvatno odgovoriti. Ako nisi u kući vlastitoj naučio o odgoju, teško negdje drugo možeš.
A o tome da je pruga trebala biti gotova u novembru ni riječi ovdje, doduše možda se radi o 2022. godini.
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/12/2021 09:52
Ma vepru samo treba njegovim vokabularom vratiti. Zna on prvi reci da ne trebaju tumaciti zakon oni koji nisu pravnici. Eh sta ti kao pravnik znas o gradjevini
@Chmoljo
I primitivcima forumskim treba adekvatno odgovoriti. Ako nisi u kući vlastitoj naučio o odgoju, teško negdje drugo možeš.
A o tome da je pruga trebala biti gotova u novembru ni riječi ovdje, doduše možda se radi o 2022. godini.
kakav novembar 2022 jarane znas li ti citati al iskreno i nemoj me sad proglasiti islamofobom jer te ovo pitam il citanje je novotarija po vasem esnafu
Znaci, SDA unisti Gras, ali ono dovede ih do dubioze kakva vjerovatno nije vidjena u istoriji javnog prevoza nigdje na svijetu, i to pored svih mogucih donacija, zaposli i uzu i siru rodbinunod par likova, modernizuje vozni park tramvajima koji su 50+ godina stari, mrtvi raspad sistema, i onda se pojavi vlast koja napokon pokusa nesto uraditi, barem osnovnu rekonstrukciju pruge uraditi, ali halo, obecali su da ce biti gotovo u novembru, pa se dezurni sendvicari bune.