FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Nehljeb

#20926 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nehljeb »

izvrsni direktor wrote: 26/12/2021 14:06
ExNihilo wrote: 26/12/2021 13:22

Šta je uradio? I što je Asim reper bilo čega?

Šarović je lik koji a) želi nezavisnu RS, b) ako to ne može, želi vratiti sve nadležnosti prenesene na državu uključujući vojsku RS, c) negira genocid.

A ti ćeš mi citirati da je dogovorio izvoz jabuka u EU.
Ako jednom prebacujes sve te stvari i te stvari su ti kljucne da ocjenjujes nekog, znaci da ti je s druge strane idealan neko ko je suprotan od toga, jer Asim je lik koji a) zeli (navodno) ukinuti RS, b) ako to ne moze, zeli (navodno) prenijeti sve nadleznosti na drzavu ukljucujuci i policiju RS, c) zeli (navodno) zabranu negiranja genocida u zakon drzavni uvest.

S druge strane, ko je vise konkretnih dobri pozitivnih stvari donio ovoj drzavi. Ko je svojim radom vise dobrog donio obicnom narodu. Asim ili sarovic?

Sta ti uopce ocekujes od ljudi koji su izabrani u drzavna ili entitetska ministarstva, da rade svoj posao pa bilo to izvoz jabuka u eu, ili da 4 godine truni o nacionalizmu a jabuke truhnu na bosnjackim i cetnickim njivama?
ExNihilo wrote: 26/12/2021 13:22 I što je Asim reper bilo čega?
Asim je reper puno toga. Asim ti je reper kako te pljackaju dok ti nasjedas na njihov patriJotizam, asim ti je reper kako su i tebi svojim patriotizmom podvalili muda pod bubrege, adim ti je reper nerada, asim ti je reper kako drzava sve siromasniji dok ti trunis o necijem nacionalizmu, asim ti je reper citavih ovih 30 godina od rata. Asim ti je reper citavog stanja drzave. Mislis da bi te asim mogao pljackati da nema ovogcetnika na drugoj strani?
Cetnici i patriJote su ti ko sipka i bubanj, ko cevapi i luk, ko nutela i hljeb, ko romeo i julia....jedno ne ide bez drugog, jedno drugom daje smisao, ako jedno uklonis drugo vise nema znacaja...otvorote oci konacno
Samuel Johnson: “ Patriotizam je zadnje utočište hulja"
Edin H.

#20927 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Edin H. »

muha_sa wrote: 27/12/2021 07:03 Evo mu prijedlog koga ce pozvat u emisiju.

https://azra.ba/vijesti/38195/ivan-lali ... ija-mufid/
U svakom slučaju, samo je taj projekt propao ja mislim
Timmy123

#20928 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Timmy123 »

dulekrele wrote: 27/12/2021 12:45
vatrogasac wrote: 27/12/2021 06:09

Vrijedio je ovaj intervju kod Senada jer Sidran sve vrijeme nije dao Senadu da pokuša opravdati takve goste i ako je pokušao davao mu redovno jak argument u smislu da zarad promocije svoje firme zagađuje eter. Ne mislim da to znači da ne smiju gostovati političari iz rs-a, ali svi oni koji relativiziraju genocid i zločine i izjednačavaju sve strane u ratu ne smiju imati taj prostor. Te vrste ekskluzive i šokantnih efekata spuštaju ga na Pink i Informer.
Pa normalno je da ugosti i ljude iz rs-a ili srbije.Po meni to i nije najveci problem. Ono sto je problem je njegova inertnost, skoro blagonaklonost, pasivnost i izostanak reakcije na lazi i antibosanske tvrdnje pojedinih gostiju. Takvim ponasanjem staje uz njih i iritira gledaoce pa i dode do ovakvih reakcija.
Tako nekako.I onda Nenad na to sve ljude koji ga kritikuju naziva skotovima,botovima,Turcima,poturicama,Ozrenkama,psima koji laju itd. :-) Nije se on ni u putu sreo s novinarstvom.Nenad misli da je faca što je objavio rat koji je već uveliko trajao.
Nehljeb

#20929 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nehljeb »

nadžak wrote: 27/12/2021 12:55
Nehljeb wrote: 27/12/2021 12:37 A da malo počnemo misliti svojom glavom?
Podjela BiH?
Pa ne može je dijeliti neko ko je nije ni stvorio,ovakvu kakva jeste,niti se išta pitao.Amerikanci su stvorili zemlju po sistemu :"Jedna zemlja,dva entiteta ,tri naroda" Jedino oni mogu tu nešto promijeniti.A neće.Pa i zašto bi? Samo bi sebi i Evropi stvorili glavobolju a i sujeta im ne dozvoljava.Dejton je najveći uspjeh američke spoljne politike u zadnijh 30 godina i ne pada im na pamet da sami eliminišu taj svoj uspjeh.
Sva mudrovanja ,pametovanje ,trlahanja domaćih političara o otcjepljenju,građanskoj,unitarnoj BiH ,treći entitet sve je to šuplja priča.Znaju to i oni ali to je za domaću upotrebu.Ko što reče /otpjeva Rambo Amadeus -Raja je počela da se žari i pali.
Damo mu malo po nacionalizmu,šovinizmu...
Naravno kao afrodizijak,raji se poturi i opasnost od rata.Malo direktno kroz usta političara a malo preko,kupljenih,medija.Nije slučajno što je npr Senad finansijski živnuo a bio je na rubu finansjskog kolapsa. I ne samo Senad ali ovo je tema o njegovoj TV.
Zašto dovodi Srbe po profesiji u emisiju?
P abaš zbog ovakvih reakcija.Time se pojačava mržnja i teza :"Da nas samo naši mogu spasiti" Normalno trebamo glasati za njih.Dobro,ima tu malo i lopovluka ali te će sud /Bog kazniti ali ,generalno,stranka je ispravna i treba glasati za nju.
E moj zatucani narode...
E moj ti istucani mislioče! Blago se nama sa takvim nojevima. Ni po jada da je u pitanju "samo" predizborna igra i šuplja priča. KAd se konačno osvjestimo i poredamo probleme po prioritetu i kad sa ogromne kamare stoljetnog đubreluka ovih prostora razlučimo šta je uzrok a šta posljedica, onda možda nešto i napravimo na polju države. Dakle, ponavljam! Uzrok je želja fašista, sotonista, desničara, kako god ih zvali, iz bliže i dalje bjelosvjetske elite da konačno riješe "muslimansko" pitanje! Još kad tu dodamo svu ovu našu bošnjačku bagru, kako onu sa dna tako onu sa vrha društva, dobijemo ovo stanje. NIje mi ni dan danas jasno kakvim čudom smo mi zaslužili da nas Bog dragi uopšte i drži ovdje kakvi smo. Al eto, to je druga tema. Za ovo prvo rečeno, baš kako reče Sidran, svjetska mržnja prema Islamu je jača od njihovog antifašizma! Ona bagra koja se usitinu pita u svijetu i donosi bitne odluke je ona mrziteljska a ova manje bitna ili nebitna je ona koja se najviše vidi po medijima i koja zagovara antifašizam. Džaba ovoj drugoj sva želja kad se pita ona prva ekipa! O tome bude svako malo priče kod Senada ali nikako da to stavimo na prvo mjesti i da sve ostalo posmatramo kroz tu prizmu! Baš kao što reče Sidran, šta ja imam pričat sa onim koji želi da mene nema! I to je to! To je surova istina koje se svi plašimo a zbog koje će mnogi trpati glavu u pijesak i ostavljati guzice napolju da nas, da prostite, jebu još dugo dugo! Oni koji to shvataju su manjina! Evo samo jedno malo podsjećanje na ovo:

Ljudino,nije Bosna nikakva imperija niti su bosanski muslimani bilo kakav bitan faktor za te svjetske sile.Da hoće/da su htjeli do sada su bez ikakve muke mogli da riješe,kato ti to nazivaš "muslimansko pitanje" i da Bosna nestane bar u ovim granicama u kojima je sada.
Ali ovo je tipično palamuđenje onih koji nemaju više čime da truju ovaj narod .Korupcija,kriminal,nepotizam i sav drugi haos pojačan činjenicom da je u protkelih 12 mjeseci 150000 to jest više od 5% stanovništvo otišlo iz ove zemlje. ne daju im prostor za takvo što.
I jedino što je ostalo je borba naših političara za spas Bosne i muslimana od bjelosvjetskih hoštaplera.
Samo da ne puca...
muha_sa

#20930 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by muha_sa »

Edin H. wrote: 27/12/2021 13:01
muha_sa wrote: 27/12/2021 07:03 Evo mu prijedlog koga ce pozvat u emisiju.

https://azra.ba/vijesti/38195/ivan-lali ... ija-mufid/
Ne zbog projekta vec što je par svjetlosnih godina ispred ovih šumnjaka koje Senad poziva na Fejs.

Intelektualac koji misli svojom glavom a ne glavom seoskih varalica.
Edin H.

#20931 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Edin H. »

muha_sa wrote: 27/12/2021 13:34
Edin H. wrote: 27/12/2021 13:01

Ne zbog projekta vec što je par svjetlosnih godina ispred ovih šumnjaka koje Senad poziva na Fejs.

Intelektualac koji misli svojom glavom a ne glavom seoskih varalica.
To je drugi profil čovjeka - humanitarac koji pokušava da spoji humanitarni rad sa businessom. Takvi su rijetki na tom teritoriju i raja ih počesto smatra čudacima. Uz to su državne institucije stvorile amozitet jer im koncept zajedništva, a humanitarni rad ne bi smio razdvajati ljude, ne odgovara.
nadžak

#20932 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nadžak »

@Nehljeb
Jeli to ti ne vjeruješ u tu ISlamofobiju i aktivnosti protiv muslimana u svijetu, evo konkretno protiv bošnjaka u BiH?
Hajvan

#20933 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Hajvan »

Nehljeb wrote: 27/12/2021 13:07
Ljudino,nije Bosna nikakva imperija niti su bosanski muslimani bilo kakav bitan faktor za te svjetske sile.Da hoće/da su htjeli do sada su bez ikakve muke mogli da riješe,kato ti to nazivaš "muslimansko pitanje" i da Bosna nestane bar u ovim granicama u kojima je sada.
Ali ovo je tipično palamuđenje onih koji nemaju više čime da truju ovaj narod .Korupcija,kriminal,nepotizam i sav drugi haos pojačan činjenicom da je u protkelih 12 mjeseci 150000 to jest više od 5% stanovništvo otišlo iz ove zemlje. ne daju im prostor za takvo što.
I jedino što je ostalo je borba naših političara za spas Bosne i muslimana od bjelosvjetskih hoštaplera.
Samo da ne puca...
odakle je ovo?
seoBIH

#20934 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by seoBIH »

nadžak wrote: 27/12/2021 16:13 @Nehljeb
Jeli to ti ne vjeruješ u tu ISlamofobiju i aktivnosti protiv muslimana u svijetu, evo konkretno protiv bošnjaka u BiH?
Ja vjerujem, ali aktivnost muslimana protiv muslimana, barem u BIH koliko pratim.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20935 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mk ultra »

Hajvan wrote: 27/12/2021 17:21
Nehljeb wrote: 27/12/2021 13:07
Samo da ne puca...
odakle je ovo?
https://www.bljesak.info/gospodarstvo/p ... udi/357707

Za ovo znam
Za 6mj 81000

I neka su ako idu na bolje

Koga god od rodbine znam u rasponu 20 do 26 god otisao je. I ne nisu guzoperi.

A imas i ovdje na forumu demografske podatke.
Samo lagano, politika i tako to, ko je poceo rat.
Hajvan

#20936 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Hajvan »

aha, thx.

slazem se
Nehljeb

#20937 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nehljeb »

Ne postoji nikakva borba protiv Bošnjaka u svijetu.Bošnjaci su beznačajni u global im.okvirima.Ne ppstoji nikakva islamofobija.Postoji samo ekonomski interes.Tako Amerika ima najbolje odnose sa Saudi Arabijom a zgazi Irak i Libiju jer ne gospodari njihovom naftom.
Zažmiri pred patnjama Palestinaca jer jevrejski lobi u SAD ima kapital.Izrae bi imao dobre odnose sa Arapima ali prvo da očisti zemlju od Palestinaca.Sve je u svijetu goli interes.Nema tu emocija
Ludzak

#20938 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Ludzak »

Aktivnost protiv muslimana ili Bošnjaka? Dva potpuno različita pojma.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#20939 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Hame_ »

:thumbup:

Last edited by Hame_ on 27/12/2021 22:46, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20940 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

Dobar Avduka, nagazo je Sencija onako ocinski. :thumbup:

Samo je jedan kiks napravio.

Nekad na pocetku kaze nisam ja konfliktna licnost. A onda kasnije, kase ja sam borac, volim fajt, valjda sto sam sarajevska carsija :lol:
BarbaDue

#20941 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BarbaDue »

seoBIH wrote: 27/12/2021 17:37
Ja vjerujem, ali aktivnost muslimana protiv muslimana, barem u BIH koliko pratim.
Naivan si.
seoBIH

#20942 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by seoBIH »

BarbaDue wrote: 28/12/2021 00:26 Naivan si.
Potvrđena optužnica protiv Asima Sarajlića i drugih zbog afere "Asim"
Optuženi se terete da su od 20. do 25. februara 2020. prije zakazanih unutarstranačkih izbora SDA za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, na kojem su predloženi kandidati bili Semir Efendić i Fikret Prevljak, posredstvom Muhameda Šehovića ugovorili sastanak s delegatom Velidom Tvrtkovićem, kojem su obećali da će korištenjem svog utjecaja na osnovu pozicija unutar SDA zaposliti njegovu suprugu.
Svjedočenje o respiratorima: Hodžić je pristao nabaviti još 200 uređaja za 20 miliona KM
Do razlike cijene je došlo, kako je rekao Marić, jer je Sanja Lekić imala problem sa raskidom ugovora u Srbiji, a čiji novac je već poslala u Kinu. Zbog manjka od 3,9 miliona eura, to je, zajedno sa ostalima koji su uključeni u nabavku, osmislila da to namiri novcem Federacije BiH.

Marić je naveo da je na to pristao i sam Fikret Hodžić. Dogovorili su da nakon postojeće nabavke, naruče još 200 respiratora koje bi platili 20 miliona KM. Hodžić je, kako tvrdi Marić, uvjeravao da će sve srediti njegovi ljudi iz FUCZ-a i Vlade FBiH.
SIPA traži podatke od Cikotića: Kako je u Ministarstvu sigurnosti angažiran sin šefa kabineta Senahida Godinjaka
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zatražili su 20.decembra od Ministarstva sigurnosti BiH, na čelu sa Selmom Cikotićem, da im se dostave svi podaci o angažiranju Benjamina Godinjaka na poziciju koordinatora Centara za prihvat migranata ispred Ministarstva sigurnosti BiH.
:bih: :bih: :bih:

Ako laze koza, ne laze rog.
vee-jay

#20943 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vee-jay »

Hehe, u SDA sve go kriminalac na vlasti.
Nemaju covjeka na poziciji da nije lopov.
BarbaDue

#20944 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BarbaDue »

seoBIH wrote: 28/12/2021 09:07
BarbaDue wrote: 28/12/2021 00:26 Naivan si.
Potvrđena optužnica protiv Asima Sarajlića i drugih zbog afere "Asim"

Ma naravno, aktivnosti muslimana između sebe su jače od sve islamofobije u svijetu i svih pokušaja ugrožavanja Bošnjaka u Bosni.

I dalje naivno.
Toffee karamela

#20945 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Toffee karamela »

Nehljeb wrote: 27/12/2021 12:52
Toffee karamela wrote: 25/12/2021 12:11

to si samo ti vidio u nekim isparavanjima (svejedno sad kakvim)

šta će se baviti malinom nakon što je stvar dospjela na sud? u žurnalizmu se mora poštovati princip aktuelnosti. život ide dalje, afere se gomilaju i sad će se neko vraćati na nesretnog malinara i pripadajuću menažeriju

to isto važi za Elenu i njene respiratore

šta novinar više može uraditi nakon početnog raskrinkavanja? poslati atentatora na njih?
Pa Karamelo,u toj aferi ima jako puno novih momenata.Plan za nabavku još 200 respiratora i milion drugih stvari iz usta zaštićenog svjedoka i drugih.Ali ne samo ta afera već i mnoge druge stvari vezane za korupciju,kriminal,nepotizam i još mnogo toga unutar FBiH pa i cijele BiH.
Ali ne.Jedino važno je po milion puta pomenuti Dodika,po dva miliona puta pomenuti da je rat pred vratima...Pa da stado, u kojem si i ti draga Karamelice,ide po sistemu,samo da ne puca...
ma bravo, nek si ti poentirao s ovom glupavom nadrianalizom...poznavanje žurnalizma isijava ti iz šupka (a i nika na forumu)
nermin-z
Grijem se na: Pelet
Vozim: BMW E46
Horoskop: poma nemam

#20946 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nermin-z »

U BiH ne postoji niti jedan DOBAR POLITIČAR.
Od prvih višestranačkih izbora do danas BiH konstantno ide prema dole što dokazuje ovu tezu.
Vidi se to i u predizbornim kampanjama, ranije su nam obećavali i lagali. Onda su shvatili da je to postalo otrcano pa su izmislili novi fazon. Sad nam ništa ne obećaju, jer neće da nas lažu.
Elem, imamo jedne koji obećaju pa slažu i druge koji ništa ni ne obećaju.
U oba slučaja BOLJITKA nema.

Imamo ko zna koliko stranaka. Ogromna većina tih stranaka nema nikakav plan za rješavanje bilo kojeg problema a ​ono malo planova koji postoje se svode na ono "Ako bude, biće"!
Stranke se formiraju isključivo iz razloga da se NEKO UHLJEBI i TU NEMA IZUZETKA, svi planovi se svode na: "Radićemo, borićemo se, trudićemo se, zalagaćemo se..."!
Koalicije se stvaraju isključivo na osnovu PODJELE POZIVICIJA!

U posljednje vrijeme se malo više govori o GRAĐANSKOJ BiH.
Super IDEJA, samo sranke i pojedinci koji to propagiraju zaboravljaju (namjerno ili slučajno) USTAV u kojem je BiH sastavljena od 3 konstituivna naroda i da ima TROGLAVO PREDSJEDNIŠTVO.
Građanska Država nije izvodiva bez promjene USTAVA pa bi bilo lijepo da svi koji to propagiraju, informišu javnost o tome na koji način to misle izvesti.
Dok god neko ne objasni, kako misli preobratiti BiH iz MultiNacionalne u Građansku, dotle je to bacanje prašine u oči biračima, novi način borbe za glasove i pozicije.
Dok god stranke u kampanje ulaze PLJUVANJEM po drugima, NEMA NAPRETKA.
Nama trebaju ljudi ili stranke sa konkretnim planovima, sa rokovima za ostvarenje tih planova, ljudi koji su spremni dati garancije za ispunjenje i trpiti sankcije u slučaju ne ispunjenja obećanja!
nekome

#20947 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nekome »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zizek-u ... /211230074

Žižek: Ukoliko se BiH raspadne iz toga neće proizaći tri nacionalne države, već nešto mnogo gore

senade, zovi zizeka sunce li ga kalajisalo
Hercegoviina

#20948 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Hercegoviina »

nekome wrote: 30/12/2021 14:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zizek-u ... /211230074

Žižek: Ukoliko se BiH raspadne iz toga neće proizaći tri nacionalne države, već nešto mnogo gore

On nebi znao sa njim da prica
spinel_

#20949 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spinel_ »

Svako danas usta uzima Bosnu.
nekome

#20950 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nekome »

Hercegoviina wrote: 30/12/2021 15:00
nekome wrote: 30/12/2021 14:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zizek-u ... /211230074

On nebi znao sa njim da prica
slazem se
Locked