hladni wrote: ↑28/12/2021 11:13
Raja, imate li neku ideju kako je najlakse/najjeftinije zadrzati svoj BHTelecom broj, ako se ide u inostranstvo zivjeti/raditi.
Je li najbolja opcija otkazati pretplatu, preci na ultru, dopunjavati i tako odrzavati broj da ne ode u deaktivaciju?
Odjavi pretplatu i uzmi najveci bon za pretplatu...20 KM vrijedi 6 mjeseci i to je to...mislim neces ti izgubiti broj ni da ga godinu dana ne dopunis ali preko godinu,moguce da bi ga ugasili.
I kada uzimas pretplatu,ako se vratis,nemoj uzimati sa obaveznim trajanjem...imas po istoj cijeni ugovor bez obaveznog trajanja,samo tada nemas bonusa,tipa vise mobilnog interneta i ostalo ali to se uvijek moze dokupiti a nisi vezan ugovorom...odjavis kada hoces.
Ja ovako radim
arnes_king wrote: ↑28/12/2021 11:43
-Chesterfield- wrote: ↑28/12/2021 11:34
Kada vam dođe konkurencija, iz Bhtelecom-a tek tada reaguju uvođenjem optike, da bi zadržali ili vratili stare dugogodišnje korisnike.
A trebalo bi biti obratno. Jer ako imaš monopol u nekom naselju, treba učiniti sve da konkurencija ne dođe. Odnosno odmah da vam urade optiku.
Ma znam, zato i pitam da li bi bilo koristi kad bi napravili masovnu zalbu/peticiju pa da trazimo poboljsanje usluge i tehnickih mogucnosti. Mislim da bi svi jedva docekali da potpisu, a ako neko ima savjet sta bi takva zalba/peticija trebala sadrzavati da bi bila uzeta u obzir bio bih zahvalan.
Mislim da ako veci broj ljudi trazi uvodjenje usluge na odredjenom podrucju,da se to usvaja i da dovedu uslugu.
Sada ne znam koliko to brzo ide...ali evo u mom gradu,u zgradu u kojoj buraz zivi...stanari su potpisali peticiju i dovedena je optika u svaki stan u tom njegovom ulazu.Njemu isto tako pravila problem mala brzina,jer radi online od kuce i mala brzina ga je usporavala u poslu.
Ljetos su mu uveli optiku...sada ima paket 200-300 Mbps ,sve fercera odlicno.
Kod mene takodjer optika od februara prosle godine...isto nije bilo doslo do kuce ali jeste u ulicu i ja se angazovao,zvao,prijavio da hocu opticki internet...dosli iz BHTa,provjerili stanje i kako da se dovede prikljucak na kucu,kada smo to rijesili,narednih dana dosli i zavrsili sve...od tada niti jednog jedinog problema...optika je stvarno savrsenstvo i ona je bez premca...brzina,stabilnost ,sve je top.