FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20876 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa bio je Sarovic na vlasti i prije. Ne samo kao ministar u VM, bio je i predsjednik RS ranih 2000-tih.
Postoje odredjene teme oko kojih nece biti konsenzusa ni narednih 100 godina. Meni je to sasvim razumljivo.
Ne treba zabijati glavu u pijesak i ocekivati da nam partner u RS bude a la Vojin Mijatovic, jer nece. Nema ih i narod tamo ne glasa za njih.
Poenta price je igrati sto bolje sa kartama koje imas. A ne koje bi zelio imati.
Postoje odredjene teme oko kojih nece biti konsenzusa ni narednih 100 godina. Meni je to sasvim razumljivo.
Ne treba zabijati glavu u pijesak i ocekivati da nam partner u RS bude a la Vojin Mijatovic, jer nece. Nema ih i narod tamo ne glasa za njih.
Poenta price je igrati sto bolje sa kartama koje imas. A ne koje bi zelio imati.
-
foxlife
#20877 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
-
foxlife
#20878 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
poenta i cinjenica je da je uradio vise_BataZiv_0809 wrote: ↑26/12/2021 13:29 Pa bio je Sarovic na vlasti i prije. Ne samo kao ministar u VM, bio je i predsjednik RS ranih 2000-tih.
nebitno koliko dugo je na vlasti bio i na kojim sve funkcijama
on je za jedan dan uradio vise za bih nego ovi za 30 godina makar ostalih 29 godina i 364 dana cetnikovo po ravnoj gori ili gdje vec
- Grean
#20879 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Jesam pretjero. Mislio sam da ih je bilo 30% ali po ovim podacima bilo je 120 000 Turaka od ukupno 600 000 stanovnika sto je 20%. Opet ne mijenja stvar.cyprus wrote: ↑26/12/2021 13:2530%?Grean wrote: ↑26/12/2021 12:59 Jedino gdje je Avdo fulio po meni je poredjenje sa Sjevernim Kiprom.
Stoji to za Erdogana da su mu nejasni stavovi, stoji i da je Turska okupirala dio suverene drzave gdje su Grci i Turci zivjeli izmjesano ali je izostavio grcko oranje drumova, naime da su sukobu i turskoj intervenciji prethodili nelegitimni potezi vojne hunte koja je predstavljala Grke a to je da se suverena drzava Kipar pripoji Grckoj.
Realno, sta su Turci mogli tu napraviti. Da prihvate da hunta od njih kojih je bilo 30% spajanjem sa Grckom napravi beznacajnu nacionalnu manjinu.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ema/441481Da nisi prećero malo?
Ma ja, šta im je preostalo nego etničko čišćenje... Ništa![]()
Etnicko ciscenje nije na cast ni jednoj ni drugoj strani.
Uz to Turska je kao i Britanija po sporazumu iz 59' imala pravo da intervenise. Iskoristili su pravo kad su Grci srusili ustav iz 63'. Realno, sami su se izradili rusenjem ustava i protupravnog pokusaja ujedinjenja sa Grckom.
Ono sto je sramotno za tursku stranu je da iskljucuju pravo povrata imovine izbjeglica iz sjevernog dijela Kipra. Ne znam kakav je stav Grka za povrat imovine protjeranih Turaka.
- seoBIH
#20880 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hahaha vidi ih, četnik ovaj, četnik onaj
Koga bi to bi iz rs da bude u državnim institucijama? Vojina hahaha
Jeste operisni od realnosti
Ne može Dodik ne može sarovic, ne može.. Ko moze?
To sto oni hoće sta hoće je i krivica našeg pasaluka
Koga bi to bi iz rs da bude u državnim institucijama? Vojina hahaha
Jeste operisni od realnosti
Ne može Dodik ne može sarovic, ne može.. Ko moze?
To sto oni hoće sta hoće je i krivica našeg pasaluka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20881 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ili Dodik ili Sarovic. Ili Trojka ili SDA. Nema treceg.
Volio bih i ja Henrija Kisindzera, ali nema.
Volio bih i ja Henrija Kisindzera, ali nema.
- ExNihilo
#20882 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nije poenta ko je lošiji, jer su obojica lošija.
- seoBIH
#20883 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Dobro
Kako nismo našli sagovornika, niti smo se trudili, sta onda? Da se blentitet ocepi?
Stvarno mi nije jasno, ovaj četnik, ovaj hoće nezavisnu, onaj vojsku i vraćanje nadležnosti, sta je kontra ponuda tome? Gdje je ta svica u boljem blentitetu?
Koga bira narod u rs? Pa moze cvijana ili trvici. Oboje podjednako imaju RS na prvom mjestu, bih samo kada treba pokazati diplomatski pasoš i to ako mora
Kako nismo našli sagovornika, niti smo se trudili, sta onda? Da se blentitet ocepi?
Stvarno mi nije jasno, ovaj četnik, ovaj hoće nezavisnu, onaj vojsku i vraćanje nadležnosti, sta je kontra ponuda tome? Gdje je ta svica u boljem blentitetu?
Koga bira narod u rs? Pa moze cvijana ili trvici. Oboje podjednako imaju RS na prvom mjestu, bih samo kada treba pokazati diplomatski pasoš i to ako mora
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#20884 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ako jednom prebacujes sve te stvari i te stvari su ti kljucne da ocjenjujes nekog, znaci da ti je s druge strane idealan neko ko je suprotan od toga, jer Asim je lik koji a) zeli (navodno) ukinuti RS, b) ako to ne moze, zeli (navodno) prenijeti sve nadleznosti na drzavu ukljucujuci i policiju RS, c) zeli (navodno) zabranu negiranja genocida u zakon drzavni uvest.ExNihilo wrote: ↑26/12/2021 13:22Šta je uradio? I što je Asim reper bilo čega?izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2021 13:04
Cetnik, naravno da jeste.
Pogledaj sta je sve uradio dok je bio drzavni ministar u zadnjem mandatu pa onda nadji nekog iz sda koji je toliko dobrog kao on za bosnu donio, za sve gradjane u bih.
Je li drzava imala vise koristi od tog cetnika sarovica ili od patriote asima?
Šarović je lik koji a) želi nezavisnu RS, b) ako to ne može, želi vratiti sve nadležnosti prenesene na državu uključujući vojsku RS, c) negira genocid.
A ti ćeš mi citirati da je dogovorio izvoz jabuka u EU.
S druge strane, ko je vise konkretnih dobri pozitivnih stvari donio ovoj drzavi. Ko je svojim radom vise dobrog donio obicnom narodu. Asim ili sarovic?
Sta ti uopce ocekujes od ljudi koji su izabrani u drzavna ili entitetska ministarstva, da rade svoj posao pa bilo to izvoz jabuka u eu, ili da 4 godine truni o nacionalizmu a jabuke truhnu na bosnjackim i cetnickim njivama?
Asim je reper puno toga. Asim ti je reper kako te pljackaju dok ti nasjedas na njihov patriJotizam, asim ti je reper kako su i tebi svojim patriotizmom podvalili muda pod bubrege, adim ti je reper nerada, asim ti je reper kako drzava sve siromasniji dok ti trunis o necijem nacionalizmu, asim ti je reper citavih ovih 30 godina od rata. Asim ti je reper citavog stanja drzave. Mislis da bi te asim mogao pljackati da nema ovogcetnika na drugoj strani?
Cetnici i patriJote su ti ko sipka i bubanj, ko cevapi i luk, ko nutela i hljeb, ko romeo i julia....jedno ne ide bez drugog, jedno drugom daje smisao, ako jedno uklonis drugo vise nema znacaja...otvorote oci konacno
-
izvrsni direktor
#20885 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Jedan je cwtnik koji nista konkretno za narod nije uradio, niko od njeg koristi nema, opljackao, osiromasio, rafi za kriminal.
Drugi je cetnik koji odlicno odradi posao na koji je postavljen, bosnje ustase i cetnici svi imaju konkretne koristi od njegovog rada, svi osjetili boljitak.
Kako ce biti isti?
- ExNihilo
#20886 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Postavio sam, vjerujem, jasno pitanje. Kažeš da je Šarović uradio nevjerovatne stvari. Ja te pitam - koje? A vaša nemogućnost da odgovorite na to jednostavno pitanje govori da zapravo nemate pojma šta je Šarović uradio, nego biflate popularno mišljenje o istom kao ekonomskom čudotvorcu. Mitovi me ne zanimaju, sorry.izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2021 14:06Ako jednom prebacujes sve te stvari i te stvari su ti kljucne da ocjenjujes nekog, znaci da ti je s druge strane idealan neko ko je suprotan od toga, jer Asim je lik koji a) zeli (navodno) ukinuti RS, b) ako to ne moze, zeli (navodno) prenijeti sve nadleznosti na drzavu ukljucujuci i policiju RS, c) zeli (navodno) zabranu negiranja genocida u zakon drzavni uvest.
S druge strane, ko je vise konkretnih dobri pozitivnih stvari donio ovoj drzavi. Ko je svojim radom vise dobrog donio obicnom narodu. Asim ili sarovic?
Sta ti uopce ocekujes od ljudi koji su izabrani u drzavna ili entitetska ministarstva, da radisvoj posao pa bilo to izvoz jabula u eu, ili da 4 godine truni o nacionalizmu a jabule trugnu na bpsnjackim njivama?Asim je reper puno toga. Asim ti je reper kako te pljackaju dok ti nasjedas na njihov patriJotizam, asim ti je reper kako su i tebi svojim patriotizmom podvalili muda pod bubrege, adim ti je reper nerada, asim ti je reper kako drzava sve siromasniji dok ti trunis o necijem nacionalizmu, asim ti je reper citavih ovih 30 godina od rata. Asim ti je reper citavog stanja drzave. Mislis da bi te asim mogao pljackati da nema ovogcetnika na drugoj strani?
Cetnici i patriJote su ti ko sipka i bubanj, ko cevapi i luk, ko nutela i hljeb, ko romeo i julia....jedno ne ide bez drugog, jedno drugom daje smisao, ako jedno uklonis drugo vise nema znacaja...otvorote oci konacno
Kontrastiranje Šarovica i Asima je lažna dilema. Zašto bi izbor bio između njih dvoje, i po kojim linijama si ih spojio? Jedan je vlast, drugi nije. Jedan je mjerna jedinica za kriminal, dok je drugi tobožnji ekonomski čudotvorac.
Dakle, zašto njih dvojica? Kako rekoh, to što je Šarović četnik, ne govori apsolutno ništa o Asimu.
-
Timmy123
#20887 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Milivoj Petković je zaslužio da bude naredni gost kod Nenada.Vrijeme je i da čujemo njegovu stranu priče...
- cyprus
#20888 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Uh jbt, što baš njega?
PS Ja iskreno nemam pojma šta je Šarović uradio, ali nije isto imati šovinističku retoriku i konkretan plan za cijepanje države i imati ipak nekakvu umjerenu retoriku koja nije zasnovana na rigidnom nacionalizmu... Kako je isto?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20889 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Realpolitika je moj favorit
@ExNihilo ja sam povukao paralelu Asim-Sarovic jer smatram da su puno opasnije guje u njedrima i da je za ovu drzavu puno opasniji kriminal u svakoj pori drustva, koji personificira, ovaplocuje, utjelovljuje Asim, nego Sarovicevi ideoloski pogledi.
-
Android Knego
#20890 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
To tvoje "šta je on uradio" traži odgovor - ko je, po tebi, u našoj politici uradio išta što je sa tvoje strane respektabilno. Dakle, iko? JEDNO ime i prezime?ExNihilo wrote: ↑26/12/2021 14:14Postavio sam, vjerujem, jasno pitanje. Kažeš da je Šarović uradio nevjerovatne stvari. Ja te pitam - koje? A vaša nemogućnost da odgovorite na to jednostavno pitanje govori da zapravo nemate pojma šta je Šarović uradio, nego biflate popularno mišljenje o istom kao ekonomskom čudotvorcu. Mitovi me ne zanimaju, sorry.izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2021 14:06
Ako jednom prebacujes sve te stvari i te stvari su ti kljucne da ocjenjujes nekog, znaci da ti je s druge strane idealan neko ko je suprotan od toga, jer Asim je lik koji a) zeli (navodno) ukinuti RS, b) ako to ne moze, zeli (navodno) prenijeti sve nadleznosti na drzavu ukljucujuci i policiju RS, c) zeli (navodno) zabranu negiranja genocida u zakon drzavni uvest.
Sta ti uopce ocekujes od ljudi koji su izabrani u drzavna ili entitetska ministarstva, da radisvoj posao pa bilo to izvoz jabula u eu, ili da 4 godine truni o nacionalizmu a jabule trugnu na bpsnjackim njivama?
Asim je reper puno toga. Asim ti je reper kako te pljackaju dok ti nasjedas na njihov patriJotizam, asim ti je reper kako su i tebi svojim patriotizmom podvalili muda pod bubrege, adim ti je reper nerada, asim ti je reper kako drzava sve siromasniji dok ti trunis o necijem nacionalizmu, asim ti je reper citavih ovih 30 godina od rata. Asim ti je reper citavog stanja drzave. Mislis da bi te asim mogao pljackati da nema ovogcetnika na drugoj strani?
Kontrastiranje Šarovica i Asima je lažna dilema. Zašto bi izbor bio između njih dvoje, i po kojim linijama si ih spojio? Jedan je vlast, drugi nije. Jedan je mjerna jedinica za kriminal, dok je drugi tobožnji ekonomski čudotvorac.
Dakle, zašto njih dvojica? Kako rekoh, to što je Šarović četnik, ne govori apsolutno ništa o Asimu.
- ExNihilo
#20891 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja nisam ni rekao da je neko nešto uradio, vi ste tvrdili da Šarović jeste.Android Knego wrote: ↑26/12/2021 15:01To tvoje "šta je on uradio" traži odgovor - ko je, po tebi, u našoj politici uradio išta što je sa tvoje strane respektabilno. Dakle, iko? JEDNO ime i prezime?ExNihilo wrote: ↑26/12/2021 14:14
Postavio sam, vjerujem, jasno pitanje. Kažeš da je Šarović uradio nevjerovatne stvari. Ja te pitam - koje? A vaša nemogućnost da odgovorite na to jednostavno pitanje govori da zapravo nemate pojma šta je Šarović uradio, nego biflate popularno mišljenje o istom kao ekonomskom čudotvorcu. Mitovi me ne zanimaju, sorry.
-
izvrsni direktor
#20892 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Tebi je bitnija ideologija od konkretnog rada za ovu drzavu, tj od djela. Ja ti naveo primjer kako je to lose, i objasnio ti kako je to ustvari problem bosne svih ovih skoto 30 godina. Naveo sam ti primjer asima koji se uklapa u tvoje preferencije, ideoloski bas po tvom. I zbog upravo preferencije ideologije u odnosu na djela dmo tu gdje smo. Preferencija ideologije je ono sto kriminalci koji se kriju iza patriotizma svo vrijeme zele. Naivno si nasjeo, ti i veliki broj gradjana ove drzave, dodaj na to one koji konkretno imaju koristi od tog kriminala, dodjemo do vecine koja isto razmislja. Zbog toga i vas takvih je drzava tu gdje jeste.ExNihilo wrote: ↑26/12/2021 14:14Postavio sam, vjerujem, jasno pitanje. Kažeš da je Šarović uradio nevjerovatne stvari. Ja te pitam - koje? A vaša nemogućnost da odgovorite na to jednostavno pitanje govori da zapravo nemate pojma šta je Šarović uradio, nego biflate popularno mišljenje o istom kao ekonomskom čudotvorcu. Mitovi me ne zanimaju, sorry.izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2021 14:06
Ako jednom prebacujes sve te stvari i te stvari su ti kljucne da ocjenjujes nekog, znaci da ti je s druge strane idealan neko ko je suprotan od toga, jer Asim je lik koji a) zeli (navodno) ukinuti RS, b) ako to ne moze, zeli (navodno) prenijeti sve nadleznosti na drzavu ukljucujuci i policiju RS, c) zeli (navodno) zabranu negiranja genocida u zakon drzavni uvest.
Sta ti uopce ocekujes od ljudi koji su izabrani u drzavna ili entitetska ministarstva, da radisvoj posao pa bilo to izvoz jabula u eu, ili da 4 godine truni o nacionalizmu a jabule trugnu na bpsnjackim njivama?
Trebas nauciti da kad glasas, glasas za onog koji ce se potrzditi da popravi stanje u drzavi da ucini nesto dobro za tvoju buducnost, i da popravi tvoju sadasnjost i treba da ih ocjenjujes po tome.
- ExNihilo
#20893 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nepismen si i pričaš gluposti.izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2021 15:38Tebi je bitnija ideologija od konkretnog rada za ovu drzavu, tj od djela. Ja ti naveo primjer kako je to lose, i objasnio ti kako je to ustvari problem bosne svih ovih skoto 30 godina. Naveo sam ti primjer asima koji se uklapa u tvoje preferencije, ideoloski bas po tvom. I zbog upravo preferencije ideologije u odnosu na djela dmo tu gdje smo. Preferencija ideologije je ono sto kriminalci koji se kriju iza patriotizma svo vrijeme zele. Naivno si nasjeo, ti i veliki broj gradjana ove drzave, dodaj na to one koji konkretno imaju koristi od tog kriminala, dodjemo do vecine koja isto razmislja. Zbog toga i vas takvih je drzava tu gdje jeste.ExNihilo wrote: ↑26/12/2021 14:14
Postavio sam, vjerujem, jasno pitanje. Kažeš da je Šarović uradio nevjerovatne stvari. Ja te pitam - koje? A vaša nemogućnost da odgovorite na to jednostavno pitanje govori da zapravo nemate pojma šta je Šarović uradio, nego biflate popularno mišljenje o istom kao ekonomskom čudotvorcu. Mitovi me ne zanimaju, sorry.
Trebas nauciti da kad glasas, glasas za onog koji ce se potrzditi da popravi stanje u drzavi da ucini nesto dobro za tvoju buducnost, i da popravi tvoju sadasnjost i treba da ih ocjenjujes po tome.
-
Android Knego
#20894 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa taj "argument" bi ti primijenio i da je umjesto Šarovića bilo ko. Zato ti je argumentacija nula.ExNihilo wrote: ↑26/12/2021 15:09Ja nisam ni rekao da je neko nešto uradio, vi ste tvrdili da Šarović jeste.Android Knego wrote: ↑26/12/2021 15:01
To tvoje "šta je on uradio" traži odgovor - ko je, po tebi, u našoj politici uradio išta što je sa tvoje strane respektabilno. Dakle, iko? JEDNO ime i prezime?
- ExNihilo
#20895 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hoćeš da ti argumentujem tezu koju nisam postavio, nego si mi je ti postavio, da ti ne bi morao argumentovati tezu koju si postavio?Android Knego wrote: ↑26/12/2021 15:56Pa taj "argument" bi ti primijenio i da je umjesto Šarovića bilo ko. Zato ti je argumentacija nula.
- MaksprotivMarksa
#20896 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nihilo iq 72 max
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20897 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hajmo ovako....ko je bolji ministar, Sarovic ili Kosarac?
-
izvrsni direktor
#20898 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Jako inteligentnoExNihilo wrote: ↑26/12/2021 15:42Nepismen si i pričaš gluposti.izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2021 15:38
Tebi je bitnija ideologija od konkretnog rada za ovu drzavu, tj od djela. Ja ti naveo primjer kako je to lose, i objasnio ti kako je to ustvari problem bosne svih ovih skoto 30 godina. Naveo sam ti primjer asima koji se uklapa u tvoje preferencije, ideoloski bas po tvom. I zbog upravo preferencije ideologije u odnosu na djela dmo tu gdje smo. Preferencija ideologije je ono sto kriminalci koji se kriju iza patriotizma svo vrijeme zele. Naivno si nasjeo, ti i veliki broj gradjana ove drzave, dodaj na to one koji konkretno imaju koristi od tog kriminala, dodjemo do vecine koja isto razmislja. Zbog toga i vas takvih je drzava tu gdje jeste.
- ExNihilo
#20899 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Šta je kriterij?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor