Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

denden

#24026 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

ArmandiHose wrote: 23/12/2021 19:41

"Last but not least", posljednje, ali ne i najmanje važno, možda najvažnije za rekonstruisanje početaka, motiva i razloga Murizove teorije zavjere, je to da je Muriz (sa Arijanom) od početka žrtva vlastite paranoje, uobičajenih kognitivnih predrasuda, grešaka u rasuđivanju, što je direktna posljedica suženog rasuđivanja uzrokovanog boli, tragedijom zbog gubitka djeteta, potom zbog skromnih intelektualnih, mentalnih sposobnosti i mogućnosti, i prosječnog obrazovanja kod oboje (Muriz vk šofer, Arijana vk kasirka, uz uvažavanje ovih profesija), sve u sadejstvu sa Ifetovim "stručnim stavovima i uputama", te posebno zlonamjernim informacijama koje dolaze sa svih strane, on line (društvene internet veze, Facebook) i on live - gradsko mahalske.

Vidljivo je iz ovih svjedočenja, kako oboje (Muriz i Arijana), zbog boli i nestrpljenja da saznaju istinu, počinju sumnjati u sve oko sebe i sve tumačiti jednostrano, suženo, u korist vlastite štete (istine). Sve se preokreće, svaka riječ koju čuju i gesta koju neko učini dobija posebno, višeznačno značenje za njih, ništa nije kako jeste, bijelo je sivo zapravo crno, itd itd. O ovome je više denden pisao u njegovim postovima, da se ne ponavljam.
:thumbup:

Sjetićemo se kako murizovci sve vrijeme, čak i vrlo nedavno, na temi pisali kako je dokaz zavjere i Alisine krivice to što nije ostala u kontaktu sa Memićima i što nije pokazala nikakvu empatiju.

Kao i sve drugo iz te teorije, i to je bila laž, gdje su teze potpuno zamijenjene.

Memići su bili ti koju je nisu mogli gledati i koji su odbili sve njene ljudske i empatične pokušaje da ostane u kontaktu s njima, mržnja ih je potpuno progutala, skupa sa paranojom.

"Jednog dana, dok se Dženan još borio za živo u bolnici, Zijad je nazvao mog oca i pitao mogu li doći. Moj otac je odgovorio da mogu. Mi smo već tada saznali neke informacije oko toga da Alisa nešto zna, ali neće ili ne smije da kaže. Muriz nam je, kad mu je Zijad saopćio da će doći, rekao da ni slučajno niko ne povisi ton na Alisu ili da joj se ružno obrati jer će nam možda taj dan otkriti šta je bilo.

Došli su samo Zijad i Esma, a Alisa je navodno otišla Dženanu u posjetu. Kasnije je došla i ona. U jednom trenutku se počešala po ruci i rekla 'šta vam je ba, bit će on dobro, jak je on'.

Esma nam je tada rekla da njih sigurno nije udarilo auto jer je Alisu udarilo auto jedne prilike dok je bila mlađa i od tada je vrlo oprezna.

Krenuli su kući s obrazloženjem da Alisa mora popiti tabletu jer joj se manta. Muriz ih je ispratio. Kad se vratio rekao nam je da se sasvim normalno sagela da obuče tene i da njoj sigurno nije ništa".

Nakon Dženanove smrti, izbjegavali smo pozive i susrete s porodicom Mutap.

"Alisa me je pred tehvid zvala i rekla da želi doći, ali da ju je strah da je neko ne napadne. Ja sam dala telefon drugarici jer nisam željela da pričam s njom. To je bio moj posljednji kontakt s Alisom".
Iz ovog svjedočenja Arijane Memić vidi se taj psihološki šablon njihovog ograničenog uma kojeg spominješ.

Vidi se da je njima Alisa kriva samo zato što je živa. Jer, kao prvo, Dženan je umro, a ona ostala živa, otkud joj pravo na to? Osim toga, pošto je ona bila sa njim, njegovo stradanje povezivali su sa njom, tuđinkom, posebno kad je na početku, već prve noći, sumnja logično pala na prvu osobu (i jedinu ikad) sa motivom, bivšeg momka koji je imao zeleni auto, koji je Alisi prijetio da će ostati bez momka, koji se htio tući sa Dženanom u nekoj prilici, koji se hvalio indirektno na netu da on stoji iza Dženanovog stradanja.

Memići su smatrali, posebno u vrijeme dok je vjerovatno i Muriz (iako to negira) učestvovao u finansiranju kupovine zelenog clija, da je ona ta koja ja Ploskića dovela u Dženanov život i time krivac na njegovo stradanje. Javila se patološka mržnja, nisu je mogli gledati, posebno nakon što je Dženan umro.

E, šta se dalje dešava? Ploskić, nakon hapšenja, biva sa jaranima u ozvučenoj ćeliji i ispostavlja se da on nema veze sa događajem.
Ali, patološka mržnja prema Alisi ostaje, žele da ona plati cijenu što je živa, a Dženan nije.

Kad su uhvaćeni Romi, prvo što je Muriz rekao, uprkos beton materijalnim dokazima i priznanju, je "kako će biti Romi, cio grad zna da nisu Romi". Šta je bio problem verzije sa Romima kao slučajnim počiniocima?
To što se Muriz sa bolom gubitka nosio tako što je Dženanu posthumno htio dati značaj kroz teoriju da neka moćna zavjera stoji iza svega. "Bezvezni usputni" Romi se ne uklapaju u to.
Ali, još i više od tog, Murizu nije htio prihvatiti da su Romi počinioci, iz razloga što u toj verziji nema nikakve krivice Alise Mutap. Ona je tu samo žrtva, kao i Dženan, s razlikom što je ona preživjela.
Ta izopačena mržnja Memića prema Alisi Mutap kulminirala je kampanjama linča i tvrdnjama da je prostitutka, do te mjere su skrenuli s uma u svojoj patologiji.

I zašto su hodža, Muriz i Ifet trenutno progutali preglupu priču za moronsku publiku koju im je servirao lažni očevidac E.M?
Zato što je Budnjo moćnik i to je Murizu potvrđivalo da iza Dženanovog stradanja stoji zavjera dostojna njegove ljubavi prema Dženanu.

Ali, opet još više, zato što je u toj verziji Alisa Mutap proglašena krivcem, saučesnikom i prikrivačem. Jer ih je E.M. izlevatio da je vidio kako Muamer Budnjo (koji je inače bio u Njemačkoj, ali to E.M. nije znao) šamara Alisu Mutap.
Murizu i Feragetu se sve poklopilo.

Ni nakon što su 23.05.2017., nakon onih čuvenih protesta sa parolama "sistem štiti ubicu, znam ko je šamara Alisu Mutap, uhapsite ubicu", saznali da su pojeli govno i bili glupi ko neka stvar, ne odustaju od teorije zavjere, nastavljaju lagati javnost da je korumpirani sistem upropastio svjedoka i nastavljaju jednako patološki mrziti i progoniti Alisu Mutap.
zabac kermit

#24027 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

Imatel vas troje chetvero nesto novo za rec ili ko pokvarena ploca se ponavljate?
bitangeIprinceze

#24028 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

ArmandiHose wrote: 23/12/2021 17:03 Hame moj "sudski izvještač" (ja nisam mogao dobiti izlaz sa posla) bio jutros u sudnici na saslušanju Arijane kao svjedokinje, ....
i ti počeo ko denden, nikakve koristi ni od tebe. On ne može da izganja presudu kantonalnog na forumu a ti ne možeš da pratiš sudjenje?! Pa dokle više :D
Al se zato Hame uzdiže, bravo Hame, bidNite k'o Hame. :lol: sad će Hame još malo na forum :skoljka: nećete vi biti više hamali
dzolix

#24029 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

zabac kermit wrote: 23/12/2021 20:17
dzolix wrote: 23/12/2021 20:12
Vecinom su pricali kako je bila ravnodusna prema Dzenanu, u tom smislu .
Navodno su zabranili posjete Dzenanu u bolnici a da li je Alisa posjetila Dzenana u bolnici o tome nema nekih informacija.
Ovo mi lici na Topalovice iz "Maratonci trce pocasni krug "
Sad pitas da li ga je posjetila a maloprije da ga je ubola iglom,drogiras li se ti?
Mozda bi trebo poceti, ovako ako sam iole normalan nikako ne mogu da shvatim Muriza i Arijanu .Takva paranoja mi je skroz nesvatljiva.
Svasta se desava, svakakvih ljudi ima.ccc
zabac kermit

#24030 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

dzolix wrote: 23/12/2021 20:34
zabac kermit wrote: 23/12/2021 20:17

Sad pitas da li ga je posjetila a maloprije da ga je ubola iglom,drogiras li se ti?
Mozda bi trebo poceti, ovako ako sam iole normalan nikako ne mogu da shvatim Muriza i Arijanu .Takva paranoja mi je skroz nesvatljiva.
Svasta se desava, svakakvih ljudi ima.ccc
Pa ne pisu ovo ni muriz ni arijana nego ti,dogovori se sa sobom jel bila ili nije bilo posjeta.
bitangeIprinceze

#24031 Re: Slučaj Dženan Memić

Nervoza i dalje traje, jako primjetno. Samo sabura, biće to sve aBd inshallah
uglavnomja

#24032 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

zanimljivo je da je da je alisina mama odmah rekla: sigurno su romi, oni se stalno motaju tamo ...

a muriz rekao ovo:

- Kombi ne dolazi u obzir, ovo je “sačekuša”, što mi od početka govorimo. Ako Rome nisu mogli otkriti za četiri mjeseca, onda je ovaj sustav u potpunosti zakazao. Oni žive 300 metara od mjesta gdje je Dženan ozlijeđen i skupljaju sekundarne sirovine. Viđam ih, dolaze svaki dan. Ne znam zašto bi oni ubili mog Dženana. Još jedna nelogičnost je da se ti Romi u ta doba ne vozaju Alejom. Oni s prvim mrakom odu u svoje bajte i ne izlaze. Nikad ih u ta doba nisam vidio u tom dijelu Ilidže – zaključio je Memić. S druge strane, iz policije navode kako imaju videonadzor s kuće pjevača Šerifa Konjevića gdje je u večeranji satima snimljen kombi.•

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/crna-kronika/si ... em-1089575 - www.vecernji.ba
zabac kermit

#24033 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

uglavnomja wrote: 23/12/2021 20:52 zanimljivo je da je da je alisina mama odmah rekla: sigurno su romi, oni se stalno motaju tamo ...

a muriz rekao ovo:

- Kombi ne dolazi u obzir, ovo je “sačekuša”, što mi od početka govorimo. Ako Rome nisu mogli otkriti za četiri mjeseca, onda je ovaj sustav u potpunosti zakazao. Oni žive 300 metara od mjesta gdje je Dženan ozlijeđen i skupljaju sekundarne sirovine. Viđam ih, dolaze svaki dan. Ne znam zašto bi oni ubili mog Dženana. Još jedna nelogičnost je da se ti Romi u ta doba ne vozaju Alejom. Oni s prvim mrakom odu u svoje bajte i ne izlaze. Nikad ih u ta doba nisam vidio u tom dijelu Ilidže – zaključio je Memić. S druge strane, iz policije navode kako imaju videonadzor s kuće pjevača Šerifa Konjevića gdje je u večeranji satima snimljen kombi.•

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/crna-kronika/si ... em-1089575 - www.vecernji.ba
Smaraš.
ArmandiHose

#24034 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Podsjetimo se na početke ove pravosudne tragedije godina 2016, drugi juni:

...https://www.sarajevograd.org/jos-necu-r ... -ovu-pricu...

"Prema riječima tužiteljice, Seferović i Sejdović su Dženana i Alisu udarili kombijem, a zatim su ih izudarali palicom po glavi, nakon čega su pobjegli s lica mjesta. Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih, tražio je da se Ljubo i Vasvija puste na slobodu tvrdeći da je prijedlog za određivanje pritvora rađen pod pritiskom. On tvrdi da se Seferović sageo da dohvati CD i da je slučajno udario Dženana i Alisu, te da nije priznao da ih je izudarao palicom. Isto je na ročištu potvrdio i osumnjičeni Seferović. Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću je određen jednomjesečni pritvor."

"Još neću reći da su Mutapi platili Seferoviću da prizna ubistvo, ali grad nije poludio da povjeruje u ovu priču" - Muriz Memić

Jučer su zbog ubistva Dženana Memića uhapšeni Ljubo Seferović, njegova supruga Vasvija Sejdović i otac Bekrija Seferović. Istog dana, Ljubo i Vasvija su priznali da su 08. februara u Velikoj aleji na Ilidži zelenim kombijem udarili Dženana Memića i Alisu Mutap.

“Moj branjenik je priznao izvršenje krivičnog djela, pokazao je kajanje. On je sa ženom i djecom išao kombijem, rekao je da je skupljao sekundarne sirovine od kojih živi. Do sada nikad nije osuđivan, zašto mu ne bih vjerovao? Dok je vozio kombi udario je njih dvoje, prepao se i pobjegao. Sve se uklapa u ono što je rekla Alisa Mutap na početku, što su potvrdili i policajci koji su je našli. U prijedlogu za određivanje pritvora stoji da je Alisa policajcima rekla:’ Udario nas je kombi”. Iza te izjave stoje dva policajca”, kazao nam je Omar Mehmedbašić, advokat Ljube Seferovića i Vasvije Sejdović. 

Da su Seferović i njegova supruga odgovorni za ubistvo ne vjeruje ni porodica Memić, ni njihov advokat Ifet Feraget.

“Ja još neću zvanično izjaviti da je porodica Mutap platila ovim ljudima da priznaju krivicu, ali vidi se po komentarima da grad nije poludio da povjeruje u ovu priču. Svi kažu da ovo nije istina. Ovo ni izbliza nije riješeno. Četiri mjeseca agonije i da se sve ovako završi. Oni sad kažu da su od prvog dana znali da su to uradili ovi ljudi. Nevjerovatno je gdje su se ti ljudi skrivali četiri mjeseca. Vidite i kako su obučeni Romi, nova trenerka, nova jakna, isto kao da su čekali da dođu po njih. I to mi nešto govori. Ja poznajem te ljude, znam kako su svaki dan obučeni”, rekao je Muriz Memić za Source.ba.

“Malo je vjerovatno da se stvar odigrala na onaj način kako to prezentira Kantonalno tužilaštvo KS. Ne moramo negirati da je to bio kombi, da su ga eventualno vozili Romi i da su možda sudjelovali u svemu tome, ali to otvara čitav niz pitanja na koja moramo dati odgovor. Postavlja se pitanje motiva. Ja još nisam čuo da su Romi na tako svirep način nekog ubili. Dešava se da nekom ukradu mobitel, da nekog izbodu nožem, ali ovako nešto ne”, ističe Ifet Feraget. 

Advokat tvrdi da nije imao priliku da prisustvuje ročištu za određivanje pritvora, što baca dodatnu sumnju na cijelu priču.

Po zakonu su imali vremena danas do 13 sati da održe ročište. Ja sam sinoć u 18 sati poslao faks da želim prisustvovati ročištu, a jutros sam dobio odgovor da je isto održano sinoć u 20 sati, a da me niko nije obavijestio jer niko nije bio u kancelariji kad je stigao moj faks. Niko oca nije obavijestio o svemu što se dešavalo”, tvrdi Feraget.

Muriz Memić ističe da je njegovoj porodici teško, ali da nikada neće odustati jer njihov sin zaslužuje pravdu.

“Borba tek počinje. Meni ovo sve djeluje nevjerovatno. Niko iz MUP KS niti iz Kantonalnog tužilaštva me još nije kontaktirao i dao mi službenu informaciju. Sve je ishitreno urađeno, vjerovatno i to nešto govori. Sva ta priča se ne uklapa. Prvo se vodilo kao saobraćajna nesreća pa je preinačeno u ubistvo. Sad opet saobraćajna nesreća, ta priča ne prolazi. Svima nam je teško, žena mi je klonula, ne može da vjeruje. Ovo mora ići do kraja”, kaže Memić. 

Porodica Alise Mutap od ubistva Dženana Memića samo se jednom obratila javnosti putem saopštenja u kojem su tvrdili da je i njihova kćerka pretučena, te da je Dženan kobne večeri imao pištolj.

“Ispočetka sam imao kontakt s porodicom Mutap, ali kako smo počeli saznavati neke stvari kontakt je prestao. Ako sam koga uvrijedio, ja ću se izviniti, ali vidjet ćemo. Sad mi kontakt uopšte ne treba jer se nismo ni prije poznavali. Njih su obavijestili da je bilo hapšenje, a mene niko nije. Oni ne izlaze u javnost jer su na početku sami sebe demantovali. Prvo su rekli da im je kćerka povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, a onda da je pretučena, zato se vjerovatno i ne oglašavaju”, zaključuje Muriz. 

Zbog povrede glave, Dženan je bio u komi, a sedam dana kasnije je preminuo. I ljekar i sudski vještak su potvrdili da kobnu povredu nije mogao dobiti usljed udarca vozilom, nego da je udaren tupim predmetom.

Ljubo Seferović i Vasvija Sejdović su priznali da su nakon nesreće popravili kombi, prodali ga i pobjegli iz Sarajeva. Kao potencijalni krivci identifikovani su još u aprilu, a uhvaćeni su u Banja Luci, rečeno je na jučerašnjem ročištu za određivanje pritvora.

“Iz dokaza koji su dostavljeni uz prijedlog za određivanje pritvora i to zapisnika o uviđaju proizilazi da su na mjestu nesreće pronađeni tragovi odnosno komadi stakla i plastike te uzorci krvi. Vještačenjem je utvrđeno da staklo i plastika pripadaju vozilu VW Transporter Ta4 čije je kretanje zabilježeno na nadzornim kamerama u vrijeme nesreće na pomenutom

Ta4 čije je kretanje zabilježeno na nadzornim kamerama u vrijeme nesreće na pomenutom lokalitetu. Istražnim radnjama utvrđeno je da je takav automobil u to vrijeme posjedovao Seferović”, kazala je tužiteljica Amina Ruždić, prenosi Faktor. 

Prema riječima tužiteljice, Seferović i Sejdović su Dženana i Alisu udarili kombijem, a zatim su ih izudarali palicom po glavi, nakon čega su pobjegli s lica mjesta. Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenih, tražio je da se Ljubo i Vasvija puste na slobodu tvrdeći da je prijedlog za određivanje pritvora rađen pod pritiskom. On tvrdi da se Seferović sageo da dohvati CD i da je slučajno udario Dženana i Alisu, te da nije priznao da ih je izudarao palicom. Isto je na ročištu potvrdio i osumnjičeni Seferović. Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću je određen jednomjesečni pritvor.
zabac kermit

#24035 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

Imatel vas troje chetvero nesto novo za rec ili ko pokvarena ploca se ponavljate?
dzolix

#24036 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

zabac kermit wrote: 23/12/2021 20:58 Imatel vas troje chetvero nesto novo za rec ili ko pokvarena ploca se ponavljate?
Vrtimo se kao u krugu ali uvijek svakim okretom postaje sve jasnije i izlaze novi detalji.
Jel ti sad zabokrecina.
zabac kermit

#24037 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

dzolix wrote: 23/12/2021 21:04
zabac kermit wrote: 23/12/2021 20:58 Imatel vas troje chetvero nesto novo za rec ili ko pokvarena ploca se ponavljate?
Vrtimo se kao u krugu ali uvijek svakim okretom postaje sve jasnije i izlaze novi detalji.
Jel ti sad zabokrecina.
Kome ba postaje jasnije dzaba se tjesite i mislite da ce te tim ponavljanjem nesto postici e bas necete na svako vase ponavljanje,od danas,ide ovo moje pa da vidimo ko ce imat vise zivaca.
Image
dzolix

#24038 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

zabac kermit wrote: 23/12/2021 21:06
dzolix wrote: 23/12/2021 21:04

Jel ti sad zabokrecina.
Kome ba postaje jasnije dzaba se tjesite i mislite da ce te tim ponavljanjem nesto postici e bas necete na svako vase ponavljanje,od danas,ide ovo moje pa da vidimo ko ce imat vise zivaca.
Image
E ovo si precero.
Ovo je za admina.
Nemoj batice tako.
zabac kermit

#24039 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

dzolix wrote: 23/12/2021 21:09
zabac kermit wrote: 23/12/2021 21:06

Image
E ovo si precero.
Ovo je za admina.
Nemoj batice tako.
Ja ti kazem pa ti vidi hoces smirit ove svoje botove ili se cheramo,admine ne mjesaj.Pomoci ti nece.
ArmandiHose

#24040 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Advokat savjetnik Iffet "stručno" kaže, analizira, poentira:

"Postavlja se pitanje motiva. Ja još nisam čuo da su Romi na tako svirep način nekog ubili. Dešava se da nekom ukradu mobitel, da nekog izbodu nožem, ali ovako nešto ne”, ističe Ifet Feraget." 

"Doktore" (tako oni advokati vole da ih se oslovljavaju):

Romi da "nekog izbodu nožem" more, al' da nekog opale štangom po glavi nemore!

Hahahaha "doktore", pa to ni "pravnik magistar" veleumni Muriz ne bi "istakao", pa ni vkv (visokokvalificirana) kasirka iz "DM"a!
zabac kermit

#24041 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

ArmandiHose wrote: 23/12/2021 21:19 Advokat savjetnik Iffet "stručno" kaže, analizira, poentira:

"Postavlja se pitanje motiva. Ja još nisam čuo da su Romi na tako svirep način nekog ubili. Dešava se da nekom ukradu mobitel, da nekog izbodu nožem, ali ovako nešto ne”, ističe Ifet Feraget." 

Hahahaha "doktore", pa to ni "pravnik magistar" veleumni Muriz ne bi "istakao", pa ni vkv (visokokvalificirana) kasirka iz "DM"a!
Nema nikakve logike da su romi jer isti taj muriz nije tolko lud da se popisa zarad alise na svoje djete i postedi rome.Ta mala,sad zena, jednostavno nije vrijedna toga.
bitangeIprinceze

#24042 Re: Slučaj Dženan Memić

ArmandiHose wrote: 23/12/2021 21:19 Advokat savjetnik Iffet "stručno" kaže, analizira, poentira:

Jel ovo dokaz super-odličnog poteza odbrane?
ArmandiHose

#24043 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Mapetovci su postali malo nervozni:

...https://youtu.be/5UdI-nH9l_A....

Da se podsjetimo na uvodne riječi odbrane svih optuženih:

"Smatramo da smo u obavezi saopštiti vam vlastite tvrdnje kao sudskom vijeću. Vi ste u nezahvalnom položaju, jer svi govorimo pred vama nakon što smo vidjeli dio dokaza uz optužnicu a koje dokaze vi niste vidjeli i dokaze koje odbrana nije vidjela. Ogromna količina dokaza ili ukazuje na netačnost optužnice ili dovodi u pitanje kredibilitet svjedoka. Gotovo sve odredbe ZKP su u ovom predmetu prekršene, postupano je dijametralno suprotno odredbama istrage. Vama je to jasno već zahvaljujući navodima iz optužnice.

Naši branjenici se terete da su počinili krivična djela a da se ne spominje kojem počinitelju i poslije kojeg krivičnog djela. Terete se za krivično djelo koje nije propisano Krivičnim zakonom. Vidjet ćete da su dokazi rekla – kazala, hear hear say, dokazi čak iz treće ruke.

Tokom izvođenja dokaza Tužilaštva odbrana optuženih će izvesti dokaze, dokumente i možemo vam obećati da ćete biti iznenađeni, nažalost, Tužilaštvo nimalo prijatno, imajući u vidu odredbe ZKP.

Konačno, spremni smo danas da iznesemo završnu riječ, i da se donese oslobađajuća presuda u skladu sa 284 tačka c) Zakona".
bitangeIprinceze

#24044 Re: Slučaj Dženan Memić

Jel ovo nečemu služi na forumu? Informiranje neinformisane javnosti :idea: ili ...
zabac kermit

#24045 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

ArmandiHose wrote: 23/12/2021 21:45 Mapetovci su postali malo nervozni:

...https://youtu.be/5UdI-nH9l_A....

Da se podsjetimo na uvodne riječi odbrane svih optuženih:

"Smatramo da smo u obavezi saopštiti vam vlastite tvrdnje kao sudskom vijeću. Vi ste u nezahvalnom položaju, jer svi govorimo pred vama nakon što smo vidjeli dio dokaza uz optužnicu a koje dokaze vi niste vidjeli i dokaze koje odbrana nije vidjela. Ogromna količina dokaza ili ukazuje na netačnost optužnice ili dovodi u pitanje kredibilitet svjedoka. Gotovo sve odredbe ZKP su u ovom predmetu prekršene, postupano je dijametralno suprotno odredbama istrage. Vama je to jasno već zahvaljujući navodima iz optužnice.

Naši branjenici se terete da su počinili krivična djela a da se ne spominje kojem počinitelju i poslije kojeg krivičnog djela. Terete se za krivično djelo koje nije propisano Krivičnim zakonom. Vidjet ćete da su dokazi rekla – kazala, hear hear say, dokazi čak iz treće ruke.

Tokom izvođenja dokaza Tužilaštva odbrana optuženih će izvesti dokaze, dokumente i možemo vam obećati da ćete biti iznenađeni, nažalost, Tužilaštvo nimalo prijatno, imajući u vidu odredbe ZKP.

Konačno, spremni smo danas da iznesemo završnu riječ, i da se donese oslobađajuća presuda u skladu sa 284 tačka c) Zakona".
Nisi smijesan.
ArmandiHose

#24046 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Po prvi put sam maloprije, iz radoznalosti, otišao na tu facebook stranicu "Pravda za Dženana" (nemam Facebook stranicu, niti bilo koju drugu na društvenim mrežama), šokiran sam, ma konsterniran, kazao bi rahmetli prof. Filipović, sadržajem, postovima, komentarima, likovima:

Ljudi moji, pa šta je ono?!!

Strašno, takav stepen izljeva mržnje, isključivosti, papanluka, ludila! Pa imal' kakva internet facebook policija da ono utrne, a te psihopate kazni bar prekršajno, za početak oduzme im mobitele, pc-ove, tablete, doživotno im zabrane pristup društvenim mrežama i uputi hin na obavezno psihijstrijsko liječenje! :run:

Muriz, bogobojazni mumin, bi rekao ili trebao reći, njima i njojzi (šćeri administratorki stranice):

Ne'uzu billah!'' - Gluho bilo - što znači ''Utječemo se Allahu od toga!''. A koga drugoga se sjetiti i od koga drugog utočište tražiti nego od njega, Gospodara, Amin!
zabac kermit

#24047 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

ArmandiHose wrote: 23/12/2021 22:35 Po prvi put sam maloprije, iz radoznalosti, otišao na tu facebook stranicu "Pravda za Dženana" (nemam Facebook stranicu, niti bilo koju drugu na društvenim mrežama), šokiran sam, ma konsterniran, kazao bi rahmetli prof. Filipović, sadržajem, postovima, komentarima, likovima:

Strašno, takav stepen izljeva mržnje, isključivosti, papanluka, ludila! Pa imal' kakva internet facebook policija da ono utrne, a te psihopate kazni bar prekršajno, za početak oduzme im mobitele, pc-ove, tablete, doživotno im zabrane pristup društvenim mrežama i uputi hin na obavezno psihijstrijsko liječenje! :run:

Muriz, bogobojazni mumin, bi rekao ili trebao reći, njima i njojzi (šćeri administratorki stranice):

Ne'uzu billah!'' - Gluho bilo - što znači ''Utječemo se Allahu od toga!''. A koga drugoga se sjetiti i od koga drugog utočište tražiti nego od njega, Gospodara, Amin!
jarane kreni od sebe i pogledaj sta ti pises o murizu i njegovim pa onda tek druge kritikuj.
denden

#24048 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zabac kermit wrote: 23/12/2021 21:23
Nema nikakve logike da su romi jer isti taj muriz nije tolko lud da se popisa zarad alise na svoje djete i postedi rome.Ta mala,sad zena, jednostavno nije vrijedna toga.
Zaključak da nisu Romi izvlačiš na osnovu pouzdanja u Murizovu razboritost i moralni kodeks.

Dok se ispišavao, sa sadističkim zadovoljstvom, mislio je da piša po nekom drugom. Sad je kasno. Niti pasta nazad u tubu, niti piška u mjehur.
denden

#24049 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zabac kermit wrote: 23/12/2021 22:36
ArmandiHose wrote: 23/12/2021 22:35 Po prvi put sam maloprije, iz radoznalosti, otišao na tu facebook stranicu "Pravda za Dženana" (nemam Facebook stranicu, niti bilo koju drugu na društvenim mrežama), šokiran sam, ma konsterniran, kazao bi rahmetli prof. Filipović, sadržajem, postovima, komentarima, likovima:

jarane kreni od sebe i pogledaj sta ti pises o murizu i njegovim pa onda tek druge kritikuj.
Aj, ba, nemoj zajebavati. Ovdje ste, dok ste potkapacitiranu i naivnu javnost manipulisali jednostrano plasiranim bolesnim lažima i spinovima na jedan post nekog ko misli svojom glavom izbacivali samozadovoljno po 10-20 uvreda i kletvi, slično kao na toj FB stranici. Sad, kad je plasiranje ublehe spriječeno strahom o krivične odgovornosti zbog laganja pred sudom, od ublehe nije ostalo ništa, prazna ljuštura.

Čim se raja počela buditi i uviđati koliko su namgarčeni, ulijeće td majka da traži CENZURU I ZATVARANJE TEME.
A ti hoćeš da suprotna mišljenja spriječiš spamanjem teme kako bi bila nečitljiva.

Baš ste jadni. Puno vam smeta istina. A kofol se kunete u nju.
zabac kermit

#24050 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zabac kermit »

denden wrote: 23/12/2021 22:53
zabac kermit wrote: 23/12/2021 21:23
Zaključak da nisu Romi izvlačiš na osnovu pouzdanja u Murizovu razboritost i moralni kodeks.

Dok se ispišavao, sa sadističkim zadovoljstvom, mislio je da piša po nekom drugom. Sad je kasno. Niti pasta nazad u tubu, niti piška u mjehur.
Vise vjerujem ocu zrtve nego bilo kome jer covjek nije lud.tacka kraj.ako se ispostavi suprotno za razliku od tebe priznat cu da sam vjerovao pogresno.
Locked