SDA-All about

skafiskafsnjak

#70576 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

@zlajaBHF

Zlaja vrati se u BiH... Kandiduj se za preacjednika sDA... BiH treba takve patriJote :bih:
Login77777

#70577 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

@pici

Sta je s ovim zlOjom? :-)
zlajaBHF

#70578 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Johnny_x wrote: 22/12/2021 13:38
scarr wrote: 22/12/2021 11:32 A kad mu spomeneš kapitalne greške sda i razloge zbog kojih smo tu gdje jesmo znaš sta odgovori. Pa šta, čovjek pogriješi.

Odgovor na pitanje o reviziji presude mu je bio, pa čovjek je rekao da je pogriješio.. :roll:
Pa tako razmisljaju svi SDA botovi. Sutra kad bi Bakir potpisao nezavisnost RS, SDA botovi bi nas uvjeravali da je to najbolje rjesenje i slicno.
Dijetetu od 10 godina dadnite pare da vam kupi lijekove, dijete ce sigurno otici u APOTEKU i kupit, ne u poljoprivrednu zadrugu.
Fadil Novalic kupi medicinsku opremu od poljoprivredne zadruge, ne od ovlastenog distributera medicinske opreme, SDA botovi nas uvjeravaju da je to uredu i da je cilj samo da se ukloni Fadil i da je Fadil nevin 100%.
Bisera Turkovic sa dva sluzbena automobila ide u privatnu kupovinu u Bingo, SDA botovi nas uvjeravaju da to treba tako, iako vecina politicara u Evropi na posao dolaze biciklom.
Takvi su svi botobi, a ne samo SDA botovi.

Kod nas uopste nema objektivnosti.

Kod nas nema stranke koja ima kadar za velike rezultate, to je cinjenica. Mnogo lopovluka i sto je najgore, mnogo nesposobnosti.

Medjutim od svih opcija koja su danas prisutna, danas je najgora ova sa NiP-om i NS.
Necu da spominjem SBB, PDA i ostale kriminalce.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#70579 Re: SDA-All about

Post by pici »

Login77777 wrote: 22/12/2021 13:44 @pici

nemam pojma, nepratim baustelce i perace gHuzova...
skafiskafsnjak

#70580 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

pici wrote: 22/12/2021 13:52

Ovo ti je fuj....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#70581 Re: SDA-All about

Post by pici »

skafiskafsnjak wrote: 22/12/2021 13:54

Ovo ti je fuj....
tovarish

#70582 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

A hurmaše, socijalce i sadaklije?
Wikipediolog

#70583 Re: SDA-All about

Post by Wikipediolog »

Image
Timmy123

#70584 Re: SDA-All about

Post by Timmy123 »

Zato titraš gHuzove svojim prijateljima s Pala i zajedno sanjate o starom "duhu Sarajeva"
detroit-mercy

#70586 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 22/12/2021 13:49
Johnny_x wrote: 22/12/2021 13:38

Pa tako razmisljaju svi SDA botovi. Sutra kad bi Bakir potpisao nezavisnost RS, SDA botovi bi nas uvjeravali da je to najbolje rjesenje i slicno.
Dijetetu od 10 godina dadnite pare da vam kupi lijekove, dijete ce sigurno otici u APOTEKU i kupit, ne u poljoprivrednu zadrugu.
Fadil Novalic kupi medicinsku opremu od poljoprivredne zadruge, ne od ovlastenog distributera medicinske opreme, SDA botovi nas uvjeravaju da je to uredu i da je cilj samo da se ukloni Fadil i da je Fadil nevin 100%.
Bisera Turkovic sa dva sluzbena automobila ide u privatnu kupovinu u Bingo, SDA botovi nas uvjeravaju da to treba tako, iako vecina politicara u Evropi na posao dolaze biciklom.

Kod nas nema stranke koja ima kadar za velike rezultate, to je cinjenica. Mnogo lopovluka i sto je najgore, mnogo nesposobnosti.

Medjutim od svih opcija koja su danas prisutna, danas je najgora ova sa NiP-om i NS.
A logickim slijedom, SDA je najbolja opcija :gunjastajl:.
Dobru robu valjaju Marokanci po Sveckoj :mrgreen:
zlajaBHF

#70587 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 22/12/2021 14:26
zlajaBHF wrote: 22/12/2021 13:49

A logickim slijedom, SDA je najbolja opcija :gunjastajl:.
Dobru robu valjaju Marokanci po Sveckoj :mrgreen:
Ne, NiP je najbolja opcija. Sa Dinom Konakovicem u Evropu :thumbup:
Dr. Kuca

#70588 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

Zaha se ozbiljno namece. Sad da se pridruzi nipu ovi njihovi botovi bi ga uzdizali u nebesa.
skafiskafsnjak

#70589 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

pici wrote: 22/12/2021 13:56
skafiskafsnjak wrote: 22/12/2021 13:54

Ovo ti je fuj....
Ne jedi vnago. To generalizovanje je isto kao sto pojedinci isto rade za muslimane ili neku dr skupinu
LSD

#70590 Re: SDA-All about

Post by LSD »

zlajaBHF wrote: 22/12/2021 13:26
LSD wrote: 22/12/2021 13:21
A SDA nije sekta okupljena oko jednog covjeka ?

Ima logike :gunjastajl:
Nije. SDA je demokratska stranka, koja je uvijek birala svoje vodstvo konzensusom.
Imao si sad slucaj Zvizdica i Campare, koji bi u drugim strankama bili usutkani i sigurno izbaceni, ali to je bio slucaj u SDA.
Izetbegovic je mnogo toga, ali nije autokrata i nije ego manijak kao Konakovic ili Radoncic.
Drug, prestani baniti SDA lidera i njihovu politiku, ni zem zem voda ih ne može oprati od njihovog kriminala i nerada.
Eto jedan prijateljski savjet :wink:
zlajaBHF

#70591 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

LSD wrote: 22/12/2021 14:55
Nije. SDA je demokratska stranka, koja je uvijek birala svoje vodstvo konzensusom.
Imao si sad slucaj Zvizdica i Campare, koji bi u drugim strankama bili usutkani i sigurno izbaceni, ali to je bio slucaj u SDA.
Izetbegovic je mnogo toga, ali nije autokrata i nije ego manijak kao Konakovic ili Radoncic.
Drug, prestani baniti SDA lidera i njihovu politiku, ni zem zem voda ih ne može oprati od njihovog kriminala i nerada.
Eto jedan prijateljski savjet :wink:
Hvala na savjetu.

Moze li i jedan od vas da napise ko je ta alternativa koju trebamo podrzati?
Ko da nas povede? Dino? Pedja? Niksic? Radoncic? Kukic?
vee-jay

#70592 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

zlajaBHF wrote: 22/12/2021 11:12
sehohari wrote: 22/12/2021 10:56

Da li znaš da ta ista SDA nije bila u stanju 25 godina napraviti javni prevoz?
Da su uništili glavni grad BiH? Da je oličenje njihove politike opšti urbicid, tibre, i šta sve ne?
Da li znaš da nas je SDA upravo kriva za sve ove probleme oko Dodika?
Da li znaš da je SDA na vlast i u najvažnije funkcije dovela ljude koji haman srednje škole nemaju?

Ima još drugih, mnogo gorih stvari, o kojima neću ni pričati.

Najlakše je iz dijaspore srati i palamuditi, a najvjerovatnije se samo na ljeto dođe po mjesec dana, kaže "vidi lijepe Bosne", i onda nazad na posao.

Ja sam svjestan da se ti, za razliku od mnooooooohih drugih, makar interesuješ za zbivanja u BiH, ali procjena stanja ti nije na mjesto.
Gledaj, nekad trebas zastati, mucnuti glavom, i pokusati razmisliti. Preispitati svoje stavove, jer su mozda pogresni.
Ja znam da se to kod nas ne radi, ali zivot na zapadu te nauci da budes kritican prema svemu, pa i svojim stavovima :)

Sto se tice javnog prevoza i urbicida, moram priznati da me taj dio politike ne zanima, u smislu da je to lokalna politika, i ko ce vladati u Sarajevu, Tuzli ili Bihacu me uopste ne zanima. Znaci, u ovom slucaju ne branim SDA, i ako mislite da su drugi bolji, birajte ih. Samo bih napomenuo da je u Sarajevu glavnu rijec vodio Konakovic, i sad njega ljudi izaberu da predvodi promjene. Sto se mene tice neka vlada u Sarajevu narednih 100 godina, samo i sam vidis koliko je pateticna volja za promjenama kada izaberes bivseg premijera kantona iz SDA :D

Probleme oko Dodika? Da li znas da Dodik ovakvu politiku vodi od 2006 ako ne i ranije. Da li znas da Srpska politika i pretenzije prema BiH ne poticu od 2004 ili 1992 ili 1941, vec 150 godina, i da uopste nije problem Dodik, Karadzic, Milosevic, nego ideologija, koja ne ovisi o jednom politicaru ili jednoj stranci. Ode jedan, dodje drugi. Cilj ostaje isti.
Sto se Dodika tice, naivni, ili mozda zlonamjerni sarajevski mediji su tvrdili da je Dodik takav, zbog harisa Silajdzica, pa su kao trazili odlazak obojice, jer su isti. Haris je i otisao, ali Dodik ostao isti. Dosao je pragmaticni i mekani Tihic, ali je Dodik ostao isti. Nakon Tihica IZetbegovic, ali je Dodik ostao isti, i nastavio istim putem. Taj njegov put je ustvari put kojim su isli i njegovi prethodnici, a ici ce i oni nakon njega.
Znaci, kad kazes da je kriva SDA, to mnogo govori sa kolikim znanjem raspolazes. SDA ili SDP, danas bi imali slicnu situaciju, jer protiv sebe imamo ideologiju sa kojom je manje vise nemoguc dogovor.

Uglavnom, ja ne zelim da branim SDA, osim kad na drugoj strani imam placenike, kao sto je slucaj ovdje.

SDA je daleko od perfektne, ali i nase drustvo je daleko od perfektnog. Niko nam nije kriv sto smo zaostali i sto nemamo politickog kadra.
Pogledaj SDP i njihov kadar.....reci mi da tu imas politicara sa vizijom koji su nas sposobni izvesti iz krize, ili podici nase drustvo na veci nivo? Naravno da to nemaju.

NS je antibosnjacka stranka
NiP su SDA profiteri, kojima je stolica draza od drzave
SBB necu ni da komentarisem
Vidjeh da spominjes 2006 pa evo pogledaj interviju zene koja je puno pametnija i obrazovanija od tebe.
I koja puno vise o BiH zna od tebe.

Pogledaj u kojem kontekstu spominje taj od tebe navedeni period.

I onda odluci hoces li sebe ubiti, ili osobu koja te je godinama hranila SDA spinovima i lazima.

zlajaBHF

#70593 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

vee-jay wrote: 22/12/2021 15:04
zlajaBHF wrote: 22/12/2021 11:12

Gledaj, nekad trebas zastati, mucnuti glavom, i pokusati razmisliti. Preispitati svoje stavove, jer su mozda pogresni.
Ja znam da se to kod nas ne radi, ali zivot na zapadu te nauci da budes kritican prema svemu, pa i svojim stavovima :)

Sto se tice javnog prevoza i urbicida, moram priznati da me taj dio politike ne zanima, u smislu da je to lokalna politika, i ko ce vladati u Sarajevu, Tuzli ili Bihacu me uopste ne zanima. Znaci, u ovom slucaju ne branim SDA, i ako mislite da su drugi bolji, birajte ih. Samo bih napomenuo da je u Sarajevu glavnu rijec vodio Konakovic, i sad njega ljudi izaberu da predvodi promjene. Sto se mene tice neka vlada u Sarajevu narednih 100 godina, samo i sam vidis koliko je pateticna volja za promjenama kada izaberes bivseg premijera kantona iz SDA :D

Probleme oko Dodika? Da li znas da Dodik ovakvu politiku vodi od 2006 ako ne i ranije. Da li znas da Srpska politika i pretenzije prema BiH ne poticu od 2004 ili 1992 ili 1941, vec 150 godina, i da uopste nije problem Dodik, Karadzic, Milosevic, nego ideologija, koja ne ovisi o jednom politicaru ili jednoj stranci. Ode jedan, dodje drugi. Cilj ostaje isti.
Sto se Dodika tice, naivni, ili mozda zlonamjerni sarajevski mediji su tvrdili da je Dodik takav, zbog harisa Silajdzica, pa su kao trazili odlazak obojice, jer su isti. Haris je i otisao, ali Dodik ostao isti. Dosao je pragmaticni i mekani Tihic, ali je Dodik ostao isti. Nakon Tihica IZetbegovic, ali je Dodik ostao isti, i nastavio istim putem. Taj njegov put je ustvari put kojim su isli i njegovi prethodnici, a ici ce i oni nakon njega.
Znaci, kad kazes da je kriva SDA, to mnogo govori sa kolikim znanjem raspolazes. SDA ili SDP, danas bi imali slicnu situaciju, jer protiv sebe imamo ideologiju sa kojom je manje vise nemoguc dogovor.

Uglavnom, ja ne zelim da branim SDA, osim kad na drugoj strani imam placenike, kao sto je slucaj ovdje.

SDA je daleko od perfektne, ali i nase drustvo je daleko od perfektnog. Niko nam nije kriv sto smo zaostali i sto nemamo politickog kadra.
Pogledaj SDP i njihov kadar.....reci mi da tu imas politicara sa vizijom koji su nas sposobni izvesti iz krize, ili podici nase drustvo na veci nivo? Naravno da to nemaju.

Vidjeh da spominjes 2006 pa evo pogledaj interviju zene koja je puno pametnija i obrazovanija od tebe.

I onda odluci hoces li sebe ubiti, ili osobu koja te je godinama hranila SDA spinovima i lazima.

Osim sto znas staviti link za youtube, zanima me da li ti mislis da je nesto od ovog sto sam naveo netacno?
Nebozemlja

#70594 Re: SDA-All about

Post by Nebozemlja »

LSD wrote: 22/12/2021 13:21
A SDA nije sekta okupljena oko jednog covjeka ?

Ima logike :gunjastajl:

E moj zlaja pošteni, prepošteni.
vee-jay

#70595 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

zlajaBHF wrote: 22/12/2021 15:06
vee-jay wrote: 22/12/2021 15:04

Osim sto znas staviti link za youtube, zanima me da li ti mislis da je nesto od ovog sto sam naveo netacno?
Ja se slazem sa razumom, inteligencijom i znanjem.
Po to automatizmu, nelogicno bi bilo da se slazem da tobom.

Dao sam ti savjet, pogledaj interviju i odluci da li ces ubiti sebe ili osobu koja je od tebe napravila to sto si danas.

(btw. naravo da ga neces pogledati :D )
apsidejzi

#70596 Re: SDA-All about

Post by apsidejzi »

zlajaBHF wrote: 22/12/2021 11:12 Gledaj, nekad trebas zastati, mucnuti glavom, i pokusati razmisliti. Preispitati svoje stavove, jer su mozda pogresni.

SDA je prodala drzavu jal svjesno jal svojom nesposobnosti. Dodiku samo treba opaliti jedan jedini samar i on ce usutiti. I on i svi u RS-u. Samo jedan samar. Naravno, politicki. Taj samar je: Necemo potpisati iduci MMF aranzman ako ne bude drzave. Igras se da nema drzave, hajde da vidimo kako je kad nema drzave. I ne potpises aranzman i nema para. I vidio bi kako u uredu Dodika osvane BiH zastava, kako odjednom skupstina RS priznaje BiH i kako svi oni dolaze u smrdljivo Sarajevo na posao i da je sve ovo prica za laku noc.

Ali SDA ne zeli to. Ne zeli jer im je bitnija kratkorocna vlast. Ponasaju se poput bivseg predsjednika Afganistana, prije nego su talibani dosli. Dopustaju korupciju i kriminal kako bi mogli ukrasti jos vise. Sutra kad propadne drzava, a propasce ovakvim postupcima oni nece vladati nicim. Igraju kratkorocnu igru: daj meni dok moze i ne misle dugorocno.

Dodiku treba opaliti samo jedan samar i EU/SAD to nece uraditi. Cekaju da mu neko lokalni opali taj samar. Sto bi oni radili za nas interes. Narod glasa za SDA znaci da ih podrzava. Tu pocinje i zavrsava sva ova prica.

Kanton Sarajevo takodjer moze opaliti samar srbima. Uvedite "porez na guzvu" kao sto su uveli svi ostali veliki gradovi u svijetu. Postavis kamere na ulaz u grad i naplacujes svaki prolazak kroz kameru. Svi oni iz Istocnog Sarajeva koji idu u Sarajevo na posao trebaju platiti porez jer prave guzvu u drugom gradu. Idite u svoj grad pa radite. Svi oni iz Zenice takodjer trebaju platiti sto prave guzvu u drugom gradu. Koristite javni prevoz. Zeljeznicu. Naravno, srbi bi najvise platili ovaj porez i to bi bio samar Dodiku i dodikovoj politici.

Al necemo mi to docekat.
zlajaBHF

#70597 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

vee-jay wrote: 22/12/2021 15:15
zlajaBHF wrote: 22/12/2021 15:06

Ja se slazem sa razumom, inteligencijom i znanjem.
Po to automatizmu, nelogicno bi bilo da se slazem da tobom.

Dao sam ti savjet, pogledaj interviju i odluci da li ces ubiti sebe ili osobu koja je od tebe napravila to sto si danas.

(btw. naravo da ga neces pogledati :D )
Ja nisam zatucani tip koji ne slusa drugacija misljenja, i ne ovisim o lokalnim mocnicima SDA ili NiP-a i sam stvaram svoje misljenje.
Naravno da cu pogledati ovo sto si postavio.

Ti odgovori na moje pitanje.
zlajaBHF

#70598 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Nebozemlja wrote: 22/12/2021 15:06

Jeli treba da postavljam link zadnjeg govora Nijaza Durakovica pred cloanovima SDP-a ?

Sto se ostalih tice, NiP, SBB tu nema svadja.....Jedan covjek odlucuje.
Nebozemlja

#70599 Re: SDA-All about

Post by Nebozemlja »

zlajaBHF wrote: 22/12/2021 15:22
Nebozemlja wrote: 22/12/2021 15:06

Jeli treba da postavljam link zadnjeg govora Nijaza Durakovica pred cloanovima SDP-a ?

Kakve veze ima Nijaz Duraković, NIP, i SBB s tvojom tvrdnjom da je SDA demokratska stranka koja svoje rukovodstvo bira "konzensusom"?
zlajaBHF

#70600 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Nebozemlja wrote: 22/12/2021 15:26
zlajaBHF wrote: 22/12/2021 15:22

Kakve veze ima Nijaz Duraković, NIP, i SBB s tvojom tvrdnjom da je SDA demokratska stranka koja svoje rukovodstvo bira "konzensusom"?
Ima veze.

Koliko se sjecam taj Sarajlic je kaznjen i oduzete su mu odredjene funkcije.
I ti slucajevi su bili vezani za lokalnu politiku,

Kada pricamo o drzavnoj politici, tu glavnu ulogu igra predsjednistvo stranke, a ne jedan covjek kao u ovim drugim strankama.
Post Reply