SDA-All about

Hajvan

#70501 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

Mogu shvatiti (polu)ucjenjene uhljebe, ljude u trecoj dobi smanjene moci rasudjivanja koji to rade po inerciji, te tender-mafiju kako glasaju za SDA.

Al ove švede ne kontam
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#70502 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Hajvan wrote: 22/12/2021 10:31 Mogu shvatiti (polu)ucjenjene uhljebe, ljude u trecoj dobi smanjene moci rasudjivanja koji to rade po inerciji, te tender-mafiju kako glasaju za SDA.

Al ove švede ne kontam
Sto bi tebi bilo bolje nego njemu? Zar nije lagodna pozicija uzivati u plodovima tudje borbe i istovremeno srat po glavi sunarodnjacima koji se trenutno bore.

U modi je to biti... :D
Mate_Miso_Kovac

#70503 Re: SDA-All about

Post by Mate_Miso_Kovac »

Što je teško zamisliti?

Skontaj koliko je prosječan čovjek glup. I onda shvati da je 50% populacije gluplje od toga... I eto ti... 8)
zlajaBHF

#70504 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

_BataZiv_0809 wrote: 22/12/2021 10:29
zlajaBHF wrote: 22/12/2021 10:24 A tebe Bisera :D
Nazalost.
Ne moze biti nazalost, kad radi dobar posao.

Ali naravn, tebe ne zanima d ali radi dobar posao, bitno je da je iz SDA, i zato ne valja :-)
Login77777

#70505 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Puno vi ocekujete od zlOje. Nije u stanju razlikovati zastavu rusije i srbije. A vi se cudite sto podrzava bisOru.., :lol: :lol: :lol:
konami666

#70506 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

zlajaBHF wrote: 22/12/2021 10:37
_BataZiv_0809 wrote: 22/12/2021 10:29

Nazalost.
Ne moze biti nazalost, kad radi dobar posao.

Ali naravn, tebe ne zanima d ali radi dobar posao, bitno je da je iz SDA, i zato ne valja :-)
Kad ćeš naučit jezik? Jel ima posla u ICA Maxi lageru?
zlajaBHF

#70507 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Gledaj placenika kako se skupljaju.

Jednog placa Konakovic, drugog Kojovic a treceg Covic. Svi imaju isti cilj
Login77777

#70508 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Isti cilj imaju jedino Bakir i Covic.

Image

:bih:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#70509 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

zlajaBHF wrote: 22/12/2021 10:43 Gledaj placenika kako se skupljaju.

Evo ja nisam
I govorim ti da pojma nemaš o stanju u Bosni, pa podržavaš SDA
Hajvan

#70510 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

Covic i tvoj Izmetbegovic imaju iste ciljeve- razgranicit se u svoje entitete i u konacnioci razjebat Bosnu.
al boli tebe qurko, ti i tvoji potomci ste u Svedskoj.
Potomke ni ne zanima Bosna, a i maternji bosanski im tesko ide.
Kad tebe vise ne bude, nece ga ni progovrit vise, niti ce ovdje vise doci, bice prave svede....
Last edited by Hajvan on 22/12/2021 10:47, edited 1 time in total.
jazzer

#70511 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

I udarili na tebe bosanskog patriotu iz herojske Svedske. Koji nosi BiH u srcu ma gdje bio.

I koji bi, u slucaju rata, jos vise pojacao svoj angazman iz Svedske. Takoreci, dvostruko.
PreWiBa

#70512 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

Hajvan wrote: 22/12/2021 10:46

Covic i tvoj Izmetbegovic imaju iste ciljeve- razgranicit se u svoje entitete i u konacnioci razjebat Bosnu.
al boli tebe qurko, ti i tvoji potomci ste u Svedskoj.
Potomke ni ne zanima Bosna, a i maternji bosanski im tesko ide.
kd tre ne bude, nece ga ni progovrit vise, bice prave svede....
Vjerovatno
Ali ne mora značiti...
Hajvan

#70513 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

to je najvjerojatniji scenario
zlajaBHF

#70514 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

sehohari wrote: 22/12/2021 10:45

Evo ja nisam
Ne podrzavam SDA, ali mislim da su trenutno alternative, kao sto je NiP, NS i slicni, mnogo gori.

Sta ja ne znam o stanju u BiH?
PreWiBa

#70515 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

Hajvan wrote: 22/12/2021 10:47 to je najvjerojatniji scenario
Znam.
Velike patriote ovo ono, a nisu u stanju djecu naučiti jezik kako treba.
konami666

#70516 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

A tvoju socijalnu pomoć plaćaju švedski poreski obveznici jer nećeš da naučiš jezik i da radiš.
Login77777

#70517 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

sehohari wrote: 22/12/2021 10:48
Hajvan wrote: 22/12/2021 10:47 to je najvjerojatniji scenario
Znam.
Velike patriote ovo ono, a nisu u stanju djecu naučiti jezik kako treba.
Ma zlOja spika inglish i sveCki samo steka malo sa bosanskim. Zato nije mu zamjeriti da ne vidi sto je bOkir s covicem potpisao… :izet:
RandomAndCasual

#70518 Re: SDA-All about

Post by RandomAndCasual »

Hajvan wrote: 22/12/2021 10:31 Mogu shvatiti (polu)ucjenjene uhljebe, ljude u trecoj dobi smanjene moci rasudjivanja koji to rade po inerciji, te tender-mafiju kako glasaju za SDA.

Al ove švede ne kontam
Jednostavno, njih u politickom smislu ne zanima ekonomska prica, bolje plate, bolji zivot gradjana, manje korupcije, nezavistan rad sudstva i tuzilastva itd, tj konkretni problemi

Oni to gore imaju rjeseno i ne dotice ih ta prica.

Oni imaju neku nostalgicnu viziju Bosne, za koju imaju percepciju da se jedino SDA bori za nju, to je ova prica ukidanje RS i slicno.

Pa cak i po cjenu rata novog, jer nece on odozgo ratovat, vec neki jado ovdje opet, da bi se izborio za tu njegovu nostalgicnu viziju Bosne, pa ce se on odozgo vratit onda da penzionerske dane provede u toj i takvoj Bosni.
PreWiBa

#70519 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

zlajaBHF wrote: 22/12/2021 10:48
sehohari wrote: 22/12/2021 10:45

Evo ja nisam
Ne podrzavam SDA, ali mislim da su trenutno alternative, kao sto je NiP, NS i slicni, mnogo gori.

Da li znaš da ta ista SDA nije bila u stanju 25 godina napraviti javni prevoz?
Da su uništili glavni grad BiH? Da je oličenje njihove politike opšti urbicid, tibre, i šta sve ne?
Da li znaš da nas je SDA upravo kriva za sve ove probleme oko Dodika?
Da li znaš da je SDA na vlast i u najvažnije funkcije dovela ljude koji haman srednje škole nemaju?

Ima još drugih, mnogo gorih stvari, o kojima neću ni pričati.

Najlakše je iz dijaspore srati i palamuditi, a najvjerovatnije se samo na ljeto dođe po mjesec dana, kaže "vidi lijepe Bosne", i onda nazad na posao.

Ja sam svjestan da se ti, za razliku od mnooooooohih drugih, makar interesuješ za zbivanja u BiH, ali procjena stanja ti nije na mjesto.
Hajvan

#70520 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

RandomAndCasual wrote: 22/12/2021 10:53

Al ove švede ne kontam
Jednostavno, njih u politickom smislu ne zanima ekonomska prica, bolje plate, bolji zivot gradjana, manje korupcije, nezavistan rad sudstva i tuzilastva itd, tj konkretni problemi

Oni imaju neku nostalgicnu viziju Bosne, za koju imaju percepciju da se jedino SDA bori za nju, to je ova prica ukidanje RS i slicno.

Pa cak i po cjenu rata novog, jer nece on odozgo ratovat, vec neki jado ovdje opet, da bi se izborio za tu njegovu nostalgicnu viziju Bosne, pa ce se on ofozgo vratit onda da penzionerske dane provede u toj i takvoj Bosni.
za ukidanje genocidne tzv RS bih i ja ratovao :bih:
ne treba biti pichka
neke stvari su neizbjezne
PreWiBa

#70521 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

Al ove švede ne kontam

Pa cak i po cjenu rata novog, jer nece on odozgo ratovat, vec neki jado ovdje opet, da bi se izborio za tu njegovu nostalgicnu viziju Bosne, pa ce se on odozgo vratit onda da penzionerske dane provede u toj i takvoj Bosni.
Ne boj se
Mi dobro znamo za stanje u BiH
Da vam za svaki, makar malo bolje plaćeni posao treba "bombonjera" i neka veza
Da vas (često stranački) robovlasnici taslače za 500 maraka
Da se nalazite u gotovo bezpravnom prostoru
Da su sve institucije, kojima se kao građani može obratiti, uništene
Da se sela prazne rapidnom brzinom

Ljudi kao ovaj su možda 5% ljudi gore, ali ruku na srce, dobar dio uopšte više i ne zanima Bosna. Dođu gore i prestanu razmišljati o vama puno, djecu ne uče jezik, odakle dolaze i tkd. Dođu malo na ljeto na godišnji odmor, i to je to. To je, nažalost, tužna istina.
RandomAndCasual

#70522 Re: SDA-All about

Post by RandomAndCasual »

Hajvan wrote: 22/12/2021 10:58

Pa cak i po cjenu rata novog, jer nece on odozgo ratovat, vec neki jado ovdje opet, da bi se izborio za tu njegovu nostalgicnu viziju Bosne, pa ce se on ofozgo vratit onda da penzionerske dane provede u toj i takvoj Bosni.
za ukidanje genocidne tzv RS bih i ja ratovao :bih:
ne treba biti pichka
neke stvari su neizbjezne
Ratovali su ljudi i prosli put, pa SDA potpisa i legalizova RS u Dejtonu.

Sta ti je garant kad bi ti sad opet uzeo pusku da te ne bi opet izdali?
Login77777

#70523 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Al ove švede ne kontam

Nismo svi isti drug. Moji su vec preko cetrdeset godina vani ali nikad nisu glasali za sda.
Nisu vani sve ovakvi kao zlOja. Sta vise ta druga generacija sto je vani i ne glasa nikako.
zlajaBHF

#70524 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

sehohari wrote: 22/12/2021 10:56
zlajaBHF wrote: 22/12/2021 10:48

Da li znaš da ta ista SDA nije bila u stanju 25 godina napraviti javni prevoz?
Da su uništili glavni grad BiH? Da je oličenje njihove politike opšti urbicid, tibre, i šta sve ne?
Da li znaš da nas je SDA upravo kriva za sve ove probleme oko Dodika?
Da li znaš da je SDA na vlast i u najvažnije funkcije dovela ljude koji haman srednje škole nemaju?

Ima još drugih, mnogo gorih stvari, o kojima neću ni pričati.

Najlakše je iz dijaspore srati i palamuditi, a najvjerovatnije se samo na ljeto dođe po mjesec dana, kaže "vidi lijepe Bosne", i onda nazad na posao.

Ja sam svjestan da se ti, za razliku od mnooooooohih drugih, makar interesuješ za zbivanja u BiH, ali procjena stanja ti nije na mjesto.
Gledaj, nekad trebas zastati, mucnuti glavom, i pokusati razmisliti. Preispitati svoje stavove, jer su mozda pogresni.
Ja znam da se to kod nas ne radi, ali zivot na zapadu te nauci da budes kritican prema svemu, pa i svojim stavovima :)

Sto se tice javnog prevoza i urbicida, moram priznati da me taj dio politike ne zanima, u smislu da je to lokalna politika, i ko ce vladati u Sarajevu, Tuzli ili Bihacu me uopste ne zanima. Znaci, u ovom slucaju ne branim SDA, i ako mislite da su drugi bolji, birajte ih. Samo bih napomenuo da je u Sarajevu glavnu rijec vodio Konakovic, i sad njega ljudi izaberu da predvodi promjene. Sto se mene tice neka vlada u Sarajevu narednih 100 godina, samo i sam vidis koliko je pateticna volja za promjenama kada izaberes bivseg premijera kantona iz SDA :D

Probleme oko Dodika? Da li znas da Dodik ovakvu politiku vodi od 2006 ako ne i ranije. Da li znas da Srpska politika i pretenzije prema BiH ne poticu od 2004 ili 1992 ili 1941, vec 150 godina, i da uopste nije problem Dodik, Karadzic, Milosevic, nego ideologija, koja ne ovisi o jednom politicaru ili jednoj stranci. Ode jedan, dodje drugi. Cilj ostaje isti.
Sto se Dodika tice, naivni, ili mozda zlonamjerni sarajevski mediji su tvrdili da je Dodik takav, zbog harisa Silajdzica, pa su kao trazili odlazak obojice, jer su isti. Haris je i otisao, ali Dodik ostao isti. Dosao je pragmaticni i mekani Tihic, ali je Dodik ostao isti. Nakon Tihica IZetbegovic, ali je Dodik ostao isti, i nastavio istim putem. Taj njegov put je ustvari put kojim su isli i njegovi prethodnici, a ici ce i oni nakon njega.
Znaci, kad kazes da je kriva SDA, to mnogo govori sa kolikim znanjem raspolazes. SDA ili SDP, danas bi imali slicnu situaciju, jer protiv sebe imamo ideologiju sa kojom je manje vise nemoguc dogovor.

Uglavnom, ja ne zelim da branim SDA, osim kad na drugoj strani imam placenike, kao sto je slucaj ovdje.

SDA je daleko od perfektne, ali i nase drustvo je daleko od perfektnog. Niko nam nije kriv sto smo zaostali i sto nemamo politickog kadra.
Pogledaj SDP i njihov kadar.....reci mi da tu imas politicara sa vizijom koji su nas sposobni izvesti iz krize, ili podici nase drustvo na veci nivo? Naravno da to nemaju.

NS je antibosnjacka stranka
NiP su SDA profiteri, kojima je stolica draza od drzave
SBB necu ni da komentarisem
konami666

#70525 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

Ljudi nemojte na zlaju, ne znate kako je teško biti u stranoj zemlji, ne poznavati jezik i biti bez prijatelja. I na vrh svega živjeti u mjestu tipa Tensta ili Rinkeby. Jedini poznanici koje ima su oni ko i on sto se skupljaju po sda skupovima u inostranstvu. I šta očekivati od jedne takve individue, i vi stvarno imate visoka očekivanja.
Post Reply