SDA-All about
-
scarr
#70526 Re: SDA-All about
Potpuno pomracenje mozga...
Lobotomija je odradila svoje
Nije ovaj Švedske vidio, kamo li Evrope.
Lobotomija je odradila svoje
Nije ovaj Švedske vidio, kamo li Evrope.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#70527 Re: SDA-All about
Ne mora se meni objasniti šta je zapadno razmišljanje.zlajaBHF wrote: ↑22/12/2021 11:12Gledaj, nekad trebas zastati, mucnuti glavom, i pokusati razmisliti. Preispitati svoje stavove, jer su mozda pogresni.sehohari wrote: ↑22/12/2021 10:56
Da li znaš da ta ista SDA nije bila u stanju 25 godina napraviti javni prevoz?
Da su uništili glavni grad BiH? Da je oličenje njihove politike opšti urbicid, tibre, i šta sve ne?
Da li znaš da nas je SDA upravo kriva za sve ove probleme oko Dodika?
Da li znaš da je SDA na vlast i u najvažnije funkcije dovela ljude koji haman srednje škole nemaju?
Ima još drugih, mnogo gorih stvari, o kojima neću ni pričati.
Najlakše je iz dijaspore srati i palamuditi, a najvjerovatnije se samo na ljeto dođe po mjesec dana, kaže "vidi lijepe Bosne", i onda nazad na posao.
Ja sam svjestan da se ti, za razliku od mnooooooohih drugih, makar interesuješ za zbivanja u BiH, ali procjena stanja ti nije na mjesto.
Ja znam da se to kod nas ne radi, ali zivot na zapadu te nauci da budes kritican prema svemu, pa i svojim stavovima![]()
Sto se tice javnog prevoza i urbicida, moram priznati da me taj dio politike ne zanima, u smislu da je to lokalna politika, i ko ce vladati u Sarajevu, Tuzli ili Bihacu me uopste ne zanima. Znaci, u ovom slucaju ne branim SDA, i ako mislite da su drugi bolji, birajte ih. Samo bih napomenuo da je u Sarajevu glavnu rijec vodio Konakovic, i sad njega ljudi izaberu da predvodi promjene. Sto se mene tice neka vlada u Sarajevu narednih 100 godina, samo i sam vidis koliko je pateticna volja za promjenama kada izaberes bivseg premijera kantona iz SDA![]()
Probleme oko Dodika? Da li znas da Dodik ovakvu politiku vodi od 2006 ako ne i ranije. Da li znas da Srpska politika i pretenzije prema BiH ne poticu od 2004 ili 1992 ili 1941, vec 150 godina, i da uopste nije problem Dodik, Karadzic, Milosevic, nego ideologija, koja ne ovisi o jednom politicaru ili jednoj stranci. Ode jedan, dodje drugi. Cilj ostaje isti.
Sto se Dodika tice, naivni, ili mozda zlonamjerni sarajevski mediji su tvrdili da je Dodik takav, zbog harisa Silajdzica, pa su kao trazili odlazak obojice, jer su isti. Haris je i otisao, ali Dodik ostao isti. Dosao je pragmaticni i mekani Tihic, ali je Dodik ostao isti. Nakon Tihica IZetbegovic, ali je Dodik ostao isti, i nastavio istim putem. Taj njegov put je ustvari put kojim su isli i njegovi prethodnici, a ici ce i oni nakon njega.
Znaci, kad kazes da je kriva SDA, to mnogo govori sa kolikim znanjem raspolazes. SDA ili SDP, danas bi imali slicnu situaciju, jer protiv sebe imamo ideologiju sa kojom je manje vise nemoguc dogovor.
Uglavnom, ja ne zelim da branim SDA, osim kad na drugoj strani imam placenike, kao sto je slucaj ovdje.
SDA je daleko od perfektne, ali i nase drustvo je daleko od perfektnog. Niko nam nije kriv sto smo zaostali i sto nemamo politickog kadra.
Pogledaj SDP i njihov kadar.....reci mi da tu imas politicara sa vizijom koji su nas sposobni izvesti iz krize, ili podici nase drustvo na veci nivo? Naravno da to nemaju.
NS je antibosnjacka stranka
NiP su SDA profiteri, kojima je stolica draza od drzave
SBB necu ni da komentarisem
Ja sam rođen vani, išao tu u školu, završio gimnaziju, završio fakultet. Ja na neki način JESAM zapadno razmišljanje.
A ovo podcrtano tačno potvrđuje ono što je onaj drugi komentator napisao: Tebe uopšte ne interesuje kako će ljudi dole živjeti, džaba sve, ako ti SDA može prosipati neku patriotsku priču.
Dodik ostaje vazda isti, da. Ali ako je tako, ti se također moraš postaviti bolje. A ne da u 21. vijeku staviš člana predsjedništva koji ne zna engleski!
-
zlajaBHF
#70528 Re: SDA-All about
Tempo wrote: ↑22/12/2021 11:14zlajaBHF wrote: ↑22/12/2021 11:12
Gledaj, nekad trebas zastati, mucnuti glavom, i pokusati razmisliti. Preispitati svoje stavove, jer su mozda pogresni.
Ja znam da se to kod nas ne radi, ali zivot na zapadu te nauci da budes kritican prema svemu, pa i svojim stavovima![]()
Sto se tice javnog prevoza i urbicida, moram priznati da me taj dio politike ne zanima, u smislu da je to lokalna politika, i ko ce vladati u Sarajevu, Tuzli ili Bihacu me uopste ne zanima. Znaci, u ovom slucaju ne branim SDA, i ako mislite da su drugi bolji, birajte ih. Samo bih napomenuo da je u Sarajevu glavnu rijec vodio Konakovic, i sad njega ljudi izaberu da predvodi promjene. Sto se mene tice neka vlada u Sarajevu narednih 100 godina, samo i sam vidis koliko je pateticna volja za promjenama kada izaberes bivseg premijera kantona iz SDA![]()
Probleme oko Dodika? Da li znas da Dodik ovakvu politiku vodi od 2006 ako ne i ranije. Da li znas da Srpska politika i pretenzije prema BiH ne poticu od 2004 ili 1992 ili 1941, vec 150 godina, i da uopste nije problem Dodik, Karadzic, Milosevic, nego ideologija, koja ne ovisi o jednom politicaru ili jednoj stranci. Ode jedan, dodje drugi. Cilj ostaje isti.
Sto se Dodika tice, naivni, ili mozda zlonamjerni sarajevski mediji su tvrdili da je Dodik takav, zbog harisa Silajdzica, pa su kao trazili odlazak obojice, jer su isti. Haris je i otisao, ali Dodik ostao isti. Dosao je pragmaticni i mekani Tihic, ali je Dodik ostao isti. Nakon Tihica IZetbegovic, ali je Dodik ostao isti, i nastavio istim putem. Taj njegov put je ustvari put kojim su isli i njegovi prethodnici, a ici ce i oni nakon njega.
Znaci, kad kazes da je kriva SDA, to mnogo govori sa kolikim znanjem raspolazes. SDA ili SDP, danas bi imali slicnu situaciju, jer protiv sebe imamo ideologiju sa kojom je manje vise nemoguc dogovor.
Uglavnom, ja ne zelim da branim SDA, osim kad na drugoj strani imam placenike, kao sto je slucaj ovdje.
SDA je daleko od perfektne, ali i nase drustvo je daleko od perfektnog. Niko nam nije kriv sto smo zaostali i sto nemamo politickog kadra.
Pogledaj SDP i njihov kadar.....reci mi da tu imas politicara sa vizijom koji su nas sposobni izvesti iz krize, ili podici nase drustvo na veci nivo? Naravno da to nemaju.
NS je antibosnjacka stranka
NiP su SDA profiteri, kojima je stolica draza od drzave
SBB necu ni da komentarisem
Gnjido.
- PreWiBa
- Ludzak
#70530 Re: SDA-All about
SDA je najveća antibošnjačka stranka. Ne znam otkud ideja uopšte da je NS. Zato što su ljevičari, ili zato što su ateisti (uglavnom)?
- Hajvan
#70531 Re: SDA-All about
eto lik objasnio sebe tacno onako kako sam ga i zamislio 
- skafiskafsnjak
#70532 Re: SDA-All about
Ne zeli da brani SDA
Zivot na zapadu ga nesto naucio
Oj Boze sta ave udise zrak.....
Zivot na zapadu ga nesto naucio
-
zlajaBHF
#70533 Re: SDA-All about
Aha, sad mi je jasno. Ti ustvari ne znas mnogo o polickoj situaciji u BiH.sehohari wrote: ↑22/12/2021 11:19
Ne mora se meni objasniti šta je zapadno razmišljanje.
Ja sam rođen vani, išao tu u školu, završio gimnaziju, završio fakultet. Ja na neki način JESAM zapadno razmišljanje.
A ovo podcrtano tačno potvrđuje ono što je onaj drugi komentator napisao: Tebe uopšte ne interesuje kako će ljudi dole živjeti, džaba sve, ako ti SDA može prosipati neku patriotsku priču.
Dodik ostaje vazda isti, da. Ali ako je tako, ti se također moraš postaviti bolje. A ne da u 21. vijeku staviš člana predsjedništva koji ne zna engleski!
Dobro, razumijem te. Slazem se da treba postavljati ljude koji su sposobni da obavljaju duznosti na koje su postavljeni.
-
zlajaBHF
#70534 Re: SDA-All about
Ako bilo ko zeli analizirati razloge zasto je SDA toliko jaka, treba samo doci na ovaj forum, i procitati vase postove, i sve ce mu biti jasno.
- Login77777
#70535 Re: SDA-All about
Kazu zlOja u skladistu gdje radi okacio zastavu sdO. Olaf ga pitao cija je to zastava moj zlOja…skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2021 11:21 Ne zeli da brani SDA![]()
![]()
![]()
Zivot na zapadu ga nesto naucio![]()
![]()
![]()
Last edited by Login77777 on 22/12/2021 11:26, edited 1 time in total.
- PreWiBa
#70536 Re: SDA-All about
Pa možda to i jeste donekle tačno.skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2021 11:21 Ne zeli da brani SDA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ljudi koji duže vrijeme ovdje žive nakon nekog vremena postanu dosta više nacionalno orijenirani (ako nisu prihvatili tuđi identitet), jer žive u zajednici gdje je taj njihov identitet pod stalnim upitnikom.
Ali ne uči te da treba postaviti ljude bez fakulteta i srednje škole na direktorske funkcije javnih institucija.
- Hajvan
#70537 Re: SDA-All about
:
Odlično.
Onda Bosne neće još dugo biti.
A ti imaš svoju rezervnu varijantu, Švedsku. Boli te qu.c
A moje kosti i mojih najmilijih će biti razvacane po sekundarnim i tercijarnim masocmim grovnicama jer s SDA neću imati šanse da se odbranim
Odlično.
Onda Bosne neće još dugo biti.
A ti imaš svoju rezervnu varijantu, Švedsku. Boli te qu.c
A moje kosti i mojih najmilijih će biti razvacane po sekundarnim i tercijarnim masocmim grovnicama jer s SDA neću imati šanse da se odbranim
- Login77777
#70538 Re: SDA-All about
Kad citam ovog zlOju odma se prisjetim ovog sdO bisera…

-
scarr
#70539 Re: SDA-All about
A kad mu spomeneš kapitalne greške sda i razloge zbog kojih smo tu gdje jesmo znaš sta odgovori. Pa šta, čovjek pogriješi.
Odgovor na pitanje o reviziji presude mu je bio, pa čovjek je rekao da je pogriješio..
Odgovor na pitanje o reviziji presude mu je bio, pa čovjek je rekao da je pogriješio..
-
zlajaBHF
#70540 Re: SDA-All about
Nece to tako biti. Genocida nad Bosnjacima vise nece biti.
To sto je radjeno u balkanskim ratovima, 2. svjetskom i ovom zadnjem ratu je moglo jer Bosnjaci nisu imali drzavu i organizaciju koja ce ih stiti.
Danas to nije slucaj, i zato treba cuvati BiH svim silama. Potpuno sam siguran da cemo u tome uspjeti, bas zato sto ima dovoljno ljudi koji su svjesni ovoga o cemu pricam.
Vi koji pisete ovdje ste manjina, to pokazuju i izbori od 1991 do danas.
-
zlajaBHF
#70541 Re: SDA-All about
Ja mogu naci milion gresaka SDA, ja samo tvrdim da na nasoj politickoj sceni danas nema alternative, nazalost.
Ja ne mogu da vjerujem izdajnickoj NS, ili profiterima iz NiP-a i SBB-a, koji veze sa politkom nemaju.
-
scarr
#70542 Re: SDA-All about
Alo bolan čuješ li ti šta pričaš, nisu to greške, to je podrivanje države. Saradnja sa onima koji su vršili genocid.
-
konami666
#70543 Re: SDA-All about
Login77777 wrote: ↑22/12/2021 11:26Kazu zlOja u skladistu gdje radi okacio zastavu sdO. Olaf ga pitao cija je to zastava moj zlOja…skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2021 11:21 Ne zeli da brani SDA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Oj Boze sta ave udise zrak.....![]()
Ma ja bi volio da radi u skladištu, barem bi doprinosio nečemu u švedskom društvu nego je lik socijalni slučaj, izvaro sistem da može se klanjati sda i srati po forumu.
-
RandomAndCasual
#70544 Re: SDA-All about
SDA je potpisala legalizovanje RS u Dejtonu, SDA je prokockala vrijeme i nije ucinila nista da se Srbija osudi za genocid.
Cak i ako guslash tu shuplju patriotsku, ne znam sta josh SDA treba uraditi pa da ti skontash da je SDA najveci neprijatelj te neke vizije Bosne koju ims u glavi (?)
A pricati da je neko profiter i lopov a istovremeno podrzavati SDA, koja je preko dvje decenije imala vlast, i rezultat pljacke je ocit, je nonsens samo takav.
-
zlajaBHF
#70545 Re: SDA-All about
SDA je potpisala, a drugi su podrzali. Ako je bilo boljih opcija, molim podjeli sa nama.RandomAndCasual wrote: ↑22/12/2021 11:54SDA je potpisala legalizovanje RS u Dejtonu, SDA je prokockala vrijeme i nije ucinila nista da se Srbija osudi za genocid.
Cak i ako guslash tu shuplju patriotsku, ne znam sta josh SDA treba uraditi pa da ti skontash da je SDA najveci neprijatelj te neke vizije Bosne koju ims u glavi (?)
A pricati da je neko profiter i lopov a istovremeno podrzavati SDA, koja je preko dvje decenije imala vlast, i rezultat pljacke je ocit, je nonsens samo takav.
Ako je SDA neprijatelj, reci mi koja je stranka prijatelj? Pusti mi tu suplju, reci ko je prijatelj?
U stranci SDA ima lopova i profitera, ali isti ne upravljaju strankom. To nije slucaj sa NiP i SBB.
SDA nje stranka jednog covjeka i mnogo je ozbiljnija stranka od bilo koje druge. SDP je jedina koja se moze usporediti. Ostalo su sve sekte okupljene oko jednog covjeka.
- skafiskafsnjak
#70546 Re: SDA-All about
Zlaja, hitno na pregled kod psihologa. Ali da je Sved neki....
- Login77777
#70547 Re: SDA-All about
Kasno je. Nema tu pomoci.skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2021 12:27 Zlaja, hitno na pregled kod psihologa. Ali da je Sved neki....
- skafiskafsnjak
#70548 Re: SDA-All about
Kad ih tako brani, ne znam zasto je otisao iz BiH....Login77777 wrote: ↑22/12/2021 12:28Kasno je. Nema tu pomoci.skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2021 12:27 Zlaja, hitno na pregled kod psihologa. Ali da je Sved neki....
- Hajvan
#70549 Re: SDA-All about
ma ne vjerujem da neko moze biti ovaka u real life.
not.
not.
- Login77777
#70550 Re: SDA-All about
Mozda sto zivot pod sdO nije tako dobar kao sto to voli zlOja iz geteborga reci.