Preporučujem ti da dođeš i posjetiš,pređeš preko mosta dr.Franje Tuđmana i u Čapljini si.
Grade jako puno stanova za mlade,tako da imaju svijetlu budućnost....a i Lasta se vraća
Pa ja ti cijelo vrijeme govorim posteno.Bez ikakvog zamazivanja i kamufliranjaako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 00:15 @nikad_vise hahha...da rahat patnja.
Iskreno,mi Hrvati se baš i ne patimo toliko.
Možemo gdje hoćemo,i vratiti se gdje hoćemo,ne treba nam radna dozvola, ne treba nam viza i sl.
To za izbijanje noga, kad razmislim, tu smo i mi, da izbijamo "noge" o nekakvoj građanskoj ili unitarističkoj BiH o kakvoj je Alija pisao.
Tu su i Srbi,tako ako ništa, to ne riješeno .
Može i rahat patnjaal treba reći onda pošteno.
Kako je lijepo vidjeti našu federalnu braću kako žele da idemo u jednom smjeru.......pa onaj broji djecu po razredima.... Orgazam doživi kad vidi da je manje Hrvata u vrtičuIdete vi gdje hoćete
Samo da vam je mahanje samo u jednom pravcu
Nema više šverca, pa da sa hrvatskim pasošem odeš u DE, kupiš autoi onda ga jadnom Bošnji prodaješ po tri puta većoj cijeni.
Ja ozbiljno tvrdim,da je i to pošteno.Pa ja ti cijelo vrijeme govorim posteno.Bez ikakvog zamazivanja i kamufliranja
Ja sam gore više puta rekao da treba prestati o ovome pričati, jer mi se to gadi. Isto tako sam par puta u prijašnjim komentarima napisao da mi se povraća kada gledam da ljudi broje nacionalnost novorođene djece, a ne gledaju u kakve škole, fakultete i tkd. će ta djeca sutra ići.ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 00:23Kako je lijepo vidjeti našu federalnu braću kako žele da idemo u jednom smjeru.......pa onaj broji djecu po razredima.... Orgazam doživi kad vidi da je manje Hrvata u vrtičuIdete vi gdje hoćete
Samo da vam je mahanje samo u jednom pravcu
Nema više šverca, pa da sa hrvatskim pasošem odeš u DE, kupiš autoi onda ga jadnom Bošnji prodaješ po tri puta većoj cijeni.![]()
Uglavno.....politika Hrvata treba biti :
1.provođenje odluka Eur.suda
2.privođenje odluka Ustavnog suda.
"Probosanci" nek se iskalkuriraju,i nek požure,otići će nam Srbi![]()
Evo, ok.ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 00:35 @sehohari ja samo tvrdim da treba otvoreno,i iskreno razgovarati ( mislim na političare).
Naravno da stavovi @nikad_vise ite kako pravdaju postojanje H-B.
Al to treba otvoreno reći,jeste to je stav većine Bošnjaka, a ne glumiti licemjere.
Ja sam već naveo, što bi trebala biti službena politika Hrvata u BiH, a to je da se provedu odluke Eur. i Ustavnog suda,i da se krenu rješavati gorući problemi u državi.
Ma ništa ne dirati ,evropske vrijednosti su dominantne . Štovatelji islamske deklaracije su polako ali sigurno na dobrom putu da uoče koje blagodati nam donosi ovaj dašak demokrišćanskih promjena .
da opozicija u RS nije ostvarila neke pomake i da Dodiku nije upitna vlast iduće godine, ništa od ove krize se ne bi dešavalo, jer... što bi?sehohari wrote: ↑19/12/2021 00:48ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 00:35 @sehohari ja samo tvrdim da treba otvoreno,i iskreno razgovarati ( mislim na političare).
Naravno da stavovi @nikad_vise ite kako pravdaju postojanje H-B.
Al to treba otvoreno reći,jeste to je stav većine Bošnjaka, a ne glumiti licemjere.
SNSD ganja to, ali samo da bi Dodik dobio glasove i ponovo mogao krasti bez problema. On sluša naređenja iz Beograda, ali samo zato što zna da će mu oni omogućiti da ostane na vlasti i još više novca uzme za sebe.
E pa vidiš, baš se tima igra zakuhava.ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 00:59 @sehohari sve što si naveo,sa svim se slažem.
Zato i tvrdim da je Izborni zakon ključan da se riješi,kako se ne bi više gubilo dragocijeno vrijeme.
"Rahat patnja"???? Ja nisam zagovornik "rahat patnje",al treba reći da ste za "rahat patnju".
Hrvati će ,ako budu izbori( a sumnjam) glasovati za HDZ iz prostog razloga što biraju manje zlo,odnosno na taj način pružaju otpor beznačajnim likovima kao što je Komšić koji se zalaže za ukidanje konstitutivnosti i građansku državu,a što nije volja 95% Hrvata.
Kad riješiš izborni zakon, tj. Osiguraš da nema nametanja u Domu Naroda i za člana predsjedništva, tada će i Hrvati početi tražiti prave ljude da ih predstavljaju.
ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 00:59 za ukidanje konstitutivnosti i građansku državu,a što nije volja 95% Hrvata.
Čović je ,zbog godina,na zalasku karijere.E pa vidiš, baš se tima igra zakuhava.
Ti ne shvataš razmišljanje ljudi oko sebe. Čović da dobije to, Hrvati bi ga doživotno birali kao Tita. Imao bi čak i više glasova nego sada. Ni Tuđman mu ne bi bio ravan, kako poznajem narode u BiH.
A ovaj će te alate koje onda ima samo još više koristiti da dobije svoju prciju.
Nisam glasnogovornik,čak i ne pišem svoj osobni stav.Bloo wrote: ↑19/12/2021 01:03ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 00:59 za ukidanje konstitutivnosti i građansku državu,a što nije volja 95% Hrvata.![]()
Znači ti si glasnogovornik 95% Hrvata?
Šteta to za građansku, moglo nam je svima bit fino...![]()
Nisam rasista ali...ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 01:07Nisam glasnogovornik,čak i ne pišem svoj osobni stav.
Vidiš na cik.ba rezultate u općinama i sve ti bude jasno.
Ne treba se lagati.
Slažem se sa tobom što se tiče čistih računa, dugovanja i para.crveni_makovi wrote: ↑19/12/2021 00:52 Negdje ovih dana vidjeh brojku o dugovanju SKB Mostar rame uz rame na vrhu liste s UKC Banja Luka najvećih dužnika zdravstvenih ustanova u BiH. 37 miliona eura ako je vjerovati izvoru.
Koliko bi samo sočna istraga bila i opsežni predmeti i predmeti šta se sve muze i iz jedne i iz druge ustanove.
Mene bi lično radovalo da se Hrvatima u BiH isključivo u kontekstu vještog isisavanja javnih finansija omogući zaseban entitet da se baškare i brčkaju koliko im je jorgan dug u samo njihovom javnom proračunu. Inače se oguglalo na privatne klinike i carstva izgrađena na silovanju zdravstvenog fonda ali sad akutno od srca za čestit Božić Hrvatima u BiH u kantonima gdje su većina želim da uživaju svoj zaseban entitet i troše samo onoliko koliko ih tako brojni kako jesu uspiju napuniti u svoj divni entitetski proračun.
Već sam pravio analizu.
I jos uvijek glasa, nekad i na dva tri glasacka mjesta.bingov buraz wrote: ↑18/12/2021 19:14Bravar Jozo wrote: ↑18/12/2021 18:56
Ja vjerujem da je cijela Bošnjačka politika sadržana u Bakirovoj izjavi:
https://mobile.twitter.com/DarkoMrso/st ... 863298561
A kada imaš takvu politiku onda postoje i posljedice takve politike. Danas živimo u tim posljedicama. Država je protektorat nesposobna da preživi bez tuđe pomoći već četvrt vijeka. Ne vidim nikakvog razloga da pola stanovnika zaplače za njom kada je uskoro skinu sa aparata. Poslovica kaže da se mrtav konj ne jaše. Sreća je da takvu Bošnjačku politiku vodi podkapacitetni Bake. Kada birate onda baš izaberete ekstra kapacitete, školovane, elokventne, sa tečnim engleskim jezikom da mogu lako pričati da ovim strancima koji se samo smjenjuju![]()
Sadaka politika vječne žrtve je pluskvamperfekt.
![]()
Aha, znaci pobjedjivale su druge stranke, ali su istovremeno propadale jer nisu birane vecinom...ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 01:10Već sam pravio analizu.
HDZ je gubio kantone ( i sad nije na vlasti u Livanjsko ) ,imao ozbiljnu ko konkurenciju u HDZ 1999, NHI,Radom za B, HSP......
Sve ove stranke su propale kada su krenule praviti koalicije a da nisu imale većinsku volju i podršku Hrvata ( alijansa,platforma).
Ne tako davno na vlasti u ZHŽ je bio HSP i HDZ 1990, u Livanjskom HDZ 1990......
Nakon daytona je hrvatska politika u Bosni trebala da preispita svoju pogrešnu politiku i skupa sa pro BiH politikom usmjeri na ispravljanje posljedica velikosrpske ideolgije na kojoj je nastala Karadžićeva tvorevina zatiranjem i progonom svog nesrpskog stanovništva i skupa sa reformatorskim politikama iz srpskog naroda urede BiH bez diskriminacija i po mjeri svih naroda i građana za bolju i sretniju budućnost.ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 00:27Ja ozbiljno tvrdim,da je i to pošteno.Pa ja ti cijelo vrijeme govorim posteno.Bez ikakvog zamazivanja i kamufliranja
Al treba to otvoreno reći, "mi Bošnjaci želimo da čekamo još 20 godina jer mislimo da ćemo biti većini i u Širokom Brijegu i to je naš zvaničan stav.ne želimo ništa mijenjati".
Ne treba biti licemjer ,a svijetu govoriti nešto treće.
Vjerujem da će stvari biti jasnije.
Onda će valjda Hrvati reći, mi želimo živjeti u normalnoj državi, kao ravnopravan narod, i želimo izaći iz Federacije kao što ke Hrvatska izašla iz YU.