Naravno da ne može. Što se babi htilo to se babi snilo.ako te pitaju wrote: ↑18/12/2021 16:34
Možeš li nam pokazati, gdje je EU odbila konstitutivnost, s obzirom da sam ja pročitao u EU izvještaju da se moraju provesti odluke Ustavnog suda BiH
Politika Hrvata u BiH
- dalmatinka
#3151 Re: Politika Hrvata u BiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#3153 Re: Politika Hrvata u BiH
Da nije nebi HR tražila da se ubaci u izjavu.dalmatinka wrote: ↑18/12/2021 17:01Naravno da ne može. Što se babi htilo to se babi snilo.ako te pitaju wrote: ↑18/12/2021 16:34
Možeš li nam pokazati, gdje je EU odbila konstitutivnost, s obzirom da sam ja pročitao u EU izvještaju da se moraju provesti odluke Ustavnog suda BiH
- seoBIH
#3154 Re: Politika Hrvata u BiH
Sta je bio zahtjev HR predstavnika? Jesu li dobili ono sto su trazili da se nadje u rezoluciji?ako te pitaju wrote: ↑18/12/2021 16:34 Možeš li nam pokazati, gdje je EU odbila konstitutivnost, s obzirom da sam ja pročitao u EU izvještaju da se moraju provesti odluke Ustavnog suda BiH
-
Cassius Longinus
#3155 Re: Politika Hrvata u BiH
Hvala, iako to trvenje islam-kršćanstvo dobro dođe kao nekakav izgovor za..nešto.ako te pitaju wrote: ↑18/12/2021 15:28 @Cassius Longinus zanimljiva i odlična analiza u svakom slučaju.
Ugl. Hrvati kada se treba trviti i sukobljavati ne diskriminiraju po vjeri. Imamo staža koliko oćeš. Uvijek su to neke skupštine, pregovori, statusna pitanja. Austrijance i Mađare su zamijenili Srbi a Srbe Bošnjaci a sve oko istih stvari. Ko Ralje 3.
- ako te pitaju
#3157 Re: Politika Hrvata u BiH
Tražili su da se direktno to navede, a EU je sve to naveo pozivajući se na presude i Ustavnog suda.seoBIH wrote: ↑18/12/2021 17:11Sta je bio zahtjev HR predstavnika? Jesu li dobili ono sto su trazili da se nadje u rezoluciji?ako te pitaju wrote: ↑18/12/2021 16:34 Možeš li nam pokazati, gdje je EU odbila konstitutivnost, s obzirom da sam ja pročitao u EU izvještaju da se moraju provesti odluke Ustavnog suda BiH
Goran Radman je sve pojasnio.
-
Piaty
#3158 Re: Politika Hrvata u BiH
Tuta je bio i agent i komunista i nacionalista i ateista i vjernik i poduzetnik i vojnik. Ubilo ga postenje. Jednom rijecju - umjetnik.
- seoBIH
#3159 Re: Politika Hrvata u BiH
Jbga i Bake je svasta nesto pojasnio ali nema u papirima 
Ako je sve navedeno, sto su onda trazili? Sto se odmah nisu pozvali na tumačenje te presude?
Treba reci da je (qrva) EU odbila ono sto je HR lobisti trazili. Mada to je sada apsolutno nebitno, nece biti izmjene IZ, osim tehničkih stvari da ne bude kradje.

Ako je sve navedeno, sto su onda trazili? Sto se odmah nisu pozvali na tumačenje te presude?
Treba reci da je (qrva) EU odbila ono sto je HR lobisti trazili. Mada to je sada apsolutno nebitno, nece biti izmjene IZ, osim tehničkih stvari da ne bude kradje.
-
LipeCvat
#3160 Re: Politika Hrvata u BiH
joj ja promašio fudbal…pa ti onda nisi vidio fudbalskog stadiona od prvog razreda osnovne škole.Cassius Longinus wrote: ↑18/12/2021 15:16Znam da je jučerašnji post ali na ovo vrijedi nešto napisati jer je baš promašaj "celog fudbala".LipeCvat wrote: ↑17/12/2021 16:06
To nije drugačije mišljenje ,to je desničarska propaganda i to ekstremno desničarska. A da nebi ostavio prostora za dilemu nazvat ću je nacistička i islamofobna . Da su Bošnjaci kršćani kako bi nazvao građansku BiH?
Našlo nešto pravdati islamskom deklaracijom a popovi počinili toliko seksualnih i inih zločina da iz ogorčenja gore crkve u modernim demokratskim zemljama i to 21 vijeku. I kako bi sad mi trebali nazvati postavljanje krstova po učionicama? Po brdima i dolovima….
Ako si uvrijeđen što sam te nazvao ustašom izvini ,hebi ga omaklo se . Možda je kršćanski white supremacy lul prikladnije.
To nema veze sa islamom niti kršćanstvom. Hrvati se protive unitarizaciji BiH u ovoj konstelaciji nacionalnih stranaka gdje bi u takvom sistemu Bošnjaci, kao zaokružena politička grupacija imali 100% vlasti. Hrvati isto kao zaokružena politička grupacija bi bili svedeni na općinski i eventualno kantonalni nivo. Logično je i prirodno da se buniš jer te netko hoće degradirati. A 1995. se nije mislilo da će do toga doći tj. mislilo se da institucionalno NE MOŽE doći jer se mislilo da su ugovoreni zaštitni mehanizmi da do toga ne dođe.
Inače, Srbi, (kršćani!) su htjeli makinacijama sa državnim tijelima (Predsjedništvo, SAP-ovi, Ustavni sud sfrj) zavladati Jugoslavijom, pa su im svi, a Hrvati i Slovenci naročito dali odyeb. "Braća po Kristu". A da ne spominjemo 41-45.
Mađari (kršćani - ugl katolici) su opet yebali Hrvatsku neuvažavanjem Ug-hr nagodbe 1868. pa su Hrvati zbrisali prvom prilikom. Kada je 1848. Mađarska digla revoluciju Hrvati su skupili nekakvu vojsku sa koca i konopca i išli protiv njih zato jer su im Mađari yebali sistem, htjeli su više nego što je bilo dogovoreno.
Sasvim bi isto bilo da su Bošnjaci kršćani ili barem manje više isto. Povijest i kronologija tome govore u prilog.
Kakvi su ovo istorijski primjeri i kakvi su ovo istorijski konteksti kojima pokušavaš opovrgnuti diskriminatorske i u najmanju ruku islamofobne stavove i izjave ovog kojemu pokušavaš biti advokat.
Šta bi ja sad trebao nekakve primjere iz Iraka, Pakistana ili Turske u kojima jedni muslimani sjebaše druge muslimane zbog nekog interesa ,prezentovati kao neki kontra argument ?
Nadam se da ne treba da te uvjeravam da smo većina nas evropljani i da je većina nas mentalno u 21 vijeku. E vidiš drug, u tom 21 vijeku se npr. dešava da je juče u Beču pronađen do sada najveći ilegalni arsenal oružja i pogodi ko se je to spremao na obračun i protiv koga. Nova ministrica bezbjednosti u novoj
njjemačkoj vladi neki dan eksplicitno naglasi sa koje strane prijeti najveća opasnosti za njemačku demokratiju. Hoćeš da ti postavljam linkove ako nisi upratio ?
Prije 20- tak godina se u Holandiji pojavila “ slobodarska partija” . Znaš li sa kojim izjavama je Wlders, prva violina te partije, dobio 26 poslaničkih mandata u holandskom parlamentu?
Znaš li šta se je desilo sa liberalnim demokratijama Skandinavije ? Jesi li ikad pokušao pročitati koju izjavu La Pen- ove?
Ovo što tvoj habab pokušava predočiti kao nekakvu bazu za ravnopravnost je inspirirano svim ovim evropskim primjerima koje pokušah da ti navedem onako na brzinu bez neke hronologije.
Ono našlo Bošnjacima imputirati islamizam,a samo zagazilo u nacizam. Ugodan zadnji ovogodišnji Advent.
- ako te pitaju
#3161 Re: Politika Hrvata u BiH
Sve ti je pojašnjeno:seoBIH wrote: ↑18/12/2021 17:20 Jbga i Bake je svasta nesto pojasnio ali nema u papirima
Ako je sve navedeno, sto su onda trazili? Sto se odmah nisu pozvali na tumačenje te presude?![]()
![]()
https://www.slobodnaevropa.org/a/hrvats ... 12166.html
- House
#3162 Re: Politika Hrvata u BiH
ko o čemu, katotalibani o vjerskoj državi 
- ako te pitaju
#3163 Re: Politika Hrvata u BiH
Samo da napomenem,da je razgovor o islamskoj državi krenuo nakon postova o tome što su pojedini hr političari pisali 90-tih.....pa se došlo i do Alije i "Islamske deklaracije ".......
U toj deklaracije se daje značaj na stvaranju većine,što je preduvjet za stvaranje Islamske države.
Je li se radi o običnoj gluposti,a ja vjerujem da jeste,i da su neke simptomatične stvari u BiH,samo posljedica puke slučajnosti......ili.......ili.....
Vidjet ćemo .
U toj deklaracije se daje značaj na stvaranju većine,što je preduvjet za stvaranje Islamske države.
Je li se radi o običnoj gluposti,a ja vjerujem da jeste,i da su neke simptomatične stvari u BiH,samo posljedica puke slučajnosti......ili.......ili.....
Vidjet ćemo .
-
plavi_E
#3164 Re: Politika Hrvata u BiH
Znaci EU, SAD i VB realiziraju ono sto je Alija zacrtao u Islamskoj Deklaraciji.

-
plavi_E
#3165 Re: Politika Hrvata u BiH
Traze da se neki pojmovi navedu i EU to odbije i oni proglase pobjedu kao mi smo to indirektno rekli.
Pobjeda na Kosovu je mala maca za ovu pobjedu Hrvatske u EU.

Pobjeda na Kosovu je mala maca za ovu pobjedu Hrvatske u EU.
-
Novak20
-
plavi_E
#3167 Re: Politika Hrvata u BiH
Pa neki se pretvaraju vec 150 godina da im nisu obecali na osnovu vjerske pripadnosti da ce ujediniti sa "maticama".
- skafiskafsnjak
-
Bravar Jozo
#3169 Re: Politika Hrvata u BiH
Ja vjerujem da je cijela Bošnjačka politika sadržana u Bakirovoj izjavi:skafiskafsnjak wrote: ↑18/12/2021 18:30Mi njima trebamo.vjerovati da nije tako...a oni nama ne vjeruju![]()
https://mobile.twitter.com/DarkoMrso/st ... 863298561Prvo kanimo savladati Hrvate u Bosni i Hercegovini, a onda i Srbe.
A kada imaš takvu politiku onda postoje i posljedice takve politike. Danas živimo u tim posljedicama. Država je protektorat nesposobna da preživi bez tuđe pomoći već četvrt vijeka. Ne vidim nikakvog razloga da pola stanovnika zaplače za njom kada je uskoro skinu sa aparata. Poslovica kaže da se mrtav konj ne jaše. Sreća je da takvu Bošnjačku politiku vodi podkapacitetni Bake. Kada birate onda baš izaberete ekstra kapacitete, školovane, elokventne, sa tečnim engleskim jezikom da mogu lako pričati da ovim strancima koji se samo smjenjuju
Sadaka politika vječne žrtve je pluskvamperfekt.
- skafiskafsnjak
#3170 Re: Politika Hrvata u BiH
I ja vjerujem da je cijela hr politika sadrzana u Covicevoj izjavi o trecem entitetu i Tudjmanovim postupcima 90ih.Bravar Jozo wrote: ↑18/12/2021 18:56Ja vjerujem da je cijela Bošnjačka politika sadržana u Bakirovoj izjavi:skafiskafsnjak wrote: ↑18/12/2021 18:30
Mi njima trebamo.vjerovati da nije tako...a oni nama ne vjeruju![]()
https://mobile.twitter.com/DarkoMrso/st ... 863298561Prvo kanimo savladati Hrvate u Bosni i Hercegovini, a onda i Srbe.
A kada imaš takvu politiku onda postoje i posljedice takve politike. Danas živimo u tim posljedicama. Država je protektorat nesposobna da preživi bez tuđe pomoći već četvrt vijeka. Ne vidim nikakvog razloga da pola stanovnika zaplače za njom kada je uskoro skinu sa aparata. Poslovica kaže da se mrtav konj ne jaše. Sreća je da takvu Bošnjačku politiku vodi podkapacitetni Bake. Kada birate onda baš izaberete ekstra kapacitete, školovane, elokventne, sa tečnim engleskim jezikom da mogu lako pričati da ovim strancima koji se samo smjenjuju![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#3171 Re: Politika Hrvata u BiH
Sanjaj dalje.Bravar Jozo wrote: ↑18/12/2021 18:56Ja vjerujem da je cijela Bošnjačka politika sadržana u Bakirovoj izjavi:skafiskafsnjak wrote: ↑18/12/2021 18:30
A kada imaš takvu politiku onda postoje i posljedice takve politike. Danas živimo u tim posljedicama. Država je protektorat nesposobna da preživi bez tuđe pomoći već četvrt vijeka. Ne vidim nikakvog razloga da pola stanovnika zaplače za njom kada je uskoro skinu sa aparata. Poslovica kaže da se mrtav konj ne jaše. Sreća je da takvu Bošnjačku politiku vodi podkapacitetni Bake. Kada birate onda baš izaberete ekstra kapacitete, školovane, elokventne, sa tečnim engleskim jezikom da mogu lako pričati da ovim strancima koji se samo smjenjuju![]()
- bingov buraz
#3172 Re: Politika Hrvata u BiH
Bravar Jozo wrote: ↑18/12/2021 18:56Ja vjerujem da je cijela Bošnjačka politika sadržana u Bakirovoj izjavi:skafiskafsnjak wrote: ↑18/12/2021 18:30

- House
#3173 Re: Politika Hrvata u BiH
bingov buraz wrote: ↑18/12/2021 19:14Bravar Jozo wrote: ↑18/12/2021 18:56
Ja vjerujem da je cijela Bošnjačka politika sadržana u Bakirovoj izjavi:
https://mobile.twitter.com/DarkoMrso/st ... 863298561
![]()
-
Pixel_879
#3174 Re: Politika Hrvata u BiH
Moze neki izvor za ovo ? puno sexa ovdje ali macevi su u koricama koliko vidim ...ljubavi ima, vidi se, ali rata nema u ovom postanju na vidiku, pa ti daj neki dokaz ili link , literaturu.... bilo sta. 1868 ?? 1848 ??Cassius Longinus wrote: ↑18/12/2021 15:16Znam da je jučerašnji post ali na ovo vrijedi nešto napisati jer je baš promašaj "celog fudbala".LipeCvat wrote: ↑17/12/2021 16:06
To nije drugačije mišljenje ,to je desničarska propaganda i to ekstremno desničarska. A da nebi ostavio prostora za dilemu nazvat ću je nacistička i islamofobna . Da su Bošnjaci kršćani kako bi nazvao građansku BiH?
Našlo nešto pravdati islamskom deklaracijom a popovi počinili toliko seksualnih i inih zločina da iz ogorčenja gore crkve u modernim demokratskim zemljama i to 21 vijeku. I kako bi sad mi trebali nazvati postavljanje krstova po učionicama? Po brdima i dolovima….
Ako si uvrijeđen što sam te nazvao ustašom izvini ,hebi ga omaklo se . Možda je kršćanski white supremacy lul prikladnije.
To nema veze sa islamom niti kršćanstvom. Hrvati se protive unitarizaciji BiH u ovoj konstelaciji nacionalnih stranaka gdje bi u takvom sistemu Bošnjaci, kao zaokružena politička grupacija imali 100% vlasti. Hrvati isto kao zaokružena politička grupacija bi bili svedeni na općinski i eventualno kantonalni nivo. Logično je i prirodno da se buniš jer te netko hoće degradirati. A 1995. se nije mislilo da će do toga doći tj. mislilo se da institucionalno NE MOŽE doći jer se mislilo da su ugovoreni zaštitni mehanizmi da do toga ne dođe.
Inače, Srbi, (kršćani!) su htjeli makinacijama sa državnim tijelima (Predsjedništvo, SAP-ovi, Ustavni sud sfrj) zavladati Jugoslavijom, pa su im svi, a Hrvati i Slovenci naročito dali odyeb. "Braća po Kristu". A da ne spominjemo 41-45.
Mađari (kršćani - ugl katolici) su opet yebali Hrvatsku neuvažavanjem Ug-hr nagodbe 1868. pa su Hrvati zbrisali prvom prilikom. Kada je 1848. Mađarska digla revoluciju Hrvati su skupili nekakvu vojsku sa koca i konopca i išli protiv njih zato jer su im Mađari yebali sistem, htjeli su više nego što je bilo dogovoreno.
Sasvim bi isto bilo da su Bošnjaci kršćani ili barem manje više isto. Povijest i kronologija tome govore u prilog.
-
Pixel_879
#3175 Re: Politika Hrvata u BiH
cak i da je rekao ovo ...to je isrgnuto iz puno dubljeg, opseznijeg i puno sireg konteksta. Glagol ,, savladati ,,u infinitivu ima jako siroko i rasprostranjeno znacenje te vrlo sirok spektar i dijapazon u svakodnevnom govoru. Pa tako covjek moze savladati matematicki zadatak, savladati lekciju ,savladati protivnika u kartama , u karateu u judo-u u macevanju ..... savladati tim u kosraci, savladati prepreku , savladati nabujalu rijeku,savladati strani jezik.....Moze se npr savladati brdo, pa savladati planina, pa jezero, pa jarak pa divlji konj , pa vozacki ispit , pa savladati politickog protivnika i neistomisljenika ...to je beskonacno i nepregledno. Dalje, vrlo vazna cinjenica koja upada u oko.U tren. U cas. Ovo je montaza.Montirano. I to amaterski i to vrlo vrlo lose .Njegove usne ne korenspodiraju sa izrecenim. Izreceno se ponavlja 4 X puta da bi uslo u uho kao i ona sugestivna i agresivna propagandna monataza, izvrnuta i nadasve zlonamjerna i pakosna koja sluzi kao alibi, kao izgovor a to famozno i cuveno, glasi ,, I zapamtite , ovo nije nas rat ,, Niti je to Alija rekao za Ravno niti je to rekao tada nego puno ranije na Vukovaru u sasvim drugom kontekstu!!! Sto se tice ovog twita koji nema snagu ama bas nicega .....Bravar Jozo wrote: ↑18/12/2021 18:56Ja vjerujem da je cijela Bošnjačka politika sadržana u Bakirovoj izjavi:skafiskafsnjak wrote: ↑18/12/2021 18:30
Bakirove usta , pokreti usana su u potpunoj i totalnoj disharmoniji bez imalo konekcije sa tekstom koji je nakacen i koji luta po eteru.Usput receno kratki uradak je unakazen, izmaskariran izrezan, isjecakn , mucen, silovan i konacno na vrat na nos uguran u ovaj provincisjki teatar tako jeftine propagande skupa sa slicnim rukotvorinama iz poznate kuhinje da covjek ne zna bili plak´o ili se smijao. Tako podlo, tako materski , tako ocajnicki i tako tugaljivo i tako jeftino. Iskreno te zalim.