Ja sam ljetos imao sličnu situaciju i to je jedini slučaj u skorije vrijeme da pamtim gdje sam preticao preko pune, zajedno sa onim A4 koji je bio pijan, čačkao po mobitelu il šta već.Laplace wrote: ↑02/11/2021 14:46 Mene su nekad davno uhvatili na preticanju preko pune (preticao kamion za kojim sam teglio nekoliko kilometara a nikako da ranije dobijem priliku),i to u vrijeme kad nije moglo da se plati 50% u roku od sedam dana (tad bi platio 20 KM više ako ne uplatiš u roku od sedam dana). Izašao mi je u susret da mi kazna bude 100 KM ali bez bodova i bez oduzimanja vozačke.
Odlučim iz Trebinja krenuti preko Tjentišta malo da se nagledam prirode, a i dosadio mi tamo onaj put preko Mostara s obzirom koliko sam ga puta prešao. Kontam, hajd ne žurim nigdje, idem ja lagano na Tjentište pa kud puklo da puklo. I sve je bilo super i podnošljivo do Tjentišta. Od početka one famozne vijugave ceste sam išao iza službenog Clia, Sprintera i jednog kombija. U početku je sve to bilo odlično dok nije pala jedna kap kiše, eh onda je krenulo guslanje preko cijelog Tjentišta. Uspio sam preteći preko isprekidane ovog Clia i pozicionirati se iza Sprintera, al to nije ništa pomoglo, a nisam htio dalje nastavit preticat s obzirom na lošu preglednost iako je bilo isprekidane. I tako guslam ja za njima, odvrnuo neku muziku samo da bude veselije, jer mi je bila misao u glavi "kad će kraj". A i čim se ukaže jedna mala prilika, i sprinter i kombi zagasaju na toj isprekidanoj, a preko pune puževi.
Ulazimo u naseljeno mjesto pod nazivom "Kula", 60km/h ograničenje, idioti idu 30-35km/h. Prolazimo jednu raskrsnicu i tu se isključuje ovaj kombi, a uključuje Dacia ispred mene, tako da sad imam Daciu i Sprintera ispred sebe. Puna linija, dvojica ispred mene guslaju 30-35km/h i dalje iako je ograničenje 60km/h. I ja pun gas u drugoj brzini, preteknem Daciu, kako sam uveliko u preticanju ovog Sprintera pogledam lijevo kad patrola. Nastavim ja to preticanje i pokušam da odmaknem malo odatle. Prestaje ograničenje od 60km/h, nastavim prema Trnovu, ispretičem još nekoliko kamiona i auta, sve uredno po isprekidanoj liniji, kad ugledam Passata ista boja kao kod mene dalje u koloni, i on pretiče. U tom momentu prestajem preticat, kad smo naišli u Trnovo stoji patrola, taj Passat zaustavljen, ja normalno prošao. Da li je bila kakva dojava od ovih iz Kule, ne znam, ali ako jeste izgleda da su njega uhvatili a ne mene, pravog krivca