osoba koja upravlja mora imati vazecu vozacku, a cim ti je oduzeta nemas je ....NediM17 wrote:Nisam pravnik niti radim u osiguranju ali mislim da pises gluposti. Ako je vozilo osigurano od autoodgovornosti, i ukoliko to vozilo nanese stetu trecem licu naravno da ce steta biti placena trecem licu bez obzira ko je vozio. Isto tako ako to isto vozilo pretrpi stetu za koju je krivo trece lice naravno da ce steta biti placena, jer prilikom sklapanja polise osiguranja nigdje ne pise hoces li voziti ti (sa vozackom, bez vozacke, u teoriji mozes biti vlasnik vozila bez da imas vozacku dozvolu), amidzic, dajdzic...Bluemore wrote:u slucaju nezgode sigurna sam da te osiguravajuca kuca nece pokriti jer upravljas bez dozvole!530i wrote:
Ako se ne varam, mozes nastaviti i voziti jer nema kazne predvidjene zakonom ako te uhvate a tebi vozacka u Cipsu na lezanju, rupa u zakonu. Osim one od 30 KM zato sto nemas dokumente kod sebe. (Opet kazem, nisam siguran ali mislim da je ovako)
Ti ces naravno snositi dodatnu kaznu za voznju bez vozacke dozvole, ali sto se tice osiguranja mislim da to nema nikakve veze.
A ima na forumu ljudi koji su ili pravnici ili rade u osiguranjima pa to sigurno bolje znaju.
nek se jave pravnici i ko radi u osiguravajucoj kuci