Tesnjak_91 wrote: ↑27/11/2021 17:16
Još par pitanja
auto ima start stop sistem, koliko vidim akumulatori te vrste su haman skuplji u odnosu na obične, eh sad mene zanima:
Da li se start stop može trajno isključiti pošto mi se ne dopada taj način rada?
Da li se umjesto tog start stop može staviti obični i da li će to uticati na rad start stop sistema, odnosno da li će usčjed toga taj sistem prestati raditi ili će samo taj slabiji akumulator da brže "rikne"?
Nevezano za ovo, kad su u pitanju mali servisi i filteri/ulje vezani za isti, koje marke bi ste vi preporučili da se koriste kao "kvalitetnije" ?
Ja koristim Mobil1 ESP formula ulje i MANN filtere za mog Passata sa CR motorom. U Re Al Company kupim to ulje, imaju certifikat, znači nije dupljak. Filteri isto tako, dosta su dobri. Ja ne bih dalje tražio, možda baš ako hoćeš Castrol ulje al traži sa certifikatom a ne dupljak da ti podvali neko, na Ilidži je taj ovlašteni za Castrol, zaboravio sam kako se zove. Samo redovno mijenjaj.
Start stop možeš ugasiti preko dijagnostike, mislim da naplaćuju 60-70KM. Ja nisam to radio, samo jednostavno stekao refleks da kad upalim auto, pored paljenja svjetala, itd. pritisnem i tipkicu za start stop da se ugasi.
Ne razumijem zašto bi stavljao drugi akumulator ako nemaš problema sa njim? Moj auto je 2010. g. i dalje je fabrički akumulator, pali k'o mina.