SDA-All about

detroit-mercy

#69176 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 15:09
detroit-mercy wrote: 23/11/2021 14:37
Kad je pala i jedna velika riba iz SDA, tuzilastvo proganja vojnike stranke (takve ko tebe) koji stranci sluze kao topovsko meso. Generali i admirali od kojih sve pocinje su nedostupni tuzilastvu, na kraju vidimo koliko ih dobije zasluzene kazne.
Ja razumijem da ljudi imaju licne frustracije na racun SDA, i da te frustracije cine da ljudi ne mogu objektivno gledati na sve vezano za SDA.

Evo da ti pomognem. Da li se trenutno sudi premijeru (po tebi je on vojnik, kao i ja :D ) Novalicu?
Da li se sudilo Mehmedagicu?
To su po tebi vojnici?
Po tebi oni bi trebali biti izuzeti od sudjenja, pa da im se ne sudi tek pored tako ociglednog kriminala onda bi tek ljudima bilo jasno u kakvoj banana drzavi mi zivimo. I da nisu ljudi poceli glavama placat ovu zajebanciju, ne bi oni suda ni vidjeli, nego su se malo zajebali na reakciju javnosti i to ih jebe.
Hajde ljudski, ako imas imalo ljudskosti, reci je li Malinar dobio dozvolu za nabavku na legalan nacin i ko mu je obezbijedio tu istu dozvolu za uvoz.
Dozer

#69177 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 15:09 Ja razumijem da ljudi imaju licne frustracije na racun SDA, i da te frustracije cine da ljudi ne mogu objektivno gledati na sve vezano za SDA.

Evo da ti pomognem. Da li se trenutno sudi premijeru (po tebi je on vojnik, kao i ja :D ) Novalicu?
To su po tebi vojnici?
Sudi im se, ali nece biti osudjeni. Ne bi ni bili na sudu da se nije digla onolika halabuka u javnosti.
Medjutim, cak i ako budu osudjeni (Sebija nece sigurno, a ona je jedna od najodovornijih i upetljana je u sve to, pogotovo kasnije kada je instalirala te respiratore na JIN), to ce biti neke smijesne kaznice.

Ti ces onda reci - eto, sud je rekao svoje, i za tebe ce ta prica biti gotova. Pbojedila je pravda, jel' tako...?

Nema veze sto i sam znas da to nije tako...
laik1981 wrote: 23/11/2021 15:12 Bicu koliko mi obaveze dozvoljavaju, a ti piskaraj kako treba revolucija. Valjda tu revoluciju neko odradi za tebe..
Bravo, majstore. Btw, cim pocne ta revolucija, a iz koje bi ti prvi zbrisao da sacuvas goozove, vjeruj mi da cu ja biti medju prvima s metlom u ruci.
tandmand

#69178 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Image
laik1981

#69179 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

Dozer wrote: 23/11/2021 15:17
laik1981 wrote: 23/11/2021 15:12 Bicu koliko mi obaveze dozvoljavaju, a ti piskaraj kako treba revolucija. Valjda tu revoluciju neko odradi za tebe..
Bravo, majstore. Btw, cim pocne ta revolucija, a iz koje bi ti prvi zbrisao da sacuvas goozove, vjeruj mi da cu ja biti medju prvima s metlom u ruci.
Nisam ni sumnjao u tebe :thumbup:
lavic

#69180 Re: SDA-All about

Post by lavic »

Problem je lako rjesiv, odlazak sa ovih prostora.

Ovdje nije valjalo nikad, niti ce valjat ikad, pametan svijet je bjezao i za vrijeme Tite.... :bih: :bih: :bih:
detroit-mercy

#69181 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

tandmand wrote: 23/11/2021 15:24 Image
Gdanjsk osamdesete, kad je jesen rekla ne
Gdanjsk osamdesete, drzali smo palceve
Rudari, studenti, brodogradiliste svi mi

Gdanjsk osamdesete uzazvrele tvornice
Dvaput se ne salju tenkovi na radnike
Nisu se usudili pobijedili smo svi mi :mrgreen:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#69182 Re: SDA-All about

Post by Pitar sa Kariba »

TomANDJerry

#69183 Re: SDA-All about

Post by TomANDJerry »

Ali ne mozemo preskociti cinjenicu da je barem 50% ovih rudata glasalo za SDA, i da ce glasati i sljedece godine isto ...

Dakle, radi se ipak o postenim ljudima --- ne uhljebima iz kancelarije za zaštitu prozora --- koji živi idu pod zemlju da prehrane porodice ... i opet :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
agent_zero

#69184 Re: SDA-All about

Post by agent_zero »

Chmoljo wrote: 23/11/2021 15:11

Ja razumijem da ljudi imaju licne frustracije na racun SDA, i da te frustracije cine da ljudi ne mogu objektivno gledati na sve vezano za SDA.

To su po tebi vojnici?
čuj lične frustracije :lol:

koje trolanje :D je li znaš da suđenje i zatvor nisu jedno te isto?

je li znaš da ovo sve može biti vrlo lijep način da se operu od ovih 10 miliona? jel, Mulahusiću?
A ovaj bot ovdje je znači Mulahusićevac?

Nema veće pogani koja je ovu nesretnu zemlju zadesila od SDA i vas, njihovih botova. Umjesto u zemlju da propadnete imate toliko bezobrazluka i drskosti da ovdje pišete.
drndalo

#69185 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Pitar sa Kariba wrote: 23/11/2021 15:29
Simpatican mladic...

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#69186 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

agent_zero wrote: 23/11/2021 15:32

je li znaš da ovo sve može biti vrlo lijep način da se operu od ovih 10 miliona? jel, Mulahusiću?
A ovaj bot ovdje je znači Mulahusićevac?

Nema veće pogani koja je ovu nesretnu zemlju zadesila od SDA i vas, njihovih botova. Umjesto u zemlju da propadnete imate toliko bezobrazluka i drskosti da ovdje pišete.
Ma nije lično on, ali kao da iko od njih ima ličnost. Iz istog bunara se napajaju i otrov sipaju.

Uvijek sa sigurne distance, uvaljeni u vlastitu životnu sigurnost, nesvjesni da ovdje ljudi koji rade sasvim ok poslove moraju praviti egzistencijalne kompromise na dnevnoj osnovi.
Iker C

#69187 Re: SDA-All about

Post by Iker C »

Divno je vidjeti ovoliki broj rudara pred zgradom Vlade FBiH koji su dosli da daju podrsku SDA i kazu veliko NE HDZu. Nijedan rudar nije protiv uvazenog premijera Fadila Novalica vec iskljucivo protiv HDZove politike koja majonizira bosnjacke rudare.
101 baklja upaljena jutros simbolizira 101 clana porodice Novalic koji svaki dan nesebicno rade u neudobnim drzavnim foteljama kako bi svim rudarima bilo bolje. :bih:
breuer

#69188 Re: SDA-All about

Post by breuer »

Iker C wrote: 23/11/2021 15:44 Divno je vidjeti ovoliki broj rudara pred zgradom Vlade FBiH koji su dosli da daju podrsku SDA i kazu veliko NE HDZu. Nijedan rudar nije protiv uvazenog premijera Fadila Novalica vec iskljucivo protiv HDZove politike koja majonizira bosnjacke rudare.
101 baklja upaljena jutros simbolizira 101 clana porodice Novalic koji svaki dan nesebicno rade u neudobnim drzavnim foteljama kako bi svim rudarima bilo bolje. :bih:
:lol:
thekupus

#69189 Re: SDA-All about

Post by thekupus »

Iker C wrote: 23/11/2021 15:44 Divno je vidjeti ovoliki broj rudara pred zgradom Vlade FBiH koji su dosli da daju podrsku SDA i kazu veliko NE HDZu. Nijedan rudar nije protiv uvazenog premijera Fadila Novalica vec iskljucivo protiv HDZove politike koja majonizira bosnjacke rudare.
Rudari su došli da glasno kažu FORTO OSTAVKA
tandmand

#69190 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

putokaz1

#69191 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Rudar glasa za SDA
zlajaBHF

#69192 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

To su po tebi vojnici?

Ma jeli? Znaci nije dovoljno sto im se sudi bez razloga, nego ih treba nevine osudit :-)
Stara skola, jelde? Svi koji se ne slazu stobom, trebaju ili u zatvor, ili Goli otok?

Na tvoju zalost, ta vremena su prosla ;-)
detroit-mercy

#69193 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

costacurta wrote: 23/11/2021 14:24
tandmand wrote: 23/11/2021 13:19 Fadilbeže selame te rudari.

Nörod se digao ...
Nakon sto su neko vrijeme mirno stajali, rudari su ponovo počeli zviždati i pozivati Nermina Džindića da izađe.

Primjetna je nervoza kod velikog broja njih budući da već tri sata čekaju da im se neko obrati. Oni se također povremeno približavaju zgradi vlade tako što svako malo pokidaju traku koju su postavili policajci i pomjere se ka naprijed.
Tačno ih gledam, Fadil i Bakira, sjede kod zeta na vikendici u Gramišpartenkirhenu, slušaju prenos ispred Vlade i komentarišu "Vidi sranja u Ruandi!"
Ja ih prije zamisljam kod zeta u puffu, dok ih masiraju zetove uposlenice :skoljka: kako komentarisu "sve smo im dali i lopate i gumene cizme i sljemove i jopet se nezahvalna stoka buni" :mrgreen:
detroit-mercy

#69194 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 16:25

Ma jeli? Znaci nije dovoljno sto im se sudi bez razloga, nego ih treba nevine osudit :-)
Stara skola, jelde? Svi koji se ne slazu stobom, trebaju ili u zatvor, ili Goli otok?

Na tvoju zalost, ta vremena su prosla ;-)
Nazalost :mrgreen:
zlajaBHF

#69195 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 23/11/2021 15:15

To su po tebi vojnici?
Po tebi oni bi trebali biti izuzeti od sudjenja, pa da im se ne sudi tek pored tako ociglednog kriminala onda bi tek ljudima bilo jasno u kakvoj banana drzavi mi zivimo. I da nisu ljudi poceli glavama placat ovu zajebanciju, ne bi oni suda ni vidjeli, nego su se malo zajebali na reakciju javnosti i to ih jebe.
Hajde ljudski, ako imas imalo ljudskosti, reci je li Malinar dobio dozvolu za nabavku na legalan nacin i ko mu je obezbijedio tu istu dozvolu za uvoz.
Samo vas nekoliko ovdje, na ovoj temi, pokazuje cijelu sliku naseg drustva. Pod tim spada i SDA klapa, da se razumijemo. (napali su me sto branim Peteva, a kudim Pjanica :-) )

Problem naseg drustva je prvenstveno velika kolicina primitivizma, a i pohlepe. Vi ovdje ste najbolji primjer. U nekoliko stranica diskusije, ste izrekli toliko uvreda, da mi pokazuje sa kakvim ljudima imam posla, i bas zato se nasa drzava nalazi, iza cijele evrope. Naravno, tu pripada i ostatak naseg regiona. Ja nemam "ljudskosti" zato sto imam drugacije politicko misljenje od tebe ?

U kojem svijetu mrznje ti zivis covjece? Stvarno mi te je zao, kao i ostalih kao ti. Iskreno to mislim.....Da ti mogu pomoci, vjeruj mi da bi to uradio.

Malinar, opet nacin da omalovazavas nekog. I da je MALINAR dobio dozvolo na ne legalan nacin, opet ovo nikako nebi mogao biti najveci korupcijski slucaj u zadnjih 30 godina. Smijesan si....
zlajaBHF

#69196 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Sudi im se, ali nece biti osudjeni. Ne bi ni bili na sudu da se nije digla onolika halabuka u javnosti.
Medjutim, cak i ako budu osudjeni (Sebija nece sigurno, a ona je jedna od najodovornijih i upetljana je u sve to, pogotovo kasnije kada je instalirala te respiratore na JIN), to ce biti neke smijesne kaznice.

Ti ces onda reci - eto, sud je rekao svoje, i za tebe ce ta prica biti gotova. Pbojedila je pravda, jel' tako...?

Novalic uopste nebi trebao biti na sudu. Da je bio iz HDZ-a, sigurno nebi bio na sudu.

Cj nece biti osudjeni......Naravno da treba biti oslobodjen. To je namontirani proces, i nista drugo.
Samo to sto je premijer FBiH na sudu zbog ove gluposti, je sramota i dokazuje u cijim rukama je tuzilastvo.

Sud im sudi, medjutim ti ces isto govoriti, bilo sta da sud odluci i bilo sta da se dokaze, zar ne?
vjeshalica

#69197 Re: SDA-All about

Post by vjeshalica »

Mulahuseyn Spielberg zvani zlajaBHF :lol:
Moždani udar gluposti
baglama

#69198 Re: SDA-All about

Post by baglama »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 16:36

Novalic uopste nebi trebao biti na sudu. Da je bio iz HDZ-a, sigurno nebi bio na sudu.

Cj nece biti osudjeni......Naravno da treba biti oslobodjen. To je namontirani proces, i nista drugo.
Samo to sto je premijer FBiH na sudu zbog ove gluposti, je sramota i dokazuje u cijim rukama je tuzilastvo.
Last edited by baglama on 23/11/2021 16:48, edited 1 time in total.
zubi

#69199 Re: SDA-All about

Post by zubi »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 16:36 Novalic uopste nebi trebao biti na sudu. Da je bio iz HDZ-a, sigurno nebi bio na sudu.

Sud im sudi, medjutim ti ces isto govoriti, bilo sta da sud odluci i bilo sta da se dokaze, zar ne?
:lol:
detroit-mercy

#69200 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 16:32
detroit-mercy wrote: 23/11/2021 15:15
Samo vas nekoliko ovdje, na ovoj temi, pokazuje cijelu sliku naseg drustva. Pod tim spada i SDA klapa, da se razumijemo. (napali su me sto branim Peteva, a kudim Pjanica :-) )

Problem naseg drustva je prvenstveno velika kolicina primitivizma, a i pohlepe. Vi ovdje ste najbolji primjer. U nekoliko stranica diskusije, ste izrekli toliko uvreda, da mi pokazuje sa kakvim ljudima imam posla, i bas zato se nasa drzava nalazi, iza cijele evrope. Naravno, tu pripada i ostatak naseg regiona. Ja nemam "ljudskosti" zato sto imam drugacije politicko misljenje od tebe ?

U kojem svijetu mrznje ti zivis covjece? Stvarno mi te je zao, kao i ostalih kao ti. Iskreno to mislim.....Da ti mogu pomoci, vjeruj mi da bi to uradio.

Malinar, opet nacin da omalovazavas nekog. I da je MALINAR dobio dozvolo na ne legalan nacin, opet ovo nikako nebi mogao biti najveci korupcijski slucaj u zadnjih 30 godina. Smijesan si....
Velis, bas zato se nasa drzava nalazi na zacelju Evrope, radi ljudi koji ukazuju na kriminal a ne radi stranke koja je omogucila i koja je sva u kriminalu. Ja te opet pitam, je li te sramota braniti kriminal, je li te sramota uopste stavljati pod znak pitanja legalitet i legitimitet malinarove dozvole. Pa ni nase nakaradno tuzilastvo nije moglo preci preko ovog skolskog primjera seljacko/papanskog kriminala. Je li te sramota i jednog trenutka braniti kriminalce koji su od ove zemlje napravili zadnju rupu na svirali, gdje majka djecaka zrtve snajperskog metka prosi nedaleko od hotela Evropa dok nova elita u sjaju i luksuzu uziva u svadbi prve kcereke koja je placena toliko koliko vecina ljudi nece zaraditi za citav zivot. Je li te stid i sram pricati o drugacijem politickom misljenju a braniti ociti kriminal i kriminalce, nepotizam, klijentelizam, svu nepravdu ovog drustva za koju su zasluzni oni koji vode sve procese u o ovoj drzavi u zadnje tri decenije.
Je li te stid braniti onog sljama koji na prici o Srebrenici gleda kako da profitira, pocev od onih majica preko podsticaja koji umjesto da idu ljudima koji treba da dobiju idu jednom jebivjetru. Je li te stid braniti ljudski sljam koji je i u pandemiji vidio priliku da se zaradi pa makar i preko ljudskih zivota.
Je li tebe uopste icega stid, zar mozes ici tako nisko, cak dotle da pravdas rijecima do ovo ne bi mogao biti najveci korupcijski skandal u zadnjih 30 godina.
I ne, ovo nije najveci ali je sigurno jedan od najdegutantnijih korupcijskih skandala u koji je stranka upletena, jadu jedan jadni :skoljka:
Post Reply