zlajaBHF wrote: ↑23/11/2021 16:32
detroit-mercy wrote: ↑23/11/2021 15:15
Po tebi oni bi trebali biti izuzeti od sudjenja, pa da im se ne sudi tek pored tako ociglednog kriminala onda bi tek ljudima bilo jasno u kakvoj banana drzavi mi zivimo. I da nisu ljudi poceli glavama placat ovu zajebanciju, ne bi oni suda ni vidjeli, nego su se malo zajebali na reakciju javnosti i to ih jebe.
Hajde ljudski, ako imas imalo ljudskosti, reci je li Malinar dobio dozvolu za nabavku na legalan nacin i ko mu je obezbijedio tu istu dozvolu za uvoz.
Samo vas nekoliko ovdje, na ovoj temi, pokazuje cijelu sliku naseg drustva. Pod tim spada i SDA klapa, da se razumijemo. (napali su me sto branim Peteva, a kudim Pjanica

)
Problem naseg drustva je prvenstveno velika kolicina primitivizma, a i pohlepe. Vi ovdje ste najbolji primjer. U nekoliko stranica diskusije, ste izrekli toliko uvreda, da mi pokazuje sa kakvim ljudima imam posla,
i bas zato se nasa drzava nalazi, iza cijele evrope. Naravno, tu pripada i ostatak naseg regiona. Ja nemam "ljudskosti" zato sto imam drugacije politicko misljenje od tebe ?
U kojem svijetu mrznje ti zivis covjece? Stvarno mi te je zao, kao i ostalih kao ti. Iskreno to mislim.....Da ti mogu pomoci, vjeruj mi da bi to uradio.
Malinar, opet nacin da omalovazavas nekog. I da je MALINAR dobio dozvolo na ne legalan nacin, opet ovo nikako nebi mogao biti najveci korupcijski slucaj u zadnjih 30 godina. Smijesan si....
Velis, bas zato se nasa drzava nalazi na zacelju Evrope, radi ljudi koji ukazuju na kriminal a ne radi stranke koja je omogucila i koja je sva u kriminalu. Ja te opet pitam, je li te sramota braniti kriminal, je li te sramota uopste stavljati pod znak pitanja legalitet i legitimitet malinarove dozvole. Pa ni nase nakaradno tuzilastvo nije moglo preci preko ovog skolskog primjera seljacko/papanskog kriminala. Je li te sramota i jednog trenutka braniti kriminalce koji su od ove zemlje napravili zadnju rupu na svirali, gdje majka djecaka zrtve snajperskog metka prosi nedaleko od hotela Evropa dok nova elita u sjaju i luksuzu uziva u svadbi prve kcereke koja je placena toliko koliko vecina ljudi nece zaraditi za citav zivot. Je li te stid i sram pricati o drugacijem politickom misljenju a braniti ociti kriminal i kriminalce, nepotizam, klijentelizam, svu nepravdu ovog drustva za koju su zasluzni oni koji vode sve procese u o ovoj drzavi u zadnje tri decenije.
Je li te stid braniti onog sljama koji na prici o Srebrenici gleda kako da profitira, pocev od onih majica preko podsticaja koji umjesto da idu ljudima koji treba da dobiju idu jednom jebivjetru. Je li te stid braniti ljudski sljam koji je i u pandemiji vidio priliku da se zaradi pa makar i preko ljudskih zivota.
Je li tebe uopste icega stid, zar mozes ici tako nisko, cak dotle da pravdas rijecima do ovo ne bi mogao biti najveci korupcijski skandal u zadnjih 30 godina.
I ne, ovo nije najveci ali je sigurno jedan od najdegutantnijih korupcijskih skandala u koji je stranka upletena, jadu jedan jadni