Fadil najbolji premijer, to je ta retorika iz baze. Vjerovatno je na ovim ino skupovima iza kamera bilo naređeno da se žustrije i jače brani lik i djelo Novalica, zauzvrat ce biti pureca deluxe i thomy majoneza, a ako budu dobri bice i livada gratis
SDA-All about
-
scarr
#69101 Re: SDA-All about
Najjaci su ovi sto nikad ne glasaju za SDA, a brane ih na sva zvona, nema bolje alternative..
Fadil najbolji premijer, to je ta retorika iz baze. Vjerovatno je na ovim ino skupovima iza kamera bilo naređeno da se žustrije i jače brani lik i djelo Novalica, zauzvrat ce biti pureca deluxe i thomy majoneza, a ako budu dobri bice i livada gratis
-
jefff
-
tindbe
#69103 Re: SDA-All about
SDA-ovci sve retardiracije kopiraju od Vučića. Evo sad uveliko vrte i retoriku kako nismo imali bolju vladu/premijera, i kako imamo najbolji ekonomski rast u univerzumu. Skandinavci već pakuju kofere i sele u Zenicu, Travnik, Bihać, Bugojno...
- tandmand
#69104 Re: SDA-All about
ima i ovo
"Jasmin Mulahusić, državljanin BiH i Luksemburga, je za BH. Dnevnik svjedočio o pokušajima hrvatskih obavještajaca da ga vrbuju kako bi ..."
- drug_profi
#69105 Re: SDA-All about
ZlajaBHF, koji si ti bot...
Fadil najjači, SDA nema alterantivu...
Ali nisi ti za SDA...

Fadil najjači, SDA nema alterantivu...
Ali nisi ti za SDA...
-
zlajaBHF
#69106 Re: SDA-All about
Ti mislis da nas sve mogu kupiti za salamu i majonezu? Da smo svi na prodaju?scarr wrote: ↑23/11/2021 11:27 Najjaci su ovi sto nikad ne glasaju za SDA, a brane ih na sva zvona, nema bolje alternative..![]()
![]()
Upravo je ovo problem kod nas. Losa ekonomska situacija, u cijelom regionu, ne samo BiH, cini da su ljudi spremni na sve samo da bi dobili novac, moc, ili evo neki i salamu. Mislim da situacija kod nas nije takva da se prodajemo za salamu, jednostavno je problem u mentalitetu, koji je stvoren komunizmom, a kasnije nastavljen sa donacijama. Principi su nestali, gleda se samo interes i gdje se moze doci do licne koristi, a da se ne oznoji.
Poznajem clana SBB-a koji svaki dan na FB sere po SDA. Nebi bio nikakav problem, da mi taj lik sam nije ispriao zasto je u SBB-u.
Kaze, bio sam u SDA, ali ne mozes se u toj stranci probiti od ovih sto su vec tu, i ja sam moram mijenjati stranku, ako zelim do nekog posla.
Znaci on je kao prvo u poltici zbog posla. Kao drugo, ostao bi u SDA, da je tu mogao doci do cilja, ali nije, i zato je u SBB-u. I sad on sere po SDA
I takva je vecina vas koji serete po SDA.
- jazzer
#69107 Re: SDA-All about
Jos im samo Djilas i Šolak
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#69108 Re: SDA-All about
Ah da...sda je to iz patriotskih razloga uradila, inace ne bi
-
zlajaBHF
#69109 Re: SDA-All about
Imam objasnjenje za to.drug_profi wrote: ↑23/11/2021 11:35 ZlajaBHF, koji si ti bot...![]()
Fadil najjači, SDA nema alterantivu...![]()
Ali nisi ti za SDA...![]()
![]()
![]()
Ja nisam za SDA. Ja sam ustvari protiv nase opozicije. NS, NiP, SBB.
SBB, nista pozitivno o njima. Dno dna, u svakom pogledu.
NiP, nema tu kapaciteta za promjene u BiH. U Sarajevu na lokalnom nivou su mozda oekj, ipak imaju iskustva, jer su vodili SDA u KS.
NS, kod njih je pozitivno sto su puni novih politicara, koji donose novu energiju. Za lokalnog nivoa mozda su okej. Za vecu politiku niti imaju znanje, niti bi bili lojalalni proBiH strani kad dodje do samog kraja. Kao sto sam ranije rekao, to je ideologija kojoj nije vazan BH identitet kao sto je vecini gradjana u BiH.
SDP vise postujem, ali ljudi koji sad vode SDP mi ne daju neku nadu.
Ma nasa opozicija je jedna velika nula.....
- shbc
#69110 Re: SDA-All about
Ne kontam... Sta fali svedskoj opoziciji? 
-
scarr
#69111 Re: SDA-All about
Pa vidis da vas mogu sve kupitizlajaBHF wrote: ↑23/11/2021 11:36Ti mislis da nas sve mogu kupiti za salamu i majonezu? Da smo svi na prodaju?scarr wrote: ↑23/11/2021 11:27 Najjaci su ovi sto nikad ne glasaju za SDA, a brane ih na sva zvona, nema bolje alternative..![]()
![]()
Upravo je ovo problem kod nas. Losa ekonomska situacija, u cijelom regionu, ne samo BiH, cini da su ljudi spremni na sve samo da bi dobili novac, moc, ili evo neki i salamu. Mislim da situacija kod nas nije takva da se prodajemo za salamu, jednostavno je problem u mentalitetu, koji je stvoren komunizmom, a kasnije nastavljen sa donacijama. Principi su nestali, gleda se samo interes i gdje se moze doci do licne koristi, a da se ne oznoji.
Poznajem clana SBB-a koji svaki dan na FB sere po SDA. Nebi bio nikakav problem, da mi taj lik sam nije ispriao zasto je u SBB-u.
Kaze, bio sam u SDA, ali ne mozes se u toj stranci probiti od ovih sto su vec tu, i ja sam moram mijenjati stranku, ako zelim do nekog posla.
Znaci on je kao prvo u poltici zbog posla. Kao drugo, ostao bi u SDA, da je tu mogao doci do cilja, ali nije, i zato je u SBB-u. I sad on sere po SDA![]()
Godinama gledam kako ti i slični tebi za paket od 50 maraka dajete glasove ovoj fundamentalistickoj klerofasistickoj organizaciji. Dobro ti im mozda ne daješ glas za 50 maraka, mozda su tu veće cifre u pitanju. Uglavnom za SDA glasas ili ako imaš benefite od njih, ili ako imaš rupu u glavi.
Pa ti tvoji su bolan pokrali donacija i donacija, upravo tih o kojma pričaš, u ratu kralj donacije heeeej
Cuj problem u mentalitetu koji je stvoren u komunizmu ahahhaha, grohotom se smijem, problem je u mentalitetu koji je stvoren nakon pada tog komunizma, problem je u tome sto se stvorio narativ da je pravi Bošnjak (btw. s ovim nametnutim etnickim prefiksom se nimalo ne slažem) onaj koji ide na dzumu, koji klanja, redovno se vidja u dzamiji, koji glasa za sda, koji skrušeno govori jeste tako je moj dobri vođo! Fadil je najbolji premijer!!!
-
zlajaBHF
#69112 Re: SDA-All about
Dobro.....Haj sad malo stani na loptu, i vidi ko je alternativa SDA.scarr wrote: ↑23/11/2021 11:48Pa vidis da vas mogu sve kupitizlajaBHF wrote: ↑23/11/2021 11:36
Ti mislis da nas sve mogu kupiti za salamu i majonezu? Da smo svi na prodaju?
Znaci on je kao prvo u poltici zbog posla. Kao drugo, ostao bi u SDA, da je tu mogao doci do cilja, ali nije, i zato je u SBB-u. I sad on sere po SDA![]()
Godinama gledam kako ti i slični tebi za paket od 50 maraka dajete glasove ovoj fundamentalistickoj klerofasistickoj organizaciji. Dobro ti im mozda ne daješ glas za 50 maraka, mozda su tu veće cifre u pitanju. Uglavnom za SDA glasas ili ako imaš benefite od njih, ili ako imaš rupu u glavi.
Pa ti tvoji su bolan pokrali donacija i donacija, upravo tih o kojma pričaš, u ratu kralj donacije heeeej![]()
Cuj problem u mentalitetu koji je stvoren u komunizmu ahahhaha, grohotom se smijem, problem je u mentalitetu koji je stvoren nakon pada tog komunizma, problem je u tome sto se stvorio narativ da je pravi Bošnjak (btw. s ovim nametnutim etnickim prefiksom se nimalo ne slažem) onaj koji ide na dzumu, koji klanja, redovno se vidja u dzamiji, koji glasa za sda, koji skrušeno govori jeste tako je moj dobri vođo! Fadil je najbolji premijer!!!
Nevalja SDA, ali valja NiP koji se sastoji od SDA kadra
Zasto krivite SDA za sve, kad sve sto govoris su odlike naseg naroda. SDA kriva sto kod nas ljudi kradu gdje stignu.
Kradu svi. Svugdje valda nepotizam, ne samo u SDA. Sve drugo je suplja.
- tramvajtrojka
#69113 Re: SDA-All about
tece voda sto je najvažnije gradjanima glavnog grada hdje se nakon pedeset godina radi rekonstrukcija glavne vodovodne mreže, rekonstrukcija pruge nakon 60 godina, nabavljeni novi trolejbusi nakon 35 godina, nabavljeni novi tramvaji nakon 40, gradjani kantona uvezani gradskom zeljeznicom itd itd sve sto SDA 30 godina nije radila i sto je bila navikla nas na sadaku ciji najveci jad smo vidjeli u toku pandemije kad su prosilizlajaBHF wrote: ↑23/11/2021 11:18tramvajtrojka wrote: ↑23/11/2021 11:05
i to sve lik iz dijaspore zna od nas koji zivimo ovdje jer boli njega racku za vlast ragiba iz sda njemu vlada helmut iz malmea i njemu je dobro u zivotu nije iskusio kad se ne mozes vode napiti zbog namjernog sda zavrtanja vode![]()
![]()
A tamo gdje je NS na vlasti, umjesto vode tece mlijeko.....![]()
i ivo Fadil najbolji premijer a za njegovog mandata otvoreno najmanje autoputeva, nijedan kilometar obnovljene pruge , Vranduk i te tuzla usrani, poskupljenje cijena svega, odlazak mladih itd itd ako je to uspjeh vala je uspjesan i da na kraju balade sudi mu se za kupovinu kineskih usisivaca jer ono nisu respiratori
al mi smo mrzitelji bosnjaka jer ovako pisemo za nasu sda kme kme
-
zlajaBHF
- drndalo
#69115 Re: SDA-All about
Na kojim si ti SveCkim sintetickim droGama ? Daj posalji i nama malo !!! Pa ovaj bi Ulofa Palmeo izbacio iz cipela da ga opali sakom, samo da nije mrtav...
- drndalo
#69116 Re: SDA-All about
Hm, mozda zato jer sa kracim izuzecima na razlicitim nivoima vlasti, VLADAJU 25 godina !?
Ko je kriv kad se krade gdje se stigne ? Sta radi/treba da radi Policija, Tuzilastvo, Sud ? Ko je postavljao te ljude ? Svenska Vänsterpartiet mozda?
-
zlajaBHF
#69117 Re: SDA-All about
Nabavljeni novi trolejbusi, novi tramvaji.....nastavi jos. Novi helikopteri....... Gledaj cim se on hvali. Pa ko ne zna potrositi novac? To zna svako. Ono sto je umjetnost, to je da ih zaradis. Eto niko nije znao potrositi novac, dok nije dosao NiP na vlastu Sarajevu, koji je btw bio na vlasti, samo imao drugu uniformu ranije.tramvajtrojka wrote: ↑23/11/2021 11:53tece voda sto je najvažnije gradjanima glavnog grada hdje se nakon pedeset godina radi rekonstrukcija glavne vodovodne mreže, rekonstrukcija pruge nakon 60 godina, nabavljeni novi trolejbusi nakon 35 godina, nabavljeni novi tramvaji nakon 40, gradjani kantona uvezani gradskom zeljeznicom itd itd sve sto SDA 30 godina nije radila i sto je bila navikla nas na sadaku ciji najveci jad smo vidjeli u toku pandemije kad su prosili
i ivo Fadil najbolji premijer a za njegovog mandata otvoreno najmanje autoputeva, nijedan kilometar obnovljene pruge , Vranduk i te tuzla usrani, poskupljenje cijena svega, odlazak mladih itd itd ako je to uspjeh vala je uspjesan i da na kraju balade sudi mu se za kupovinu kineskih usisivaca jer ono nisu respiratori
al mi smo mrzitelji bosnjaka jer ovako pisemo za nasu sda kme kme![]()
Okrivljivati Fadila za manjak gradnje autoputa, ili migracije je smijesno. Cijela juzna i istocna evropa ide ka sjeveru i zapadu, i ni jedan Fadil to ne moze zaustaviti. Naravno, moze ublaziti, ali zaustaviti nikako.
Sad nesto zamisljam Konakovic kao premijer. Ljudi otkazuju karte za Njemacku, Wizzair puni sve avione, ali prema Sarajevu. U suprotnom pravcu, avioni lete prazni. Ukidaju se autobuske linije za Njemacku. Autoput se pravi za Bihac..... Jel to?
Imali bi problem vise sa Konakovicem, migrani nebi isli dalje za zapadne zemlje, oni bi ostajali bi ovjde kod nas. Ko bi to sve prehranio?
-
zlajaBHF
#69118 Re: SDA-All about
I ostali su bili dio vlasti. SDP i NiP (Celnici stranke....iliti dozivotni predsjednik stranke)
I sam znas da SDA nema kontrolu nad sudovima a kamoli tuzilastvom. Pa isto to tuzilastvo proganja SDA clanove
Sve su hapsili do sad, osim Bakira.
- drndalo
#69119 Re: SDA-All about
Jasta neg' nema, sve to ide mimo njih.... Aha... Koliko predmeta lezi u ladicama? Koliko ih je nakon privodjenja oslobadjano...? Ako ne znas, ne pricaj, a ako znas, onda si samo bezobrazan... Osim toga, najveci politicki kapital i imaju svi pohapseni, nakon sto ih puste... Od Alije pa nadalje...
-
scarr
#69120 Re: SDA-All about
Jesam ja rekao da valja NiP? Cak sta vise mislim da NiP ne valja, ali tvoj narativ ukazuje na to da si ti samo jedan od SDA botova, prvo si počeo sa retorikom da su NS izdajnici, da bi prodali BiH, pa onda udaras po NiP-u trenutno dva najveća oponenta SDA. Prema SDP si malo blaži jer oni imaju historiju pomaganja SDA, SBB spominjes jer su oni klasicni preletaci i interesdzije pa su malo s vama malo nisu. Čudi me kako recimo DF nisi spomenuo, a da to su vam koalicioni partneri.zlajaBHF wrote: ↑23/11/2021 11:53Dobro.....Haj sad malo stani na loptu, i vidi ko je alternativa SDA.scarr wrote: ↑23/11/2021 11:48
Pa vidis da vas mogu sve kupiti
Pa ti tvoji su bolan pokrali donacija i donacija, upravo tih o kojma pričaš, u ratu kralj donacije heeeej![]()
Nevalja SDA, ali valja NiP koji se sastoji od SDA kadra![]()
Zasto krivite SDA za sve, kad sve sto govoris su odlike naseg naroda. SDA kriva sto kod nas ljudi kradu gdje stignu.
Kradu svi. Svugdje valda nepotizam, ne samo u SDA. Sve drugo je suplja.
Krivim zato sto je SDA za sve kriva, od rata na ovamo 25 godina vladate, sjebali ste sve sto se moze sjebat, a sad idete u totalnu disoluciju drzave. Da ste stvorili dobar oravosudni sistem sad ne bi imao ni tu losu opoziciju, a ni ovakvu drzavu jer bi neko pazi sad zvuci kao sci fi ODGOVARAO ZA SVOJA (NE)DJELA. Ne bi se stvorio taj mentalitet da je krasti okej jer kradu i drugi da si imao nekog ko bi procesuirao to. Ali nisi imao jer bi onda i te tvoje moralo pohapsit i u zatvor, a da ne pricam o ratnim profiterstvima i skorojevicima. Njih je trebalo zaključati doživotno.
Ko sto ti kazes NS izdajnicka, meni je SDA izdajnicka, jer me prikazuje kao iskljucivo muslimana, fundamentalistu, seljaka, neobrazovanog. Vođe su ti lazni moralisti, lazovi, lopovi, falsifikatori koji sjede ns ključnim pozicijama, šuruju sa četnicima i ustašama, zarad ličnih interesa i punjenja džepova uskog kruga njima bliskih ljudi
-
zlajaBHF
#69121 Re: SDA-All about
Ja sam shvatio da je tuzilastvo neprijatelj SDA nakon ove afere sa respiratorima.drndalo wrote: ↑23/11/2021 12:08Jasta neg' nema, sve to ide mimo njih.... Aha... Koliko predmeta lezi u ladicama? Koliko ih je nakon privodjenja oslobadjano...? Ako ne znas, ne pricaj, a ako znas, onda si samo bezobrazan... Osim toga, najveci politicki kapital i imaju svi pohapseni, nakon sto ih puste... Od Alije pa nadalje...
Blizak sam toj grani industrije, pa sam imalo licnog iskustva sa nabavkom proizvoda vezanih za Covid. Zato sam od pocetka tvrdio da su ljudi nevini. Bolje receno, da nije istina sto se prica po medijima, jer znam da su cijene koje su platili bile realne cijene na trzistu u to vrijeme, dok su mediji tipa Face, tvrdili suprotno. Kasnije, kad su poceli sa teorijama da je novac vjerovatno uplacen u Kinu, a da je nekon od tamo vracao dio novca u strane banke, znao sam da je sve laz, zato sto ZNAM da je sav eskport respiratora ali i ostalih proizvoda vezanih za Covid isao preko kineske drzave! Sto znaci da nikakve mucke nebi moglo biti, osim ako kineska drzva nije upetljana, sto bi bilo smijesno.
Uglavnom, svako ko ista zna o zbivanjima u BiH politici, zna da je tuzilastvo antiSDA. Na kraju krajeva i anti BiH, ako gledamo sve slucajeve koji su kao sto kazes po ladicama.....
-
scarr
#69122 Re: SDA-All about
Ovo je onaj smrad HankMoody ruku dajem
-
stric
#69123 Re: SDA-All about
SDA sa koalicionim partnerima ne zna ni potrošiti, a plaća penale na kredite.zlajaBHF wrote: ↑23/11/2021 12:02Nabavljeni novi trolejbusi, novi tramvaji.....nastavi jos. Novi helikopteri....... Gledaj cim se on hvali. Pa ko ne zna potrositi novac? To zna svako. Ono sto je umjetnost, to je da ih zaradis. Eto niko nije znao potrositi novac, dok nije dosao NiP na vlastu Sarajevu, koji je btw bio na vlasti, samo imao drugu uniformu ranije.tramvajtrojka wrote: ↑23/11/2021 11:53
tece voda sto je najvažnije gradjanima glavnog grada hdje se nakon pedeset godina radi rekonstrukcija glavne vodovodne mreže, rekonstrukcija pruge nakon 60 godina, nabavljeni novi trolejbusi nakon 35 godina, nabavljeni novi tramvaji nakon 40, gradjani kantona uvezani gradskom zeljeznicom itd itd sve sto SDA 30 godina nije radila i sto je bila navikla nas na sadaku ciji najveci jad smo vidjeli u toku pandemije kad su prosili
al mi smo mrzitelji bosnjaka jer ovako pisemo za nasu sda kme kme![]()
Okrivljivati Fadila za manjak gradnje autoputa, ili migracije je smijesno. Cijela juzna i istocna evropa ide ka sjeveru i zapadu, i ni jedan Fadil to ne moze zaustaviti. Naravno, moze ublaziti, ali zaustaviti nikako.
Sad nesto zamisljam Konakovic kao premijer. Ljudi otkazuju karte za Njemacku, Wizzair puni sve avione, ali prema Sarajevu. U suprotnom pravcu, avioni lete prazni. Ukidaju se autobuske linije za Njemacku. Autoput se pravi za Bihac..... Jel to?![]()
Imali bi problem vise sa Konakovicem, migrani nebi isli dalje za zapadne zemlje, oni bi ostajali bi ovjde kod nas. Ko bi to sve prehranio?![]()
iz 2020
Bosna i Hercegovina trenutno ima 2,67 milijardi KM neangažiranih kreditnih sredstava ugovorenih kod međunarodnih kreditora, navodi se u informaciji o stanju javne zaduženosti.
https://www.biznisinfo.ba/dok-bih-moli- ... ijardi-km/
stric
-
veddeta
#69124 Re: SDA-All about
Cim rudari koji danas strajkuju traze da im se obrati premijer Novalic je dokaz da imaju povjerenje u njega , zar ne?
Sad sto drugi ne zele i nece da vide njegov uspjesni rad je samo zavist i mrznja.
#buditeobjektivni
- drug_profi
#69125 Re: SDA-All about
Pa hajmo ih smijeniti. 30 godina su u halki.
Ne postaje se posten time sto si pruzio pipke po tuzilastvu i agencijama sigurnosti, vec times sto se bojis njih.
Pa ces se bojat ako znas da bi na narednim izborima mogao izgubiti "imunitet".
Pa ces onda raditi posteno, ili manje ofirno hapat, a uraditi nesto dobro da te ostave na poziciji.
Ni jedna demokratija nije prezivjela da joj 30 godina ista bagra kroji kapu. Svaka je krepala u hropcu.