SDA-All about

Piaty

#69076 Re: SDA-All about

Post by Piaty »

Ikere, :lol: :lol:

Plac... po tapisonu, i suze i sline i sve
Anquilla

#69077 Re: SDA-All about

Post by Anquilla »

Iker C wrote: 22/11/2021 18:43 Postovani clanovi SDA volio bih kada bi svi napisali kratko o tome kako se postali clanovi SDA i kada ste prvi put glasali za drzavotvornu stranku SDA.
Ja se sjecam da sam za 18. rodjendan imao proslavu u krugu porodice. Na tu proslavu su dosli svi, neki vazniji, neki manje vazni clanovi porodice. Oko 20h u dvoristu se pojavio crni sluzbeni pasat, dosao je i on, najvazniji rodjak , nasa uzdanica, nasa dika.. Kada je usao u sobu, svi su momentalno ustali, nazvao mu se Selam, neko ga je zvao hadzija, neko rodjo, neko zemo.
Majka je utrcala u kuhinju i donijela je oval mesa koji se samo za njega cuvao. Rekao je kratko, autoritativnim glasom da ne moze dugo ostati, da ima vaznog posla ali eto dosao jer se familija mora cuvati.
A onda se meni obratio, srce mi je kucalo kao ludo. Rekao je : " Malikane , imas 18 godina, cujem da ti skola ide dobro, sutra da si se odmah javio u centralu SDA strake i reci da sam te ja poslao". Pitao me da li znam gdje je centrala SDA? Tiho sam rekao da znam a nisam imao pojma. Vidio je da lazem ali je presutio.
Tu noc nisam spavao, vrtio sam se , cekao sam 6 sati ujutro da ustanem, obukao sam bajramsko odjelo, bice to tezak put , 3 prevoza do centrale stranke ali sto rodjo kaze, mora se.
U 8 sati sam dosao , nije nikoga bilo, nervozno sam cupkao nogom, kada se pojavio sekretar. Nazavo sam mu selam, on me je ljutito pitao sta ti hoces? Rekao sam da sam dosao da se uclanim. Odgovorio mi je mali, nemam sad vremena , moram na kafu.... Ja sam mu odgovorio poslao me rodjo..... U tom momentu je nastao tajac, vidio sam graske znoja na njegovom celu, rekao pa sto tako ne kazes. Ulazi, jesi gladan , jesi zedan?
Nasao je za mene posebnu clansku karticu, sa posebnim brojem.
I tako sam postao clan najvece stranke u Bosnjaka...
Godine su prolaze a ja sam postao bitan, prvo sam u selu postao predsjednik mjesnog odbora, ljudi su me uvazavali, pitali su me sve sto im nije jasno. Govorili su mi bice nesto od tebe, vjesto dizes rucicu.
Kasnije sam preuzeo i opcinsku organizaciju, radio sam sve svasta za dobrobit stranke i bosnjackog naroda.
Prvi opci izbori su dosli, bio sam nervozan kao prvog dana... Mjesec dana kampanje me je potrosilo totalno. Nema kuce u mom selu da je nisam posjetio. Sjecam se lobirao sam za uvazenog Izetbegovica za clana Predsjednistva BiH, Halida Genjca u Parlamentarnoj skupstini BiH, u federalnom parlamentu za rodju a za KS za Tracu. Vjerujte da je za Tracu najlakse bilo lobirati, jednostavno covjek je dao sebe za BiH i ljudi su to cjenili, bilo ih je i sramota pitati, da li ce biti hajra za njih?
A ja sam im hajr nudio i obecavao , istim zarom i elanom sa kojim sam prvog dana otisao u centralu SDA. Rodjo mi je prvog dana kampanje rekao: " Sine , obevavaj sve, jer nas narod je posten i brzo zaboravlja a mi cemo pomoci koliko mozemo."
Te recenice se uvijek sjetim i to je moja zvijezda vodilja....
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bossona

#69078 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Iker C wrote: 22/11/2021 18:43 Postovani clanovi SDA volio bih kada bi svi napisali kratko o tome kako se postali clanovi SDA i kada ste prvi put glasali za drzavotvornu stranku SDA.
Ja se sjecam da sam za 18. rodjendan imao proslavu u krugu porodice. Na tu proslavu su dosli svi, neki vazniji, neki manje vazni clanovi porodice. Oko 20h u dvoristu se pojavio crni sluzbeni pasat, dosao je i on, najvazniji rodjak , nasa uzdanica, nasa dika.. Kada je usao u sobu, svi su momentalno ustali, nazvao mu se Selam, neko ga je zvao hadzija, neko rodjo, neko zemo.
Majka je utrcala u kuhinju i donijela je oval mesa koji se samo za njega cuvao. Rekao je kratko, autoritativnim glasom da ne moze dugo ostati, da ima vaznog posla ali eto dosao jer se familija mora cuvati.
A onda se meni obratio, srce mi je kucalo kao ludo. Rekao je : " Malikane , imas 18 godina, cujem da ti skola ide dobro, sutra da si se odmah javio u centralu SDA strake i reci da sam te ja poslao". Pitao me da li znam gdje je centrala SDA? Tiho sam rekao da znam a nisam imao pojma. Vidio je da lazem ali je presutio.
Tu noc nisam spavao, vrtio sam se , cekao sam 6 sati ujutro da ustanem, obukao sam bajramsko odjelo, bice to tezak put , 3 prevoza do centrale stranke ali sto rodjo kaze, mora se.
U 8 sati sam dosao , nije nikoga bilo, nervozno sam cupkao nogom, kada se pojavio sekretar. Nazavo sam mu selam, on me je ljutito pitao sta ti hoces? Rekao sam da sam dosao da se uclanim. Odgovorio mi je mali, nemam sad vremena , moram na kafu.... Ja sam mu odgovorio poslao me rodjo..... U tom momentu je nastao tajac, vidio sam graske znoja na njegovom celu, rekao pa sto tako ne kazes. Ulazi, jesi gladan , jesi zedan?
Nasao je za mene posebnu clansku karticu, sa posebnim brojem.
I tako sam postao clan najvece stranke u Bosnjaka...
Godine su prolaze a ja sam postao bitan, prvo sam u selu postao predsjednik mjesnog odbora, ljudi su me uvazavali, pitali su me sve sto im nije jasno. Govorili su mi bice nesto od tebe, vjesto dizes rucicu.
Kasnije sam preuzeo i opcinsku organizaciju, radio sam sve svasta za dobrobit stranke i bosnjackog naroda.
Prvi opci izbori su dosli, bio sam nervozan kao prvog dana... Mjesec dana kampanje me je potrosilo totalno. Nema kuce u mom selu da je nisam posjetio. Sjecam se lobirao sam za uvazenog Izetbegovica za clana Predsjednistva BiH, Halida Genjca u Parlamentarnoj skupstini BiH, u federalnom parlamentu za rodju a za KS za Tracu. Vjerujte da je za Tracu najlakse bilo lobirati, jednostavno covjek je dao sebe za BiH i ljudi su to cjenili, bilo ih je i sramota pitati, da li ce biti hajra za njih?
A ja sam im hajr nudio i obecavao , istim zarom i elanom sa kojim sam prvog dana otisao u centralu SDA. Rodjo mi je prvog dana kampanje rekao: " Sine , obevavaj sve, jer nas narod je posten i brzo zaboravlja a mi cemo pomoci koliko mozemo."
Te recenice se uvijek sjetim i to je moja zvijezda vodilja....

:thumbup:

Inspiracija i maštovitost u rangu respirator harač Paše iz zemlje čudesa poput lika iz Pejakovićeve Fadil Stihl monodrame samo ofalio u kilaži i debljini, :mrgreen:
zippoo87

#69079 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Ikera za ministra...neka "rodjo" odredi koje je najbolje za njega...a za nas...ma ko j**e NAS :lol:
kiligonzales

#69080 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

tandmand wrote: 22/11/2021 15:58 Poučno ...
SLUČAJ DŽEMELUDINA LATIĆA JE KAO SLUČAJ KAʿB IBN MALIKA U MEDINI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Poznat je slučaj trojice Alejhisselamovih ashaba ............

Zato je legitimna kazna za Latićevo dezerterstvo, tj., izdaju, prezir poput prezira, kojeg je Poslanik propisao ashabima prema Kaʿbu ibn Maliku u Medini, a to je da se ljudi sa Džemaludinom Latićem ne druže, da okreću glavu od njega i da ga ne selame sve dok se iskreno i snažno ne pokaje i sve dok mu zemlja, ma koliko da je prostrana, ne postane, kao i Kaʿbu, tijesna, a sve kao pouku i poruku drugima da shvate da niko nema pravo da, ničim izazvan, pljuje po zajedničkim moralnim i ljudskim vrijednostima Bošnjaka muslimana ma ko bio.

Neka i studenti razmisle hoće li slušati Latićeva predavanja jer nakon njegovog nečuvene blsfemije, Latić ne može biti uzor ni u vjeri, ni u moralu, ni u nauci.
Ja se osobno sa Latićem nisam družio a i selamio ga nisam nikada ...
Vala imali koji mladomusliman da se zbog interesa nije ogradio od SDA, kako su nekada Alji ljubili halje, sada ljube nekome drugom.

Svi se od SDA i te klike obogatise na muci naroda, dok nisani tiho svjedoce borbu naroda za svoj opstanak, a njihovi najmiliji prezivjeli se sjecaju sa nostalgijom njih i zale sto oni nisu tu jer je nesposobnost politike ravna izdaji sopstvenog naroda.
jefff

#69081 Re: SDA-All about

Post by jefff »

I tako im ga je Latic zavuko.
agent_zero

#69082 Re: SDA-All about

Post by agent_zero »

Alija se u grobu okreće kad vidi s kakvim polusvijetom i patološkim umobolnicima mu sin obitava i večere večera...

Pored ovakve SDA, neprijatelji BiH mogu mirno spavati :thumbup:
tramvajtrojka

#69083 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

agent_zero wrote: 22/11/2021 21:56 Alija se u grobu okreće kad vidi s kakvim polusvijetom i patološkim umobolnicima mu sin obitava i večere večera...

Pored ovakve SDA, neprijatelji BiH mogu mirno spavati :thumbup:
pa kao da je sta Alija bio bolji on je cak i gori bio kad vidis ko ga je sve savjetovao i postao ratni profiter zbog dobrog dede alje :oops: :oops:
made_in_sarajevo

#69084 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Samo ovom zlajibhf da kazem, bosnjaci nikad nece biti = bosna i hercegovina, bosanci i bosanski jezik.
asker

#69085 Re: SDA-All about

Post by asker »

Fikret Abdic sa Maricem u Golom Zivotu.

Ko god jos i dan danas govori da je on bio bolja opcija od Alije, eto, popisam mu se u usta!

:bih: :bih: :bih:
relativno84

#69086 Re: SDA-All about

Post by relativno84 »

made_in_sarajevo wrote: 22/11/2021 23:17 Samo ovom zlajibhf da kazem, bosnjaci nikad nece biti = bosna i hercegovina, bosanci i bosanski jezik.
Vec smo, a ti nastavi da zivis u iluzijama da ce neko promijeniti taj odnos na terenu.
ultima_palabra

#69087 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Tom Zlaji ako kazes da je budala, on ce to spinovati kao "vidite kako NS i Trojka smatraju bosnjacki narod budalama" :mrgreen:
uglavnomja

#69088 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

relativno84 wrote: 23/11/2021 05:29
made_in_sarajevo wrote: 22/11/2021 23:17 Samo ovom zlajibhf da kazem, bosnjaci nikad nece biti = bosna i hercegovina, bosanci i bosanski jezik.
Vec smo, a ti nastavi da zivis u iluzijama da ce neko promijeniti taj odnos na terenu.
nismo
jefff

#69089 Re: SDA-All about

Post by jefff »

asker wrote: 23/11/2021 01:53 Fikret Abdic sa Maricem u Golom Zivotu.

Ko god jos i dan danas govori da je on bio bolja opcija od Alije, eto, popisam mu se u usta!

:bih: :bih: :bih:
On je bio nas legitiman izbor, narodna volja. Bolji ili gori, svejedno.
zlajaBHF

#69090 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 22/11/2021 15:55
NS bi nas prodala.
SDA nas je vec prodala.
Kuzis razliku :mrgreen:
Za pocetak znaci mozemo utvrditi da se obojica slazemo da bi nas NS prodala.

Sto se SDA tice, sva vasa kritika bi bila okej, da je alternativa istim neka sposobna stranka, ciji kadrovi su zavrsili skole po poznatim svjetkim univerzitetima, ljudi bez oraha u dzepu, koji imaju viziju kako da od BiH naprave pravu drzavu za covjeka, ekonomske reforme koje ce dovesti do blagostanja.

A u stvarnosti su alternativa SDA, stranke kao NS koji "ladno" preda mjesto gradonacelnika u Mostaru HDZ-u, a taj isti gradonacelnik neki dan slavi dan Hrvatske Republike Herceg Bosne u Mostaru. Slavi dan zlocinacke tvorevine, kojoj je i presudjeno na sudu. Koje pisanje po zrtvama. Ali NS-u je on isti izbor kao i SDA. Usvtari, njima je HDZ bolji izbor.

NiP, oni su kao alternativa. Svi bivsi SDA-ovci koji nisu uspjeli da realiziraju svoje licne ambicije preko SDA, zele pokusati na ovaj nacin. I taj SDA kadar ce nam sada donjeti blagostanje, sto im nije uspjelo dok su bili u SDA. Dino Konakovic je do neki dan igrao kosarku, i to je covjek koji veze o politici nema. Izucio je zanat za lokalnu politiku, i moguce je da zna kako rasporedjivati novac u KS, ali da vvodi drzavu??? Pa covjek je unistio KKBosnu, za sva vremena.

SDP je imao vlast, i sta je uradio? Oni su nakon perioda vlasti, toliko pali, da se jos nisu vratili na nivo koji su imali prije 2012. Ni oni nemaju kadar koji je nesto bolji od SDA.

SBB....bez komentara.
scarr

#69091 Re: SDA-All about

Post by scarr »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 10:53
detroit-mercy wrote: 22/11/2021 15:55
NS bi nas prodala.
SDA nas je vec prodala.
Kuzis razliku :mrgreen:

Sto se SDA tice, sva vasa kritika bi bila okej, da je alternativa istim neka sposobna stranka, ciji kadrovi su zavrsili skole po poznatim svjetkim univerzitetima, ljudi bez oraha u dzepu, koji imaju viziju kako da od BiH naprave pravu drzavu za covjeka, ekonomske reforme koje ce dovesti do blagostanja.

A u stvarnosti su alternativa SDA, stranke kao NS koji "ladno" preda mjesto gradonacelnika u Mostaru HDZ-u, a taj isti gradonacelnik neki dan slavi dan Hrvatske Republike Herceg Bosne u Mostaru. Slavi dan zlocinacke tvorevine, kojoj je i presudjeno na sudu. Koje pisanje po zrtvama. Ali NS-u je on isti izbor kao i SDA. Usvtari, njima je HDZ bolji izbor.

NiP, oni su kao alternativa. Svi bivsi SDA-ovci koji nisu uspjeli da realiziraju svoje licne ambicije preko SDA, zele pokusati na ovaj nacin. I taj SDA kadar ce nam sada donjeti blagostanje, sto im nije uspjelo dok su bili u SDA. Dino Konakovic je do neki dan igrao kosarku, i to je covjek koji veze o politici nema. Izucio je zanat za lokalnu politiku, i moguce je da zna kako rasporedjivati novac u KS, ali da vvodi drzavu??? Pa covjek je unistio KKBosnu, za sva vremena.

SDP je imao vlast, i sta je uradio? Oni su nakon perioda vlasti, toliko pali, da se jos nisu vratili na nivo koji su imali prije 2012. Ni oni nemaju kadar koji je nesto bolji od SDA.

SBB....bez komentara.
Ma ja onda bolje ipak SDA, da dovrsi ono sto je zapocela, odnosno sto je ono krepalo govedo zapocelo
jazzer

#69092 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

SBB....bez komentara.
helem, neka nama SDA jos 30 godina. Jos nam je i dobro kako bi nam bilo da promijenimo vlast.
tramvajtrojka

#69093 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

jazzer wrote: 23/11/2021 11:00

SBB....bez komentara.
helem, neka nama SDA jos 30 godina. Jos nam je i dobro kako bi nam bilo da promijenimo vlast.
i to sve lik iz dijaspore zna od nas koji zivimo ovdje jer boli njega racku za vlast ragiba iz sda njemu vlada helmut iz malmea i njemu je dobro u zivotu nije iskusio kad se ne mozes vode napiti zbog namjernog sda zavrtanja vode :thumbup:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#69094 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

nevjerovatno, ovo je fuj. Ne mogu da vjerujem da se ova ikebana slikala s ovom personom? WTF?
zlajaBHF

#69095 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

SBB....bez komentara.
Kao prvo nema stranke u BiH koja nije bila na vlasti, ili dio vlasti.

Osim toga, nije moja poenta da je SDA prava opcija, nego mi se nesvidja nacin razmisljanja koji kaze, nije bitno ko ce preuzeti vlast, samo da nije SDA. To je cista glupost.
Ovdje se uopste ne moze procitati kritika drugh stranaka. Da se malo analizira NiP, NS, da vidimo kakva su to oni alrernativa. Citajuci vase postove, da ih ne znam, pomislio bi da je Konakovic ustvari bosanski Bill Clinton.

Uopste niste realni sto se SDA tice. Okej, mozda Novalic drzi govore na bosanskom, kao da je iz dijapsore. Mozda je smotan, da ne zna stavirti masku na glavu. Ali takvih je mnogo inzinjera koje poznajem :)
Novalic je po mnogo cemu najbolji premijer FBiH od kad ista postoji, ako gledamo rezultate, medjutim vasa mrznja prema SDA vam nedozvoljava da stvari sagledate objektivno.
jazzer

#69096 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

tramvajtrojka wrote: 23/11/2021 11:05

i to sve lik iz dijaspore zna od nas koji zivimo ovdje jer boli njega racku za vlast ragiba iz sda njemu vlada helmut iz malmea i njemu je dobro u zivotu nije iskusio kad se ne mozes vode napiti zbog namjernog sda zavrtanja vode :thumbup:
A to su oni sto vole BiH vise od nas i zele joj dobro za raziku od nas. I sve to iz Njemacke.
zlajaBHF

#69097 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

:D

A tamo gdje je NS na vlasti, umjesto vode tece mlijeko..... :thumbup:
zlajaBHF

#69098 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

jazzer wrote: 23/11/2021 11:17

A to su oni sto vole BiH vise od nas i zele joj dobro za raziku od nas. I sve to iz Njemacke.
Nisam rekao da vise volim..... ali mozda objektivnije mogu sagledati stvari.

Ja nikad za SDA nisam glasao na lokalnim izborima. Kandidati u mom gradu mi ne odgovaraju.
Znaci SDA kao stranka mi nista ne znaci. Nemam mrznju, niti prezir ni prema jednoj proBiH stranci, i za svaku mogu glasati ako ima pravog kandidata.
tandmand

#69099 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

un1ted wrote: 23/11/2021 11:08

nevjerovatno, ovo je fuj. Ne mogu da vjerujem da se ova ikebana slikala s ovom personom? WTF?
Nije sa samo slikao, bila je tu i radna večera

Image
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#69100 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

Strašno.
Post Reply