Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
veliki_ah
#55626 Re: Zeničani
Uzdrzani su uglavnom ZI. Za ovo je glasala opozicija plus 2-3 ZI.
A kroolj je na pocetku rasprave odmah rekao ko je baja i da nece uplatiti pare bez obzira sta vijece odluci. Isto tako je u toku rasprave rekao da ce dati duplo ako ga se ubijedi kako ce to pomoci. I javno pokazuje da je on jedina osoba koja odlucuje sta se i koliko iz budzeta placa, bez obzira na odluke vijeca, pa se nadam da ce se i tuzilastvo time pozabaviti.
A kroolj je na pocetku rasprave odmah rekao ko je baja i da nece uplatiti pare bez obzira sta vijece odluci. Isto tako je u toku rasprave rekao da ce dati duplo ako ga se ubijedi kako ce to pomoci. I javno pokazuje da je on jedina osoba koja odlucuje sta se i koliko iz budzeta placa, bez obzira na odluke vijeca, pa se nadam da ce se i tuzilastvo time pozabaviti.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#55627 Re: Zeničani
Gdje se može izvaditi potvrda o vakcinaciji osim u ambulanti?
-
kakavdanakneiskustvu
- phillie
#55629 Re: Zeničani
Srecom ovog kod Kaknja nikad nisam susreo (bar koliko znam). Ni ostale nisam vidjao, ali vozio sam u granicama dozvoljenog.
- Kikibombona
#55630 Re: Zeničani
Kaže jaran da se pojavio novi dug Celika prema drzavi, od 2 miliona?
Je li istina?
Jebalo majku, do kada ce isplivavati novi dugovi??
Nadam se da ovo nije tacno...

Je li istina?
Nadam se da ovo nije tacno...
-
Nivelacija
#55631 Re: Zeničani
Ne kaze jaran nego si pročitao na ss.ba gdje si do jucer pisao sa nickom Valencia o velikoj ljubavi prema Čeliku.a sada indirektno ovdje napominjes da se novi dug pojavio iz 2015 godine kako bi u citaoce ove teme ponukao na to da razmisljaju samo dug raste, da je upravu tvoj šef i da Čelik treba ugasiti.Kikibombona wrote: ↑19/11/2021 00:28 Kaže jaran da se pojavio novi dug Celika prema drzavi, od 2 miliona?
Je li istina?![]()
Nadam se da ovo nije tacno...![]()
![]()
![]()
Naravno nisi spomenuo da grad duguje po nalogu tvog sefa Čeliku preko 200 000 KM i da to pravi ogromne probleme.
Nisi naveo da KIM Jong kaze da nece postovati odluke vijeća koje ne donijelo odluku da se rebalansom uplate Čeliku njegova sredstva.
I ne znam kako ti nije vise ofirno svaki post pocinjati rekao mi jaran , rekla mi tetka, amidza iz toplane drug od cure, komšija itd.
-
kuglanje_ze
#55632 Re: Zeničani
E vala neka si ga istukaoNivelacija wrote: ↑19/11/2021 02:17Ne kaze jaran nego si pročitao na ss.ba gdje si do jucer pisao sa nickom Valencia o velikoj ljubavi prema Čeliku.a sada indirektno ovdje napominjes da se novi dug pojavio iz 2015 godine kako bi u citaoce ove teme ponukao na to da razmisljaju samo dug raste, da je upravu tvoj šef i da Čelik treba ugasiti.Kikibombona wrote: ↑19/11/2021 00:28 Kaže jaran da se pojavio novi dug Celika prema drzavi, od 2 miliona?
Je li istina?![]()
![]()
![]()
Naravno nisi spomenuo da grad duguje po nalogu tvog sefa Čeliku preko 200 000 KM i da to pravi ogromne probleme.
Nisi naveo da KIM Jong kaze da nece postovati odluke vijeća koje ne donijelo odluku da se rebalansom uplate Čeliku njegova sredstva.
I ne znam kako ti nije vise ofirno svaki post pocinjati rekao mi jaran , rekla mi tetka, amidza iz toplane drug od cure, komšija itd.
- Ja_Ja
#55633 Re: Zeničani
Jaran nije upravu jer se ne radi o novom dugu vec se radi o dugu koji je klub transparentno prikazao ranije i obavijestio javnost jos prije godinu i vise da su u procesu procedure (ne mogu se sjetiti da li se radi o zalbi poreznoj ili slucaju na sudu) i radnje kojim se osporava tacnost prikazanog duga. Porezna je navodno odgovorila negativno (prema onom sto je Fudo jucer iznio uz svoj spin) a sada se ide dalje s tim procesom.
- Zaitsev
#55634 Re: Zeničani
E svaka ti čast majstore!!!Nivelacija wrote: ↑19/11/2021 02:17Ne kaze jaran nego si pročitao na ss.ba gdje si do jucer pisao sa nickom Valencia o velikoj ljubavi prema Čeliku.a sada indirektno ovdje napominjes da se novi dug pojavio iz 2015 godine kako bi u citaoce ove teme ponukao na to da razmisljaju samo dug raste, da je upravu tvoj šef i da Čelik treba ugasiti.Kikibombona wrote: ↑19/11/2021 00:28 Kaže jaran da se pojavio novi dug Celika prema drzavi, od 2 miliona?
Je li istina?![]()
![]()
![]()
- nKrkan
#55635 Re: Zeničani
Imal u Bajri šta osim roštilja ,npr gulaš?
-
oruzana_pobuna
#55636 Re: Zeničani
kupis sebi junetine i napravis gulas jebo te on 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Kikibombona
#55638 Re: Zeničani
Nemam pojma, nemam zeludac a ni volje da gledam sjednice gradskog vijeca. Nije mislio da se radi o novom dugu vec o dugu koji ni njemu a ni meni do sada nije bio poznat. Mislio sam da je kompletan dug prema poreznoj obuhvacen reprogramom. Otkud sad ovaj dug, za koji je period?Ja_Ja wrote: ↑19/11/2021 13:17 Jaran nije upravu jer se ne radi o novom dugu vec se radi o dugu koji je klub transparentno prikazao ranije i obavijestio javnost jos prije godinu i vise da su u procesu procedure (ne mogu se sjetiti da li se radi o zalbi poreznoj ili slucaju na sudu) i radnje kojim se osporava tacnost prikazanog duga. Porezna je navodno odgovorila negativno (prema onom sto je Fudo jucer iznio uz svoj spin) a sada se ide dalje s tim procesom.
Evo, nasao sam, detaljno objasnjenje
https://nkcelik.ba/informacija-u-vezi-d ... ravi-fbih/
- Kikibombona
#55639 Re: Zeničani
Imam info da je stara toplana konacno ugasena i da radi samo nova.
Kakvo je grijanje danas?
Kakvo je grijanje danas?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#55640 Re: Zeničani
10 posto do Nove, a od januara još 5 posto.Nivelacija wrote: ↑14/11/2021 19:11 13% veca plata + 1000 KM 13 plata svima u decembru + veci regres u maju..
Znaci prosjecna plata na iducem presjeku poreske uprave prvi put preko 1000 KM u Zenici.
Morao je i sindikat malo popustiti ali se nadam energetskoj stabilnosti uskoro( iducih 12 mjeseci) kako bi se islo u novi zahtjev za novo povecanje od 20%.
Tako i sindikat misli.
Nadam se da ce ovo dignuti malo standard jer nije malo kada 2400 ljudi dobije ipak znacajnije povecanje plate.
Prosjecan radnik koji ima i nocne ode u decembru preko 2000 KM![]()
Jimmy hoces mi biti drug![]()
Jbt, 10. decembar pada na petak
-
channel10
#55641 Re: Zeničani
Kod mene slabo. Evo grijalica ukljucena.Kikibombona wrote: ↑21/11/2021 10:59 Imam info da je stara toplana konacno ugasena i da radi samo nova.
Kakvo je grijanje danas?
- Kikibombona
#55642 Re: Zeničani
Treba ispratiti u narednih 10-ak dana. Ako se stanje ne popravi, jedina opcija su protesti.channel10 wrote: ↑21/11/2021 11:46Kod mene slabo. Evo grijalica ukljucena.Kikibombona wrote: ↑21/11/2021 10:59 Imam info da je stara toplana konacno ugasena i da radi samo nova.
Kakvo je grijanje danas?
Mittal nastoji sto manje potrositi plina, moguce je da su se preracunali sa kalukalcijama. Al to je njihov problem, ugovor moraju postovati...
- ExNihilo
#55643 Re: Zeničani
Džimi, ja sam te podržavao kad si bio nezaposlen, zovi u ZS.Jimmy McNulty wrote: ↑21/11/2021 11:0110 posto do Nove, a od januara još 5 posto.Nivelacija wrote: ↑14/11/2021 19:11 13% veca plata + 1000 KM 13 plata svima u decembru + veci regres u maju..
Znaci prosjecna plata na iducem presjeku poreske uprave prvi put preko 1000 KM u Zenici.
Morao je i sindikat malo popustiti ali se nadam energetskoj stabilnosti uskoro( iducih 12 mjeseci) kako bi se islo u novi zahtjev za novo povecanje od 20%.
Tako i sindikat misli.
Nadam se da ce ovo dignuti malo standard jer nije malo kada 2400 ljudi dobije ipak znacajnije povecanje plate.
Prosjecan radnik koji ima i nocne ode u decembru preko 2000 KM![]()
Jimmy hoces mi biti drug![]()
Jbt, 10. decembar pada na petakkakav suicid ću počinit u ZeeSu
![]()
-
channel10
#55644 Re: Zeničani
Nema nista od toga. Narod ce sve istrpiti i niko se nece pobuniti.Kikibombona wrote: ↑21/11/2021 12:01Treba ispratiti u narednih 10-ak dana. Ako se stanje ne popravi, jedina opcija su protesti.
Mittal nastoji sto manje potrositi plina, moguce je da su se preracunali sa kalukalcijama. Al to je njihov problem, ugovor moraju postovati...
Mittal, Grijanje I gradonacelnik ce na sve mogu nacine pokusati smanjiti period od 7 godina koji su sami donijeli, a u vezi iste cijene grijanja tokom tog perioda.
Nivelisanje ce odraditi na nacin da ce umanjiti grijanje dok su cijene plina visoke, tako da cemo imati grijanje u skladu sa trenutnom cijenom plina.
Nakon odredjenog perioda, kad istekne period od minus 7 godina i kad povise cijene grijanja, tada ce narod poceti napustati ovaj vid grijanja i preci na nesto drugo.
Realno, lik je lopov jbg(gradonacelnik) jer cim mu se ugroze prihodi, odnosno ulaz, on je spreman na sve pa i vodjenje firme u stecaj samo da je skine sa sebe.
Cim sam ugrozi poslovanje svoje firme onda ide poskupljenje usluge da se to dovede u red i tu se vidi da ga boli qrc za bilo kim osim za sebe. Nikakav on nije ekonomski mag...
- Kikibombona
#55645 Re: Zeničani
Kasumovic je potpisao odlican ugovor sa Mittalom, najbolji za Zenicu od rata naovamo. Mittal je dnevno u staroj toplani, u zimskom periodu, przio izmedju 400 i 500 tona uglja dnevno. Ne treba govoriti kakva je to katastrofa za nasa pluca. Uz to, stara toplana je bila gotova, na korak od potpunog raspada i trajnog gasenja.channel10 wrote: ↑21/11/2021 12:31Nema nista od toga. Narod ce sve istrpiti i niko se nece pobuniti.
Mittal, Grijanje I gradonacelnik ce na sve mogu nacine pokusati smanjiti period od 7 godina koji su sami donijeli, a u vezi iste cijene grijanja tokom tog perioda.
Nivelisanje ce odraditi na nacin da ce umanjiti grijanje dok su cijene plina visoke, tako da cemo imati grijanje u skladu sa trenutnom cijenom plina.
Nakon odredjenog perioda, kad istekne period od minus 7 godina i kad povise cijene grijanja, tada ce narod poceti napustati ovaj vid grijanja i preci na nesto drugo.
Realno, lik je lopov jbg(gradonacelnik) jer cim mu se ugroze prihodi, odnosno ulaz, on je spreman na sve pa i vodjenje firme u stecaj samo da je skine sa sebe.
Cim sam ugrozi poslovanje svoje firme onda ide poskupljenje usluge da se to dovede u red i tu se vidi da ga boli qrc za bilo kim osim za sebe. Nikakav on nije ekonomski mag...
Dakle, za mala ulaganja grad je dobio novu toplanu. Da je mi sami pravimo koštala bi 50+ miliona uz brutalne cijene prirodnog plina sto bi bilo neizdrživo za grad i gradjane.
Ovako imamo novu toplanu i odlican ugovor na 7 godina. Valjda ova drzava ima kakvu takvu vladu i sudove da se pobrinu za interese grada i gradjana ako vec gradonacelnik ne bude htio... Ili, valjda u ovom gradu ima jedna pametna glava koja ce uciniti sto je potrebno da se ugovor postuje. Ako nema niko pametan i dobronamjeran, onda bolje da nas nema.
-
channel10
#55646 Re: Zeničani
Prva dva pasusa apsulutnu su nebitna. U trecem spominjes ugovor koji je odlican.
Eh sad kako je odlican kad evo grijalica radi? Nemoj ga braniti Tita ti...
Sve je tacno u prva dva pasusa, ali to je apsloutno nebitno u cijeloj ovoj prici. Najbitnije je da li je rijeseno grijanje i da li su korisnici zadovoljni.
Svi znamo kakav je trenutno odgovor. Sta ce biti u narednim danima, mjesecima i godinama, to cemo vidjeti.
Sve je tacno u prva dva pasusa, ali to je apsloutno nebitno u cijeloj ovoj prici. Najbitnije je da li je rijeseno grijanje i da li su korisnici zadovoljni.
Svi znamo kakav je trenutno odgovor. Sta ce biti u narednim danima, mjesecima i godinama, to cemo vidjeti.
- Kikibombona
#55647 Re: Zeničani
Boli Kasumovica racku je li Amiru u stanu 17 ili 23 stepena. On je jebeni milioner, njegove perspektive su drugacije. A svima nam je poznato da se radi o SDA okotu, tako da samo budala moze od njega ocekivati ocinsku brigu za gradjane Zenice.channel10 wrote: ↑21/11/2021 12:52Prva dva pasusa apsulutnu su nebitna. U trecem spominjes ugovor koji je odlican.
Pogledaj sta je uradio sa vodom, poskupio skoro duplo. Boli ga lijevo jaje sto mnogima u Zenici znaci 10km, njemu ne predstavlja nista. A vidjeli smo koliko je ljudi izaslo na proteste, izmedju 8 i 9. Nisu se cak pojavili ni SDA-ovci sa ove teme.
Ako u ovom gradu i drzavi nikome nije stalo da se Zenicani ne smrznu, ukljucujuci same Zenicane, onda neka crknemo. Mittal ce sigurno stediti dok ne osjete pritisak. Vidis kako su ih radnici natjerali na povecanje cijene rada. Oni to od sebe ne bi dali u narednih 20 godina.
-
channel10
#55648 Re: Zeničani
Sve to znamo, ali nemamo nista od toga sto znamo.
Rezultat je da imas novi kotao, ali da i dalje nemas grijanja.
Tako ce biti i u buducnosti.
Rezultat je da imas novi kotao, ali da i dalje nemas grijanja.
Tako ce biti i u buducnosti.
- Kikibombona
#55649 Re: Zeničani
Rezultat je da nema 400 tona uglja dnevno sto je korisno za sve nas, a narocito za malu djecu. I rezultat je sto ce nova toplana biti neuporedivo pouzdanija kada se sve ugajguli, sa rijetkim ispadima.
A to hocemo li imati 17 ili 23 stepena u sobama zavisi od nas samih. Niti su banditiski politicari, niti indijski izrabljivaci narocito poznati po brizi o ljudima.
Vise Mehta voli ustediti 2 miliona nego mase guzice. A Kasumovic se svakako grije na pelet ili struju.
-
channel10
#55650 Re: Zeničani
Opet ti Fuada branis...
Ne zavisi od nas kolika ce biti temperatura u stanovima nego od njih jer je to njihova obaveza. Nemoj spina majke ti.
Ne zavisi od nas kolika ce biti temperatura u stanovima nego od njih jer je to njihova obaveza. Nemoj spina majke ti.