Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
jasib

#16751 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jasib »

Styling wrote: 19/11/2021 20:56
jasib wrote: 19/11/2021 19:16

Zašto na čelu VM ne bi bio neko "Ostali", kad već postoji ključ, ili - zašto "Trojka" ili samo NiP, ne počne konkretnije zagovarati i provoditi presude koje BiH mora ispunjavati, evo npr. ovu "Sejdić-Finci". Ili i njima, NiP-u, kao i SDA i drugim "nacionalnim" strankama odgovara da nema "Ostalih" i da se vlast mijenja između Srba, Hrvata i Bošnjaka, isključivo :-)
Vidjecemo kako ce se situacija odvijati. Ko kaze da im odgovara da nema Ostalih? Iz cega si izveo taj zakljucak?
Koliko NiP ima članova da pripadaju "Ostalim" iz etničkih struktura BiH?

Koliko SDA ima "Ostalih"?

Makar procentualno...
mnjonja

#16752 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mnjonja »

nikad_vise wrote: 19/11/2021 22:35
Hakiz wrote: 19/11/2021 22:21
Nemoguće. To samo kod SDA ima. To je zavjera.
Nikakva zavjera.I ovdje ce se pokazati razlika izmedju SDA i NiP/a jer ce ovi sigurno priznati gresku,prihvatiti kritiku,raditi na tome da sebi ovakve stvari ne dopuste i pokazati zasto su tri levela iznad SDA i zasto ce SDA poslati na smetliste historije.

Nije ni prvi ni posljednji gaf NiP/a il nekoga iz NiP/a.Al logika kod ljudi u NiPu nije @huso cesir napao kameru,Asim Sarajlic je ranjavan i slicne floskule laznog patriotizma i nesposobnosti. :thumbup:
Objasni.
Sta mislis da je ovdje bila greska?
Izjava ili sam cin glasanja?
Kako ispraviti ijedno?

Ne moze oboje biti nikako

Na ovoj temi me najvise iznenadjuje brzina kojom tema o nekom gafu nipa...ispari...prestaje biti zanimljiva...uopce se ne komentarise i sl.
Ovakvim tempom i ovakvim vektorom putanje nip ce otici dalje od sda.
Prema dole.

Zalosno.
Obecavao je nip, zaista davao nadu u bolje.
Ima jos vremena da se ispravi, upravi, i nadam se da neko od vas ovo i cita.
Upravite i ispravite.
Niz vodu kukulje i lopove. Nemojte sda-ovske parole, svi za jednog jedan za sve a narod ko j*ebe.
Nemojte.
Vise ce vas postovati kada pokazete da niste isti.
A mozete pokazati lako.
Pitanje je, hocete li?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#16753 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

nikad_vise wrote: 18/11/2021 22:39 Denis Zvizdic nece biti kandidat za clana predsjednistva.Bit ce vjerovatno nosilac liste za Drzavni parlament.
Nosilac liste za Federalni parlament bi mogao biti Dino Konakovic.
Kantonalnu listu ce vjerovatno predvoditi Muzur ili Adnan Delic.
Prateci NiP i njihov rad,nekako mi ovo ima logike.Mislim da ce Kemo Ademovic ostati tu gdje jesta,posvecen stranci bez funkcije u vlasti.
Enigma mi je Campara,vjerovatno ce biti na listi za drzavni ili federalni parlament,al cisto sumnjam da ce biti nosilac.
Dino je svjestan da SDP i NS nece podrzati Denisa,sto opet meni kao glasacu NiP/a donekle i ima smisla jer je covjek bukvalno godinam bio u SDA i sad da ga oni podrze pljunuli bi u facu svim glasacima ali i svojim funkcionerima u Facu.Dino,ali i svi iz NiPa bi bez razmisljanja sigurno podrzali Denisa Becirevica i prava je steta sto se nije kandidovao jer mislim da bi bio covjek kojeg bi ovog puta cijela opozicija podrzala.Dino ce prihvatiti na kraju krajeva da Zvizdic ne bude kandidat za clana predsjednistva,ali ce i SDP prihvatiti da ce na kraju morati naci kandidata koji ce donijeti pobjedu trojci a to sigurno nije Niksic,Cengic,Masic i slicni.

Ako vec nece Zvizdica,izvolite pa ponudite kandidata za kojeg smatrate da moze pobjediti Bakira.Realno gledano cak i nama na forumu bi bilo tesko naci par imena koja imaju realne sanse protiv kriminalne hobotnice.

Cijenu Zvizdicevog odustajanja ce vjerovatno NiP naplatiti u buducim kadroviranjima unutar Federalne i drzavne vlade.Ono sto ce izgubiti na Drini,dobit ce na cupriji :D
zvizdic bi brutalno pobijedio bakira, kao zajednički kandidat trojke, u to ne sumnjam i mislim da bi tada bakir i sebija doživjeli krah u sda.

isto mislim da bi mogao pobijediti i kao kandidat nipa, ali da ispred sdpa ide nikšić, jer će se opet sve moci svesti na ili zvizdic ili bakir. jer nikšić je sam po sebi toliko marginalna pojava, da ne bi mogao imati više od 100 hiljada glasova i to uz podršku fahrudina radoncica.

ali, neka se dogovore. dobro si napisao, sdp je uzeo vruć krumpir i odmah su počeli da otpisuju sve redom. sada neka nadju kandidata, a da nije nikšić i rebus je riješen.

a što se tiče izvještaja onog envera iz vika, ljudi su ispravno postupili što su ga odbili i od samog početka tvrdim da je bio jako loš direktor.
relativno84

#16754 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Styling wrote: 19/11/2021 20:54
Da, prema takvima, samo bahato.
Susramlje.

Ko li je bio tvoj favorit do pojave ove sportske druzine. :hmpf:
Seyfo

#16755 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seyfo »

Sta mislite o zenskom kandidatu? To bi mozda unijelo malo svjezine, ravnopravnost spolova itd. Meni na pamet padaju Sabina Cudic i Irma Baralija. Mozda ne konkretno njih dvije ali neka "hanuma" tog kalibra. P S Na zalost, zenske pojave u politici koje smo imali priliku vidjeti u SDA i kod Fahra su katastrofalne. Samra,Sanela, Adisa, gora od gore. Samo su doprinijele srozavanju maticne stranke.
loader

#16756 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by loader »

jasib wrote: 19/11/2021 23:06

Makar procentualno...
Vise je VRS u proteklom ratu imala bosnjaka u svojim redovima nego sto NiP sada ima "Ostalih." :lol:
I ovo nesto sto ima su uglavnom "predodredjeni" u stilu Desnice Radivojevica.
Styling

#16757 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Seyfo wrote: 20/11/2021 07:42 Sta mislite o zenskom kandidatu? To bi mozda unijelo malo svjezine, ravnopravnost spolova itd. Meni na pamet padaju Sabina Cudic i Irma Baralija. Mozda ne konkretno njih dvije ali neka "hanuma" tog kalibra. P S Na zalost, zenske pojave u politici koje smo imali priliku vidjeti u SDA i kod Fahra su katastrofalne. Samra,Sanela, Adisa, gora od gore. Samo su doprinijele srozavanju maticne stranke.
Sabina da, Irma ne. Ove is SBB nikako, a u NIP-u zbog tog musko-vehabijskog lobija zene tek moraju da se izbore za svoj status. Ima tu dosta pametnih zena samo ih treba podrzati.
Styling

#16758 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

loader wrote: 20/11/2021 08:19
jasib wrote: 19/11/2021 23:06

Makar procentualno...
Vise je VRS u proteklom ratu imala bosnjaka u svojim redovima nego sto NiP sada ima "Ostalih." :lol:
Ostali se ideoloski ne uklapaju u NIP. NIP je desni centar a Ostali vecnom preferiraju stranke ljevice (SDP i NS)
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#16759 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by teskeredzic_22 »

Dino će ubiti šakom izbore koje dolaze.

Jedina korist od toga će biti što će SDP I Naša stranka biti zgaženi i postojaće u rangu Silajdžićeve stranke pih.

Politička scena ovdje je jasna , kome ne odgovara neka seli.

Desnica i ekstremna desnica u različitim oblicima.
jasib

#16760 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jasib »

Styling wrote: 20/11/2021 08:57
loader wrote: 20/11/2021 08:19

Ostali se ideoloski ne uklapaju u NIP. NIP je desni centar a Ostali vecnom preferiraju stranke ljevice (SDP i NS)
... a i nisu vjernici :D

To sad znači da neko, ko se izjašnjava kao Bošnjakinja, po tvom automatizmu pripada SDA, NiP-u, možda SBiH, itd, Srbin pripada SDS-u, Hrvat jednom od HDZ, itd. Shvataš li besmisao svoje konstatacije :-)
Styling

#16761 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

jasib wrote: 20/11/2021 09:03
Styling wrote: 20/11/2021 08:57

To sad znači da neko, ko se izjašnjava kao Bošnjakinja, po tvom automatizmu pripada SDA, NiP-u, možda SBiH, itd, Srbin pripada SDS-u, Hrvat jednom od HDZ, itd. Shvataš li besmisao svoje konstatacije :-)
Naravno da ne pripada. Okosnicu SDP cine Bosnjaci, ja govorim o ideoloskim preferencama. Ne vide se Ostali u NIP-u. Sto ne znaci da im vrata nisu otvorena. Ja govorim o ideoloskim razlikama, ali viidm da ti to ne kontas.
nosara

#16762 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

Malo ih bocnes i sve izlaju. Radikali maleni. :D

Jel' potpis'o latic? Kandidat trojke za predsjednistvo... :D
Last edited by nosara on 20/11/2021 09:07, edited 1 time in total.
jasib

#16763 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jasib »

Styling wrote: 20/11/2021 09:05
jasib wrote: 20/11/2021 09:03

Naravno da ne pripada. Okosnicu SDP cine Bosnjaci, ja govorim o ideoloskim preferencama. Ne vide se Ostali u NIP-u. Sto ne znaci da im vrata nisu otvorena. Ja govorim o ideoloskim razlikama, ali viidm da ti to ne kontas.
Lijepo što si mi "otvorila oči". Hvala
Styling

#16764 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

jasib wrote: 20/11/2021 09:07
Styling wrote: 20/11/2021 09:05

Lijepo što si mi "otvorila oči". Hvala
Kad god treba, samo reci :)
Reisova

#16765 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Reisova »

Na kraju se ipak vidi da je Konakovic glup i da nije kapacitet kakvom se predstavlja. Doozvoliti sebi od relativno dobre NiP priče da čak i SDA postane manje radikalna je sunovrat. Definitivno ona lova Zukorlicu Nije slučajnost. Biće kao Lagumdžija, u prilici da napravi suštinsku promjenu u ovoj zemlji, a tu priliku niti će prepoznati niti će umjeti.
jasib

#16766 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jasib »

Reisova wrote: 20/11/2021 09:16 Na kraju se ipak vidi da je Konakovic glup i da nije kapacitet kakvom se predstavlja. Doozvoliti sebi od relativno dobre NiP priče da čak i SDA postane manje radikalna je sunovrat. Definitivno ona lova Zukorlicu Nije slučajnost. Biće kao Lagumdžija, u prilici da napravi suštinsku promjenu u ovoj zemlji, a tu priliku niti će prepoznati niti će umjeti.
Ne shvatam zašto neko misli da je NiP drugačiji od SDA, kad je ideološki, sastavom članstva, pa i retorikom, NiP identičan SDA stranci. Ista je to matrica, istih i sličnih interesa i načina ulaska na vlast :-)
nosara

#16767 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

Opasniji su upravo zato sto se forsira suplja o "alternativi".

Oni koji trebaju da misle o tome nadam se da su toga svjesni. :D
meridiyan

#16768 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by meridiyan »

Ma Sha Allah
Dino Konaković jedini kandidat za predsjednika Naroda i pravde
Idemedosumom

#16769 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Dino je glup. NiP je isti SDA, čak i gori. Kmee.

:bih:
bumerangss

#16770 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bumerangss »

Na fb live prvi gongres NiP-a u Domu mladih
Styling

#16771 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

jasib wrote: 20/11/2021 09:26
Reisova wrote: 20/11/2021 09:16 Na kraju se ipak vidi da je Konakovic glup i da nije kapacitet kakvom se predstavlja. Doozvoliti sebi od relativno dobre NiP priče da čak i SDA postane manje radikalna je sunovrat. Definitivno ona lova Zukorlicu Nije slučajnost. Biće kao Lagumdžija, u prilici da napravi suštinsku promjenu u ovoj zemlji, a tu priliku niti će prepoznati niti će umjeti.
Ne shvatam zašto neko misli da je NiP drugačiji od SDA, kad je ideološki, sastavom članstva, pa i retorikom, NiP identičan SDA stranci. Ista je to matrica, istih i sličnih interesa i načina ulaska na vlast :-)
Mozda ideoloski nisu isti. Desni centar i jedni i drugi. Ali u postenju, patriotizmu i nacinu rada su nebo i zemlja. Zato je NIP alternativa SDA.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#16772 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Wao. A kao SDA-ov najveci grijeh je radikalizam. To je kao jedino sto im se zamjera i razlog sto se trazi alternativa. :-)
Kriminal, korupcija, sistemsko unistacanje zdravatva, obrazovanja, drzave, vjecna saradnja sa najvecim rusiteljima drzave, pljackanje milijardi u srebrenici, nerad, primjeri kao pokvareni respiratori, kiosk od 250 000, poslao me asim...to ti kao ne smeta, vec je eto radikalizam i zukorlic problem
Hakiz

#16773 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Drago mi je da je Konaković u jakoj konkurenciji kandidata i programa, demokratski izabran.

Čestitam.
Hakiz

#16774 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

izvrsni direktor wrote: 20/11/2021 15:24
Wao. A kao SDA-ov najveci grijeh je radikalizam. To je kao jedino sto im se zamjera i razlog sto se trazi alternativa. :-)
Kriminal, korupcija, sistemsko unistacanje zdravatva, obrazovanja, drzave, vjecna saradnja sa najvecim rusiteljima drzave, pljackanje milijardi u srebrenici, nerad, primjeri kao pokvareni respiratori, kiosk od 250 000, poslao me asim...to ti kao ne smeta, vec je eto radikalizam i zukorlic problem
A problem su i kiosk i radikalizam.
Dr. Kuca

#16775 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Zvizdic za 3 dana doguro do zamjenika :lol: sda 2
Post Reply