Narod i Pravda (Konakovic)
-
breuer
#16701 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
što, baš čovjek izgleda elokventno
-
noviclan
- drug_profi
#16703 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I meni izgleda kao etalon novobosnjackog intelektualca.
- nikad_vise
#16704 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Denis Zvizdic nece biti kandidat za clana predsjednistva.Bit ce vjerovatno nosilac liste za Drzavni parlament.
Nosilac liste za Federalni parlament bi mogao biti Dino Konakovic.
Kantonalnu listu ce vjerovatno predvoditi Muzur ili Adnan Delic.
Prateci NiP i njihov rad,nekako mi ovo ima logike.Mislim da ce Kemo Ademovic ostati tu gdje jesta,posvecen stranci bez funkcije u vlasti.
Enigma mi je Campara,vjerovatno ce biti na listi za drzavni ili federalni parlament,al cisto sumnjam da ce biti nosilac.
Dino je svjestan da SDP i NS nece podrzati Denisa,sto opet meni kao glasacu NiP/a donekle i ima smisla jer je covjek bukvalno godinam bio u SDA i sad da ga oni podrze pljunuli bi u facu svim glasacima ali i svojim funkcionerima u Facu.Dino,ali i svi iz NiPa bi bez razmisljanja sigurno podrzali Denisa Becirevica i prava je steta sto se nije kandidovao jer mislim da bi bio covjek kojeg bi ovog puta cijela opozicija podrzala.Dino ce prihvatiti na kraju krajeva da Zvizdic ne bude kandidat za clana predsjednistva,ali ce i SDP prihvatiti da ce na kraju morati naci kandidata koji ce donijeti pobjedu trojci a to sigurno nije Niksic,Cengic,Masic i slicni.
Ako vec nece Zvizdica,izvolite pa ponudite kandidata za kojeg smatrate da moze pobjediti Bakira.Realno gledano cak i nama na forumu bi bilo tesko naci par imena koja imaju realne sanse protiv kriminalne hobotnice.
Cijenu Zvizdicevog odustajanja ce vjerovatno NiP naplatiti u buducim kadroviranjima unutar Federalne i drzavne vlade.Ono sto ce izgubiti na Drini,dobit ce na cupriji
Prateci NiP i njihov rad,nekako mi ovo ima logike.Mislim da ce Kemo Ademovic ostati tu gdje jesta,posvecen stranci bez funkcije u vlasti.
Enigma mi je Campara,vjerovatno ce biti na listi za drzavni ili federalni parlament,al cisto sumnjam da ce biti nosilac.
Dino je svjestan da SDP i NS nece podrzati Denisa,sto opet meni kao glasacu NiP/a donekle i ima smisla jer je covjek bukvalno godinam bio u SDA i sad da ga oni podrze pljunuli bi u facu svim glasacima ali i svojim funkcionerima u Facu.Dino,ali i svi iz NiPa bi bez razmisljanja sigurno podrzali Denisa Becirevica i prava je steta sto se nije kandidovao jer mislim da bi bio covjek kojeg bi ovog puta cijela opozicija podrzala.Dino ce prihvatiti na kraju krajeva da Zvizdic ne bude kandidat za clana predsjednistva,ali ce i SDP prihvatiti da ce na kraju morati naci kandidata koji ce donijeti pobjedu trojci a to sigurno nije Niksic,Cengic,Masic i slicni.
Ako vec nece Zvizdica,izvolite pa ponudite kandidata za kojeg smatrate da moze pobjediti Bakira.Realno gledano cak i nama na forumu bi bilo tesko naci par imena koja imaju realne sanse protiv kriminalne hobotnice.
Cijenu Zvizdicevog odustajanja ce vjerovatno NiP naplatiti u buducim kadroviranjima unutar Federalne i drzavne vlade.Ono sto ce izgubiti na Drini,dobit ce na cupriji
- drug_profi
#16706 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Oni su toliko svi u toj partitokratiji da ne znaju naci vanstranacku osobu sa pedigreom, dignitetom i integritetom.
Nije moguce da su Bosnjaci kao narod toliko hendikepirani da nemaju bar jednog prvaka koji je takav?
Ili jeste?
Nije moguce da su Bosnjaci kao narod toliko hendikepirani da nemaju bar jednog prvaka koji je takav?
Ili jeste?
- nikad_vise
#16707 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da se malo igramo brojeva...
Opsti izbori 2018.
Denis Zvizdic 38.506 glasova tj.61% od ukupno 63 000 koliko je osvojila cijela SDA u KS.
ADEMOVIĆ KEMAL 10.868 glasova 50 % od 21000 koliko je osvojio NiP u KS.
MUZUR NERMIN 5.657 glasova tj. 48 % od 11.832 koliko je osvojio NiP u KS.
KONAKOVIĆ ELMEDIN 19.915 glasova, 67 % od ukupno 30 000 koliko je osvojio NiP u KS.
MEMIĆ ARIJANA 8.249 glasova tj.27,5 % od ukupno koliko je osvojio NiP u KS.
ČAMPARA ALJOŠA 10.838 glasova/20,05 od ukupno 54 hiljade koliko je osvojio SDA u KS.
MUSIĆ NIJAZ 955 glasova/ 33 % od ukupno 2900 koliko je imala SDA u Gorazdu.
OMEROVIĆ NIHAD - NEZAVISNI KANDIDAT 10.335..osvojio vise glasova nego svi ostali kandidati opozicije za mjesto gradonacelnika.
Ovi ljudi vjerovatno nece imati isti broj glasova,ali ovaj broj kao i postotak koji su dobili u svojim izbornim jedinicama unutar same stranke dovoljno govori da ih nisu dobili samo zato sto su iz te stranke nego i radi samog imidza ovih ljudi medju populacijom.
Nekako jos uvijek mislim da ce i Amra Babic,gradonacelnica Visokog da pristupi NiP/u al nesto se oteglo
Opsti izbori 2018.
Denis Zvizdic 38.506 glasova tj.61% od ukupno 63 000 koliko je osvojila cijela SDA u KS.
ADEMOVIĆ KEMAL 10.868 glasova 50 % od 21000 koliko je osvojio NiP u KS.
MUZUR NERMIN 5.657 glasova tj. 48 % od 11.832 koliko je osvojio NiP u KS.
KONAKOVIĆ ELMEDIN 19.915 glasova, 67 % od ukupno 30 000 koliko je osvojio NiP u KS.
MEMIĆ ARIJANA 8.249 glasova tj.27,5 % od ukupno koliko je osvojio NiP u KS.
ČAMPARA ALJOŠA 10.838 glasova/20,05 od ukupno 54 hiljade koliko je osvojio SDA u KS.
MUSIĆ NIJAZ 955 glasova/ 33 % od ukupno 2900 koliko je imala SDA u Gorazdu.
OMEROVIĆ NIHAD - NEZAVISNI KANDIDAT 10.335..osvojio vise glasova nego svi ostali kandidati opozicije za mjesto gradonacelnika.
Ovi ljudi vjerovatno nece imati isti broj glasova,ali ovaj broj kao i postotak koji su dobili u svojim izbornim jedinicama unutar same stranke dovoljno govori da ih nisu dobili samo zato sto su iz te stranke nego i radi samog imidza ovih ljudi medju populacijom.
Stranci Narod i Pravda u Goraždu danas su pristupila dva poslanika u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, tri vijećnika u Gradskom vijeću Goražde, te ministrica unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, potvrđeno je za politicki.ba.
Tako će Narod i Pravda u Skupštini BPK Goražde, gdje do sada nisu imali poslanike, sada imati dva poslanika: Editu Velić i Nijaza Musića.
Musića, koji je inače delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, isključili su iz Stranke demokratske akcije, nakon što je na sjednici Skupštine BPK Goražde pustio snimak o navodnoj trgovini Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kantonalnom bolnicom Goražde, kada je nelegalno smijenjena ministrica MUP-a Nizama Rišljanin.
I ona je danas, također, pristupila Narodu i Pravdi.
Istovremeno, pristupili su i Edita Velić koja je nedavno podnijela ostavku na mjesto predsjednice Kantonalnog odbora Demokratske fronte, te dva vijećnika Demokratske fronte koji su također istupili iz DF-a, a pristupio je i donedavni predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA, Adžem Musa.
I on je vijećnik u Gradskom vijeću Goražde.
Narod i Pravda će tako u Goraždu imati dva poslanika u Skupštini BPK, dok se dvojici NiP-ovih vijećnika u Gradskom vijeću pridružuju još njih trojica.
Pokret za Srebrenik ima 7 vijecnika u opstinskom vijecu sa Nacelnikom Nihadom Omerovicem.Pokret “Zajedno za bolji Srebrenik” danas je zvanično sa svojim kadrovima, potencijalima, po unaprijed definisanim principima pristupio političkom subjektu Narod i pravda. Kako je istakao predsjednik Pokreta Nihad Omerović odluka nije ishitrena, već na osnovu dokazanog i principijelnog rada NiP i Pokreta “Zajedno za bolji Srebrenik”.
– Našli smo svoj zajednički, dokazani politički put i stavljamo se na raspolaganje sa svim svojim kadrovima, svim svojim potencijalima da u jednoj zajedničkoj i pravednoj borbi putem Naroda i pravde ostvarimo bolji život i kvalitetniju političku scenu za čitavu BiH i svakog građanina. Nadamo se da ćemo kroz zajednički i efikasan rad vratiti dostojanstvo građanima i povjerenje institucijama BiH, dodao je Omerović.
Politički subjekt Narod i pravda nastao je s ciljem da se u BiH pokrene jedan novi model političkog djelovanja u kojem je društveni interes prije privatnog i stranačkog, istakao je danas u Srebreniku Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.
– Danas kada je NiP najbrže rastuća stranka u BiH, posebno mi je drago da se to dešava u TK. Ovdje smo zabilježili solidan rezultat s obzirom da smo kratko boravili na ovim prostorima, ali sada već dešavanja u Srebreniku, vrlo brzo u Gračanici i Lukavcu i još nekim gradovima čine da je Narod i pravda i u TK sigurno jedna od vodećih političkih snaga, zaključio je Konaković.
Osnovni principi djelovanja NiP na području Tuzlanskog kantona bit će isti kao i u ostatku BiH, a to su borba protiv korupcije, imenovanje stručnih kadrova na pozicije u javnom sektoru bez obzira na stranačku pripadnost, te transparentnost, poručeno je danas.
Nekako jos uvijek mislim da ce i Amra Babic,gradonacelnica Visokog da pristupi NiP/u al nesto se oteglo
- nikad_vise
#16708 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
https://klix.ba/neformalna-grupa-mlad ... -i-pravdi/
Neformalna grupa ‘Mladi BiH’ iz 13 gradova pristupila Narodu i Pravdi
https://istokrs.com/politika/kompletni- ... -i-pravdi/
https://www.narodipravda.ba/vijesti/nar ... o-saradnji
Neformalna grupa ‘Mladi BiH’ iz 13 gradova pristupila Narodu i Pravdi
https://istokrs.com/politika/kompletni- ... -i-pravdi/
https://www.narodipravda.ba/vijesti/nar ... o-saradnji
-
Seyfo
#16709 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Glasam za NiP jer jedino oni ruse SDA tako da navijam za njih...ali bogme daBogda da se dozovu pameti. Dino ima sujetu u nebesima i debelo se precjenjuje. Kad bi citao ovaj forum,mozda bi osluskivao puls naroda. Helem,Zvizdic kao kkandidat za predsjednistvo je los izbor. Nek puste SDPu da odluci. Ojacat ce koaliciju usput.
- Styling
#16710 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da razbijemo nedoumicu, Adnan ce nositi kantonalnu listu.nikad_vise wrote: ↑18/11/2021 22:39 Denis Zvizdic nece biti kandidat za clana predsjednistva.Bit ce vjerovatno nosilac liste za Drzavni parlament.
Cijenu Zvizdicevog odustajanja ce vjerovatno NiP naplatiti u buducim kadroviranjima unutar Federalne i drzavne vlade.Ono sto ce izgubiti na Drini,dobit ce na cupriji![]()
- Styling
#16711 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Problem koji muci NIP u ovom momentu je, ako osvoje vlast na drzavnom nivou ne bi Zvizdic bio na celu VM jer bi kao trebao biti Hrvat, po kljucu. Vjerovatno HDZ. I sta onda sa Zvizdicem?
Ne znam ko je uveo taj kljuc i zasto bi ga se trebalo drzati. U Zakonu o VM samo stoji da predsjedavajuci VM i zamjenici ne mogu biti iz istog naroda.
Zasto bi Trojka dala VM Hrvatima ako uzmu vlast i budu u prilici da imenuju svoje kadrove?
Ne znam ko je uveo taj kljuc i zasto bi ga se trebalo drzati. U Zakonu o VM samo stoji da predsjedavajuci VM i zamjenici ne mogu biti iz istog naroda.
Zasto bi Trojka dala VM Hrvatima ako uzmu vlast i budu u prilici da imenuju svoje kadrove?
-
Škobo Habu
#16712 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ni ja ne kontam tu "elementarnu logiku"!?
Valjda bi bio bogat da stan od 70 kvadratnih metara, koji je kupljen za 65.000 km, danas možeš prodati za duple pare, što znači da možeš dobiti i duple kvadrate?
Last edited by Škobo Habu on 19/11/2021 08:17, edited 1 time in total.
- relativno84
#16713 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Biralo se tako prije teletabisa birat ce se tako i nakon teletabisa, samo tu je jedno veliko AKO. Nego na stranu te zelje, imamo ovdje drugi momenat, prvo ti je smetala ona kona preko linije entiteta sto radi u KS, sad su problem nositelji europskih vrijednosti, ko je iduci na tvojoj listi, mozda ostali.Styling wrote: ↑19/11/2021 06:51 Problem koji muci NIP u ovom momentu je, ako osvoje vlast na drzavnom nivou ne bi Zvizdic bio na celu VM jer bi kao trebao biti Hrvat, po kljucu. Vjerovatno HDZ. I sta onda sa Zvizdicem?
- Styling
#16714 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
De, sjedi, neka te.relativno84 wrote: ↑19/11/2021 07:28Biralo se tako prije teletabisa birat ce se tako i nakon teletabisa, samo tu je jedno veliko AKO. Nego na stranu te zelje, imamo ovdje drugi momenat, prvo ti je smetala ona kona preko linije entiteta sto radi u KS, sad su problem nositelji europskih vrijednosti, ko je iduci na tvojoj listi, mozda ostali.Styling wrote: ↑19/11/2021 06:51 Problem koji muci NIP u ovom momentu je, ako osvoje vlast na drzavnom nivou ne bi Zvizdic bio na celu VM jer bi kao trebao biti Hrvat, po kljucu. Vjerovatno HDZ. I sta onda sa Zvizdicem?
Zasto bi Trojka dala VM Hrvatima ako uzmu vlast i budu u prilici da imenuju svoje kadrove?![]()
-
Registarska oznaka
#16715 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Delic je odlicna opcija. Mlad i zeli da radi i da doprinosi drustvu.Styling wrote: ↑19/11/2021 06:44Da razbijemo nedoumicu, Adnan ce nositi kantonalnu listu.nikad_vise wrote: ↑18/11/2021 22:39 Denis Zvizdic nece biti kandidat za clana predsjednistva.Bit ce vjerovatno nosilac liste za Drzavni parlament.
Cijenu Zvizdicevog odustajanja ce vjerovatno NiP naplatiti u buducim kadroviranjima unutar Federalne i drzavne vlade.Ono sto ce izgubiti na Drini,dobit ce na cupriji![]()
-
Registarska oznaka
#16716 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tesko da ce premijer biti hrvat jer bi to znacilo da ce se odreci finansija a to im je vaznije.Styling wrote: ↑19/11/2021 06:51 Problem koji muci NIP u ovom momentu je, ako osvoje vlast na drzavnom nivou ne bi Zvizdic bio na celu VM jer bi kao trebao biti Hrvat, po kljucu. Vjerovatno HDZ. I sta onda sa Zvizdicem?
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#16717 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zašto bi trojka išta dala Hrvatima ?Styling wrote: ↑19/11/2021 06:51 Problem koji muci NIP u ovom momentu je, ako osvoje vlast na drzavnom nivou ne bi Zvizdic bio na celu VM jer bi kao trebao biti Hrvat, po kljucu. Vjerovatno HDZ. I sta onda sa Zvizdicem?
Zašto bi trojka išta dala ikome ?
Nema tu nikakve "trojke".
To je Dino Konaković sa dvije podguzne muhe.
S obzirom da je čovjek natrpirodno visok , te dvije podguzne muhe izgledaju još niže.
-
jefff
#16718 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
zato sto su kurveteskeredzic_22 wrote: ↑19/11/2021 08:28 Zašto bi trojka išta dala Hrvatima ?
-
boshniak
#16719 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma nema niko šanse protiv Bakira, zato jer će Sejdo pokupit glasove onih koji bi mogli da donesu prevagu.
- Idemedosumom
#16720 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tesko je zamisliti da ima balibegova, kojima je NiP veci trn u oku od SDA, a da nisu u pitanju botovi koji ocekuju zaposljavanje ili neki drugi hajrat od ovih drugih 
- Styling
#16721 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja iskreno ne bih njima dala nista vise nego sto im po izbornim rezultatima pripada. Zasto bi neko ko je osvojio manje glasova dobio premijersko mjesto samo zato sto je to bila Bakirova-Draganova i Miletova praksa? To je prakticno etnicka podjela, a protiv toga se borimo.jefff wrote: ↑19/11/2021 08:53zato sto su kurveteskeredzic_22 wrote: ↑19/11/2021 08:28 Zašto bi trojka išta dala Hrvatima ?
- jazzer
#16722 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da li su kurve to cemo vidjeti nakon izbora, ako budu u prilici da daju ista. A za stranku koju ti preferiras pouzdanojefff wrote: ↑19/11/2021 08:53zato sto su kurveteskeredzic_22 wrote: ↑19/11/2021 08:28 Zašto bi trojka išta dala Hrvatima ?
znamo da je mjerna jedinica za politicki kurvaluk.
-
Franco Baresi
-
b_i_s
#16724 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
On bi, po mom mišljenju, prošao još i gore nego Nermin Nikšić recimo.Franco Baresi wrote: ↑19/11/2021 09:52
Silajdžić bi uzeo Bakira lopatom kao kandidat trojke.
Naravno da je naučna fantastika al budimo realni ostali nemaju šanse.
- drug_profi
#16725 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I ja mislim. Obaranje Aprilskog paketa ne smije niko zaboraviti.
Sve ovo se danas ne bi desavalo da on nije bio takva budala.
Sve ovo se danas ne bi desavalo da on nije bio takva budala.