Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Franco Baresi wrote: ↑19/11/2021 09:52
Silajdžić bi uzeo Bakira lopatom kao kandidat trojke.
Naravno da je naučna fantastika al budimo realni ostali nemaju šanse.
On bi, po mom mišljenju, prošao još i gore nego Nermin Nikšić recimo.
Razgovaram sa okorjeli uhljebima i većini je dosta Bakira jer ga smatraju nesposobnim naročito kad je vanjska politika u pitanju.
Njihovo razmišljanje je otprilike ovako..Silajdžić je za vanjsku politiku ekspert al stranka SDA treba da ostane na vlasti.
Franco Baresi wrote: ↑19/11/2021 09:52
Silajdžić bi uzeo Bakira lopatom kao kandidat trojke.
Naravno da je naučna fantastika al budimo realni ostali nemaju šanse.
drug_profi wrote: ↑19/11/2021 10:02
I ja mislim. Obaranje Aprilskog paketa ne smije niko zaboraviti.
Sve ovo se danas ne bi desavalo da on nije bio takva budala.
Haris je djuturum i treba da sjedi u penziji.
Bez SDA glasova teško da će Bakir biti poražen.
Komšić uzima glasove trojke i dovodi Bakira u prijedsedništvo.
Naravno tu su i ostali kandidati kojih neće falit.
Ne vjerujem da bi veliki broj glasaca Trojke glasao za Zeljka. Nece mu halaliti obaranje vlade KS.
Franco Baresi wrote: ↑19/11/2021 10:15
Ne vjerujem da bi veliki broj glasaca Trojke glasao za Zeljka. Nece mu halaliti obaranje vlade KS.
sve zavisi i ko bude kandidat trojke ili kandidat kojeg trojka bude podržavala. na današnjem vaktu i u našoj kanalizacija političkoj sceni sve je moguće. Svaka igra, svaka dobija
Franco Baresi wrote: ↑19/11/2021 10:15
Bojim se kolega da je neko od nas dvojice otuđen od realnosti.
Da budem malo jasniji.
Naravno da nisam mislio da će uzeti glasove trojke al jedan dio sigurno hoće..
To će biti dovoljno Bakiru da pobijedi.
Masa SDA glasača nije zadovoljna Bakirom i traže alternativu..
Trojka tu mora tražiti glasove bez tih glasova mrka kapa
Sarajmen wrote: ↑19/11/2021 14:39
Haris Silajdzić je tokom odgovora na pitanje o kandidaturi za člana Predsjedništva BIH , između ostalog, rekao da bi svakog kandidata trebalo gledati očima koje traže odgovor i na jedno pitanje. Šta je kandidat za tu funkciju do sada uradio. Dakle, da ga se ocjenjuje na osnovu dosadašnjeg rada i rezultata.
Meni je to u redu i slično rezonujem. Djela care pa možda i budem dao glas.
znači onda samo u obzir dolaze dosadašnja i ishabana imena i likovi iz politike? Niko novi?
Sarajmen wrote: ↑19/11/2021 14:56
Nije ta funkcija od jučer care. Nisu to ishabana imena već ljudi prošlog vremena i događaja u njima. Slažem se da na mladima svijet ostaje i da trebaju da se kandiduju , da biraju i budu birani.
Styling wrote: ↑19/11/2021 06:51
Problem koji muci NIP u ovom momentu je, ako osvoje vlast na drzavnom nivou ne bi Zvizdic bio na celu VM jer bi kao trebao biti Hrvat, po kljucu. Vjerovatno HDZ. I sta onda sa Zvizdicem?
Ne znam ko je uveo taj kljuc i zasto bi ga se trebalo drzati. U Zakonu o VM samo stoji da predsjedavajuci VM i zamjenici ne mogu biti iz istog naroda.
Zasto bi Trojka dala VM Hrvatima ako uzmu vlast i budu u prilici da imenuju svoje kadrove?
Zašto na čelu VM ne bi bio neko "Ostali", kad već postoji ključ, ili - zašto "Trojka" ili samo NiP, ne počne konkretnije zagovarati i provoditi presude koje BiH mora ispunjavati, evo npr. ovu "Sejdić-Finci". Ili i njima, NiP-u, kao i SDA i drugim "nacionalnim" strankama odgovara da nema "Ostalih" i da se vlast mijenja između Srba, Hrvata i Bošnjaka, isključivo
Styling wrote: ↑19/11/2021 06:51
Problem koji muci NIP u ovom momentu je, ako osvoje vlast na drzavnom nivou ne bi Zvizdic bio na celu VM jer bi kao trebao biti Hrvat, po kljucu. Vjerovatno HDZ. I sta onda sa Zvizdicem?
Ne znam ko je uveo taj kljuc i zasto bi ga se trebalo drzati. U Zakonu o VM samo stoji da predsjedavajuci VM i zamjenici ne mogu biti iz istog naroda.
Zasto bi Trojka dala VM Hrvatima ako uzmu vlast i budu u prilici da imenuju svoje kadrove?
Zašto na čelu VM ne bi bio neko "Ostali", kad već postoji ključ, ili - zašto "Trojka" ili samo NiP, ne počne konkretnije zagovarati i provoditi presude koje BiH mora ispunjavati, evo npr. ovu "Sejdić-Finci". Ili i njima, NiP-u, kao i SDA i drugim "nacionalnim" strankama odgovara da nema "Ostalih" i da se vlast mijenja između Srba, Hrvata i Bošnjaka, isključivo
Vidjecemo kako ce se situacija odvijati. Ko kaze da im odgovara da nema Ostalih? Iz cega si izveo taj zakljucak?
Bezveze se ovdje prica o Zvizdicu kao kandidatu za predsjednistvo.Denis nece biti kandidat trojke i vec sam rekao da je po mom licnom misljenju prilicno razuman stav SDP/a prije svega pa i NS/a.Nesto slicno je rekao i Aljosa Campara.
Je li Zvizdić imao neke posebne uslove?
Ne, apsolutno. On je rekao kako je imperativ da “Trojka” ima zajedničkog kandidata, najbolje bi bilo da je nestranačka ličnost. On bi bio dobar kandidat, isto tako mislim i za Denisa Bećirovića.
Hakiz wrote: ↑19/11/2021 22:21
Nemoguće. To samo kod SDA ima. To je zavjera.
Nikakva zavjera.I ovdje ce se pokazati razlika izmedju SDA i NiP/a jer ce ovi sigurno priznati gresku,prihvatiti kritiku,raditi na tome da sebi ovakve stvari ne dopuste i pokazati zasto su tri levela iznad SDA i zasto ce SDA poslati na smetliste historije.
Nije ni prvi ni posljednji gaf NiP/a il nekoga iz NiP/a.Al logika kod ljudi u NiPu nije @huso cesir napao kameru,Asim Sarajlic je ranjavan i slicne floskule laznog patriotizma i nesposobnosti.