Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38776 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 19/11/2021 19:30 Jel' taj Hunter u prevodu Lovac Simulator? Ovo je onda slučaj za doktore @Chmoljo i @foxlife :D
:mrgreen:

Odmah sam protljao ruke. Al da budem iskren, ako ce ovo biti stvarna simulacija, da.moram cucati u grmlju pola dana, zajebi ti to.

Igram Car mechanic simulator 2021. Vrlo dobra igra, ima odredjen napredak u odnosu na onaj iz 2018. a ko igra prvi put bice mu top.

Nek proba ko nije. Ima nesto u tom sarafanju osovina i poluosovina, mijenjaju lamele i bregaste, osposobljavanju truhlovine i koristenju dijagnostickih alata.

Btw i ja se nekako nadam da bi Epić mogo malo kesu odrijesiti. Ipak ih jos mrzimo :zoka:
Tito_i_Partija

#38777 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: 19/11/2021 20:36 Vrijeme je da se Epic iskeša s kakvim kapitalcem u ovo teško inflacijsko vrijeme.
Jesi li igr'o Alto?
Tito_i_Partija

#38778 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 19/11/2021 20:44
Tito_i_Partija wrote: 19/11/2021 19:30 Jel' taj Hunter u prevodu Lovac Simulator? Ovo je onda slučaj za doktore @Chmoljo i @foxlife :D

Odmah sam protljao ruke. Al da budem iskren, ako ce ovo biti stvarna simulacija, da.moram cucati u grmlju pola dana, zajebi ti to.

Igram Car mechanic simulator 2021. Vrlo dobra igra, ima odredjen napredak u odnosu na onaj iz 2018. a ko igra prvi put bice mu top.

Nek proba ko nije. Ima nesto u tom sarafanju osovina i poluosovina, mijenjaju lamele i bregaste, osposobljavanju truhlovine i koristenju dijagnostickih alata.
Dok si popravlj'o, jesi li koji put rek'o: "e jeb'o ga ti, ko ti je ovo radio?" :lol:

Interesantni su ti simulatori. Dođeš s posla i sjedneš da se opustiš sa igrom baziranom na nekom poslu. Pumpadžija, mehaničar, farmer, kamiondžija... :D
ExNihilo

#38779 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote: 19/11/2021 21:47
ExNihilo wrote: 19/11/2021 20:36 Vrijeme je da se Epic iskeša s kakvim kapitalcem u ovo teško inflacijsko vrijeme.
Jesi li igr'o Alto?
Nisam, ne može na Mac. :lol: Ali poigrat ću kad skinem prašinu sa PC, sviđa mi se kako izgleda. :D Pokupio sam ga free na Epicu.
Tito_i_Partija

#38780 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: 19/11/2021 22:04
Tito_i_Partija wrote: 19/11/2021 21:47

Jesi li igr'o Alto?
Nisam, ne može na Mac. :lol: Ali poigrat ću kad skinem prašinu sa PC, sviđa mi se kako izgleda. :D Pokupio sam ga free na Epicu.
Joj rode, otkud baš ode na Mac? Ja sam mislio da si ti tvrdokorni član PC Master Race. :D
ExNihilo

#38781 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote: 19/11/2021 22:29
ExNihilo wrote: 19/11/2021 22:04

Joj rode, otkud baš ode na Mac? Ja sam mislio da si ti tvrdokorni član PC Master Race. :D
Jebaji ga, prodao sam dušu đavolu. :sad:
Chmoljo

#38782 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 19/11/2021 21:55
Chmoljo wrote: 19/11/2021 20:44

Dok si popravlj'o, jesi li koji put rek'o: "e jeb'o ga ti, ko ti je ovo radio?" :lol:

Interesantni su ti simulatori. Dođeš s posla i sjedneš da se opustiš sa igrom baziranom na nekom poslu. Pumpadžija, mehaničar, farmer, kamiondžija... :D
Tacno tako. Jos zamisli da je jedan najpopularnijih simulatora u stvarnosti zanimanje koje ima problem da angazuje radnike.

Govorim, naravno, o Euro truck simulatoru :lol:

Ma pazi, ja tacno znam sta mene "goni" u igrama - stvaranje necega, gradjenje, uredjivanje, da tako kazem: ugnjezdzivanje ilitiga basebuilding.

Dosta simulatora nudi tu vrstu gameplaya, a u simulatoru ces takodjer vidjeti brzo rezultate svog rada, koji u stvarnom zivotu dolaze teskom mukom i uz dobru srecu. Kako sam takve struke i takvog posla da te stvari ne radim, ti mi simulatori dobro dodju da zadovoljim te neke potrebe. Posebno sto su mi najdrazi ti biznis ili bolje receno obrt simulatori :lol:

Ko klinac sam napravio kasarnu (a sta drugo ocekivati od djeteta koje je proslo rat), sve od improvizovanih dijelova drugih igracaka, objekata od kartona i papira. Da ne bih bezveze rasipao ljepilo, sjecam se da sam coskove zgrada, koje su u stvari bile presavijene kocke, vezao obicnim koncem :mrgreen: i izgledalo je sasvim ok :mrgreen: zato nije cudo sto sam strasno volio sim city fransizu i cities skylines kao uzvrsnog nasljednika zanra.
Tito_i_Partija

#38783 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

:thumbup: Ima veze. Većina ljudi sa simulatorima ganja tu dozu dopamina kad izgrade/naprave nešto i kad to u nekom smislu "unovčiš". K'o kad kad prevezeš kontejner đubriva iz Londona u Istanbul pa gledaš kako se pare sliježu na konto. :D

Ja inače nisam neki ogroman fan base buildinga, nego mnogo više character i story buildinga, i zato pucam većinom po RPGovima. Iako mi je ETS2 leg'o i još ga imam instaliranog, opušta me fino i sve...al' džaba, dosadi.

Večeras završavam SR3, još samo jedna misija ostala. Sledeća igra će vjerovatno bit' Shadowrun Returns. Igr'o sam nastavak (Dragonfall), al' zbog nekog razloga mi je promak'o prvi dio. Ako voliš cyberpunk setting, Shadowrun ti je fin mali RPG sa odličnom atmosferom. Nije ni blizu zahtjevan k'o Kingmaker, tako da mislim da bi ti se svidio. :-D
Chmoljo

#38784 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Imam msm na steamu ili epicu. Dijelilo se to cesto. Probacu.

U planu mi je i Disco elysium. Nekako uvijek smetnem da bih to mogao igrati :-D
DonieBrasco

#38785 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Benzinska pumpa - simulator !

:D
Chmoljo

#38786 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Igro :mrgreen: jedan od nelosijih :mrgreen:
Tito_i_Partija

#38787 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Počeo igrat' Shadowrun Returns sinoć, i u 5 minuta skont'o da sam je već igr'o i preš'o prije nekoliko godina. K'o što bi rek'o moj babo: "izlapio sam." :D
ferratilis

#38788 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 14:10 Počeo igrat' Shadowrun Returns sinoć, i u 5 minuta skont'o da sam je već igr'o i preš'o prije nekoliko godina. K'o što bi rek'o moj babo: "izlapio sam." :D
Zaboravio si je zato sto je cisti mediokritet, nema se sta ni zapamtit. Dragonfall je za klasu bolji od Returnsa.
ExNihilo

#38789 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 14:10 Počeo igrat' Shadowrun Returns sinoć, i u 5 minuta skont'o da sam je već igr'o i preš'o prije nekoliko godina. K'o što bi rek'o moj babo: "izlapio sam." :D
E jbg, koja ti je onda sad iduća? :D
Copper

#38790 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Copper »

Na sta je Total War spao da samo prave Warhammer :run:
Da hoce jedan Total War u Bronzanom dobu napraviti.
Tito_i_Partija

#38791 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 20/11/2021 14:27
Zaboravio si je zato sto je cisti mediokritet, nema se sta ni zapamtit. Dragonfall je za klasu bolji od Returnsa.
Šta je ustvari bilo: htio da igram sve tri igre u cugu, završio dvije, počeo Hong Kong i tu stao. Dojadilo mi više. :-D

Jebote, osjećam se k'o Christian Bale u The Machinist kad se konačno sjeti svega, i može ponovo mirno da spava. :lol:
Tito_i_Partija

#38792 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: 20/11/2021 14:31
Očigledno mi treba neka igra što poboljšava pamćenje. :D

Ne znam, vjerovatno ću zavrsit' Shadowrun trilogiju sa Hong Kong. A i @Chmoljo mi je nahvalio My Time in Portia, ne bi bilo loše igrat' nešto "dječije" poslije onolikog krvavog pokolja i masakra u Saint's Row 3. :-D

Jesi li počeo ti šta igrat' il' si i sad u "burnout" fazi? :)
ExNihilo

#38793 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 15:21
ExNihilo wrote: 20/11/2021 14:31

Ne znam, vjerovatno ću zavrsit' Shadowrun trilogiju sa Hong Kong. A i @Chmoljo mi je nahvalio My Time in Portia, ne bi bilo loše igrat' nešto "dječije" poslije onolikog krvavog pokolja i masakra u Saint's Row 3. :-D

Nemam vremena. K'o onda kad si ti pobjegao s foruma jer te kapitalizam satr'o. Upalim malo Guild Wars 2, koji igram casually godinama. Javit ću se ovdje kad krenem nešto ozbiljnije s kakvim osvrtom. :D
Tito_i_Partija

#38794 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: 20/11/2021 16:39
Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 15:21

Nemam vremena. K'o onda kad si ti pobjegao s foruma jer te kapitalizam satr'o. Upalim malo Guild Wars 2, koji igram casually godinama. Javit ću se ovdje kad krenem nešto ozbiljnije s kakvim osvrtom. :D
Eeeeej nemoj zajebavat'? Evo ja skoro preuzeo GW2 Heroic Edition sa Prime-a kad su davali dzabe, sad samo čekam da spuste cijenu za ove prve dvije ekspanzije, pa ću onda počet' ono pravo da igram.

Igr'o sam malo ono kad je igra postala F2P, dobra mi je bila al' nisam tad im'o puno vremena za gejming i obatalim.

Mislio sam počet' sa Necro, kažu da je najlakša klasa za početnike. Inače volim jednostavne buildove, mrzim "piano builds", tako da ako mi možeš šta preporučit', bilo bi super. :)
ExNihilo

#38795 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 17:18
ExNihilo wrote: 20/11/2021 16:39

Eeeeej nemoj zajebavat'? Evo ja skoro preuzeo GW2 Heroic Edition sa Prime-a kad su davali dzabe, sad samo čekam da spuste cijenu za ove prve dvije ekspanzije, pa ću onda počet' ono pravo da igram.

Igr'o sam malo ono kad je igra postala F2P, dobra mi je bila al' nisam tad im'o puno vremena za gejming i obatalim.

Mislio sam počet' sa Necro, kažu da je najlakša klasa za početnike. Inače volim jednostavne buildove, mrzim "piano builds", tako da ako mi možeš šta preporučit', bilo bi super. :)
Javi kad kreneš igrati da malo lupamo i lootamo zajedno. Ako još ko hoće da se pridruži s teme, pa da napravimo kakav party, bujrum. Znam da je ovdje bilo raje koja je igrala.

Dobar je Necro, ali ja bih uzeo Warriora. Od početka igram s elementalistom, koji isto nije loš, ali warriori su tenkovi, ne možeš im meda. Defense je vrlo bitan u igri. Nakon godina igranja s elementalistom, max level sa exotic opremom, i dalje ginem k'o lud, jer elementalist nosi medium armor. A Necro nosi light, tako da su još lakši plijen.

Šta god da uzmeš, prilično je straightforward, igra je onako casual, nije nolajferski MMORPG. Možeš pogledati online meta buildove za klasu koju izabereš.

P.S. U februaru izlazi i treća ekspanzija, pa ćeš vjerovatno moći u paketu dobiti neki deal.
Tito_i_Partija

#38796 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Čuo sam i ja da je jako casual-friendly, što me jednim dijelom i privlači. Ne mogu više igara gdje dva-tri mjeseca odsustva znači da ti je oprema kompletno outdated i da moraš grajndat' novu da bi uspio u bilo čemu. Većina MMOs što sam igr'o su zahtjevnije od braka jbt. :lol:

Super bi bilo da se par nas nakupi za igranja, al' mislim da je prilično poteško zbog vremenske razlike. Meni igranje počinje od 8 naveče kad mali legne da spava, a to je kod vas 2 ujutro. :-?
ExNihilo

#38797 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 17:53 Čuo sam i ja da je jako casual-friendly, što me jednim dijelom i privlači. Ne mogu više igara gdje dva-tri mjeseca odsustva znači da ti je oprema kompletno outdated i da moraš grajndat' novu da bi uspio u bilo čemu. Većina MMOs što sam igr'o su zahtjevnije od braka jbt. :lol:

Super bi bilo da se par nas nakupi za igranja, al' mislim da je prilično poteško zbog vremenske razlike. Meni igranje počinje od 8 naveče kad mali legne da spava, a to je kod vas 2 ujutro. :-?
Nema veze, ostat ću ja budan da igram sa Titagom ponekad. :lol:
Tito_i_Partija

#38798 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

E svaka ti čast. :thumbup:

Još kad malo popijem da vidiš kako znam dobro zapjevat'. Ima da ubijamo monstrume uz Halidove najveće hitove. :D :lol:
Riddle

#38799 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

To je kao besplatno na Steamu, ali se ne moze skinuti jos. To be announced...

Ne znam, ESO meni bolje izgleda.
*Please note that existing Guild Wars 2 player accounts cannot be accessed via Steam
:-)
Raigor Stonehoof

#38800 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Tito_i_Partija wrote: 20/11/2021 18:15 E svaka ti čast. :thumbup:

Još kad malo popijem da vidiš kako znam dobro zapjevat'. Ima da ubijamo monstrume uz Halidove najveće hitove. :D :lol:
:lol: :lol: sinoc sam ja rokao Gyrocoptera u Doti sa flasom vina i Tominom Ljiljanom na repeat :lol:
Post Reply