A ima viska smoga.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drug_profi
- Logovan
#29227 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma svi su pametni i svi su govorili kako treba biti, a amaterizma kod svakog selektora. Za 5 godina Petev će se javiti da baci šuplju šta je sve tražio samo nije mogao od pojedinaca.
Pa reći će ti da osjećaju kako bolje pripreme obave u Sarajevu, a selektor će reći da bude onako kako igrači hoće, bolje da im se malo udovolji i tako to.
-
detroit-mercy
#29228 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Eno i plavo oko rece da je bilo svega i izlazaka samo se pokrivalo dobrim rezultatima
.
Koji su to dobri rezultati da mi je znati
.
Koji su to dobri rezultati da mi je znati
- Logovan
#29229 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... FSIDaMXvwo

Iskreno, moje mišljenje je da selektor treba biti naš čovjek, evo pogledajte Srbiju, Hrvatsku, logično je da neko ko je unutra može bolje motivisati igrače i napraviti atmosferu koja je preduslov dobrog rezultata, smatra Cviko.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#29230 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Do sada su skoro svi bili domaći pa nije bilo značajnijih rezultata izuzev perioda Ćiro - Sušić.Logovan wrote: ↑18/11/2021 22:22 https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... FSIDaMXvwoIskreno, moje mišljenje je da selektor treba biti naš čovjek, evo pogledajte Srbiju, Hrvatsku, logično je da neko ko je unutra može bolje motivisati igrače i napraviti atmosferu koja je preduslov dobrog rezultata, smatra Cviko.![]()
- Edin H.
#29231 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- Thorgerson
#29232 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bazdarevic je BAS previse u zadnje vrijeme u medijima.
E sad ili je on jedini od bivsih selektora koji zeli da govori. Ili ima neku tajnu agendu da se uvali ako Petev ode.
Meni vise smrdi na ovo drugo. Jer on vec prica o tome sta treba, kako treba...
Pa kontam u sebi, druze jesi li ti senilan? Pa ti si bio selektor pasha. Dva ciklusa nepuna si imao. Sta hoces? Jos?
Jer vidim da je dobio otkaz u Guingampu i da je bez angazman. A i prethodno dobio otkaz u Paris FC. Losi rezultati. Nema jarane da te neko drzi godinama, kao sto je to BH repka.
Trener prvi leti.
Jedino kod nas prvo se tjeraju igraci, pa tek onda trener.
E sad ili je on jedini od bivsih selektora koji zeli da govori. Ili ima neku tajnu agendu da se uvali ako Petev ode.
Pa kontam u sebi, druze jesi li ti senilan? Pa ti si bio selektor pasha. Dva ciklusa nepuna si imao. Sta hoces? Jos?
Jer vidim da je dobio otkaz u Guingampu i da je bez angazman. A i prethodno dobio otkaz u Paris FC. Losi rezultati. Nema jarane da te neko drzi godinama, kao sto je to BH repka.
Trener prvi leti.
- luckylaka
#29233 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Debil se nastavlja zajebavati
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 18. decembra ove godine odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.
Bit će ovo treći međusobni duel ove dvije reprezentacije. Poziv selektora Ivajla Peteva (Ivaylo) za ovaj susret dobit će četiri fudbalera Sarajeva.
U pitanju su mladi golman Belmin Dizdarević, defanzivci Selmir Pidro i Numan Kurdić, te sjajni veznjak i jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH Andrej Đokanović.
Prijateljski meč koji će se odigrati 18. decembra u Los Anđelesu bit će treći susret naše selekcije i američke reprezentacije.
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 18. decembra ove godine odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.
Bit će ovo treći međusobni duel ove dvije reprezentacije. Poziv selektora Ivajla Peteva (Ivaylo) za ovaj susret dobit će četiri fudbalera Sarajeva.
U pitanju su mladi golman Belmin Dizdarević, defanzivci Selmir Pidro i Numan Kurdić, te sjajni veznjak i jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH Andrej Đokanović.
Prijateljski meč koji će se odigrati 18. decembra u Los Anđelesu bit će treći susret naše selekcije i američke reprezentacije.
- Laplace
#29234 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ali, tad je imao jače igrače u ekipi. Vidjećeš sad kad sa ovim poluamaterima u sljedećium kvalifikacijama razvali sve.Thorgerson wrote: ↑19/11/2021 01:18 Bazdarevic je BAS previse u zadnje vrijeme u medijima.
Trener prvi leti.
- p206
#29235 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ako želimo da igramo kao do sada na posjed, morat će ih naučiti da igraju dobar presing, svaki gol koji smo primili je zbog toga što protivnik ima priliku da odigra loptu iza naše odbrane
Mou to odlično objašnjava
https://www.youtube.com/watch?v=4wAG5ZUJ4eI&t=314s
Mou to odlično objašnjava
https://www.youtube.com/watch?v=4wAG5ZUJ4eI&t=314s
- Logovan
#29236 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
61. na FIFA rang listi. 
- Point.
- luckylaka
#29239 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma koji ce nam qrac Vrancic inace igrac utakmice danas
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#29240 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Od sezone 2005./06., prve u Dinamovoj modernoj dominaciji, na Maksimiru se izmijenilo 26 trenera. Od njih 26, samo jedan ni na koji način nije sudjelovao u doprinosu Dinamovoj tituli prvaka - Ivajlo Petev.
-
Crvena Tifoza
- luckylaka
#29242 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kapiten je Kovacevic
-
last mohicans
#29243 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Miske smiješan, bolje da ništa nije izjavio. Naravno da cete stati iza Bugarina, pa vi ste ga i doveli. Pazi ove izvale:
Kako ocjenjujete rad selektora Peteva?
-
Kako ocjenjujete rad selektora Peteva?
-
...Ako se gleda po bodovima, sigurno nije idealno, iako smo prvi put bili u grupi s pet reprezentacija. Realno, da smo imali u grupi još jednu lošiju ekipu, osvojili bismo još šest bodova
Kazastan je beton ekipa, a i Finci isto tako. Pa zar i drugim ekipama ne bi bilo bolje da ima jos koja levatska ekipa..Zbog toga ne treba sada gledati samo jednu stvar, odnosno po bodovima, nego i broj ekipa u grupi, te kako je igrao naš tim. Mislim da je to bilo sasvim OK. Imali smo i peh da Džeko nije mogao igrati posljednje dvije utakmice, a on je vrlo bitan za našu ekipu. Trenutno nemamo zamjenu za njega, ni liderski, ni po kvalitetu. A Pjanić je nakon povrede, da tako kažem, upao u lošiju formu. I to je bio peh, ali nema veze, mislim da su iz toga ovi drugi igrači dosta naučili.
- Logovan
#29244 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Realno, da smo imali u grupi još jednu lošiju ekipu, osvojili bismo još šest bodova

- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- Romanista 101%
#29246 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pratio sam reakcije na veliku pobjedu Srbije nad Portugalom i posebno izjave Stojkovica. Meni je fascinatno da u tako kratko vremenskom periodu od gubitnicke ekipe napravi jednu skroz pobjednicku i fajtersku reprezentaciju. Kao da to nisu isti igraci.
Ali jedna njegova izjava mi je bas ostala onako dobro u sjecanju a govori o stanju prije nego je on dosao kao trener. Kaze on ovako: ''Nije moguce da najbolji igraci odigraju najgore u najvaznijim mecevima. To je prosto nemoguce. Tu nesto onda nije u redu".
Tako jednostavno, a istinito.
A kod nas na desetine historijskih utakmica nasi najbolji igraci odigraju kao amateri. Mediji kao obicno stanu na njihovu stranu, a navijaci se tjese kako nije isto igrati za klub i reprezentaciju. Kao u klubu je dosta lakse, a nase zvijezde nemaju takve kvalitetne saigrace sa kojim bi pobjedili.
Ali jedna njegova izjava mi je bas ostala onako dobro u sjecanju a govori o stanju prije nego je on dosao kao trener. Kaze on ovako: ''Nije moguce da najbolji igraci odigraju najgore u najvaznijim mecevima. To je prosto nemoguce. Tu nesto onda nije u redu".
Tako jednostavno, a istinito.
A kod nas na desetine historijskih utakmica nasi najbolji igraci odigraju kao amateri. Mediji kao obicno stanu na njihovu stranu, a navijaci se tjese kako nije isto igrati za klub i reprezentaciju. Kao u klubu je dosta lakse, a nase zvijezde nemaju takve kvalitetne saigrace sa kojim bi pobjedili.
Last edited by Romanista 101% on 28/11/2021 00:05, edited 1 time in total.
- mayab
- Edin H.
#29248 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zar se ovih Mišketovih eventualnih šest bodova protiv najslabije reprezentacije ne brišu na kraju kvalifikacija? 
- Point.
#29249 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Neka neko Misketu kaže da bi i ostali imali 6 bodEva.
-
last mohicans
#29250 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Upravo to,ja nisam mogao vjerovati kad sam pročitao. Koji debilni argument, bolje reci nazovi argument. Koje pišanje po navijačima. Inače, na avazovom sportu je intervju.