Eno, sad ti ja kriv što me ne kontaš.
A niko ti ne brani da ignorišeš šta pišem.
Tipično ženski, upusti se u nešto i onda počne kukati.
Eno, sad ti ja kriv što me ne kontaš.
Kako nije tačno, pa valjda su žene uvijek u pravu, tačno je. Ne može biti netačno. Može li?saint_mirad wrote: ↑08/11/2021 16:17nije tačno.Pa tretirate nas sponzorušama ako ne želimo raditi, već želimo biti domaćice.
Zbunjena sam.
no_sikiriki wrote: ↑08/11/2021 16:00kako nisi skontala da si svakako sponzoruša??KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 15:54
Pa tretirate nas sponzorušama ako ne želimo raditi, već želimo biti domaćice.
Zbunjena sam.![]()
Kako nije točno.saint_mirad wrote: ↑08/11/2021 16:17nije tačno.Pa tretirate nas sponzorušama ako ne želimo raditi, već želimo biti domaćice.
Zbunjena sam.
Biram da budem sponzoruša domaćica.Hakiz wrote: ↑08/11/2021 16:16Takav je život.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 15:54
Pa tretirate nas sponzorušama ako ne želimo raditi, već želimo biti domaćice.
Zbunjena sam.![]()
Udate se za siromašnog, pa i nesposobnog, ali to nije primano, i nećete biti sponzoruše.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 16:22Kako nije točno.
Udamo se za sposobnog i bogatog, ne radimo, tad smo slonzoruše.
Udamo se za sposobnog i bogatog, radimo, tad smo glupe feministkinje.
Dogovorite se sa nama.![]()
pa šta da ti kažem, vrhunac mi je bio kad je forumaš topps rekao da je njegova djevojka/partnerica sponzoruša jer je s njim, a ne s nekim ko radi u Bingu. (a i ona radi, dakle ne radi se o domaćici)
Ne bih ni ja ima ništa protiv da oženim bogatu koja će plaćati kućnu poslugu, ja da uređujem nokte, hodam po kafama i bridž turnirima, da budem trofejni muž, dobro obučen i sa dobrim autom (a sve to ona kupi da je ne stramotim), bavim se humanitarnim radom koji finansiram njenim novcem a ja budem poštovan zbog tog rada itd.
Zašto da biram takvog, ako mogu imati bogatog i sposobnog, i neda mi raditi, ja se neću buniti, da se razumijemo.Hakiz wrote: ↑08/11/2021 16:24Udate se za siromašnog, pa i nesposobnog, ali to nije primano, i nećete biti sponzoruše.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 16:22
Kako nije točno.
Udamo se za sposobnog i bogatog, ne radimo, tad smo slonzoruše.
Sponzorušama vas pravi trčanje da se udate za bogatog.
Opet ste same sebi krive.
većinu vremena i ignorišem.
no_sikiriki wrote: ↑08/11/2021 16:24pa šta da ti kažem, vrhunac mi je bio kad je forumaš topps rekao da je njegova djevojka/partnerica sponzoruša jer je s njim, a ne s nekim ko radi u Bingu. (a i ona radi, dakle ne radi se o domaćici)
Sudbino naša sponzoruška.
Ma, ti si za mene preozbiljna. Pusti me, vidiš da ništa ne poštujem, jebivjetar.no_sikiriki wrote: ↑08/11/2021 16:28većinu vremena i ignorišem.
ali za razliku od tebe, ja volim imati neku normalnu/zdravu interakciju sa ljudima, makar nam se stavovi i ne slagali, i volim da ljudi razumiju sta ja govorim/ne govorim, bez nekog podsmijeha/cinizma/polu-šale.
ali ok, pošto ti voliš slušati/čitati sam sebe, bez nekog obzira sta drugi misli/ima reći o tome, ignorisaću.
E a nadjes „siromasnog i nesposobnog“ - da si sta valjala nasla bi boljegno_sikiriki wrote: ↑08/11/2021 16:24pa šta da ti kažem, vrhunac mi je bio kad je forumaš topps rekao da je njegova djevojka/partnerica sponzoruša jer je s njim, a ne s nekim ko radi u Bingu. (a i ona radi, dakle ne radi se o domaćici)
Pa i nećeš izabrati siromašnog i nesposobnog.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 16:28Zašto da biram takvog, ako mogu imati bogatog i sposobnog, i neda mi raditi, ja se neću buniti, da se razumijemo.![]()
Siromašan i nesposoban nije ni za patrijarhat, on je sramota svakog tradicionalnog muškarca.![]()
Prvo ste otvorile kutiju, a onda jele jabuke. A lijepo vam rečeno, nemojte.hadzinicasa wrote: ↑08/11/2021 16:31E a nadjes „siromasnog i nesposobnog“ - da si sta valjala nasla bi boljegno_sikiriki wrote: ↑08/11/2021 16:24
pa šta da ti kažem, vrhunac mi je bio kad je forumaš topps rekao da je njegova djevojka/partnerica sponzoruša jer je s njim, a ne s nekim ko radi u Bingu. (a i ona radi, dakle ne radi se o domaćici)![]()
Elem, nem‘res izdobrit‘ nikako.
A kako je vama siromašan i nesposoban muškarac sinonim patrijahalnog i tradicionalnog muškarca, zar to nisu i bogati i sposobni muškarci.Hakiz wrote: ↑08/11/2021 16:32Pa i nećeš izabrati siromašnog i nesposobnog.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 16:28
Zašto da biram takvog, ako mogu imati bogatog i sposobnog, i neda mi raditi, ja se neću buniti, da se razumijemo.![]()
Siromašan i nesposoban nije ni za patrijarhat, on je sramota svakog tradicionalnog muškarca.![]()
Ali, čemu onda ona opaska o sponzorušama i ne kontanju?
Vidiš da kontaš, i to veoma dobro.
hadzinicasa wrote: ↑08/11/2021 16:31E a nadjes „siromasnog i nesposobnog“ - da si sta valjala nasla bi boljegno_sikiriki wrote: ↑08/11/2021 16:24
pa šta da ti kažem, vrhunac mi je bio kad je forumaš topps rekao da je njegova djevojka/partnerica sponzoruša jer je s njim, a ne s nekim ko radi u Bingu. (a i ona radi, dakle ne radi se o domaćici)![]()
Elem, nem‘res izdobrit‘ nikako.
nije tačno jer ako prihvatas postavku stvari po kojima je muž taj koji obezbeđuje sredstva za porodicu dok ti imaš sopstveni set zadataka u kući, nisi sponzorusa. takva su prava i obaveze.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 16:22Kako nije točno.
Udamo se za sposobnog i bogatog, ne radimo, tad smo sponzoruše.
Ne, nego je sinonim nekoga čija žena nije sponzoruša.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 16:35A kako je vama siromašan i nesposoban muškarac sinonim patrijahalnog i tradicionalnog muškarca, zar to nisu i bogati i sposobni muškarci.![]()
Zbunjena sam, opet.![]()
Ima i treća opcija:KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 16:22Kako nije točno.
ja da sam preozbiljna upuštala bih se u ove rasprave s tobom kao ostali, ali biram da vjerujem da se uz sve sto napises grohotom smijes, pa se onda i ja nasmijem, jer sam preozbiljnaHakiz wrote: ↑08/11/2021 16:30Ma, ti si za mene preozbiljna. Pusti me, vidiš da ništa ne poštujem, jebivjetar.no_sikiriki wrote: ↑08/11/2021 16:28
većinu vremena i ignorišem.
ali za razliku od tebe, ja volim imati neku normalnu/zdravu interakciju sa ljudima, makar nam se stavovi i ne slagali, i volim da ljudi razumiju sta ja govorim/ne govorim, bez nekog podsmijeha/cinizma/polu-šale.
ali ok, pošto ti voliš slušati/čitati sam sebe, bez nekog obzira sta drugi misli/ima reći o tome, ignorisaću.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=452764hadzinicasa wrote: ↑08/11/2021 16:36 Ja se ne zalim. Ja se samo ponasam ravnopravno. I branim ravnopravnost. U oba smjera. Pa sam vjestica![]()
Da bi neko djelo bilo krivično, osim samog učinjenja, mora postojati i namjera da se djelo učini.saint_mirad wrote: ↑08/11/2021 16:36nije tačno jer ako prihvatas postavku stvari po kojima je muž taj koji obezbeđuje sredstva za porodicu dok ti imaš sopstveni set zadataka u kući, nisi sponzorusa. takva su prava i obaveze.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/11/2021 16:22
Kako nije točno.