Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38526 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote: 07/11/2021 14:43 Death Stranding
Final Fantasy
Resident Evil
Silent Hill
Devil May Cry
Dragon Quest
Zelda
Super Mario
Pokemon
Monster Hunter
Nier
Parasite Eve
Valkyria Chronicles

Samo neki od propalih i smetljarskih igara iz Japana :roll:

:D
Haj ne jebi. :mrgreen: Znas sta je Tito mislio, japanske igre, sa izrazito japanskom kulturom i japanskim referencama.

Cak sam i sam u osvrtu na Death Stranding napominjao kako mi je teski krindz ono padanje nicice na zemlju pri iskazivanju pokajanja ridajuci u dubokim tonalitetima i bas se referisuci na japansku kulturu.
Tito_i_Partija

#38527 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Final Fantasy
Resident Evil
Silent Hill
Devil May Cry
Dragon Quest
Zelda
Super Mario
Pokemon
Monster Hunter
Nier
Parasite Eve
Valkyria Chronicles

Od toga sto si naveo samo Death Stranding, Resident Evil i Silent Hill valjaju, i to baš što su napravljene po zapadnjačkom šablonu. Isto važi i za Dark Souls.

Sve ostalo kurcu ne valja. :-D
Tito_i_Partija

#38528 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 07/11/2021 14:50
Final Fantasy
Resident Evil
Silent Hill
Devil May Cry
Dragon Quest
Zelda
Super Mario
Pokemon
Monster Hunter
Nier
Parasite Eve
Valkyria Chronicles

Haj ne jebi. :mrgreen: Znas sta je Tito mislio, japanske igre, sa izrazito japanskom kulturom i japanskim referencama.
Upravo. :thumbup:

U to uključujem i onaj njihov pretjerani stil koji odgovara djeci od 10 godina. Recimo, htjeo neki dan da probam Monster Hunter, al' kad sam vidio kakvih gluposti ima u njemu reko jebeš ovo. Npr. oni mačevi što su 2-3 puta veći od tipa što ga nosi i slične djetinjaste gluposti. :lol:
Madrid

#38529 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Madrid »

Ne igram ni ja te japanske cesto, al mi je Nier Automata mozda i najdraza igra jos od witchera 3 :izet:
ferratilis

#38530 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

I ja JRPG ne podnosim organski zbog dosadnog gameplaya i likova, prica punih klisea, ali kad su u pitanju sistemi borbe i animacije likova tokom borbe, niko to ne radi kao Japanci. Sjetite se igara kao Bushido Blade i Tekken 3 na PS1 koje su postavile standarde, preko God Hand, Devil May Cry itd. na PS2 Od novijih, Dragon's Dogma ima odlican gameplay. Ninja Gaiden i Nioh su nedodirljivi. Zadnje desetljece je obiljezio From Software, moze se komotno dodati i Platinum Games sa Bayonettom, MGR i Nier Automata. Onda pogledas akcione RPG-e na zapadu, to je ocaj. Shadow of Mordor i slicno, mozes ga igrat zatvorenih ociju. Jedina zapadnjacka igra sa dobrom melee borbom je Dark Messiah of Might and Magic, a to je izaslo prije 15 godina. 15 jebenih godina se niko ne moze nosit s Japanom. To ti sve govori.

Yakuza 0 sam probao, odusevio se kolicinom mini-igara i otkacenim humorom, ali me nije zaintrigirala dovoljno da je nastavim. A imam tri Yakuza igre na Steamu. Mozda joj se nekad vratim. :roll:

EDIT: kad se vec spominju Japanci, red je da se ovo postavi :izet:
Tito_i_Partija

#38531 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Teže i komplikovanije uopšte ne znači bolje. Shadow of Mordor, Assassin's Creed i Witcher 3 imaju jednostavniji sistem borbe koji može svakoj vrsti gejmera bit' razumljiv, pristupačan i zabavan, dok japanski sistem zahtjeva mnogo rada i živaca, i mnogim gejmerima više djeluje k'o izvor nepotrebne frustracije.

Mislim, ako ćemo po tome, zašto ne idemo korak dalje i uzmemo koreanski sistem u obzir? Jesi li ikad probo ono ludilo u Black Desert Online? :-)
Riddle

#38532 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Sekiro, braco, Sekiro... :izet:
Averus

#38534 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@Chmoljo @Tito_i_Partija Ne zamjerite morao sam malo baciti troll :D

Ja ne volim ove new age anime i wannabe anime furke u igrama, jer još nisam vidio da su negdje to uradili.
Final Fantasy 7 je igra koju i sad obožavam jer je u svoje vrijeme, kad sam je ja igrao, bila jedna od veeeeeoma rijetkih igara koja je imala dobru priču i dobar razvoj likova. U poređenju sa nekim modernijim naslovima, igra je smiješna i djetinjasta, ali u to doba (pogotovo meni sa nekih 10ak godina) je bila prvi dodir sa RPG žanrom bilo koje vrste, kao i prvi dodir sa igrom koja ima priču, pouku, likove s kojima se mogu identifikovati, likove koje mogu zamrziti, kojih mi bude žao itd.
Ona mi je bila najbliža onome što sam osjećao kad pročitam dobru knjigu.

Poslije nje sam igrao FF8 i ta igra je limunada, očigledno je da je i napravljena da bude limunada, ali mi je bila dobra, volio sam je. Već od devetke, kad je to sve postalo SquareEnix (a prestao biti Squaresoft), igre su u narednim godinama samo padale kvalitetom i sve više su sadržale ono o čemu Tito priča - ulizivanje weebovima i paćenicima (gologuze anime tete, sisurine itd., čudovišta koja ne mogu stati na ekran, pa se boriš protiv nogu, nekakva vriska, cika, galama, gluposti). Svakom njegovo, ali meni se to ne sviđa.
Zahvalan sam na FF serijalu (a odigrao sam sve igre koje su izašle osim Vincenta, Crystal Chroniclesa i FF7R jer čekam PC remake), ali moram priznati da je odavno izgubio prvo mjesto na mojoj listi dragih franšiza, a kako vrijeme odmiče samo FF7 mi ostaje pri vrhu spiska - ostale tonu duboko.

Što se tiče ostalih nabrojanih, to su sve iznimno uspješne igre. Prije hype nije igrao toliku ulogu kao sad, tako da su ljudi morali praviti remek djela da bi zadobili publiku i fanove. Zelda, Mario, FF i još par igara su naslovi kojima možemo biti zahvalni što je gaming postao ovo što jeste, jer dok oni nisu pokazali potencijal gaminga, sve djelovalo kao da će ova industrija proći kao Fidget Spinner - bilo i prošlo :)

Zaključak: Znaju ga japanci usrati debelo, ali kad prekucaju - onda baš prekucaju. Nema sredine
ferratilis

#38535 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nova Forza je odlicna, to je igra kojoj cu se stalno vracati kad dosade RPG-i i pucacine na PC-u. A hvala bogu ima toliko sadrzaja da nikad ne moze dosadit. Probao sam je i na konzoli i na PC-u i obje verzije imaju prednosti i mane. PC naravno ima bolju grafiku, ali i vise bugova, barem zasad. Kao i sa Forzom 3, primijetio sam microstutter prilikom voznje, kao memory leak nakon sat igranja. Valjda ce to ispeglat uskoro. Na konzoli je malo smanjen level of detail (ne drasticno, to moze potvrdit Digital Foundry analiza), ali glavna prednost je Gen4 SSD, prolazak kroz kamaru menija je skoro pa trenutan. Moj SATA SSD na PC-u ne moze prismrdit DirectStorage implementaciji na Xboxu. Radujem se dolasku te tehnologije na PC, to ce biti vrhunsko iskustvo. Zamislite 120fps sa instant loadingom :izet:

Naravno, prvi auto koji sam kupio sa premium voucherom je Rimac Nevera. Nema auta dok ga Hercegovac ne napravi :D
Image
Image
NecuVise

#38536 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

Ja jedva čekam FH5. FH4 sam se dobro izigrao i skoro sva auta sam skupio, imam ih preko 750, a u fh5 idem da ih sva skupim. Nisam ni jednu recenziju pročitao ni neke promo videe gledao osim ono sa E3 jer hoću da uđem sa što manje informacija o igri, nekako mi veći čar.
ferratilis

#38537 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

NecuVise wrote: 07/11/2021 19:49 Ja jedva čekam FH5. FH4 sam se dobro izigrao i skoro sva auta sam skupio, imam ih preko 750, a u fh5 idem da ih sva skupim. Nisam ni jednu recenziju pročitao ni neke promo videe gledao osim ono sa E3 jer hoću da uđem sa što manje informacija o igri, nekako mi veći čar.
I bolje je tako. Posebno ignorisi Steam forume i reddit, samo kukaju o stvarima koje nemaju veze s mozgom. Igra je odlicna, najbolja dosad u serijalu, uzivaces. :thumbup:
Averus

#38538 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Čak mislim da ću je i ja probati, ali piratsku verziju. Ne da mi se jebavati kao sa FH4 i UWP, pa onda ni ne zaigram jebla ih ona :lol:

btw ovaj Alien Isolation je nezdrav :oops:
NecuVise

#38539 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

ferratilis wrote: 07/11/2021 20:46
NecuVise wrote: 07/11/2021 19:49 Ja jedva čekam FH5. FH4 sam se dobro izigrao i skoro sva auta sam skupio, imam ih preko 750, a u fh5 idem da ih sva skupim. Nisam ni jednu recenziju pročitao ni neke promo videe gledao osim ono sa E3 jer hoću da uđem sa što manje informacija o igri, nekako mi veći čar.
I bolje je tako. Posebno ignorisi Steam forume i reddit, samo kukaju o stvarima koje nemaju veze s mozgom. Igra je odlicna, najbolja dosad u serijalu, uzivaces. :thumbup:
Ja svakako igram na xboxu tako da to dvoje ne pratim. steam forume gotovo nikad a reddit samo kad googlam nešto što me interesuje.
Chmoljo

#38540 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 07/11/2021 19:40
Naravno, prvi auto koji sam kupio sa premium voucherom je Rimac Nevera. Nema auta dok ga Hercegovac ne napravi :D
Image
Image
Jel dodje i outfit za ovo: crne cipele i bijele carape? :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#38541 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Mass effect, gdje si bio sav moj zivot :-) na pola sam trice i vec mi se place sto ce uskoro kraj
Chmoljo

#38542 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Raigor Stonehoof wrote: 07/11/2021 21:05 Mass effect, gdje si bio sav moj zivot :-) na pola sam trice i vec mi se place sto ce uskoro kraj
I hate to say it, but...

:mrgreen:
Averus

#38543 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Chmoljo wrote: 07/11/2021 21:06
Raigor Stonehoof wrote: 07/11/2021 21:05 Mass effect, gdje si bio sav moj zivot :-) na pola sam trice i vec mi se place sto ce uskoro kraj
I hate to say it, but...

:mrgreen:
Raigore izdrži! :D
Pripremi se za ooooooooooooogromnu prazninu u svom životu nakon što završiš igru
Image
Raigor Stonehoof

#38544 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Isplatil se Andromedu igrat?
SanskiBiser

#38545 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Image

Bice znaci nostalgije uz sta moja beba radi sad, radiii guzu :D
Tabakmalac

#38546 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Čeka se Gran Turismo 7. Kakve Forze i bakarači.
Averus

#38547 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Raigor Stonehoof wrote: 07/11/2021 21:32 Isplatil se Andromedu igrat?
Ako možeš u glavi kliknuti da to nije Mass Effect nego druga igra koja vuče inspiraciju od Mass Effecta ili da je neki spin-off, nešto - može.
Meni kao takva nije bila loša. Daleko od odlične, ali daleko i od očaja :D

Ali kao Mass Effect - ni blizu, ne može se ni porediti sa originalnom trilogijom.
Chmoljo

#38549 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Raigor Stonehoof wrote: 07/11/2021 21:32 Isplatil se Andromedu igrat?
Ja kao zagrizeni fan ME trilogije jos nisam.

Ovo sto @Averus kaze, samo jos jedna igra u nizu. Nista sto ce zatvoriti tu prazninu.

Inace, meni kraj trilogije nije bio toliko razocaravajuci. U stvari su mi slike razrusenog Londona i ambijent sa ljudskim ostacima natrpanim poput odbacenih ostataka iz klaonica dao taj stimung apokalipse kojeg ima i zbog cega volim Walking dead seriju, i ima onog stimunga iz War of the worlds sa Tom Cruzom, pogotovo onaj dio kada je sam u rusevini sa kcerkicom.

Nekako je to usud tih SF prica, da krenu sa velom misticizma, gdje se ljudima raspali masta i onda je vrlo tesko izvesti pricu na nacin da se postigne wow efekat. Zavrsi se na nekoj vrhunskoj skrivenoj tehnologiji koja prijetnja za ljudsku vrstu, nekom polubozanstvu ili nekoj vanzemaljskoj prijetnji, pa je vecini taj osjecaj "meh"... Ko je odigrao onaj dio ME sa Levijatanom, rasom koja je na svoju sliku i napravila Reapere, zna da je sama ta misija dobra. Saznanje i to neki finalno razotkrivanje geneze Reapera mi nije bilo toliko bitno u sadrzajnoj misiji, a to je i najbitnije za jednu igru.

Nesto sam htio napisati, nisam siguran sta :lol:
ferratilis

#38550 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Jbg nekoliko puta sam pokusavao taj ME serijal, ali nikako da se upecam. Doduse, uvijek sam odustajao u ME1. Kad dodje Legendary Edition na game pass, probacu opet. :roll:
Post Reply