Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑05/11/2021 23:51
Trajace 5 godina svaki ako je odabran spram potreba vozila, a ne spram džepa vlasnika.
I naravno da ne dođe do poptunog pražnjenja tokom tih godina.
Ja ne znam da mi je ikad trajao akumulator manje od 5 godina. Da ne govorimo oni što dođu u prvoj ugradnji, ti mogu 10 godina bez problema.
drug_profi wrote: ↑05/11/2021 23:51
Trajace 5 godina svaki ako je odabran spram potreba vozila, a ne spram džepa vlasnika.
I naravno da ne dođe do poptunog pražnjenja tokom tih godina.
Ja ne znam da mi je ikad trajao akumulator manje od 5 godina. Da ne govorimo oni što dođu u prvoj ugradnji, ti mogu 10 godina bez problema.
Meni fabricki na seatu bio 10g i zamjenio ga vise zbog godina nego sto je imao problema.....mislim da je mogo komotno joa 5g
sale07 wrote: ↑05/11/2021 21:38
Gdje u Sarajevu i koji akumulator kupiti?
Obični nije start/stop.
Imal kakav da se uzme i da sam rahat 5 godina
Vesprom hrasno, ja sam uzeo TAB akumulator krajem 2014. i tek je ove godine u januaru otkazao, ali u svakom slucaju ce ti odraditi ispitvanje i dati preporuku.
Interesanstno, obrisan mi je post koji i ima neke veze sa temom (jer će se javljati ovdje da pitaju što im ne radi auto koje je bilo pod vodom), a ostaju postovi vezani za to ima li struje kod pojedinih forumaša.
Nemam naviku povlačiti ručnu kočnicu na ravnom terenu. Zadnji put kada sam bio na tehničkom pregledu čovjek mi reče da trebam češće koristiti ručnu kočnicu.
Od tada gledam da je povučem, ako se sjetim.
Koristite li vi ručnu kada je vani minus? Ja je nisam koristio ni na jednom autu, naročito preko zime.
Ovaj čovjek na tehničkom je vjerojatno primijetio više špene na jednom točku, pa je možda zbog toga rekao?
Mogu li se kočiona kliješta malo popustiti? Kliješta su skoro nova. Prije godinu - dvije postavljena na taj točak, ali su zamjenska - kineska.
Drustvo imam c5 citroena 2016, 2.0 motor, 174 000 dobrih i veselih kilometa predjeno ,trebam mali servis da radim i hocu usput da zamijenim lamelu/korpa cisto preventive radi.
Auto vuce i ide kao zmaj
ali kvacilo hvata bas bas povisoko.Imal neki savjet u vezi zamjene,na sta da pripazim !
Inace majstor koji ga odrzava zadnjih godina i sam je rekao da bih trebao da lamelu zamijenim .
-Chesterfield- wrote: ↑06/11/2021 11:14
Nemam naviku povlačiti ručnu kočnicu na ravnom terenu. Zadnji put kada sam bio na tehničkom pregledu čovjek mi reče da trebam češće koristiti ručnu kočnicu.
Koristite li vi ručnu kada je vani minus? Ja je nisam koristio ni na jednom autu, naročito preko zime.
Ovaj čovjek na tehničkom je vjerojatno primijetio više špene na jednom točku, pa je možda zbog toga rekao?
Mogu li se kočiona kliješta malo popustiti? Kliješta su skoro nova. Prije godinu - dvije postavljena na taj točak, ali su zamjenska - kineska.
I meni su to davno rekli da cesce koristim, jer fakat nikad nisam koristio osim ako je kakvo veliko brdo.
Jednom mi na g2 zapeklo, morao cekicati da popusti rucna. Bilo auto 14 dana parkirano sa podignutom rucnom. Od tad prestao koristiti. Sad sam opet uveo koristenje rucne
-Chesterfield- wrote: ↑06/11/2021 11:14
Nikad je ja nisam po ravnom povukao, bio plus il minus.
Dzontra_Volta wrote: ↑06/11/2021 09:12
Meni fabricki na seatu bio 10g i zamjenio ga vise zbog godina nego sto je imao problema.....mislim da je mogo komotno joa 5g
Kod mene je na astri vjerovatno originalni akumulator, trinaesta godina i još uvijek radi odlično (zasad).
Povlacim rucnu pri parkiranju cesto. Ali imam i brda na kojima stajem.
Zimi gledam da povucem pa otpustim. Da sajla ne zapekne ali i da ne smrzne.
Kad sam kupio ovo sad auto, tri godine staro, imao sam problem cim ssm prvi put povukao. Ostali blokirani tockovi. Sreca ovlasteni servis opel bio blizu, pa iskoristio garanciju.
Stari vlasnik mi rece da nikad rucnu nije koristio.
Za moj pojam je glupost ne povlačiti ručnu, osim kada su minusi pa da ne smrzne. Bolje je za ručnu da se redovito koristi, a o sigurnosti da se ne govori.