Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6851 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

zabac kermit wrote: 12/10/2021 10:07 Nema se tu sta naglabat sa primitivcima,naglasis u oglasu cijena fiksna ako ko pita za nizu nema odgovora pa i ako se nakon toga naprave blesavi blokiras ga pa na selu neka se tako ponasa odakle je dosao kad ne zna da cita.I normalno naglasis da ne dolazis na adrese,kome treba neka dođe.
E jedino kome treba za hljeba onda neka pusti da ga tako jase ko kako stigne.
ne valja ni to... evo ja sam doživio ake nobelovac i akademik s otoke prodaje knjige po 7 godina
ekstremno skupe

posaljem upit... kažem gospodine vaš susjed prodaje tu knjigu za 24 marke ajte vi spustite s 30 je cijena bila na 25 dolazim uzeti
dam link na ozbiljnog prodavača... još mu napišem da sam čitao ostale knjige toga autora i sami znate da nije baš dobro kotiran u akademskim krugovima
on me blokira

a ja nađem knjigu u zlatno pero za 16 maraka

dakle lik bukvalno uslikao svoju kolekciju lupio cijene nije mu u interesu prodati nego nekog zavaliti jer kako nazvati cijenu napoleona

https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=napoleon+manfred

evo pogledajte njegov napoleon je 78

KNJIŽARA u skenderiji koja daje račun prodaje za 39

i bogigogi iz hrasnog prodaje za 35 (al bi spustila ok je cura)

ja kad sam prodavao napoleona dao sam ga za 20 ili 25 uglavnom bez kutije

nedavno sam ga opet kupio mislim da je slična cijena :D s kutijom

znači lik je uslikao knjige iz vitrine svoje kolekcije u uopce mu nije u cilju prodati

artikli stoje po 7 godina

mene je stid kad nešto stoji godinu dana

meni ko god se javi i nešto ponudi neki kompromis ja saslušam i otvorim komunikaciju nešto uvijek bude

također za knjigu izdanje 1965 kaže NOVO
ili apsolutno novo WTF
Truba

#6852 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Sydnor wrote: 12/10/2021 10:39 Kako sam imao pozitivno iskustvo ljetos, stavio artikal na prodaju i javlja se za 17 minuta lik i pita možeš li spustit cijenu sa 350 na 300, reko može. Pošalji na tu i tu adresu, ja ću platiti poštarinu. Pošaljem, sutra šalje slike, kaže svaka čast prezadovoljan sam, ne mogu da vjerujem koliko sam imao sreće da naletim na takav artikal :D ma normala reko

Eto ima i takvih ljudi
meni je jedan na fejsu rekao bukvalno ovako konju ne mogu dati 60 nego 20 i šalji brzom poštom nemoj kenjati :D

još čeka artikal neki serijal fantastike :mrgreen:
nlt

#6853 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nlt »

Ima dosta ljudi kojima je onako baš baš dosadno u životu i onda obično vikendom obilaze, gledaju i naravno ništa ne kupuju. Ono u fazonu dobar ti je artikal, baš je dobro ovo ono bla bla i odu.
Mogu misliti kako je ljudima koji prodaju recimo vozila. Hahahah vjerovatno dođu, testiraju, malo se provozaju i odu
madesa

#6854 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by madesa »

nlt wrote: 12/10/2021 11:47 Ima dosta ljudi kojima je onako baš baš dosadno u životu i onda obično vikendom obilaze, gledaju i naravno ništa ne kupuju. Ono u fazonu dobar ti je artikal, baš je dobro ovo ono bla bla i odu.
Mogu misliti kako je ljudima koji prodaju recimo vozila. Hahahah vjerovatno dođu, testiraju, malo se provozaju i odu
bas tako, ima ljudi koji bas nista nemaju, ni porodice,ni drugova ni nista. I onda ovako gube dane i vrijeme.
zabac kermit

#6855 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zabac kermit »

Black swan wrote: 12/10/2021 11:37
zabac kermit wrote: 12/10/2021 10:07 Nema se tu sta naglabat sa primitivcima,naglasis u oglasu cijena fiksna ako ko pita za nizu nema odgovora pa i ako se nakon toga naprave blesavi blokiras ga pa na selu neka se tako ponasa odakle je dosao kad ne zna da cita.I normalno naglasis da ne dolazis na adrese,kome treba neka dođe.
E jedino kome treba za hljeba onda neka pusti da ga tako jase ko kako stigne.
ne valja ni to... evo ja sam doživio ake nobelovac i akademik s otoke prodaje knjige po 7 godina
ekstremno skupe

posaljem upit... kažem gospodine vaš susjed prodaje tu knjigu za 24 marke ajte vi spustite s 30 je cijena bila na 25 dolazim uzeti
dam link na ozbiljnog prodavača... još mu napišem da sam čitao ostale knjige toga autora i sami znate da nije baš dobro kotiran u akademskim krugovima
on me blokira

a ja nađem knjigu u zlatno pero za 16 maraka

dakle lik bukvalno uslikao svoju kolekciju lupio cijene nije mu u interesu prodati nego nekog zavaliti jer kako nazvati cijenu napoleona

https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=napoleon+manfred

evo pogledajte njegov napoleon je 78

KNJIŽARA u skenderiji koja daje račun prodaje za 39

i bogigogi iz hrasnog prodaje za 35 (al bi spustila ok je cura)

ja kad sam prodavao napoleona dao sam ga za 20 ili 25 uglavnom bez kutije

nedavno sam ga opet kupio mislim da je slična cijena :D s kutijom

znači lik je uslikao knjige iz vitrine svoje kolekcije u uopce mu nije u cilju prodati

artikli stoje po 7 godina

mene je stid kad nešto stoji godinu dana

meni ko god se javi i nešto ponudi neki kompromis ja saslušam i otvorim komunikaciju nešto uvijek bude

također za knjigu izdanje 1965 kaže NOVO
ili apsolutno novo WTF
Pa zar nije logicno da kupis od susjeda ako prodaje za manju lovu nego da nagovaras i sufliras covjeku da spusta cijenu?Da je stavio 100 njegova stvar kupi ili razguli.Hajde da pitas jeli ovo fiksna cijena pa da ti on odgovori eto moze i malo manje ali sad da ti njemu dajes linkove na druge oglase van pameti.Pa imas recimo telefon neki u jednoj radnji kosta 300 u drugoj 340,sta treba sad se natezat sa ljudima ili kupit gdje povoljnije?
Truba

#6856 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Ne ide to bas tako...nije to jednokratan proces...s ljudima se upoznas pa krene stalna trgovina...pa viber komunikacija pa prodaja ispod tezge :mrgreen: itd...
Rijec je o knjizi turski sultani od fajfrica...ili vizantijski carevi nije bitno
Uhlavnom vise ne dajem ljudima pare na pik otkako me fenix koji ima 3000 stripova i ne pristaje na razmjene...pazi sad...peglao za razmjenu :mrgreen:
Pristao sam...svi su isti...poceo sam i ja tako
Ne dam pare... :mrgreen:
Truba

#6857 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

madesa wrote: 12/10/2021 12:06
nlt wrote: 12/10/2021 11:47 Ima dosta ljudi kojima je onako baš baš dosadno u životu i onda obično vikendom obilaze, gledaju i naravno ništa ne kupuju. Ono u fazonu dobar ti je artikal, baš je dobro ovo ono bla bla i odu.
bas tako, ima ljudi koji bas nista nemaju, ni porodice,ni drugova ni nista. I onda ovako gube dane i vrijeme.
Kako je ovo tuzno
Ja vremena nemam majstora zvati

Da da surfam po forumu izmedju 2 3 posla koje paralelno radim...al da setam uokolo...
Skontao sam to...kad sam kola prodavao
I kacu za bastu i gume i grede :mrgreen:
Najbolje su dede koji kupuju za unuke kola :mrgreen:
Mehemed
Vozim: automobil

#6858 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Kako izgubim dragocjeno vrijeme i novac zbog nekih osoba, a još sam se i smokrio jer je skoro cijelo vrijeme padala kiša i tekli su potoci po cesti.
Naime, sinoć nazovem vezano za ovaj oglas
https://www.olx.ba/artikal/44782359/izd ... -pofalici/
Pitam je li slobodno, kaže slobodno je, nije izdato. Da li bi mogao doći sutra u periodu od 11 do 13h(javio bi tačno dok bi provjerio kada ima autobus) da pogledam stan. Kaže ne može tada jer sam tada na poslu, može u 4h(16h) kada dođem s posla(ili je rekao poslije 4, nebitno). Dogovoreno, doći ću ja sutra oko 4.
Danas se prebacim do autobuske, sjednem na autobus, dođem do glavne autobuske stanice oko 15:30h i krenem pješice prema tom stanu.
Stignem ja gore tamam nekako oko 16h(još sam požurio da ne kasnim, stigao brže nego što je navigacija predvidjela), nazovem i čovjek mi kaže da je izdato, stan je izdat. Kako reko druže, sinoć smo se dogovorili i rekao si da dođem u 16h. Kaže ja došao kući a brat već izdao stan.
PA J***O VAS KONJ, ako vas više prodaje/izdaje jednu te istu stvar onda trebate biti u toku jedan sa drugim. Inače, ja nisam vidio objavu ovog stana na nekom drugom OLX profilu i znao da više oosoba izdaje isti stan(sprat), inače takve oglase prijavljujem jer mi je to isto kao dupli oglas(kao da je jedna osoba objavila dva ista oglasa).
Image
Image
Image
Image

Korisnik je ulazio na profil nakon ovoga i nije završio/obrisao oglas. Izgleda da je neka velika mućka u pitanju. Pazite se ovog prodavača. Njegov broj telefona: 061 842 512
Profil Hamdija 11 https://www.olx.ba/profil/Hamdija11
OLX vjerovatno nebi reagovao jer nemam ništa napismeno jer sam zvao zato što je sinoć pisalo da je korisnik posljednji put bio online prije 3 dana i smatrao sam da je gubljenje vremena da šaljem poruku i čekam odgovor.
Snake Eyes

#6859 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Snake Eyes »

Tko ti je kriv kada ne znaš da "čitaš".
Mehemed

#6860 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Snake Eyes wrote: 04/11/2021 19:50 Tko ti je kriv kada ne znaš da "čitaš".
Prosvijetli me učitelju Yoda, šta nisam "pročitao" ?
zippoo87

#6861 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Sta ja sve svakodnevno dozivim na olxu...trebalo bi svaki dan pisati dogodovstine :D

U principu,najvise ima ovog da se dogovoris sa nekim sve i treba sutra da posalje ili da se nadjes pogledati,javis se u dogovoreno vrijeme,kaze prodao nekom drugom :lol:

Na ovo sam vise i oguglao ,postalo mi je normalno...sve dok ne kupim nesto ,ne racunam da sam kupio :D

A ako cu ici na malo dalju lokaciju,zovem tri puta prije polaska,da pitam je li prodao artikal ili ako je nekome obecao i dogovorio da pogleda,da ja ne krecem :D

Na olxu je isti ovaj sljam koji imamo i u drustvu,najgora sorta...seljadija,lazovi,sitni sibicari i prevaranti,ljudi bez obraza i karaktera,nepismene budale koje nemaju pojma ni sta prodaju ni sta kupuju i ostali ljudski hamelj :D
Dosta ima besposlicara koji ne znaju sta ce od sebe i onda po plxu smaraju...jednog sam upratio ovih dana,bukvalno na svaki oglas ljudima pise "moze li zamjena" a on ima nekih stvari na profilu koje trebaju 1% ljudi :-)
zippoo87

#6862 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Hah naleti na vijest a prikladna je i ovdje,jer sam dosta negativnosti imao sa seljadijom iz Kalesije a i zadnji sto me ispalio i prodao drugom je bas iz Kalesije ,pa da postavim ovo,vjerovali ili ne :D
https://tuzlanski.ba/infoteka/kalesija- ... 6r4Fc9NVu0

Image
Snake Eyes

#6863 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Snake Eyes »

Mehemed wrote: 04/11/2021 20:00
Snake Eyes wrote: 04/11/2021 19:50 Tko ti je kriv kada ne znaš da "čitaš".
Prosvijetli me učitelju Yoda, šta nisam "pročitao" ?
Ja sam učitelj Snake, Yoda je moj učenik.

Lik je u samo tri aktivna oglasa uspio imati dupli oglas za izdavanje istog stana različitog opisa, nema niti jedan dojam jer nikome nikada ništa prodao nije. Uz izdavanje stana ima aktivan oglas za automobil sa alu felgama, oboje je prodavao prije šest godina.
Ti su mu oglasi završeni, šest godina kasnije opet prodaje oboje, ono, neka se vrti na PIK-u, ako izleti baš dobra ponuda možda ga i prodam.

Dakle, dokoni seljak koji vjerovatno profil dijeli sa svojim bratom (različite objave).
Mehemed

#6864 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Audi sa 2.5TDI motorom, prodavati će ga još 6 godina i teško da će ga i tada prodati, ubjedljivo jedan od najgorih motora ikada napravljenih.
Izdavao stan prije 3-4 godine, ne mogu reći da mi je čudno(osim što ga je objavljivao po nekoliko puta), možda neko bude mjesec dana i ode pa ga mora ponovo objaviti.
Ipak se plaća objava nekretnine bez obzira što je izdavanje opet mora platiti nešto.
Da dvojica koriste jedan profil ne vidim dokaze za to, u sva tri oglasa isti broj telefona u opisu, a taj broj je i na profilu.
Imao sam dobrih iskustava sa nekim ko je tek napravio profil, a i sa onima koji godinama koriste OLX bez ikakvih završenih oglasa, pa mi nije ni to neko mjerilo da li je možda uredan ili je prevarant.
Nek mu neko pošalje poruku je li dostupno da vidim šta će odgovoriti, mene bi vjerovatno skontao iako nisam ništa pisao, vidio bi broj telefona na profilu.
Truba

#6865 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

zippoo87 wrote: 04/11/2021 20:17 Sta ja sve svakodnevno dozivim na olxu...trebalo bi svaki dan pisati dogodovstine :D

U principu,najvise ima ovog da se dogovoris sa nekim sve i treba sutra da posalje ili da se nadjes pogledati,javis se u dogovoreno vrijeme,kaze prodao nekom drugom :lol:

Na ovo sam vise i oguglao ,postalo mi je normalno...sve dok ne kupim nesto ,ne racunam da sam kupio :D

A ako cu ici na malo dalju lokaciju,zovem tri puta prije polaska,da pitam je li prodao artikal ili ako je nekome obecao i dogovorio da pogleda,da ja ne krecem :D

Na olxu je isti ovaj sljam koji imamo i u drustvu,najgora sorta...seljadija,lazovi,sitni sibicari i prevaranti,ljudi bez obraza i karaktera,nepismene budale koje nemaju pojma ni sta prodaju ni sta kupuju i ostali ljudski hamelj :D
Dosta ima besposlicara koji ne znaju sta ce od sebe i onda po plxu smaraju...jednog sam upratio ovih dana,bukvalno na svaki oglas ljudima pise "moze li zamjena" a on ima nekih stvari na profilu koje trebaju 1% ljudi :-)
Kako ti to lijepo slozis i napises :lol:
S4mpion

#6866 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by S4mpion »

Kad bi prodavači čekali kupce koji će "doći da pogledaju" artikal, ne bi nikad ništa prodali. :mrgreen:

... tako da je sasvim OK prodat' prvom koji naleti.
zippoo87

#6867 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

S4mpion wrote: 05/11/2021 01:18 Kad bi prodavači čekali kupce koji će "doći da pogledaju" artikal, ne bi nikad ništa prodali. :mrgreen:

Jedno je kada si neozoljan a drugo je kada nazoves na telefon i sve dogovoris,trazis dodatne slike i sta ti vec treba i zavrsis bukvalno kupovinu,jer brza posta ne radi navecer i treba sutra samo da ti posalje...on proda nekom drugom.

Kada ja prodajem nesto i ako se javi vise ozbiljnih musterija u kratko vrijeme,prvom tezervisem a ostalim kazem da je rezervisan i ako on odustane,da ide drugom.
Do sada nikoga nisam zahebao ili izlevatio,obraz nema cijenu kod mene.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6868 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by un1ted »

I vi ste malo navalentni. Valjda si trebao nazvati coeka prije nego izadjes iz kuce, ili sahat ranije. Eno oglas je zavrsen :)
S4mpion

#6869 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by S4mpion »

zippoo87 wrote: 05/11/2021 14:33
S4mpion wrote: 05/11/2021 01:18 Kad bi prodavači čekali kupce koji će "doći da pogledaju" artikal, ne bi nikad ništa prodali. :mrgreen:

Jedno je kada si neozoljan a drugo je kada nazoves na telefon i sve dogovoris,trazis dodatne slike i sta ti vec treba i zavrsis bukvalno kupovinu,jer brza posta ne radi navecer i treba sutra samo da ti posalje...on proda nekom drugom.

Kada ja prodajem nesto i ako se javi vise ozbiljnih musterija u kratko vrijeme,prvom tezervisem a ostalim kazem da je rezervisan i ako on odustane,da ide drugom.
Nisu me jednom nazvali da mi kažu da će doći i ne dođu nikad. :lol:

Ozbiljna mušterija je mušterija koja baci pare na sto, a neozbiljno je bilo kome rezervisati artikal ako pare već nisu na stolu. Rezervisat ćeš artikal za stotine nekakvih budala koje ti se nikad neće javit', to se tako ne radi.

I ja kad nešto kupujem, bez obzira na prethodne dogovore, obavezno nazovem 10ak minuta prije polaska, da znam da je artikal dostupan, jer kupac mi ništa ne duguje, može prodati artikal kad želi.
_Reds_

#6870 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by _Reds_ »

S4mpion wrote: 05/11/2021 14:55
zippoo87 wrote: 05/11/2021 14:33

Nisu me jednom nazvali da mi kažu da će doći i ne dođu nikad. :lol:

Ozbiljna mušterija je mušterija koja baci pare na sto, a neozbiljno je bilo kome rezervisati artikal ako pare već nisu na stolu. Rezervisat ćeš artikal za stotine nekakvih budala koje ti se nikad neće javit', to se tako ne radi.

I ja kad nešto kupujem, bez obzira na prethodne dogovore, obavezno nazovem 10ak minuta prije polaska, da znam da je artikal dostupan, jer kupac mi ništa ne duguje, može prodati artikal kad želi.
Koliko hoćeš i mene, od onih koji te mole da mu ostaviš do plate, pa se nikad ne jave, do onih koji te nazovu i kažu da će doći, onda nikad ne dođu.
nlt

#6871 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by nlt »

Prije jedno dva mjeseca nazvao frajer kaže eto me za 15 minuta. Još nije stigao......
zippoo87

#6872 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Necu reci da nisam imao i takvih ali malo.
A ne sikiram se ja za prodaju artikla...nema potrebe ni da dajem prvom koji pokaze pare ..ako hoce kupiti,platiti ce normalno.

Moguce da zavisi i od vrate robe koja se prodaje,pa tako za neke artikle neozbiljniji kupci a za neke malo ozbiljniji
Mehemed

#6873 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

zippoo87 wrote: 05/11/2021 14:33 Kada ja prodajem nesto i ako se javi vise ozbiljnih musterija u kratko vrijeme,prvom tezervisem a ostalim kazem da je rezervisan i ako on odustane,da ide drugom.
Isti sam. Kažem drugome rezervisan, ako ovaj prije tebe ne kupi tvoje je, trećem kažem imaju dvojica prije tebe, ako niti jedan ne kupi tvoje je.
un1ted wrote: 05/11/2021 14:44 I vi ste malo navalentni. Valjda si trebao nazvati coeka prije nego izadjes iz kuce, ili sahat ranije. Eno oglas je zavrsen :)
Da sam to uradio ništa nebi promijenilo, kaže on došao kući s posla a brat već izdao stan. Nije znao dok nije stigao kući, a vjerovatno ga nebi ni zvao da mu javi da ću doći jer smo se dogovorili u vrijeme kada on stiže s posla. Mogao je dati broj od brata pa da dođem ranije, ali nije, rekao je da je na poslu u periodu do 16h i da dođem nakon 16h. Meni autobus bio oko 14:30h iz Visokog, tada čovjek uveliko bio na poslu, a mnogima se javljanje na telefon odbija od plate, u jednoj firmi u kojoj sam ja radio korištenje telefona u toku radnog vremena se kažnjava odbijanjem 50KM od plate, jednom se javiš na telefon i to te može koštati da dva dana radiš besplatno.
Dogovor je dogovor, ako se iz nekog razloga ne može ispoštovati to se javi na vrijeme, da nisam mogao doći zbog neke više sile to bi javio, poslao bi mu poruku pa čim bude na pauzi vidio bi je. On je tu najviše pogriješio što nije rekao bratu da se neko najavio da će doći i pogledati stan. Da ja nisam došao u dogovoreno vrijeme, da sam zakasnio pola sata(kašnjenje od 5-10 minuta nije strašno, to se može desiti zbog gužve u saobraćaju) u odnosu na dogovoreno vrijeme nebi meni bilo krivo, zakasnio sam i moja krivica, ali dođem na vrijeme i dočeka me razočarenje...
Mojih 350+ dojmova i preko 10 godina na OLXu bez ijednog negativnog ili neutralnog dojma mu je bio dobar znak da nisam neko ko samo ubija vrijeme na OLXu, vjerujem da nije ni predpostavio da sam takva osoba, samo je pogriješio što nije obavijestio brata i zbog toga je kriv, ako vas više prodaje/izdaje isti artikal onda trebate biti u toku jedan s drugim.
Najjednostavnije je bilo da je dao bratov broj pa da dođem ranije, imao sam autobus u 10:30h i u 12h iz Visokog, ali možda imaju dogovor ko ga izda njemu idu pare od kirije pa zato nije, ko će ga znati...
Snake Eyes

#6874 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Snake Eyes »

Mehemed wrote: 05/11/2021 15:54
zippoo87 wrote: 05/11/2021 14:33 Kada ja prodajem nesto i ako se javi vise ozbiljnih musterija u kratko vrijeme,prvom tezervisem a ostalim kazem da je rezervisan i ako on odustane,da ide drugom.
Isti sam. Kažem drugome rezervisan, ako ovaj prije tebe ne kupi tvoje je, trećem kažem imaju dvojica prije tebe, ako niti jedan ne kupi tvoje je.
un1ted wrote: 05/11/2021 14:44 I vi ste malo navalentni. Valjda si trebao nazvati coeka prije nego izadjes iz kuce, ili sahat ranije. Eno oglas je zavrsen :)
Da sam to uradio ništa nebi promijenilo, kaže on došao kući s posla a brat već izdao stan. Nije znao dok nije stigao kući, a vjerovatno ga nebi ni zvao da mu javi da ću doći jer smo se dogovorili u vrijeme kada on stiže s posla. Mogao je dati broj od brata pa da dođem ranije, ali nije, rekao je da je na poslu u periodu do 16h i da dođem nakon 16h. Meni autobus bio oko 14:30h iz Visokog, tada čovjek uveliko bio na poslu, a mnogima se javljanje na telefon odbija od plate, u jednoj firmi u kojoj sam ja radio korištenje telefona u toku radnog vremena se kažnjava odbijanjem 50KM od plate, jednom se javiš na telefon i to te može koštati da dva dana radiš besplatno.
Dogovor je dogovor, ako se iz nekog razloga ne može ispoštovati to se javi na vrijeme, da nisam mogao doći zbog neke više sile to bi javio, poslao bi mu poruku pa čim bude na pauzi vidio bi je. On je tu najviše pogriješio što nije rekao bratu da se neko najavio da će doći i pogledati stan. Da ja nisam došao u dogovoreno vrijeme, da sam zakasnio pola sata(kašnjenje od 5-10 minuta nije strašno, to se može desiti zbog gužve u saobraćaju) u odnosu na dogovoreno vrijeme nebi meni bilo krivo, zakasnio sam i moja krivica, ali dođem na vrijeme i dočeka me razočarenje...
Mojih 350+ dojmova i preko 10 godina na OLXu bez ijednog negativnog ili neutralnog dojma mu je bio dobar znak da nisam neko ko samo ubija vrijeme na OLXu, vjerujem da nije ni predpostavio da sam takva osoba, samo je pogriješio što nije obavijestio brata i zbog toga je kriv, ako vas više prodaje/izdaje isti artikal onda trebate biti u toku jedan s drugim.
Najjednostavnije je bilo da je dao bratov broj pa da dođem ranije, imao sam autobus u 10:30h i u 12h iz Visokog, ali možda imaju dogovor ko ga izda njemu idu pare od kirije pa zato nije, ko će ga znati...
Otkud zna koliko imas dojmova kada ga nisi kontaktirao preko profila? Ranije si isto rekao da si ga zvao.
Mehemed wrote: 04/11/2021 21:00 Nek mu neko pošalje poruku je li dostupno da vidim šta će odgovoriti, mene bi vjerovatno skontao iako nisam ništa pisao, vidio bi broj telefona na profilu.
Mehemed

#6875 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Da, zaboravio sam na to. Nije mogao da vidi moj profil i dojmove jer nisam imao nikakav kontakt preko OLXa jer on nije bio online 3 dana u tom trenutku.
Samim time što sam nazvao daje neku ozbiljnost, ne vjerujem da ikada zovu ovi što samo gube vrijeme po OLXu.
Imam neke artikle od komšija i prijatelja i navedem da je oglas iz usluge i da nazovu na broj. Opet šalju poruke i ja napišem da nazovu vlasnika na taj i taj broj. Pitam komšiju nakon dan-dva je li zvao neki vezano za artikal, kaže nije. On da je bio iole ozbiljan on bi nazvao isti dan, a nije ni nakon dan-dva, tako da to nije ozbiljan kupac kada mu je žao potrošiti 0.50KM-1KM, a artikal košta više hiljada KM.
Post Reply