Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

zijancer

#22851 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Ateista wrote: 04/11/2021 15:59
zijancer wrote: 04/11/2021 15:56 Curenje informacija.
Jeste, a ono se ne desava slucajno.
Veliki dio su i rodbinske veze.
bitangeIprinceze

#22852 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

zijancer wrote: 04/11/2021 15:56 Curenje informacija.
Šištanje lonca i prošištavanje
Koume

#22853 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

Klasican primjer kako neke stvari kod nas funkcionisu, al hajd ti to glupom bosnji objasni da on shvati kako treba
bitangeIprinceze

#22854 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 04/11/2021 15:59 raja u kometarima na klixu vec novi "slucaj" napravila

zena koja je nadjena polugola pored mostara i koja je priznala da se sama svezala, taksista je samu doveo ... i koja je to inscenirala da optuzi muza sa kojim je u ratu ...

e - to je zavjera, neko joj zaprijetio, neko mocan, neko koga stiti policija i sistem ... pa morala priznati, sto je na psihijatriji ... itd

a ovo da je kcerka ratnog zlocinca i zena automafijasa zaposlena u policiji :roll: i to su oni koji su zapoceli akciju morali znati ...

:run:
Ja mislim da i mostarka ima amneziju. Svakako će joj biti lako u životu
denden

#22855 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Pih, našli DNK auto-mafijaša sa Pala. Bezveze!

A baš su zvučale obećavajuće-bombastično tvrdnje Josipa Đinđića Šimića (inače jednog od najglasnijih kanala za objavljivanje svega što padne na um teoretičarima Memić-Feraget i njihovim mentorima) o tome kako ista ekipa iz MUP-a Kantona Sarajevo stoji iza ubistva Dženana Memića i policajaca Vujnovića i Šehovića.
Prije ubojstva Adisa Šehovića, preminuli Šehović je kazao svome šefu smjene: “Šefe, stat ću ja njima u kraj”! Sama ova rečenica upućuje, da je Šehović poznavao one koje će mu na kraju i presuditi. „Stali su oni njemu u kraj“ – reći će na komemoraciji Šehovićev šef smjene.

Kome je to Šehović pokušao stati u kraj i ‘ko je Šehoviću prije stao u kraj na ovo pitanje odgovor mora dati adekvatna istraga usmjerena prema MUP-u KS gdje i sjede nalogodavci, koji su svo vrijeme istragu namjerno vodili u krivom pravcu, uključujući i odgovor, zašto su u okviru istrage o ubojstvu Šehovića i Vujinovića od strane pripadnika MUP-a KS mnogi prisiljavani na iznuđivanje iskaza, mnogi brutalno prebijeni, kako bi “priznali djelo”, zbog čega je u konačnici i policijski komesar Mevludin Halilović smijenjen.

Šehović i Vujinović ubijeni su zbog droge, koju su pokušali spriječiti i njezino distribuiranje otkloniti iz vlastitih policijskih redova. Zamislite, da Obavještajno-sigurnosna agnecija BiH (OSA BiH) baš sve zna, ali slučajno „ne zna“ ko je ubio Šehovića i Vujinovića, iako je prema operativnim saznanjima koja dopiru do mene, u likvidaciji istih, asistenciju pružala i OSA BiH.

Nije više javna tajna, da je OSA BiH postala kanal za stavljanje u promet i preprodaju droge (ogromnih količina), od čega se financiraju druge paraobavještajne službe pod velom SDA stranke.

Doduše, ostaje prostor za to da su MUP-ovci Kantona Sarajevo (ili OSA) barem nalogodavci. Pa ja. Dobar teoretičar zavjere od nje nikad ne odustaje, samo je prilagođava i proširuje kroz nove tvrdnje kad stare budu oborene. :thumbup:
bitangeIprinceze

#22856 Re: Slučaj Dženan Memić

Ma da ti nisi slučajno razgovarao sa Đorđem Ždralom pa opet sve znaš? Samo ti još crteži fale.
A krenulo je krenulo, i ide i ide, i biće kraj. :wink: Ne brini.
denden

#22857 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Ide, ide :thumbup:
No, kako je MUP KS stjeran u ćorsokak, a javnosti i mnogima postalo jasno, da je likvidacija sarajevskih policajaca odobrena iz vrha MUP-a Kantona Sarajevo, i kako mjesec i više nije bilo nikakvih radnji po pitanju ubojstva sarajevskih policajaca, nego samo „istraga je u toku“, MUP KS je otišao dalje...

U svome ovome jedno mi je žao, ne samo uhićenih kojima se ovaj slučaj, koji se u režiji MUP-a KS montira lažnim iskazima drugih poput Nebojše Kusmuka.., već što će obitelji ubijenih policajaca, gledati iste one epizode i reprize, izrežirane u režiji MUP-a KS i Tužiteljstva KS, a koje je dvije godine gledao Muriz Memić, a svršetak znate – OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA!

Komesare, pitam Vas opet, šta će biti, ako se pokaže, da su tri pripadnika MUP-a KS po nalogu vrha MUP-a KS smaknula svoje kolege, da li nudite neku novčanu nagradu za kvalitetne informacije u istrazi, da Vam kažem, da je i Vaš…ma nebitno, zna Bog?!
bitangeIprinceze

#22858 Re: Slučaj Dženan Memić

Ublehaši na sceni :-D i s njima denden pod ruku
Koume

#22859 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

denden wrote: 04/11/2021 17:36 Pih, našli DNK auto-mafijaša sa Pala. Bezveze!

A baš su zvučale obećavajuće-bombastično tvrdnje Josipa Đinđića Šimića (inače jednog od najglasnijih kanala za objavljivanje svega što padne na um teoretičarima Memić-Feraget i njihovim mentorima) o tome kako ista ekipa iz MUP-a Kantona Sarajevo stoji iza ubistva Dženana Memića i policajaca Vujnovića i Šehovića.
Prije ubojstva Adisa Šehovića, preminuli Šehović je kazao svome šefu smjene: “Šefe, stat ću ja njima u kraj”! Sama ova rečenica upućuje, da je Šehović poznavao one koje će mu na kraju i presuditi. „Stali su oni njemu u kraj“ – reći će na komemoraciji Šehovićev šef smjene.

Kome je to Šehović pokušao stati u kraj i ‘ko je Šehoviću prije stao u kraj na ovo pitanje odgovor mora dati adekvatna istraga usmjerena prema MUP-u KS gdje i sjede nalogodavci, koji su svo vrijeme istragu namjerno vodili u krivom pravcu, uključujući i odgovor, zašto su u okviru istrage o ubojstvu Šehovića i Vujinovića od strane pripadnika MUP-a KS mnogi prisiljavani na iznuđivanje iskaza, mnogi brutalno prebijeni, kako bi “priznali djelo”, zbog čega je u konačnici i policijski komesar Mevludin Halilović smijenjen.

Šehović i Vujinović ubijeni su zbog droge, koju su pokušali spriječiti i njezino distribuiranje otkloniti iz vlastitih policijskih redova. Zamislite, da Obavještajno-sigurnosna agnecija BiH (OSA BiH) baš sve zna, ali slučajno „ne zna“ ko je ubio Šehovića i Vujinovića, iako je prema operativnim saznanjima koja dopiru do mene, u likvidaciji istih, asistenciju pružala i OSA BiH.

Nije više javna tajna, da je OSA BiH postala kanal za stavljanje u promet i preprodaju droge (ogromnih količina), od čega se financiraju druge paraobavještajne službe pod velom SDA stranke.

Doduše, ostaje prostor za to da su MUP-ovci Kantona Sarajevo (ili OSA) barem nalogodavci. Pa ja. Dobar teoretičar zavjere od nje nikad ne odustaje, samo je prilagođava i proširuje kroz nove tvrdnje kad stare budu oborene. :thumbup:
Evo ti teorije na primjeru kako rade drzavni organi, pozz.
denden

#22860 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 04/11/2021 17:49 Ublehaši na sceni :-D i s njima denden pod ruku
A Šimić je najbolji bio kad je izašao sa pričom da ga je Vahidin Šahinpašić iz SIPA-e nezakonito uhapsio i tjerao da pije alkohol, pa Šahinpašića za to optužio, za mandata Gordane Tadić, Ćazim Hasanspahić, a Sud BiH odbio optužnicu, jer nije postojala ni osnovana sumnja za potvrđivanje optužnice.

I onda se Šimić naljutio na tužioca Hasanspahića i žali se na njega svojoj divi Gordani Tadić kako je Hasanspahićeva nesposobnost postala preopasna.

https://www.dnevno.ba/vijesti/simic-din ... na-216642/
Naime, prije podizanja optužnice upozoravao sam, kako Vas, tako i tužioca Hasanspahića, svojim brojnim dopisima, da obratite pažnju na postupanje tužioca Hasanspahića po navedenom krivičnom predmetu, da nešto nije u redu, da tužilac postupa nonšalantno, neozbiljno i površno, da se saslušanje drugih svjedoka u navedenom predmetu nije okončalo, i niste me slušali. Za posljedicu je to imalo da Sud odbije potvrditi optužnicu protiv Šahinpašić Vahidina. Moje opomene koje Vi niste prepoznali, prepoznao je Sud, pa je sve ono što sam pisao o tužiocu Ćazimu Hasanspahiću i njegovom nesposobnom postupanju po predmetu „izašlo po putu“.

Već sam Vam prije nekoliko mjeseci napisao dopis u kojem sam istakao, da „tužioca Ćazima Hasanspahića samo treba pustiti, jer nitko bolje od njega samoga neće objasniti, po predmetu Vahidina Šahinpašića, razorno dejstvo njegovog neznanja, pravne nekompetentnosti i profesionalne nemoralnosti“, i ova tvrdnja „izašla je po putu“.

Pitate se, zašto je Sud BiH odbio potvrditi optužnicu protiv Vahidina Šahinpašića?! Odgovor na ovo pitanje vrlo je jednostavan: onako kako je tužilac Ćazim Hasanspahić odsvirao, Sud Bosne i Hercegovine je samo odigrao, gdje jedina krivica leži na tužiocu Ćazimu Hasanspahiću, koji je rukovodio istragom, koja je doživjela fijasko, a čija nesposobnost je postala preopasna. Tako je tužilac Hasanspahić izvrgnuo dodatnom ruglu i sramoti mene kao oštećenog u tome predmetu, Vas i gospođu Jukić, jer raspitajte se malo što se u SIPA-i govori, nakon što je odbijena optužnica protiv Šahinpašića: svi se naslađuju! Nije mi kao oštećenom drago što je Sud BiH donio takvu odluku, ali mi je drago, što sam na kraju, kao i uvijek u svojim procjenama bio u pravu!
A lik je ovaj Šimić, što jest-jest :-)
bitangeIprinceze

#22861 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 04/11/2021 17:56
bitangeIprinceze wrote: 04/11/2021 17:49 Ublehaši na sceni :-D i s njima denden pod ruku
A Šimić je najbolji bio kad je izašao sa pričom da ga je Vahidin Šahinpašić iz SIPA-e nezakonito uhapsio i tjerao da pije alkohol, pa Šahinpašića za to optužio, za mandata Gordane Tadić, Ćazim Hasanspahić, a Sud BiH odbio optužnicu, jer nije postojala ni osnovana sumnja za potvrđivanje optužnice.

I onda se Šimić naljutio na tužioca Hasanspahića i žali se na njega svojoj divi Gordani Tadić kako je Hasanspahićeva nesposobnost postala preopasna.

https://www.dnevno.ba/vijesti/simic-din ... na-216642/
Naime, prije podizanja optužnice upozoravao sam, kako Vas, tako i tužioca Hasanspahića, svojim brojnim dopisima, da obratite pažnju na postupanje tužioca Hasanspahića po navedenom krivičnom predmetu, da nešto nije u redu, da tužilac postupa nonšalantno, neozbiljno i površno, da se saslušanje drugih svjedoka u navedenom predmetu nije okončalo, i niste me slušali. Za posljedicu je to imalo da Sud odbije potvrditi optužnicu protiv Šahinpašić Vahidina. Moje opomene koje Vi niste prepoznali, prepoznao je Sud, pa je sve ono što sam pisao o tužiocu Ćazimu Hasanspahiću i njegovom nesposobnom postupanju po predmetu „izašlo po putu“.

Već sam Vam prije nekoliko mjeseci napisao dopis u kojem sam istakao, da „tužioca Ćazima Hasanspahića samo treba pustiti, jer nitko bolje od njega samoga neće objasniti, po predmetu Vahidina Šahinpašića, razorno dejstvo njegovog neznanja, pravne nekompetentnosti i profesionalne nemoralnosti“, i ova tvrdnja „izašla je po putu“.

Pitate se, zašto je Sud BiH odbio potvrditi optužnicu protiv Vahidina Šahinpašića?! Odgovor na ovo pitanje vrlo je jednostavan: onako kako je tužilac Ćazim Hasanspahić odsvirao, Sud Bosne i Hercegovine je samo odigrao, gdje jedina krivica leži na tužiocu Ćazimu Hasanspahiću, koji je rukovodio istragom, koja je doživjela fijasko, a čija nesposobnost je postala preopasna. Tako je tužilac Hasanspahić izvrgnuo dodatnom ruglu i sramoti mene kao oštećenog u tome predmetu, Vas i gospođu Jukić, jer raspitajte se malo što se u SIPA-i govori, nakon što je odbijena optužnica protiv Šahinpašića: svi se naslađuju! Nije mi kao oštećenom drago što je Sud BiH donio takvu odluku, ali mi je drago, što sam na kraju, kao i uvijek u svojim procjenama bio u pravu!
A lik je ovaj Šimić, što jest-jest :-)
Sve tvoja mafijaška mreža, razlika izmedju vas u pet deka.
zijancer

#22862 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Šta li je taj Hasanspahic kome skrivio pa ga stalno zapadaju hipohondrijski slucajevi :D
bitangeIprinceze

#22863 Re: Slučaj Dženan Memić

Svi hipohondarski slučajevi dolaze od bolesne i ranjene dalide. A ranjena zvijer je bez kontrole
zijancer

#22864 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Čuj tjerao ga da pije alkohol :D :lol:
bitangeIprinceze

#22865 Re: Slučaj Dženan Memić

Ma zajebo se, bila borovnica
zijancer

#22866 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Trebao je prihvatit izazov i potuci ga (moj stari je pio protiv četnika sa odvrnutom bombom u sobi punoj djece i žena, potukao ga i sklonio mu kalaš kada je zakunjao, nije ga smio ubit, ali je imao satisfakciju da mu vidi facu usranu od straha kad je došao sebi)
bitangeIprinceze

#22867 Re: Slučaj Dženan Memić

Ma sve je to dječija igra
preselio na ahiret

#22868 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

zijancer wrote: 04/11/2021 19:16 Trebao je prihvatit izazov i potuci ga (moj stari je pio protiv četnika sa odvrnutom bombom u sobi punoj djece i žena, potukao ga i sklonio mu kalaš kada je zakunjao, nije ga smio ubit, ali je imao satisfakciju da mu vidi facu usranu od straha kad je došao sebi)
ne fantaziraj
zijancer

#22869 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

:lol: :lol:
kakotakonikako

#22870 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

Koume wrote: 04/11/2021 15:12
kakotakonikako wrote: 04/11/2021 15:08 Nije Spanija preko svijeta. Postoji interpolova potjernica. Ako se hoce, sve je moguce.

Bitno je da se pokrenulo, nadam se tome takodjer i u ovom slicaju.
Fulas bit teksta, covjeku su rekli da mu se sprema hapsenje i on pobjegao. Znaci uredjene veze na relaciji Mafija-MUPovi, SIPA, FUP, MUP RS.
A ovdje na forumu imas imbecila koji ne vjeruju da postoje ovakve veze i da je svaki pripadnik neke od sluzbi 100% cist, bez ikakvih kriminalnih namjera i djela.
Ja opet ponavljam, ubistvo policajca je direktan akat na Drzavu i zbog toga ocekujem Interpolovu crvenu potjernicu.

Kada je sve sastavljeno od " nasih i njihovih" pa to jos 3 puta, dodas novac i drogu, onda je za ocekivati da postoje veze o kojima ti govoris. Samo je pitanje koliki je pritisak javnosti na te veze da sto prije popucaju. Dokaz tome je i ova tema.
preselio na ahiret

#22871 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

https://crna-hronika.info/dragicevic-tv ... aca/297496

Najviše polemike izazvalo je, upravo, suđenje Živkovića, koji je na pitanje advokata Alagića, da li je izuzeo dokaze, tačnije, par cipela i jaknu stradalog Davida, uglavnom odgovarao da se ne sjeća. Ponavljao je da stoji iza svega što je izjavio prije tri i po godine, ako iza svega stoji njegov potpis, ali da se detalja, zbog vremena koje je prošlo, ne sjeća.

Znaci ista taktika kao kod alise.Sve jasno.
Koume

#22872 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

kakotakonikako wrote: 04/11/2021 19:56
Koume wrote: 04/11/2021 15:12
Fulas bit teksta, covjeku su rekli da mu se sprema hapsenje i on pobjegao. Znaci uredjene veze na relaciji Mafija-MUPovi, SIPA, FUP, MUP RS.
A ovdje na forumu imas imbecila koji ne vjeruju da postoje ovakve veze i da je svaki pripadnik neke od sluzbi 100% cist, bez ikakvih kriminalnih namjera i djela.
Ja opet ponavljam, ubistvo policajca je direktan akat na Drzavu i zbog toga ocekujem Interpolovu crvenu potjernicu.

Kada je sve sastavljeno od " nasih i njihovih" pa to jos 3 puta, dodas novac i drogu, onda je za ocekivati da postoje veze o kojima ti govoris. Samo je pitanje koliki je pritisak javnosti na te veze da sto prije popucaju. Dokaz tome je i ova tema.
Tu i imamo problem, sto su nam policije zatvorene ne zna se sta se desava. Procitao sam negdje sad tekst da MUP KS nije dostavio tuzilastvu 10 dana adrese osumnjicenih kako bi ovi izdali nalog. Na kraju se tuzilastvo obratilo SIPI i ovi im odmah dali sve podatke. Tuzno je ono sto se govori vec godinama, nas ne jebe ni srbin ni hrvat, nas jebe nas i to nas jebe ko ova dvojica zajedno. Ali ne to su nasi zastitnici vjere i nacije. Sve ce vrijeme samo kazati
ArmandiHose

#22873 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Gospodjo i gospodje (kazao bi Šojić na početku svog "otmjenog" obraćanja),

"miješate babe i žabe"! Vratite se na temu: Dženan Memić!

Za predmete Dženan Memić, David Dragičević i ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, zajedničko je SAMO to da se radi o neriješenim predmetima ubistava. Za predmete Dženan Memić i David Dragičević zajedničko je i to da imaju istog "savjetnika".

Nema mjesta nikakvim daljim analogijama koje bi podržavale teorije zavjere "Murizovaca":

1) Predmet ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića:

I sarajevski golubovi i vrapci znaju od početka da su počinitelji pripadnici Paljansko Sokolačke RS automafije koju štiti dio MUPa Republike Šumske. Od početka je "modus operandi" upućivao na zaključak da se radi o automafijašima sa Pala i Sokoca koji su Sarajevk i sarajevske parkinge doživljavali kao svojevrsni "švedski sto". Davno bi počinitelji bili otkriveni i uhvaćeni da je MUP Republike Šumske sarađivao sa MUPom Federacije, ali nije jer je pola njih u MUP RS uvezano sa mafijašima... pomak u istrazi je zbog toga što je propjevao uhićenik...

2) Predmet David Dragičević:

I mi ovdje u Federaciji znamo da ga je likvidirala narko mafija RS uvezana sa dijelom MUPa RS. Detalji i razlozi nisu potpuni poznati, ali se osnovano naslućuje i zaključuje da se pok. David debelo zamjerio Narko mafiji u RS i MUP RS.. Zašto, možemo samo pretpostavljati... o mrtvia sve najbolje ali...

3) Predmet Dženan Memić

Ocu Murizu je najprihvatljivije da mu je sin Dženan usmrćen voljom nekog visoko pozicioniranog moćnika, nekog Federalno Kantonalnog Don Corleonea koji drži na vezi i u svom džepu sve mafijaše, političare, tužioce i sudije u Državi, jer se ne može pomiriti da mu je sin tako besmisleno "jeftino" poginuo od nekog "raščupanog" lika "prljavog" lica.
bitangeIprinceze

#22874 Re: Slučaj Dženan Memić

ArmandiHose wrote: 04/11/2021 23:01 Gospodjo i gospodje (kazao bi Šojić na početku svog "otmjenog" obraćanja),

"miješate babe i žabe"! Vratite se na temu: Dženan Memić!

Za predmete Dženan Memić, David Dragičević i ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, zajedničko je SAMO to da se radi o neriješenim predmetima ubistava.
A korumpirano sudstvo i tužilaštvo? Kurva dalida sve i u jednom slučaju
YouAreMyDestiny

#22875 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Kakve veze Dalida ima sa Dragičevićem?
Locked