A diskreditujemo njenu amneziju jer joj se sjećanje nije vratilo, a trebalo je.
Slučaj Dženan Memić
- preselio na ahiret
#22827 Re: Slučaj Dženan Memić
Uklapaju,ljubu zvali i uvalili ga u pricu da se ne raskrinka ovaj stvarni ubica-ubice.Reci da si ih ti izudaro i pobjego.Ako je ljubo bio sa babom u talu od ranije vjerovatno je za dobru lovu tako nesto i prihvatio.Ako si gledala cige i rekonstrukciju onoj prici moze samo blesav covjek da povjeruje.Ocigledno da lazu.
-
zijancer
#22828 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije ti palo na pamet da prikrivaju krivično djelo koje su sami počinili. Udaranje tom šipkom.
Na rekonstrukciji ne znaju objasniti kako su nastala oštećenja štoka.
Na rekonstrukciji ne znaju objasniti kako su nastala oštećenja štoka.
- preselio na ahiret
-
zijancer
#22830 Re: Slučaj Dženan Memić
Šta li Memić misli o toj njihovoj šutnji. Njemu nemaju šta reći osim možda neodređeno da im je neko napakovao. Ali se razlog za napakivanje ne može naći.
Ispada da su jedino oni mogli biti počinioci.
Ispada da su jedino oni mogli biti počinioci.
- preselio na ahiret
#22831 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ima li tebi smisla evo hipoteticki gledaj,ti moja djevojka i mene tako ubiju a ti nista nit odes kod mojih da ih tjesis,prolazis sa njima kroz to,nista.
To meni nije normalno,dalje i sama sutnja po medijima svo vrijeme na svakakva desavanja,skupove,nidje ih bilo nije u medijima dok se nije ono sa murizom oko prostitucije pisalo.
Ja opet ne tvrdim da je ovo sve tacno jer nisam vidovit ali vrlo lako je moguce.
-
zijancer
#22832 Re: Slučaj Dženan Memić
Opet sa lijane na lijanu.
Pitam se kako bi policija neke druge države riješila ovaj slučaj. Naročito kako se postupa kada nema fizičkog dokaza, u ovom slučaju te šipke.
Najviše što se može učiniti je mašinsko vještačenje oštećenog štoka kombija u odnosu na ogradu.
Ustvari, mislim da je to vještačenje trebalo izvršiti prije podizanja optužnice (i u odnosu na pješaka i u odnosu na ogradu). Tada su optuženog mogli ispitivati detaljnije da pojasni nastanak oštećenja, pa čak iako ima pravo da odbije odgovoriti na pitanja ako mu ti odgovori mogu naštetiti. Sada je kasno.
Pitam se kako bi policija neke druge države riješila ovaj slučaj. Naročito kako se postupa kada nema fizičkog dokaza, u ovom slučaju te šipke.
Najviše što se može učiniti je mašinsko vještačenje oštećenog štoka kombija u odnosu na ogradu.
Ustvari, mislim da je to vještačenje trebalo izvršiti prije podizanja optužnice (i u odnosu na pješaka i u odnosu na ogradu). Tada su optuženog mogli ispitivati detaljnije da pojasni nastanak oštećenja, pa čak iako ima pravo da odbije odgovoriti na pitanja ako mu ti odgovori mogu naštetiti. Sada je kasno.
Last edited by zijancer on 03/11/2021 17:21, edited 1 time in total.
-
pyrocool1
#22833 Re: Slučaj Dženan Memić
Ajde neka bude da ne shvatam..radim nesto fizicki zahtjev o veci dio dana pa u pauzama procitam i napisem.kakotakonikako wrote: ↑03/11/2021 16:10Ti stvarno ne shvatas. Procitaj ponovo. Evo pomocicu, objasnjenje je logicno a ne ponasanje pijanog covjeka. Jesi li sada shvatio/shvatila ?
De mi na B/H/S jeziku jasno i otvoreno napisi sta ti mislis da se desilo i sta pokusavas da kazes. Posteno?
- preselio na ahiret
#22834 Re: Slučaj Dženan Memić
Sve okolnosti se kose sa jednostavnom saobracajnom nesrecom od stepena povreda do oslobađanja ciga jer nisu imali dokaze,brisanjem snimaka,alisinom izjavom da se nista nije culo,postupanje alise prema ocu itd...zijancer wrote: ↑03/11/2021 17:17 Opet sa lijane na lijanu.
Da je to jedna stvar pa hajde.....
Ne uzimam u obzir uopste navodne izjave ovoga onoga,ova rekla ono ovaj ono nego dokaze.
Vidis da ne mogu naci ubice policajaca,cim je tu kriminal malo veci u pitanju pocinioca nema.
-
ArmandiHose
#22835 Re: Slučaj Dženan Memić
GAU8 je u pravu, vrtimo se u krug, sve je već rečeno i napisano na ovu temu (ne mislim pod time na šibicarske dosjetke i jalijaške fore, fazone i komentare, koji su neiscrpni, kao što je i glupost neograničena) čekamo presudu Vrhovnog suda i nastavak svjedočenja Muriza (zašto ne, čekamo i nalaze i rezultate trkeljanja po stanovima i mobitelima Budnje i Ševala, radnje provedene za vakta i po naredbama bivše Glavne ubleharke).
Kad smo kod presude Vrhovnog suda,
"I know a guy who knows a guy who knows the guy who....":
saznao sam da presuda Vrhovnog suda Federacije kojom su Seferovići oslobođeni (27. 07. 2021.) jer se događaj, u kome su vjerovatno učestvovali Ljubo i njegov kombi na neki od načina, nije desio na opisani način, još uvijek nije napisana.
Čudno, neobično, čak i zabrinjavajuće, imajući u vidu da su ušli u četvrti mjesec "pisanja", te da su ranije brzinski donijeli i napisali dvije gotovo identične presuda (treći put se razmatrala presuda Kantonalnog suda u Sarajevu, u obje prethodne presude Seferovići su oslobođeni), pa im za treću oslobađajuću presudu gotovo identičnu prethodnim (razlikovala bi se u pisanju samo u tome da su oni proveli par dokaza) ne bi trebalo gotovo 4 mjeseca.
Jedino objašnjenje je ovo: imajući u vidu da predmet Memić time ipak nije stavljen ad acta (nije arhiviran, nije "case closed"), te da su "Ifet Muriz Arijana & Co" još uvijek efikasno agresivni i nepredvidivi u svojoj kampanji zbog čega se niko od "pravosudnih čimbenika" ne smije opustiti i neoprezno stajati na jednoj nozi da ga ne bi iz ove Udruge "pomeli" uličnim parter trikovima (stoga je čak i sudija Perić dozirao svoj pedagoški nastup prema svjedoku Murizu, on sudija koji je bio spreman javno debatno se našukati i ismijavati predsjednika "Savjeta" Milana Tegeltiju), to znači da uvažene sudije i njihovi savjetnici Vrhovnog suda sada oprezno, pažljivo i mudro pišu rečenicu po rečenicu(svaki dan po nekoliko), po starim pravilima: prvo skoči pa reci hop, ispeci pa reci, triput mjeri jednom sjeci, itd itd, jer znaju da ce ova Udruga, ali i branitelji optuženih, sutra tokom suđenja mahati tom presudom pozivajući se na njene dijelove svako iz svog razloga i svoje računice.
I doista, biće zanimljivo pročitati ovu presudu, jer se u njoj MORA objasniti i razjasniti sve ono što nas zanima, a posebno i prvenstveno: da li je Seferović Ljubo bio sa svojim vozilom - kombijem "u kritično vrijeme i na kritičnom mjestu", te stim u vezi da li je bilo tragova i dokaza koji bi ukazivali na bilo kakav kontakt Ljubinog kombija sa tijelima pješaka rah. Dženana i Alise.
Odgovori na ova pitanja će:
ili isključiti Ljubu iz događaja kao mogućeg počinitelja "načina na koji je nanesena teška tjelesna povreda Dženanu Memiću od koje je preminuo" (ma šta god to značilo), kao i počinitelja povreda Alise, ili će zauvijek ostati sumnja da je mogući počinitelj.
Za sada je Ljubo glavni prikrivač "načina" i "počinitelja", ali je nejasno zbog čega se nije našao kao prvooptuženi na Gordaninoj optužnici i na prvoj optuženičkoj klupi.
Zašto nije, molio bih bilo kakav normalan, suvisli odgovor od " Murizovaca" ali da nije uličarsko šibicarska dosjetka ili jalijaška fora, fazon i komentar. Hvala unaprijed.
Kad smo kod presude Vrhovnog suda,
"I know a guy who knows a guy who knows the guy who....":
saznao sam da presuda Vrhovnog suda Federacije kojom su Seferovići oslobođeni (27. 07. 2021.) jer se događaj, u kome su vjerovatno učestvovali Ljubo i njegov kombi na neki od načina, nije desio na opisani način, još uvijek nije napisana.
Čudno, neobično, čak i zabrinjavajuće, imajući u vidu da su ušli u četvrti mjesec "pisanja", te da su ranije brzinski donijeli i napisali dvije gotovo identične presuda (treći put se razmatrala presuda Kantonalnog suda u Sarajevu, u obje prethodne presude Seferovići su oslobođeni), pa im za treću oslobađajuću presudu gotovo identičnu prethodnim (razlikovala bi se u pisanju samo u tome da su oni proveli par dokaza) ne bi trebalo gotovo 4 mjeseca.
Jedino objašnjenje je ovo: imajući u vidu da predmet Memić time ipak nije stavljen ad acta (nije arhiviran, nije "case closed"), te da su "Ifet Muriz Arijana & Co" još uvijek efikasno agresivni i nepredvidivi u svojoj kampanji zbog čega se niko od "pravosudnih čimbenika" ne smije opustiti i neoprezno stajati na jednoj nozi da ga ne bi iz ove Udruge "pomeli" uličnim parter trikovima (stoga je čak i sudija Perić dozirao svoj pedagoški nastup prema svjedoku Murizu, on sudija koji je bio spreman javno debatno se našukati i ismijavati predsjednika "Savjeta" Milana Tegeltiju), to znači da uvažene sudije i njihovi savjetnici Vrhovnog suda sada oprezno, pažljivo i mudro pišu rečenicu po rečenicu(svaki dan po nekoliko), po starim pravilima: prvo skoči pa reci hop, ispeci pa reci, triput mjeri jednom sjeci, itd itd, jer znaju da ce ova Udruga, ali i branitelji optuženih, sutra tokom suđenja mahati tom presudom pozivajući se na njene dijelove svako iz svog razloga i svoje računice.
I doista, biće zanimljivo pročitati ovu presudu, jer se u njoj MORA objasniti i razjasniti sve ono što nas zanima, a posebno i prvenstveno: da li je Seferović Ljubo bio sa svojim vozilom - kombijem "u kritično vrijeme i na kritičnom mjestu", te stim u vezi da li je bilo tragova i dokaza koji bi ukazivali na bilo kakav kontakt Ljubinog kombija sa tijelima pješaka rah. Dženana i Alise.
Odgovori na ova pitanja će:
ili isključiti Ljubu iz događaja kao mogućeg počinitelja "načina na koji je nanesena teška tjelesna povreda Dženanu Memiću od koje je preminuo" (ma šta god to značilo), kao i počinitelja povreda Alise, ili će zauvijek ostati sumnja da je mogući počinitelj.
Za sada je Ljubo glavni prikrivač "načina" i "počinitelja", ali je nejasno zbog čega se nije našao kao prvooptuženi na Gordaninoj optužnici i na prvoj optuženičkoj klupi.
Zašto nije, molio bih bilo kakav normalan, suvisli odgovor od " Murizovaca" ali da nije uličarsko šibicarska dosjetka ili jalijaška fora, fazon i komentar. Hvala unaprijed.
- preselio na ahiret
#22836 Re: Slučaj Dženan Memić
Mani se price da muriz arijana i ifet mogu uticat na tuzilastvo,neozbiljna si.
-
bitangeIprinceze
#22837 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovo neko opuštanje čim nema mene
hajde hajde da vas malo pustim, istresite svoje frustracije
- kakotakonikako
#22838 Re: Slučaj Dženan Memić
Stvarno, bez provokacije i lose namjere, nisi shvatio moj post.pyrocool1 wrote: ↑03/11/2021 17:20Ajde neka bude da ne shvatam..radim nesto fizicki zahtjev o veci dio dana pa u pauzama procitam i napisem.kakotakonikako wrote: ↑03/11/2021 16:10
Ti stvarno ne shvatas. Procitaj ponovo. Evo pomocicu, objasnjenje je logicno a ne ponasanje pijanog covjeka. Jesi li sada shvatio/shvatila ?
De mi na B/H/S jeziku jasno i otvoreno napisi sta ti mislis da se desilo i sta pokusavas da kazes. Posteno?
Evo ja cu na B jeziku jasno i otvoreno napisati da mi ni na kraj pameti nije da kazem nesto za sta nemam dokaze. Ovdje me je najvise privukla zaslijepljenost pojedinaca , a to je jer ili su direktno ukljuceni u ovo ili brane nekog svoga bliskog ili rade po partijskom zadatku ( SDA jer je u ovo, po mome skromnom misljenju, uvucen Budnjo, koji je bitan toj stranci ) a sa druge strane NIP stranka preko Arijane vodi bitku sa SDA. A kada procitam nebuloze - moram reagirati iako nemam nikakvog licnog interesa.
Molio bih sada da ti meni posteno ( nakon moga postenog odgovora ) kazes sta mislis o ovome sto sam napisao vise puta:
DA LI JE GORE IZGUBITI DIJETE ( koje vise ne mozes vratiti ) ILI BITI LAZNO OPTUZEN I IMATI MOGUCNOST DA DOKAZES SVOJU NEVINOST?
I za kraju cu reci da je previse nelogicnih stvari u ovom skucaju. Na pravosudju je da ga rijesi i da vrati povjerenje u Drzavu, da nam mladi ne odlaze vani.
I da dodam da su stvorena dva rova iz kojih pojedinci pucaju vise i zesce nego sto sam ja sa svojim suborcima od 92-96 pucao po agresorima na Drzavu Bosnu i Hercegovinu.
-
pyrocool1
#22839 Re: Slučaj Dženan Memić
Koji covjek? Ne znam na cije se svjedocenje odnosi zadnja recenica.Koume wrote: ↑03/11/2021 13:27Jel ti vidis sta sam ja napisao, od tog udara ti mora makar podlijev da ostane, koji je prisutan danima nakon udarca. Pusti ti ogrebotine ovo ono. Poskliznes se na beton dobijes te ogrebotine. Covjek sam rekao na svjedocenju da nije moguce da te kombi opali a ti one povrede imas samo
- preselio na ahiret
#22840 Re: Slučaj Dženan Memić
aj ti jarane radi mani se forumanja...
-
Koume
#22841 Re: Slučaj Dženan Memić
Ljudi covjek koji je trebao biti uhapsen jer je prvi osumnjiceni za ubistvo dva policajca pobjegao prije 10 dana, rijec je o dojavi da ce biti uhapsen. To vam sve govori koliko je ko uvezan i da ustvari drzavni organi suradjuju sa mafijama u sarajevu i okolini. I onda ce doci uhljupi i bogalji i pitat pa kako su to oni uvezani. Evo vam klasican primjer suradnje mafije i sluzbenih lica nase lijepe domovine. Nema niceg svetog
- Ateista
#22842 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma jok ba, sve su to teorije zavjere...Koume wrote: ↑04/11/2021 14:31 Ljudi covjek koji je trebao biti uhapsen jer je prvi osumnjiceni za ubistvo dva policajca pobjegao prije 10 dana, rijec je o dojavi da ce biti uhapsen. To vam sve govori koliko je ko uvezan i da ustvari drzavni organi suradjuju sa mafijama u sarajevu i okolini. I onda ce doci uhljupi i bogalji i pitat pa kako su to oni uvezani. Evo vam klasican primjer suradnje mafije i sluzbenih lica nase lijepe domovine. Nema niceg svetog
-
Koume
#22843 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma 100% zasvrbila ga jaja jedan dan i skonta covjek da hoce u Spaniju da zivi a zenu ostavio ovdje.Ateista wrote: ↑04/11/2021 14:48Ma jok ba, sve su to teorije zavjere...Koume wrote: ↑04/11/2021 14:31 Ljudi covjek koji je trebao biti uhapsen jer je prvi osumnjiceni za ubistvo dva policajca pobjegao prije 10 dana, rijec je o dojavi da ce biti uhapsen. To vam sve govori koliko je ko uvezan i da ustvari drzavni organi suradjuju sa mafijama u sarajevu i okolini. I onda ce doci uhljupi i bogalji i pitat pa kako su to oni uvezani. Evo vam klasican primjer suradnje mafije i sluzbenih lica nase lijepe domovine. Nema niceg svetog
- kakotakonikako
#22844 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije Spanija preko svijeta. Postoji interpolova potjernica. Ako se hoce, sve je moguce.
Bitno je da se pokrenulo, nadam se tome takodjer i u ovom slicaju.
-
Koume
#22845 Re: Slučaj Dženan Memić
Fulas bit teksta, covjeku su rekli da mu se sprema hapsenje i on pobjegao. Znaci uredjene veze na relaciji Mafija-MUPovi, SIPA, FUP, MUP RS.kakotakonikako wrote: ↑04/11/2021 15:08 Nije Spanija preko svijeta. Postoji interpolova potjernica. Ako se hoce, sve je moguce.
A ovdje na forumu imas imbecila koji ne vjeruju da postoje ovakve veze i da je svaki pripadnik neke od sluzbi 100% cist, bez ikakvih kriminalnih namjera i djela.
- Ateista
-
zijancer
#22847 Re: Slučaj Dženan Memić
Curenje informacija.
- Ateista
#22848 Re: Slučaj Dženan Memić
Javna tajna je da je policija uvijek bila uvezana sa automafijom, auto koji je mom starom ukraden je bez problema presao granicu u srbiju, kasnije pronadjen u crnoj gori, kad sam ga vracao imao problem da predjem granicu, lakse ga lopovi prevezli nego ja kad sam ga vracao... To je ono sto se zna, sta jos ima da se ne zna, neko se cudi da mutapi ili budnje imaju veze u policiji i da ce neko namjerno ometati istragu...Koume wrote: ↑04/11/2021 15:12Fulas bit teksta, covjeku su rekli da mu se sprema hapsenje i on pobjegao. Znaci uredjene veze na relaciji Mafija-MUPovi, SIPA, FUP, MUP RS.kakotakonikako wrote: ↑04/11/2021 15:08 Nije Spanija preko svijeta. Postoji interpolova potjernica. Ako se hoce, sve je moguce.
A ovdje na forumu imas imbecila koji ne vjeruju da postoje ovakve veze i da je svaki pripadnik neke od sluzbi 100% cist, bez ikakvih kriminalnih namjera i djela.
- uglavnomja
#22849 Re: Slučaj Dženan Memić
raja u kometarima na klixu vec novi "slucaj" napravila
zena koja je nadjena polugola pored mostara i koja je priznala da se sama svezala, taksista je samu doveo ... i koja je to inscenirala da optuzi muza sa kojim je u ratu ...
e - to je zavjera, neko joj zaprijetio, neko mocan, neko koga stiti policija i sistem ... pa morala priznati, sto je na psihijatriji ... itd
a ovo da je kcerka ratnog zlocinca i zena automafijasa zaposlena u policiji
i to su oni koji su zapoceli akciju morali znati ...

zena koja je nadjena polugola pored mostara i koja je priznala da se sama svezala, taksista je samu doveo ... i koja je to inscenirala da optuzi muza sa kojim je u ratu ...
e - to je zavjera, neko joj zaprijetio, neko mocan, neko koga stiti policija i sistem ... pa morala priznati, sto je na psihijatriji ... itd
a ovo da je kcerka ratnog zlocinca i zena automafijasa zaposlena u policiji
- Ateista