Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije jos kuhano ali bice
Malo slatka a malo cemo i u tecnom stanju
kako ti pravis slatko od dunja?
dobio sam od kolege skoro 8kg dunja pa kontam pola za slatko iskoristiti a pola za dzem pa gledam kako bi moglo sa manje secera,da bude zdravije a da valja
Nije jos kuhano ali bice
Malo slatka a malo cemo i u tecnom stanju
kako ti pravis slatko od dunja?
dobio sam od kolege skoro 8kg dunja pa kontam pola za slatko iskoristiti a pola za dzem pa gledam kako bi moglo sa manje secera,da bude zdravije a da valja
1 kg secera u veliki pekač, 1 kg oguljenih i narendanih dunja, 2 limuna ranije potopis u vodu sa sodom i poslije narezes na kolutove. U secer dodas solju vode (2,5 dl), pa lagano zagrijavas i mijesas dok secer ne pocne "saputati", dodas dunje, izmijesas i na laganoj vatri 10 minuta, dodas kolute limuna pa jos 2 minute. Prespes u siroku tepsiju da se sto prije ohladi i onda u tegle. U svaku stavis 1-2 koluta limuna i dunje. To je to
komsinica_s_drugog wrote: ↑02/11/2021 12:50
Ne treba nista mijenjat, super je bas ovako, s plazmom u filu
a tekstura? omekne li plazma?
ja sam muhanata i veliki foodie...
i ne stavljam margarin u fil zamijenicu ga puterom
Da, omeksa.
Ma ne treba nista. Ja, zapricavsi se s gostima, slozila tortu, odnijela u frizider i onda vidjela izradjen margarin u zdjeli Nista nije curilo, jako cvrsta krema, s tim da sam ja umjesto gustina stavila dva pudinga od vanilije. Eto vidis kako sam slagala da nista u receptu nisam mijenjala
a tekstura? omekne li plazma?
ja sam muhanata i veliki foodie...
i ne stavljam margarin u fil zamijenicu ga puterom
Da, omeksa.
Ma ne treba nista. Ja, zapricavsi se s gostima, slozila tortu, odnijela u frizider i onda vidjela izradjen margarin u zdjeli Nista nije curilo, jako cvrsta krema, s tim da sam ja umjesto gustina stavila dva pudinga od vanilije. Eto vidis kako sam slagala da nista u receptu nisam mijenjala
ne volEm ni puding u kremama
inace kad hocu kolac, preberem dobro nacin pripreme i sastojke da mi sve "pase". ovdje je ok samo nece plazma vnutri. eventualno dupla doza nuts-a. margarin recimo stavljam u jean jedini kolac - a to je lijena pita po receptu moje mame i to u koru, zamaskirammiris vanilin secerom i naribanom koricom od limuna.
@Bloo jesam li ja ono za tvoju podlosku za peglanje pomislila da je stolnjak pa mu se divila?
Iz Turske je stolnjak Bio je i onaj sirup kojeg @dale cooper spominje. Ovo je, doduše, starija slika. Samo sam htjela reći topsu da nisu uštipci ili vafli u pitanju.
je li ovo feta i u cemu je umotana i gdje je slika kad se ispeklo
da feta sir umotan u listove tikvice,izrezane onim brijacem.
Stavi se peci jedno 15 tak minuta i onda zalije jajima i mlijekom u koje ja licno izrendam sira
A nisam stigla slikati ,stigli gosti
1 kg secera u veliki pekač, 1 kg oguljenih i narendanih dunja, 2 limuna ranije potopis u vodu sa sodom i poslije narezes na kolutove. U secer dodas solju vode (2,5 dl), pa lagano zagrijavas i mijesas dok secer ne pocne "saputati", dodas dunje, izmijesas i na laganoj vatri 10 minuta, dodas kolute limuna pa jos 2 minute. Prespes u siroku tepsiju da se sto prije ohladi i onda u tegle. U svaku stavis 1-2 koluta limuna i dunje. To je to
puno mi je to secera, moram nekako smanjiti ali da zadrzi trajnost...svakako stavljam u manje teglice tako da kad se otvori brzo i ode