Odlazak iz BiH???
- Rockefeller
#26 Re: Odlazak iz BiH???
Po ko zna koji put iste ankete 
- Mr.Sojic
#27 Re: Odlazak iz BiH???
A Đe da kliknem za nas koji smo već spurili 
-
edd_77
#28 Re: Odlazak iz BiH???
Ljudi su generalno kratkovidi.
Ima sve ovdje, ali ode, kaže, zbog djece i bolje perspektive. U Njemačku npr. se godišnje upumpa veliki broj migranata iz Azije, Afrike i drugih zemalja koji postepeno mijenjaju ta društva na gore, nažalost.
Ne treba biti previše pametan, samo uporediti stanje osamdesetih i devedesetih i sad, pa je jasno da će se negativni trend nastaviti, i to strmoglavije.
Dolaskom migranata jača desnica, a to sa sobom nosi mnogo negativnih posljedica, i diskurs koji je bliži ovom našem nego kako mi to volimo reći evropskom.
Što nam nameće zaključak, da će uskoro i tamo biti slično "sranje" kao ovdje kod nas, kad je u pitanju vlast, politika, društvo u globalu, a od čega mi evidentno najviše bježimo.
Ima sve ovdje, ali ode, kaže, zbog djece i bolje perspektive. U Njemačku npr. se godišnje upumpa veliki broj migranata iz Azije, Afrike i drugih zemalja koji postepeno mijenjaju ta društva na gore, nažalost.
Ne treba biti previše pametan, samo uporediti stanje osamdesetih i devedesetih i sad, pa je jasno da će se negativni trend nastaviti, i to strmoglavije.
Dolaskom migranata jača desnica, a to sa sobom nosi mnogo negativnih posljedica, i diskurs koji je bliži ovom našem nego kako mi to volimo reći evropskom.
Što nam nameće zaključak, da će uskoro i tamo biti slično "sranje" kao ovdje kod nas, kad je u pitanju vlast, politika, društvo u globalu, a od čega mi evidentno najviše bježimo.
- rovac13
#29 Re: Odlazak iz BiH???
Neki su samo probali dole,i kazu da je dole bolje.
Drugi su ipak probali i dole i gore.
Imaju odrijesene ruke ostati gore,ili vratit se dole.
Oni iz nekog razloga ostaju gore.
S vremena na vrijeme cujem da se neko vratio dole,igla u plastu sijena.
Ta cinjenica govori puno
Drugi su ipak probali i dole i gore.
Imaju odrijesene ruke ostati gore,ili vratit se dole.
Oni iz nekog razloga ostaju gore.
S vremena na vrijeme cujem da se neko vratio dole,igla u plastu sijena.
Ta cinjenica govori puno
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Odlazak iz BiH???
Ne volim pricati na stranom jeziku
Ne volim druge kulture osim u knjigama
Sad bih trebao ici u haustor gdje je 1 nijemac 3 balkanca 5 azijata i 5 afrikanaca
Da baustelam s njima
Napustam 3 nekretnine i vikendicu
Sad bih trebao ici u haustor gdje je 1 nijemac 3 balkanca 5 azijata i 5 afrikanaca
Da baustelam s njima
- Rockefeller
#31 Re: Odlazak iz BiH???
Niko ti nije kriv sto ces na baustelu

-
moonca
#32 Re: Odlazak iz BiH???
neka si se pohvalio s nekretninama i vikendicom.
- Truba
#33 Re: Odlazak iz BiH???
Nisam nista kupio
Kolege naslijedjuju stanove na bistriku od 350000 od baba i daidza
Jesi li citala kako sam bio izbjeglica u djedinom stanu
Kolege naslijedjuju stanove na bistriku od 350000 od baba i daidza
Jesi li citala kako sam bio izbjeglica u djedinom stanu
- Mr.Sojic
#34 Re: Odlazak iz BiH???
Pa već pričaš na stanom jezikuBlack swan wrote: ↑31/10/2021 12:43 Ne volim pricati na stranom jeziku
Da baustelam s njima
Nigdje zaPete, zareza, tOčke,usKličnika, bRezrukavnika
- rovac13
#35 Re: Odlazak iz BiH???
Ova tema je glupost.
Trkelja kako kome volja.
Ja imam bolji posao gore nego sam imao dole.
Nemam ni jednog kolegu niti sefa na mom jeziku.
Ali mi ne smeta,sam medju nijemcima
Trkelja kako kome volja.
Ja imam bolji posao gore nego sam imao dole.
Nemam ni jednog kolegu niti sefa na mom jeziku.
Ali mi ne smeta,sam medju nijemcima
- Maharadza
#36 Re: Odlazak iz BiH???
Ma nemoguće, vidiš da su stručnjaci zaključili da van BiH radiš kao bauštelac ili pereš guzove... dok si u BiH doktor nauka sa 3 milje platom, ali mrziš Bosnu pa bježiš, izdajniče... na svim nivoima.
- Truba
#37 Re: Odlazak iz BiH???
Ne znam za tebe
Ali ja bih morao temeljito promijeniti struku
Za sada to ne smijem i ne zelim a i necu
Ima nas sto smo drustvene znanisti zavrsili i ne vozimo kamion a srednja nam je gimnazija
Kome je isti posao nek ide
Imali smo u firmi volontere nijemce
Najbolja je bila johana hrvatskog podrijetla
2 kasnilo 2 se svadjalo 2 ima problema rijetko ko engleski zna...samo jedna hrvatski...svi pobjegli od vojske i faksa 1 god
Ali ja bih morao temeljito promijeniti struku
Za sada to ne smijem i ne zelim a i necu
Ima nas sto smo drustvene znanisti zavrsili i ne vozimo kamion a srednja nam je gimnazija
Kome je isti posao nek ide
Imali smo u firmi volontere nijemce
Najbolja je bila johana hrvatskog podrijetla
2 kasnilo 2 se svadjalo 2 ima problema rijetko ko engleski zna...samo jedna hrvatski...svi pobjegli od vojske i faksa 1 god
- Truba
#38 Re: Odlazak iz BiH???
https://avaz.ba/globus/svijet/692768/do ... nisu-znali
Evo ova je doktorandica zivjela u satoru
Necu da zivim u satoru
Necu da zivim u satoru
- rovac13
#39 Re: Odlazak iz BiH???
Posao gore posao dole,ja tu ne vidim problem.
Lepeza poslova je siroka,gore cak i sira,svako moze naci ono sto mu odgovara.
Ono sto meni pravi razliku je......sto gore ne razmisljas vise o onom sto si razmisljao dole,......hocul ostat bez posla.....sta sutra......sta ako se promijeni vlast ostajem li na radnom mjestu........da li ce bake i mile odlucit u moje ime trebam li ratovat protiv nekog koga nit poznajem nit znam zasto.....itd itd
Gore radis,i razmisljas kako provest slobodno vrijeme.....kud na godisnji.....ne pitas se hocel bit posla....za djecu posebno........sve je kolotecina.....vecina onih tema su ostale dole........zdravija psiha rekao bih.
Lepeza poslova je siroka,gore cak i sira,svako moze naci ono sto mu odgovara.
Ono sto meni pravi razliku je......sto gore ne razmisljas vise o onom sto si razmisljao dole,......hocul ostat bez posla.....sta sutra......sta ako se promijeni vlast ostajem li na radnom mjestu........da li ce bake i mile odlucit u moje ime trebam li ratovat protiv nekog koga nit poznajem nit znam zasto.....itd itd
Gore radis,i razmisljas kako provest slobodno vrijeme.....kud na godisnji.....ne pitas se hocel bit posla....za djecu posebno........sve je kolotecina.....vecina onih tema su ostale dole........zdravija psiha rekao bih.
- Truba
#40 Re: Odlazak iz BiH???
Na onim nekim temama sam skontao da si pedantan i da nisi fuser...takvima zapad i odgovara
Ja sam vec na zapadu
Jucer mi migrant popravkljao zub
Dr.migrant govori i bhs
Ja sam vec na zapadu
Jucer mi migrant popravkljao zub
Dr.migrant govori i bhs
-
Karikaturist
#41 Re: Odlazak iz BiH???
Gore dole lijevo desno na isto dodje - normalni bili nisteeee 
-
187qrcina
#42 Re: Odlazak iz BiH???
Odlično,vrhunski rečeno.Thorgerson wrote: ↑31/10/2021 02:36 Realno, mi smo besqrac narod. Idemo linijog manjeg otpora kroz citavu historiju. Tu i tamo nas sudbina natjera da se angazujemo i pokazemo zube.
Npr. Irska je imala veliko sranje. Zemlja u rasulu, terorizam. Hrpa ljudi napustilo drzavu. Kad se situacija iole smirila, velika vecina se vratila u Irsku i krenuli haman od nule da prave to sto su danas.
U mnogim zemljama ljudi odlaze, ali ovo kod nas. Ne znam. Bas zabrinjavajuce.
Doslo je do toga da neko nekoga pogresno pogleda, ovaj se seli iz drzave.
Kad pitas ove da se vrate. Ma kakvi, milion isprika, zahtjeva...
Ne znam, treba proci vremena da mi shvatimo sta je drzava.
I ovo govorim ne da se pravim nekim patriotom, jer bi i ja sutra napustio drzavu da dobijem dobru priliku. I to me nervira.
Jer ne zelim da je napustam. Ne zelim da budem stranac. A ove koje ja znam da su vani jesu i dan danas stranci. Dzaba sto su neki i rodjeni tamo.
Niko od njih se ne druzi sa tim ljudima domacim. Bas je rijetkost npr da ce se neko nas u Njemackoj druziti sa svabom, u fra sa francuzom, skandinavija ma kakvi. Opet se nadju bosanci, nadju se drugi stranci, dodje se ovdje u BiH da se nadje muz/zena.
Ne znam, mozda kad ti euri kapaju i kad je sve normalno ne razmisljas o tome. Al dzaba stranac si i uvijek ces ostati.
Svaka čast.
-
nekome
#43 Re: Odlazak iz BiH???
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vazno-o ... /211101117
Važno obavještenje Sarajevogasa zbog obustave snabdijevanja u Kantonu Sarajevo
neko ce reci, fulio si temu ali pravo pitanje je jesam li
Važno obavještenje Sarajevogasa zbog obustave snabdijevanja u Kantonu Sarajevo
neko ce reci, fulio si temu ali pravo pitanje je jesam li
- ljubicasti limun
#44 Re: Odlazak iz BiH???
Stjecajem nesretnih porodicnih okolnosti morala sam se vratiti u BiH i bila primorana ostati u BiH haman 2 desetljeca. Ne bih pozeljela ni najgorem dusmaninu da se vrati i ko god moze, neka ide, jos danas. Kontam sve argumente protiv odlaska, tipa tamo si stranac (a nisi to nakon nekog vremena), no i u BiH si stranac, prvo na 2 trecine vlastite zemlje, a drugo i na ovoj preostaloj, jel bosanskoj trecini, ako nisi pripadnik vladajuce kaste. Nigdje nisi prispio (prispjela), neces dobiti posao ili ces dobiti jako slabo placen posao od kojeg ces zivotariti, neces biti zasticen niti na jedan nacin, placaces da budes nekom rob i moliti Boga da radis u BiH - za strance. Bosna, na zalost, nije vise ni drzava ni domovina, vec pakao u kojem tek lutaju izgubljene duse koje jos ne mogu van. Nadam se da ce svi otici i snaci se i napokon poceti zivjeti nekim normalnim zivotom.
- Maharadza
#45 Re: Odlazak iz BiH???
Ne želiš u šator a već živiš u glavnom gradu smoga koji uz to svake god. strijepi da li će biti dovoljno odnosno da li će biti ikako gasa za grijanje.Black swan wrote: ↑31/10/2021 15:00 https://avaz.ba/globus/svijet/692768/do ... nisu-znali
Necu da zivim u satoru
- Truba
#46 Re: Odlazak iz BiH???
Plina ima dovoljno za gas ne znam
A imam i konvektor spreman za paljenje
Negdje zagadjenje ovako negdje onako sve zavisi kako promatras
A zagadjenje u JUZI vam nije smetalo
A imam i konvektor spreman za paljenje
Negdje zagadjenje ovako negdje onako sve zavisi kako promatras
A zagadjenje u JUZI vam nije smetalo
-
Djulbesecer hanuma
#47 Re: Odlazak iz BiH???
U Americi sam već 20 godina, imam normalan posao i porodicu, djeca su rođena ovdje ali… svake godine je obavezno mjesec dana Bosne i svaki put se radujem tom godišnjem u domovini kao malo dijete. Ovdje imam stvarno normalan život, normalan posao i prijatelje kako Bosance tako i Amere ili druge doseljenike, međutim uvijek ima nostalgije bar kod mene. Djeca hvala Bogu prilično dobro govore naš jezik pa vole ići sa nama za sad. Planiram ako Bog da nazad u “motherland” kad djeca pozavršavaju fakultete i počnu živjet svoj život 
- muha_sa
#48 Re: Odlazak iz BiH???
Nema od povratka ništa draga naša djulbešecerkoDjulbesecer hanuma wrote: ↑02/11/2021 04:14 U Americi sam već 20 godina, imam normalan posao i porodicu, djeca su rođena ovdje ali… svake godine je obavezno mjesec dana Bosne i svaki put se radujem tom godišnjem u domovini kao malo dijete. Ovdje imam stvarno normalan život, normalan posao i prijatelje kako Bosance tako i Amere ili druge doseljenike, međutim uvijek ima nostalgije bar kod mene. Djeca hvala Bogu prilično dobro govore naš jezik pa vole ići sa nama za sad. Planiram ako Bog da nazad u “motherland” kad djeca pozavršavaju fakultete i počnu živjet svoj život![]()
Javni jesam li bio u pravu
- Didier
#49 Re: Odlazak iz BiH???
Nismo odavno imali ovakvu temu na forumu.
Baš neka je opet otvorena.

Baš neka je opet otvorena.
-
Djulbesecer hanuma
#50 Re: Odlazak iz BiH???
Uhh nadam se da nećeš biti u pravu, nekako mi je bar trenutno nezamislivo biti ovdje u dubljoj starosti, pogotovo jer nema nekog sadržaja za starije ljude našeg podneblja. Ako ništa onda letit’ tamo vamo svako par mjesecimuha_sa wrote: ↑02/11/2021 06:30Nema od povratka ništa draga naša djulbešecerkoDjulbesecer hanuma wrote: ↑02/11/2021 04:14 U Americi sam već 20 godina, imam normalan posao i porodicu, djeca su rođena ovdje ali… svake godine je obavezno mjesec dana Bosne i svaki put se radujem tom godišnjem u domovini kao malo dijete. Ovdje imam stvarno normalan život, normalan posao i prijatelje kako Bosance tako i Amere ili druge doseljenike, međutim uvijek ima nostalgije bar kod mene. Djeca hvala Bogu prilično dobro govore naš jezik pa vole ići sa nama za sad. Planiram ako Bog da nazad u “motherland” kad djeca pozavršavaju fakultete i počnu živjet svoj život![]()
dodje prvo unuce i gotovi ste--nema rastanka od unuceta za vjek vjekova
![]()
Javni jesam li bio u pravu![]()