Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Tanqueray

#51701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Tanqueray »

https://en.wikipedia.org/wiki/Mu%C5%A1an_Topalovi%C4%87
Evo citam Caco bio po cinu Brigadir, takodje Ismet Bajramovic Celo i Ramiz Delalic Celo i na kraju Jusuf Prazina, general :-)
Sve kriminalac do kriminalca.
jasib

#51702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jasib »

Tanqueray wrote: 11/10/2021 21:21 https://en.wikipedia.org/wiki/Mu%C5%A1an_Topalovi%C4%87
Evo citam Caco bio po cinu Brigadir, takodje Ismet Bajramovic Celo i Ramiz Delalic Celo i na kraju Jusuf Prazina, general :-)
Jesu li još uvijek "generali", ili su im oduzeti činovi?
Tanqueray

#51703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Tanqueray »

jasib wrote: 11/10/2021 21:24
Tanqueray wrote: 11/10/2021 21:21 https://en.wikipedia.org/wiki/Mu%C5%A1an_Topalovi%C4%87
Nebitno, ali ti koji su im dali te cinove i mogucnost da budu gospodari zivota i smrti su i dalje na vlasti, a ti nose vise odgovornosti od pomenutih.
General War

#51704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Jedini koji je protestirao protiv ove sahrane bio je Jovan Divjak koji je u pismu Aliju Izetbegovića upitao „kako je mogao organizirati sahranu ovog kriminalca?“. Izetbegović je odgovorio da je morao „zbog sve većeg političkog pritiska“, ne preciziravši o čemu se radi.
foxlife

#51705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by foxlife »

drug_profi wrote: 11/10/2021 20:57
Nivelacija wrote: 11/10/2021 18:26

Ovo srpski zločinci nije ok i treba promjeniti.
Nisu svi Srbi zločinci ima tu jako dobrih ljudi.
Nisu Srbi Dodik.
I meni para uši.
Trebalo bi pametnije sročiti.
Nisu svi srbi zločinici, a mnogi su nam i iskreni prijatelji, čak i po cijenu svoje sigurnosti.
upravo u tome je poenta
treba pisati pripadnici vojske republike srpske
a na "nasoj" tabli neka pise 10a brdska ili koja vec jer nisu sve jedinice armije ucestvovale u tome i konkretno se zna ko sta gdje
Osmi Socrates

#51706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Osmi Socrates »

Tanqueray wrote: 11/10/2021 21:33
jasib wrote: 11/10/2021 21:24

Nebitno, ali ti koji su im dali te cinove i mogucnost da budu gospodari zivota i smrti su i dalje na vlasti, a ti nose vise odgovornosti od pomenutih.
De ba ne karikiraj bezveze. Napisano je zašto su kriminalci preuzeli na početku neke linije odbrane.

Da Sarajevo nije bilo u obruču, ovo se nikad ne bi desilo. Kad strpaš grad i ljude u kavez, i granatiraš ih svaki dan, ne znam zašto se čuditi da su neki kriminalci tu vidjeli svoju šansu. Eto, garantiram, strpaj bilo koji grad te veličine u kavez, i granatiraj ga svakodnevno, u njemu će biti nekoliko Caca.

To je jednostavno priroda ovakvog ratovanja. U gradovima pod kontrolom Armije BiH koji nisu bili u obruču, i koji su imali vremena da se organiziraju, kriminalno ponašanje prema civilima je bilo svedeno na minimum.

Sa druge strane, međutim, u RS-u, nisu imali ni blizu takvu situaciju (obruč, granatiranje, nemanje osnovnih namirnica) pa su opet hladnokrvno ubijali na hiljade Bošnjaka civila.
Last edited by Osmi Socrates on 11/10/2021 21:48, edited 4 times in total.
General War

#51707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

foxlife wrote: 11/10/2021 21:41
drug_profi wrote: 11/10/2021 20:57

I meni para uši.
Trebalo bi pametnije sročiti.
Nisu svi srbi zločinici, a mnogi su nam i iskreni prijatelji, čak i po cijenu svoje sigurnosti.
upravo u tome je poenta
a na "nasoj" tabli neka pise 10a brdska ili koja vec jer nisu sve jedinice armije ucestvovale u tome i konkretno se zna ko sta gdje
Kako moze biti odmetnuta, a Caco na kovacima ukopan ko sehid?
foxlife

#51708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by foxlife »

General War wrote: 11/10/2021 21:44
foxlife wrote: 11/10/2021 21:41

upravo u tome je poenta
Kako moze biti odmetnuta, a Caco na kovacima ukopan ko sehid?
to sto je on ukopan kao sehid je druga prica al vjerovatno je do njegovog ubijanja bila odmetnuta
nebitno to su sada finese sta kako
neka pise musan topalic komandant 10e brdske svejedno
neka se napise ime i prezime ako se zna ako ne onda jedinicu ako se ne zna ni to kao sa vjecnicom onda vojsku a ne citav narod poistovjecivati sa zlocincima
foxlife

#51709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by foxlife »

Osmi Socrates wrote: 11/10/2021 21:44

De ba ne karikiraj bezveze. Napisano je zašto su kriminalci preuzeli na početku neke linije odbrane.

Da Sarajevo nije bilo u obruču, ovo se nikad ne bi desilo. Kad strpaš grad i ljude u kavez, i granatiraš ih svaki dan, ne znam zašto se čuditi da su neki kriminalci tu vidjeli svoju šansu. Eto, garantiram, strpaj bilo koji grad te veličine u kavez, i granatiraj ga svakodnevno, u njemu će biti nekoliko Caca.

To je jednostavno priroda ovakvog ratovanja. U gradovima pod kontrolom Armije BiH koji nisu bili u obruču, i koji su imali vremena da se organiziraju, kriminalno ponašanje prema civilima je bilo svedeno na minimum.

Sa druge strane, međutim, u RS-u, nisu imali ni blizu takvu situaciju (obruč, granatiranje, nemanje osnovnih namirnica) pa su opet hladnokrvno ubijali na hiljade Bošnjaka civila.
ajd i s tobom da se slozim
vidio sam i gornji post

naravno da je na pocetku svaka pomoc u odbrani dobrodosla i od najvecih kriminalaca
i sto je "najgore" upravo su ti kriminalci iznijeli mozda i najveci teret s pocetka rata naravno uz obicne ljude koji su branili

kasnije se to moglo srediti i ustrojiti al to nije uredjeno iz nekog razloga
a taj razlog je vjerovatno doprinio da se caco ukopa na kovace sto je obezvrijedilo sve one postene borce na kovacima
a znam da su na kovacima ukopani i oni koji nisu poginuli u ratu nego odmah poslije rata u saobracajnoj nesreci tj jedna osoba a moguce da ima jos takvih slucajeva
Tanqueray

#51710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Tanqueray »

Nema tu nikakvog karikiranja, ako iko karikira onda si to ti.
NIsu kriminalci nista preuzeli, nego su im podijeljeni najvisi moguci cinovi, hajd da su postali vodnici ili tako nesto, nego brigadiri i generali i sad ces mi reci da oni koji su ih postavili na ta mjesta nisu odgovorni. :oops:
Isto tako i sada postavljaju ljude na vlast, kriminalci su sada samo softiciniraniji, uglavnom.
joint union

#51711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Tanqueray wrote: 11/10/2021 22:03

NIsu kriminalci nista preuzeli, nego su im podijeljeni najvisi moguci cinovi, hajd da su postali vodnici ili tako nesto, nego brigadiri i generali i sad ces mi reci da oni koji su ih postavili na ta mjesta nisu odgovorni. :oops:
Isto tako i sada postavljaju ljude na vlast, kriminalci su sada samo softiciniraniji, uglavnom.
Juka je karijeru nastavio u HVO-u, gdje su ga kao takvog objeručke primili. Inače, zar se vlast ne postavlja na izborima?
Osmi Socrates

#51712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Osmi Socrates »

Pa napisao sam i zašto se to dešavalo. Zauzmu položaj i ucjenjuju, a ti nemaš nikakvu organiziranu armiju da ih zamjeniš na tom položaju, jer je grad u obruču i granatira se svakodnevno. Uostalom, obračun sa većinom kriminalaca u Armiji BiH je bio još tokom rata. Dakle, odmah kada su se stekli uslovi da se sa njima obračunava.

I bogati, ako sve ovo pišeš zato što si Hrvat, nemoj me više citirati. Na vrh mi je glave ljudi koji pišu ono što pišu zato što su određene nacionalnosti. Dokle ćete više, brt? Možete li išta sagledati objektivno, bez podjebavanja "onih drugih"?

Ja nacionalnost nemam i odgovorno se odnosim prema istoriji.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#51713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by teskeredzic_22 »

palermo wrote: 11/10/2021 21:16
Da ne dužimo drug, ponavljat ćemo se, otprilike, što se mene tiče, ti si svojim postovima upravio pokazao zašto NS sa svojim trenutnim političkim djelovanjem nigdje ne može biti relevantan faktor .....

Ne drug , ti si zapravo dokazao zašto NS sa svojim trenutnim političkim djelovanjem nigdje ne može biti relevantan faktor.

Medijski razapeti Irmu Baraliju , kreirati medijsku harangu - histeriju ka njoj i NS-u a istovremeno 30 okruglo regularno koalirati i krčmiti budžet sa blajburško-budakovskim ulicama i spomenicima ŽRTVAMA ZA NDH....nenadjebivo fakat 👍.
palermo

#51714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

teskeredzic_22 wrote: 11/10/2021 22:29
palermo wrote: 11/10/2021 21:16
Da ne dužimo drug, ponavljat ćemo se, otprilike, što se mene tiče, ti si svojim postovima upravio pokazao zašto NS sa svojim trenutnim političkim djelovanjem nigdje ne može biti relevantan faktor .....

Ne drug , ti si zapravo dokazao zašto NS sa svojim trenutnim političkim djelovanjem nigdje ne može biti relevantan faktor.

Medijski razapeti Irmu Baraliju , kreirati medijsku harangu - histeriju ka njoj i NS-u a istovremeno 30 okruglo regularno koalirati i krčmiti budžet sa blajburško-budakovskim ulicama i spomenicima ŽRTVAMA ZA NDH....nenadjebivo fakat 👍.
:? pa onda da se registrujete u Danskoj, i tamo pokušate biti relevantan politički faktor........
MUNAFIK

#51715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

Tanqueray wrote: 11/10/2021 20:16
MUNAFIK wrote: 11/10/2021 20:03 To sto neko pokusava pripisat da je ARBIH planirala i odobravala ubistva civila itd je glupost i laž to znaju svi pa i ti.
Ti pises uopsteno, sto nije uopste tema, ovdje se radi o konkretnom zlocinu i natpis bi trebo biti u istom duhu kao i natpis na Vijecnici,
tj na ovom mjestu su bosnjacki zlocinci ubili slijedece nevine ljude...
Razmisli, da li su bili zlocinci, jesu, da li su zlocinci bili Bosnjaci, jesu, u cemu je onda problem?
To bi bilo dobro, jer bi taj natpis bio opomena da se tako nesto ne ponovi.

Naravno da je uopsteno i generalno tema u ovim stvarima i to je jedino bitno.

Tema je da se konstantno pokusava relativizirati cetnicko ustaska planska, organizovana i dogovorena agresija i zlocin, dok se od pojedinacnih slucajeva zlocina na strani odbrane BIH nastoji napraviti kao da je to generalno i uopsteno pravilo.

Da su bosnjaci planski, sistemski i organizovano ubijali i protjerivali srbe ili bilo koga drugog i onda cijelim sistemom stitili, uzdizali i odlikovali te zlocince i da ih dan danas ukivaju u najvece heroje i svece ja bih prvi rekao OK pišite to ALI to nije istina.

ARBIH nikada nije imala ni plan ni zelju ni akciju da uradi takav zlocin... Svi zlocini koji su se desili bili su djela pojedinaca koji su iz raznoraznih (bolesnih) razloga cinili te zlocine, nekad iz koristi, nekad radi pljacke, nekad jer su psihopate, nekad iz osvete ALI NIKADA jer je to bio plan i cilj ARBIH i tadi toga NIKADA ne treba dozvoliti da neko nas na bilo koji nacin ucestvuje u pokusajima relativizacija svega ovdje.

To sto FGR i iskompleksirani podrumasi iz NS ne znaju historiju i sto se prave mutavi ili sto rade za cetnike (sto za pojedine nije iskljuceno) prije nenamjerno nego namjerno je njihov problem. Sa ovim stvarima nema igre.
Tanqueray

#51716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Tanqueray »

MUNAFIK wrote: 11/10/2021 23:08

Ti pises uopsteno, sto nije uopste tema, ovdje se radi o konkretnom zlocinu i natpis bi trebo biti u istom duhu kao i natpis na Vijecnici,
Razmisli, da li su bili zlocinci, jesu, da li su zlocinci bili Bosnjaci, jesu, u cemu je onda problem?
Mozda za tebe, za one pobijene na Kazanima, bitno je nesto drugo.
kakotakonikako

#51717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakotakonikako »

Tema je da se konstantno pokusava relativizirati cetnicko ustaska planska, organizovana i dogovorena agresija i zlocin, dok se od pojedinacnih slucajeva zlocina na strani odbrane BIH nastoji napraviti kao da je to generalno i uopsteno pravilo.

Da su bosnjaci planski, sistemski i organizovano ubijali i protjerivali srbe ili bilo koga drugog i onda cijelim sistemom stitili, uzdizali i odlikovali te zlocince i da ih dan danas ukivaju u najvece heroje i svece ja bih prvi rekao OK pišite to ALI to nije istina.

ARBIH nikada nije imala ni plan ni zelju ni akciju da uradi takav zlocin... Svi zlocini koji su se desili bili su djela pojedinaca koji su iz raznoraznih (bolesnih) razloga cinili te zlocine, nekad iz koristi, nekad radi pljacke, nekad jer su psihopate, nekad iz osvete ALI NIKADA jer je to bio plan i cilj ARBIH i tadi toga NIKADA ne treba dozvoliti da neko nas na bilo koji nacin ucestvuje u pokusajima relativizacija svega ovdje.

To sto FGR i iskompleksirani podrumasi iz NS ne znaju historiju i sto se prave mutavi ili sto rade za cetnike (sto za pojedine nije iskljuceno) prije nenamjerno nego namjerno je njihov problem. Sa ovim stvarima nema igre.
:thumbup:

Ma koliko se trudili i pokusavali ne mogu niti ce ikada ni malim dijelom izjednaciti Armiju Republike Bosne i Hercegovine i agresorsku vojsku. Ne moraju to prihvatiti ( meni to nista i ne znaci ali necu precutati njihove lazi ) ali prihvatio je onaj ko je sudio o tim vremenima.
hatemondays

#51718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hatemondays »

Moram da dodam da nije bas bilo lako ni postenom obicnom covjeku biti dio jedinica poput Cace i Ramiza Cele. Uglavnom grupa mangupa je vrtila sve sto se moglo vrtiti dok nas nisu razjebali. Nakon prelaska sa Grbavice prijavim se poslije 15 dana u 3. brdsku kod Cele i dodjem u jedinicu u meni 55kg zive vage a srce ko Banja Luka. Dodjem u moju jedinicu i komandir me predstavi i kako dolazim sa Grbavice i zamisli sta me jedan od njih (Sandzaklija) pita "jesu li te karali cetalji", meni pritisak u nebo i kazem ja njemu prvo sam tvoju staru karno pa onda su mene cete derali. Skoci ono skocim ja i za vratove, komandir kaze odlican pocetak. Eto tako su ti kriminlaci tretirali obicne ljude, neki od njih su imali muda ali vecini ta muda nisu dugo trajalo do prve prilike da se ispale. Treba razumjeti i nase politicare nije lako bilo saradjivati sa tim ljudima, ko se bavi kriminalom taj ne vjeruje svojoj materi a ne kamoli Aliji i ostalima. Ista ta ekipa je lupala sakom od sto Aliji u Predsjednistvu kad su smjenili Sefera, minobaci se okretali ka Predsjednistvu halooo prema Predsjednistvu i onda neko kaze ovdje mogli su se kontrolisati, jesu i kad je doslo do toga doslo je do mrtvih glava.I onda se nadje neko da sve nas pripadnike ARBiH trpa u isti kos sa njima. Jesu povukli na pocetku ali se i uzimalo lopatom. Onog dana kad su nam razjebali brigade jos se sjecam Rusmira sa Lastama kad nas opkoljavaju u Sipadu i odvode jednog po jednog. Ruzan osjecaj a znas da nisi ni kriv ni duzan.
Novak20

#51719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Nažalost, za one pobijene na Kazanima nije ništa više bitno. Počivali u miru.

Za njihovu rodbinu je jako bitno da je zločincima suđeno i to je jedina prava satisfakcija.

Bolje bi bilo da se politika nije umiješala da soli rane. Nikome ne treba ovako ružan spomenik i ovakav sterilno mučan spomen nevino stradalih u ratnom zločinu.

Nakon što se ovaj politički čin koji više smrdi nego što miriše privede kraju, niti će netko biti bolji, a neće biti ni gori nego što već jeste.

Žalosno.
kakotakonikako

#51720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakotakonikako »

hatemondays wrote: 11/10/2021 23:50

Moram da dodam da nije bas bilo lako ni postenom obicnom covjeku biti dio jedinica poput Cace i Ramiza Cele. Uglavnom grupa mangupa je vrtila sve sto se moglo vrtiti dok nas nisu razjebali. Nakon prelaska sa Grbavice prijavim se poslije 15 dana u 3. brdsku kod Cele i dodjem u jedinicu u meni 55kg zive vage a srce ko Banja Luka. Dodjem u moju jedinicu i komandir me predstavi i kako dolazim sa Grbavice i zamisli sta me jedan od njih (Sandzaklija) pita "jesu li te karali cetalji", meni pritisak u nebo i kazem ja njemu prvo sam tvoju staru karno pa onda su mene cete derali. Skoci ono skocim ja i za vratove, komandir kaze odlican pocetak. Eto tako su ti kriminlaci tretirali obicne ljude, neki od njih su imali muda ali vecini ta muda nisu dugo trajalo do prve prilike da se ispale. Treba razumjeti i nase politicare nije lako bilo saradjivati sa tim ljudima, ko se bavi kriminalom taj ne vjeruje svojoj materi a ne kamoli Aliji i ostalima. Ista ta ekipa je lupala sakom od sto Aliji u Predsjednistvu kad su smjenili Sefera, minobaci se okretali ka Predsjednistvu halooo prema Predsjednistvu i onda neko kaze ovdje mogli su se kontrolisati, jesu i kad je doslo do toga doslo je do mrtvih glava.I onda se nadje neko da sve nas pripadnike ARBiH trpa u isti kos sa njima. Jesu povukli na pocetku ali se i uzimalo lopatom. Onog dana kad su nam razjebali brigade jos se sjecam Rusmira sa Lastama kad nas opkoljavaju u Sipadu i odvode jednog po jednog. Ruzan osjecaj a znas da nisi ni kriv ni duzan.
:thumbup:

Ne razumiju to ili nece da razumiju ovdje pojedinci.

Mogu ti reci da kada se odigravalo to sa cacom, licno sam sa svojom ekipom priveo rodjaka i njegove saborce iz 10 bbrigade koji su se vracali sa terena. Gleda me on blijedo i ne moze da vjeruje. Srecom, kada se sve smirilo, pustili smo ih kuci.

I nadje se neko ovdje da baljezga. Fujjjjjj
Osmi Socrates

#51721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Osmi Socrates »

Nažalost, pošteni borci iz 10. brdske brigade jesu takođe nevine žrtve Cacinog divljanja.

Ne znam koliko ih ima, ali mogli su se organizirati poslije rata, i izdati neko zajedničko saopštenje. Ime brigade je povezano sa najgorim zločinima nad civilima, i oni moraju toga biti svjesni i odrediti se prema tome.

Naravno da se moraju odreći tog imena, ali se ne moraju odreći svog ličnog doprinosa u odbrani zemlje.

Bezveze ljudi kompliciraju sve što se može iskomplicirati.
Last edited by Osmi Socrates on 12/10/2021 00:25, edited 1 time in total.
General War

#51722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

joint union wrote: 11/10/2021 22:08

Juka je karijeru nastavio u HVO-u, gdje su ga kao takvog objeručke primili. Inače, zar se vlast ne postavlja na izborima?
Sto se tice Bosnjaka...ne.
General War

#51723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Novak20 wrote: 11/10/2021 23:55 Nažalost, za one pobijene na Kazanima nije ništa više bitno. Počivali u miru.

Za njihovu rodbinu je jako bitno da je zločincima suđeno i to je jedina prava satisfakcija.

Bolje bi bilo da se politika nije umiješala da soli rane. Nikome ne treba ovako ružan spomenik i ovakav sterilno mučan spomen nevino stradalih u ratnom zločinu.

Nakon što se ovaj politički čin koji više smrdi nego što miriše privede kraju, niti će netko biti bolji, a neće biti ni gori nego što već jeste.

Žalosno.
Politika je umjesana otkako se desilo, pa interesantno nikad se nije tretiralo kao ratni zlocin.
MUNAFIK

#51724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

Tanqueray wrote: 11/10/2021 23:29
Mozda za tebe, za one pobijene na Kazanima, bitno je nesto drugo.
Za njih vise nista nije bitno, a za njihove porodice je bitno da se zlocincima sude i da se kazne, a u ovom slucaju je to uradjeno i to u sred rata u vrijeme kada je Armija RBIH bila u povojima tek nastala...

Sama ta cinjenica dovoljno govori o svemu, posebno dok srbi i hrvati cijelim sistemom stite i slave dikazane i presudjene zlocince, a mnoge jos uvijek stite od suda i pravde.

Treba napraviti spomenik i napisati

"ovdje su ubijeni nasi sugrađani od strane zlocinaca koji su nakon ovih zlodjela uhapseni, osudjeni i u tom procesu njihov vodja je izgubio život kao i 10 policajaca koji su ga pokusali privesti pravdi."
aldinjo

#51725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by aldinjo »

Osmi Socrates wrote: 12/10/2021 00:09 Nažalost, pošteni borci iz 10. brdske brigade jesu takođe nevine žrtve Cacinog divljanja.

Ne znam koliko ih ima, ali mogli su se organizirati poslije rata, i izdati neko zajedničko saopštenje. Ime brigade je povezano sa najgorim zločinima nad civilima, i oni moraju toga biti svjesni i odrediti se prema tome.

Naravno da se moraju odreći tog imena, ali se ne moraju odreći svog ličnog doprinosa u odbrani zemlje.

Bezveze ljudi kompliciraju sve što se može iskomplicirati.
Da se odreknu imena odnosno naziva brigade, a kako bi se to po tebi trebali nazivati? Kakva si se to gluposti dosjetio?
Locked