Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Logovan

#34926 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Aaaaaaaa pobjedaaaaaaaaaa :izet: :izet: Malo Ahmetović, malo Bodul, a mogao je biti još koji gol :D

ŠUTI SAMO ŠUTI! :izet:

Čestitke Sabliću i igračima!
Anquilla

#34927 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

Bravo, nema ljepše pobjede u sezoni od pobjede nad komšijama :)
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#34928 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Ja bih samo da nam cestitam! :mrgreen:
Grean

#34929 Re: Utakmice.

Post by Grean »

mirza_15 wrote: 22/09/2021 21:30 Bodul je trebao onu loptu bolje dati. Bila bi 100% šansa.
Bodul je do gola bio jedan on losijih na terenu, prodao je cistih pet lopti od kojih su najmanje dvije bile u opasnoj zoni.

Taman kontam do kad ga misli trpiti kako se vuce po terenu i igra za protivnika kad ga on zabi. Takvi su to igraci, rijese utakmicu jednim potezom ali da je pocesto diskutabilan i klima.
Labirint

#34930 Re: Utakmice.

Post by Labirint »

Sve u svemu dobro je ispalo, većina ih je solidna bila, Pidro i Dupovac po meni najveće rupe, ovaj prvi pogotovo mada ne kontam ni Sabliceve veleumne zamisli, sta je taj čovjek danas uopšte igrao, stopera nekakvog? :run: Bodul je večeras izuzetno loš bio, u smislu prodatih lopti na sredini terena sto bi iole ozbiljnija ekipa od ovog skupa amatera prekoputa itekako znala iskoristiti. Al eto, iskupio se golom ma sta golom GOLČINOM... Dodatni plus je kako mi se cini da je i neka vrsta vodje na terenu, onako harizmom... Ostali nit su smrdili nit mirisali, trudili se jesu al fali to "nesto", za nadati se da imaju.. Sto Gandalf spomenu ovaj mali Ramic, samo nek ovako nastavi... Za komšije sam čitao i čuo da su loši i nikakvi ali ova večerasnja prezentacija amaterizma je stvarno impresivna, ni glave ni repa, žali bože samo im onog golmana na kakvu je sredinu ograjiso.. Tribine dobre, navijalo se konstantno bez padova, dobre parole, ograda nikakva nažalost, šteta...
Logovan

#34931 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

SVE OVE GODINE... :izet:
Dinostula

#34932 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Grean wrote: 22/09/2021 23:40
mirza_15 wrote: 22/09/2021 21:30 Bodul je trebao onu loptu bolje dati. Bila bi 100% šansa.
Bodul je do gola bio jedan on losijih na terenu, prodao je cistih pet lopti od kojih su najmanje dvije bile u opasnoj zoni.

Taman kontam do kad ga misli trpiti kako se vuce po terenu i igra za protivnika kad ga on zabi. Takvi su to igraci, rijese utakmicu jednim potezom ali da je pocesto diskutabilan i klima.
Takvom igracu ne treba ni zamjeriti ako hoda po terenu ima covjek 32 godine a sad valja opet igrati protiv Borca.Zna se sta je njegov zadatak, nabaci,dodaj i probij golmana iz slobodnog.Eto Pidre i Djokanovica pa neka trce za petoricu to im je uloga. :D
mirza_15

#34933 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Slažem se za Bodula. Kobiljar i Varešanović imaju potez viška. Imaju dobro rješenje prema naprijed, a oni i dalje vuku loptu umjesto da dodaju, s tim da je Kobiljar, generalno, jako dobar. Kobiljar je dva puta iznudio prekršaj i žuti (poslije drugog je pao gol), ali je ima otvorenog igrača ispred sebe u izglednoj prilici. Druga situacija je ispala dobro, dali smo gol, sli je logičnije bilo, u obije situacije, da doda loptu naprijed.

Ali, na kraju, pobjeda u derbiju i ne treba joj gledati u zube. Ide sada Banja Luka i tu će biti pravo teško. Jedino je dobro što oni neće igrati bunker, ali je vrlo vjerovatno da im sudija šta navuče, ako krene loše po njih. Možda neće odmah, ali ako zatreba i ukaže se prilika ne sumnjam da će je iskoristiti.
Piaty

#34934 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Dinostula wrote: 23/09/2021 01:17

Takvom igracu ne treba ni zamjeriti ako hoda po terenu ima covjek 32 godine a sad valja opet igrati protiv Borca.Zna se sta je njegov zadatak, nabaci,dodaj i probij golmana iz slobodnog.Eto Pidre i Djokanovica pa neka trce za petoricu to im je uloga. :D
:thumbup:
last mohicans

#34935 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Meni je Kobiljar trenutno najbolji nas igrac, puno ga vise ima, opasan, trči, vraca se, smije preći igrača, ne mogu mu loptu uzeti bez prekrsaja. Kad bi se u pojedinim momentima brze oslobađao lopte i uzimao bolja rjesenja koja mu se sama nude na terenu, bio bi Pjanic, ne Kobiljar. Sto je bitno, sam se dovede u situaciju da budemo opasni. Sazrio je i nebo i zemlja u odnosu na prvi mandat. Ispostavilo se da je Semjon ipak znao sta radi. Je li ga on doveo ili Hadzic? Da pohvalim malog Ramica, strasan pas Oremusu. Dečko mora igrati svaku.
tovarish

#34936 Re: Utakmice.

Post by tovarish »

Prvi gol je ofsajd, ali minimalan. Vjerovatno nije bilo namjere, nego samo greška.

Trako i Ramić će biti vrhunski igrači i moraju redovno igrati.

Dupovac na klupu i u igru samo po prijekoj potrebi, kao i Velkoski i Hebibović.

Šabanović možda i najagilniji. Bilo ga je svuda i sve radio perfektno. Još bolji bi bio da je na desnoj strani igrao, jer lijevom ne zna centrirati.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#34937 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Halid je kod Gorana eksplodirao. Zapravo covjek je vidio ono sto su 2019te za njega govorili skauti da jedini iz ekipe ima fizicke predispozicije za ligu petice.
Samo da ga je kako smiriti da ne dobija kartone bezveze i pozicioniranje tj da ne ispada nazad.
Svidja mi se njegova odlucnost da krene naprijed.
Revolucionar ★

#34938 Re: Utakmice.

Post by Revolucionar ★ »

Trako, Ramic i Sabanovic odlicni, Pidro je kriminalan, nevjerovatne je stvari veceras radio i opet nije izletio. Bas Sablic igra ruski rulet s tim likom
vegass

#34939 Re: Utakmice.

Post by vegass »

Revolucionar ★ wrote: 23/09/2021 10:56 Trako, Ramic i Sabanovic odlicni, Pidro je kriminalan, nevjerovatne je stvari veceras radio i opet nije izletio. Bas Sablic igra ruski rulet s tim likom
Pidro možda jeste loš, ali je zato kikser.
turbofolk

#34940 Re: Utakmice.

Post by turbofolk »

Niko da pomene asistenta za prvi gol i potencijalno za još dva :D Mirko je bio, malo je reći odličan :thumbup:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#34941 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Fali nam i malo vise hrabrosti u igri, to da podignemo bili bi opasniji 70%. I sinoc a i u svakoj do sada kod prenosa lopte nikada lopta ne ide kroz sredinu izmedju dva protivnicka igraca iako moze proci, uvijek ide okolo. Jedino ako to nije striktna Sabliceva instrukcija. Onda nemam sta igracima prigovoriti nego Sablicu.
Logovan

#34942 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Trako, Ramić, Dizdarević.... :thumbup: Samo da ovi mladi igrači ne slete na klupu/tribinu zbog pojačanja.

Joj Pidre u prvom poluvremenu, zamalo da postignu gol jer se frajer spetljao haha :lol: A još prvo Dizdarević pogriješi, slab i traljav pas, prilazi Pidro kontaš sad će sve biti uredu i onda on pogriješi još gore. :lol:
vicious

#34943 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Logovan wrote: 23/09/2021 11:26 Trako, Ramić, Dizdarević.... :thumbup: Samo da ovi mladi igrači ne slete na klupu/tribinu zbog pojačanja.

Joj Pidre u prvom poluvremenu, zamalo da postignu gol jer se frajer spetljao haha :lol: A još prvo Dizdarević pogriješi, slab i traljav pas, prilazi Pidro kontaš sad će sve biti uredu i onda on pogriješi još gore. :lol:
A bez potrebe ikakve, umjesto da krene s loptom prema aut liniji pa da je ispuca prema naprijed, on se vraca prema golu :lol:
motachjointa

#34944 Re: Utakmice.

Post by motachjointa »

nije on bez razloga zaglavio kod nas, majstor sigurno ali upitan profesionalac, vise rekreativac u kontekstu ozbiljnog fudbala, zamisli da trci koliko mase rukama :run: .
Logovan

#34945 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

vicious wrote: 23/09/2021 11:30 A bez potrebe ikakve, umjesto da krene s loptom prema aut liniji pa da je ispuca prema naprijed, on se vraca prema golu :lol:
Ili to ili ispucavanje odmah bez primanja lopte, on se jadnik sledio od straha da ne pogriješi hahah :lol:

8-)
Dr. Kuca

#34946 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Ne bas tako dobra utakmica sa nase strane, do naseg gola oni su imali 2 mrtve sanse.
Nikakvog plana u igri, sve se svodi nabij naprjed pa desit ce se nesto.

Komsije, vjerujem da nikad nekvalitetniji nisu bili.
Logovan

#34947 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

SENAD REPUH: Drago mi je zbog pobjede jučer. Pobjeda u derbiju je nešto posebno i takvi momenti vam puno znače. Ja sam iz nekih “ljepših vremena” i nostalgičan sam za tim periodom. Odrastao sam u vremenu kada sam zavolio derbi zbog navijača kao što je Kemo Lakača, a imao sam i tu sreću da živim blizu stadiona tako da sam prije svake utakmice viđao kolone navijača koje idu prema stadionu. U moje vrijeme ako ste bili dijete stanete kod ulaza i neko stariji vas uvede na tribinu, a kada sam vidio jučer veliki broj djece na stadionu prisjetio sam se tog perioda, bio je to stvarno liep prizor i nadam se da će što više omladine dolaziti da bodri naše Sarajevo.
:-D :thumbup:
Dinostula

#34948 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Dr. Kuca wrote: 23/09/2021 12:26 Ne bas tako dobra utakmica sa nase strane, do naseg gola oni su imali 2 mrtve sanse.

NIsu oni imali sanse da se moze nazvati mrtvom sansom.Onaj blagi sut u prvom i par suteva pored gola.Mi imali u drugom 2 odlicne sanse,sut Bodula i onaj udarac glavom.Oni bolji i agilniji u prvom mi dosta bolji u drugom.Ali oni nisu imali sanse za gol. :D
tovarish

#34949 Re: Utakmice.

Post by tovarish »

Mujić sudi u BL, pljačka u najavi.
Dr. Kuca

#34950 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Dinostula wrote: 23/09/2021 13:11
Dr. Kuca wrote: 23/09/2021 12:26 Ne bas tako dobra utakmica sa nase strane, do naseg gola oni su imali 2 mrtve sanse.

NIsu oni imali sanse da se moze nazvati mrtvom sansom.Onaj blagi sut u prvom i par suteva pored gola.Mi imali u drugom 2 odlicne sanse,sut Bodula i onaj udarac glavom.Oni bolji i agilniji u prvom mi dosta bolji u drugom.Ali oni nisu imali sanse za gol. :D
Imali sut sa peterca nakon prodora po pidrinij strani, i nakon poigravanja dizdarevica i podre, dupe mescini izblokiro isto sa 5 6 metara.
Post Reply