Ako je neko zainteresovan, daću podatke, ispred jedne zgrade žena prodaje domaće mliječne proozvode. Dovozi ih u automobilu i prodaje direktno iz automobila. Hladnjača, frižider, pult za mjerenje i oakovanje, to zaboravite.milejovic1971 wrote: ↑10/09/2021 11:59svaka cast na svemu...odlicno...samo se ne slazem za mljeveno meso, kazes pola godine si opskrbljen ???? to meso se ne zaledjuje, a i ako to uradis nikako jesti nakon 20 dana npr...nikakvu vrijednost nema, bolje ga baci...za med svaka cast, sir, kajmak, toppp, slicno nabavljam, pijace ubijaju cijenamasale07 wrote: ↑10/09/2021 09:45
Sigurno ima oscilacija od mjesta do mjesta, ali gdje god da zivis treba izbjegavati kupovinu od svercera. Jer su oni ti koji nabijaju cijene.
Med kupujem od covjeka koji ga proizvodi, po cijeni od 15KM, isti taj med se prodaje na pijaci po 20KM.
Janjetinu kupujem od covjeka koji ima stado ovaca, uzmem citavo janje covjek sve zavrsi cak mi isjece kako mu kazem odem po meso i to me izadje oko 30% jeftinije nego u mesnici a znam sta sam kupio.
Ovciji sir uzimam kod istog covjeka i jeftiniji je nego u trznici a znam 100% da stavlja omjer 90% ovcije mlijeko 10% kravlje.
Teletinu kupujem kad izleti da neko kolje, po cijeni nizoj nego u mesnici.
Fasirano meso napravim sebi od 1/3 kurbana, i bude mi skoro pola godine.
Luk, krompir isto negdje sa sela, cak ljudi nemaju problem da kod njih stoji, pa ja navratim i uzmem kad mi nestane.
Kupim i ja nekad na pijaci/trznici/marketu al uglavnom gledam da se opskrbim provjerenim namirnicama i uz to me jos izadje jeftinije.
Pa ko voli domaće...