BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
deogest

#3776 Re: BHTelecom

Post by deogest »

Image

Sta je ovo, zamolio bi objasnjenje? Korisnik sam EXTRA net paketa, imam 500 besplatnih minuta i 24 GB interneta, sad pokusao poslati 2 KM kredita i proslo?

Vidim stanje racuna ovo. Zar se uopste moze slati kredit na pretplati ovoj?
123bih123

#3777 Re: BHTelecom

Post by 123bih123 »

deogest wrote: 09/09/2021 21:58 Image

Sta je ovo, zamolio bi objasnjenje? Korisnik sam EXTRA net paketa, imam 500 besplatnih minuta i 24 GB interneta, sad pokusao poslati 2 KM kredita i proslo?

Vidim stanje racuna ovo. Zar se uopste moze slati kredit na pretplati ovoj?
Mozes slati bez problema samo ti na kraju mjeseca dođe veci racun za iznos koji si poslo.
rimano

#3778 Re: BHTelecom

Post by rimano »

Svi korisnici Moja TV Net i Moja TV Full paketa imaju mogućnost podnošenja zahtjeva za dodatni, izuzetno vrijedan benefit: “povećanje pristupne brzine do 100 Mbps”, bez povećanja cijene paketa.
Da li je neko podnio zahtjev a da ima ugovor od ranije potpisan?
Zvao sam 1444 kazu mi samo uz novi ugovor. Pa zasto onda pise svi korisnici, nema logike.
kakaljin

#3779 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

rimano wrote: 09/09/2021 22:12
Svi korisnici Moja TV Net i Moja TV Full paketa imaju mogućnost podnošenja zahtjeva za dodatni, izuzetno vrijedan benefit: “povećanje pristupne brzine do 100 Mbps”, bez povećanja cijene paketa.
Zvao sam 1444 kazu mi samo uz novi ugovor. Pa zasto onda pise svi korisnici, nema logike.
Piše svi korisnici koji nisu pod obaveznim ugovorom
dend

#3780 Re: BHTelecom

Post by dend »

rimano wrote: 09/09/2021 22:12
Svi korisnici koji mogu potpisati novi ugovor

*Ponuda se odnosi na fizička lica i svi benefiti važe uz potpisivanje obaveznog ugovornog odnosa na 24 mjeseca.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3781 Re: BHTelecom

Post by gentoo »

Moze li neko potvrditi da MojaTV preko aplikacije (ono od 9.90KM) moze raditi preko 2 razlicita uredjaja ? Znam da ne moze u isto vrijeme ali me zanima da ne idu po nekim MAC adresama i sl. ? Dakle ako je jedan TV ugasen, moze li raditi na drugom ? Jer eto Telemach nema uopste opcije EON app x2.. cak ni da platis :D
Tananarive

#3782 Re: BHTelecom

Post by Tananarive »

dend wrote: 09/09/2021 09:22
PlusSA wrote: 09/09/2021 08:35

Al ti tvoji brojevi nisu baš mjerodavni.
To je kao npr: prosjecna plata. Ljudi foteljaši imaju po 4-5.000km njih je 10.000 a obicni radnici kojih je 100.000 po 800-1000 km.

Onda sabereš prosjek i dobra cifra zar ne :thumbup:

Tako isto sa famoznim internetom i tehnicke mogucnosti.
Imaš možda 10.000 koji mogu da furaju 100 mbps a ovamo 100.000 korisnika do 10,20 mbps :mrgreen: :bih:

Nadam se da ovaj post nece biti izbrisan jer je korektan :sax: :thumbup:
Kako nisu mjerodavni ?

Koliko operatera pruza ftth mrezu u bih gdje moze gigabitne brzine pustati ?

Decembar 2020 u BiH ima AKTIVNIH 45 000 FTTH korisnika, skontaj koliko ima ljudi pristup FTTH mrezi ali isti nije prikljucen na nju iz licnih razloga ( ne zele koristiti bht ) ,a imas ih i na ovom forumu.

Novembar 2020, MojaTV ima 205 000 korisnika ,a do kraja 2021 taj broj ce biti OPET mnogo veci ...

Podaci o brzinama nisu nigdje dostupni i pomalo su zavaravajuci jer se internet pristupom smatra i onaj internet 512kbps u phone paketu.
Ja imam MTV NET 3, umjesto 300/40 pustili mi 600/80 gdje da se žalim. :D :kiss:
kakaljin

#3783 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Tananarive wrote: 10/09/2021 08:17
dend wrote: 09/09/2021 09:22

Kako nisu mjerodavni ?

Koliko operatera pruza ftth mrezu u bih gdje moze gigabitne brzine pustati ?

Decembar 2020 u BiH ima AKTIVNIH 45 000 FTTH korisnika, skontaj koliko ima ljudi pristup FTTH mrezi ali isti nije prikljucen na nju iz licnih razloga ( ne zele koristiti bht ) ,a imas ih i na ovom forumu.

Novembar 2020, MojaTV ima 205 000 korisnika ,a do kraja 2021 taj broj ce biti OPET mnogo veci ...

Podaci o brzinama nisu nigdje dostupni i pomalo su zavaravajuci jer se internet pristupom smatra i onaj internet 512kbps u phone paketu.
Ja imam MTV NET 3, umjesto 300/40 pustili mi 600/80 gdje da se žalim. :D :kiss:
Zali se Hami u vodovodu :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ug_lee

#3784 Re: BHTelecom

Post by ug_lee »

Ističe mi ugovor krajem septembra (extra net). Šta se desi ako ne produžim ugovor prije isteka i kako to sve ide?
kakaljin

#3785 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

ug_lee wrote: 10/09/2021 08:38 Ističe mi ugovor krajem septembra (extra net). Šta se desi ako ne produžim ugovor prije isteka i kako to sve ide?
Istice ti samo obavezno trajanje ugovora, svi smo mi potpisali ugovore na ne odredjeno vrijeme, tako da dok korisnik ne podnese zahtjev za gasenje usluge ona se i dalje koristi i placa se.
bob_1921

#3786 Re: BHTelecom

Post by bob_1921 »

ug_lee wrote: 10/09/2021 08:38 Ističe mi ugovor krajem septembra (extra net). Šta se desi ako ne produžim ugovor prije isteka i kako to sve ide?
Nista izgubis benifit koji si imao npr manji racun kao i kod mene sto je bilo 17,5 sad je 25 dok opet ne ugovorim na 2 god.
PajaELdin

#3787 Re: BHTelecom

Post by PajaELdin »

@PlusSA Brate nema fajde vjeruj. Ovdje se brise svaka upucena kritika prema Telecomu. Ne vidim onda razlog postojanja ove teme. Kad su se bombe bacale ima vise od godinu dana da se radi na rebrendingu Moja TV platforme i da to krece od septembra. Navukli raju, pa nas onda isprovocirali. I sad ocekuju da te supljake prihvatimo objerucke. Ma ovdje su pojedinci definitivno u Telecomovim jaslama. Njihovi se postovi nikad ne brisu.
ug_lee

#3788 Re: BHTelecom

Post by ug_lee »

bob_1921 wrote: 10/09/2021 08:41
Nista izgubis benifit koji si imao npr manji racun kao i kod mene sto je bilo 17,5 sad je 25 dok opet ne ugovorim na 2 god.
Aha a imam li sa produzenjem ugovora ikakvu dodanu pogodnost? bubam kupovina uredjaja za marku i te neke stvari? Kako cu to znati
123bih123

#3789 Re: BHTelecom

Post by 123bih123 »

ug_lee wrote: 10/09/2021 09:25

Aha a imam li sa produzenjem ugovora ikakvu dodanu pogodnost? bubam kupovina uredjaja za marku i te neke stvari? Kako cu to znati
Za marku nemas nista. Imas popuste na uređaje uz potpis novog ugovora ili bogatiji paket(vise gb). Sve imas na web stranici ako zelis kupiti novi uređaj pise ti popust za tvoj paket.
adnan899

#3790 Re: BHTelecom

Post by adnan899 »

Pozz
Ako moze kakva preporuka za paket kakav TV i Net posto imam u planu da prikljucim sta mi je bitno net da je solidan i sportski dio sve ostalo manje je bitno.
dend

#3791 Re: BHTelecom

Post by dend »

ug_lee wrote: 10/09/2021 09:25

Nakon isteka ugovorne obaveze ( 24mj ) gubis benefite koje si imao prilikom potpisa. Imaš mogućnost koristiti idalje paket bez benefita ili potpisati novi ugovor i dobiti nove benefite ( vise saobracaja, manja cijena, popust na kupovinu uređaja )
Last edited by dend on 10/09/2021 09:43, edited 1 time in total.
dend

#3792 Re: BHTelecom

Post by dend »

adnan899 wrote: 10/09/2021 09:32 Pozz
Ako moze kakva preporuka za paket kakav TV i Net posto imam u planu da prikljucim sta mi je bitno net da je solidan i sportski dio sve ostalo manje je bitno.
Paketi MojaTV Net ( TV + NET )
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija

Lista TV kanala za MojaTV:

Google Drive .pdf - https://klix.com/MojaTVpdf

Online lista MojaTV - https://klix.com/TVCLMojaTVlista

Online lista MojaWebTV -https://klix.com/TVCLMojaWebTV

Trenutna akcija za MojaTV
https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... moja-tv-2/
dend

#3793 Re: BHTelecom

Post by dend »

gentoo wrote: 10/09/2021 08:10 Moze li neko potvrditi da MojaTV preko aplikacije (ono od 9.90KM) moze raditi preko 2 razlicita uredjaja ? Znam da ne moze u isto vrijeme ali me zanima da ne idu po nekim MAC adresama i sl. ? Dakle ako je jedan TV ugasen, moze li raditi na drugom ? Jer eto Telemach nema uopste opcije EON app x2.. cak ni da platis :D
Ja sam testirao preko MojaTV ( 1KM )

Radilo je istovremeno na mobitelu i računaru bez problema. Može se dodijeliti više uređaja na acc. i to možeš mijenjati 5 puta tokom mjeseca.

Slike
Benq

#3794 Re: BHTelecom

Post by Benq »

PajaELdin wrote: 10/09/2021 09:22 @PlusSA Brate nema fajde vjeruj. Ovdje se brise svaka upucena kritika prema Telecomu. Ne vidim onda razlog postojanja ove teme. Kad su se bombe bacale ima vise od godinu dana da se radi na rebrendingu Moja TV platforme i da to krece od septembra. Navukli raju, pa nas onda isprovocirali. I sad ocekuju da te supljake prihvatimo objerucke. Ma ovdje su pojedinci definitivno u Telecomovim jaslama. Njihovi se postovi nikad ne brisu.
Brise se sve sto nema veze sa temom i uslugama Telecoma. Kritike su jedno, a sasvim drugo provokacije, vrijedjanja, trolanje, spam (vise puta ponovljen isti post) itd. Kao sto si ti ovo napisao na ovoj temi, tako isto pojedinci pisu i na drugim temama cim im se nesto ne svidja ili nije po njihovom. Nema razloga za neko hejtanje, toliko bitnijih stvari u zivotu, a bar svi danas imamo mogucnost izbora operatera, pa kome se ne svidja, neka ide, a ne spamat pa poslije ljudi ne mogu do korisnih informacija doci od necijeg prepucavanja, za to postoji PP.
adnan899

#3795 Re: BHTelecom

Post by adnan899 »

dend wrote: 10/09/2021 09:35
adnan899 wrote: 10/09/2021 09:32 Pozz
Paketi MojaTV Net ( TV + NET )
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija

Lista TV kanala za MojaTV:

Google Drive .pdf - https://klix.com/MojaTVpdf

Online lista MojaTV - https://klix.com/TVCLMojaTVlista

Online lista MojaWebTV -https://klix.com/TVCLMojaWebTV

Trenutna akcija za MojaTV
https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... moja-tv-2/
Hvala puno
REDDEVILS

#3796 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

Benq wrote: 10/09/2021 09:42
PajaELdin wrote: 10/09/2021 09:22 @PlusSA Brate nema fajde vjeruj. Ovdje se brise svaka upucena kritika prema Telecomu. Ne vidim onda razlog postojanja ove teme. Kad su se bombe bacale ima vise od godinu dana da se radi na rebrendingu Moja TV platforme i da to krece od septembra. Navukli raju, pa nas onda isprovocirali. I sad ocekuju da te supljake prihvatimo objerucke. Ma ovdje su pojedinci definitivno u Telecomovim jaslama. Njihovi se postovi nikad ne brisu.
Brise se sve sto nema veze sa temom i uslugama Telecoma. Kritike su jedno, a sasvim drugo provokacije, vrijedjanja, trolanje, spam (vise puta ponovljen isti post) itd. Kao sto si ti ovo napisao na ovoj temi, tako isto pojedinci pisu i na drugim temama cim im se nesto ne svidja ili nije po njihovom. Nema razloga za neko hejtanje, toliko bitnijih stvari u zivotu, a bar svi danas imamo mogucnost izbora operatera, pa kome se ne svidja, neka ide, a ne spamat pa poslije ljudi ne mogu do korisnih informacija doci od necijeg prepucavanja, za to postoji PP.
A nije spam kad pojedini forumaši najavljuju lažne promjene na Moja TV od prošle godine 🙂
Od mene će Telecom dobiti nogu sljedeće godine ako me ne prebace na optiku.
Hvala Bogu pa ima konkurencija pa mogu birati operatera😊
PlusSA

#3797 Re: BHTelecom

Post by PlusSA »

Nažalost tako stvari stoje, kritike trebaju prihvatiti izvuci pouku iz njih. A ne brisanjem poruka (kriju se, jer nemaju argumente za odgovor vec lupaju nebuloze neke).

Odustajem definitivno od rasprave ovdje sa likovima koji lažu stanje, mogu iskorištavati korisnike 50+ godina kojima je dovoljan samo BHT i FTV dnevnik i viber poziv. (Laganjem 350 kanala od kojih su 50 kamere, 50 crne radio stanice :zoka: )

Mi koji smo zahtjevniji to ce gubiti a vremenom jer brzina neta je "odron" kod vecine. Pogotov ko ima 2 STB-a upaljena na HD kanalu od 10mbps ti ne ostane ni 5mbps :mrgreen:

Hvale se HD kanalima u "2021" godini a i to ubacuje kanal jer se SD kanali svakako gase al oni se hvale kako su ubacili HD jer inace brišeš kanal.

lupetaju brzine 100mbps (a to je moguce možda kod 10% korisnika).

Dovoljno je otvoriti sajt njihov gdje ti iskacu novosti poput šporet, friždera i sl (bave se totalno suprotnim stvarima troše stvari na gluposti).

Razumijem brane imaju pojedinci koristi, žive od te firme al u koju krajnost idu na ovom forumu 2-3 lika (mada mislim da je to cak jedna osoba koja ima zadatak da uvede ovdje red).

Halalite mi ako nekad nešto izletim ili sam jedva cekao septembar famozne PROMJENE koje se nisu desile po ko zna koji put.

Žao mi je što ste cista 0 spram glavnog konkurenta, koji je u svakom pogledu bolji od vas. (Žao mi je što nije prije krenuo u širenju mreže)

Sreca je što imaju mrežu od prije rata pa je i dan danas koriste, famozni jadni bakar koji crpi sve ovo na "štekanje" :bih:
dend

#3798 Re: BHTelecom

Post by dend »

PlusSA wrote: 10/09/2021 10:15
Nažalost tako stvari stoje, kritike trebaju prihvatiti izvuci pouku iz njih. A ne brisanjem poruka (kriju se, jer nemaju argumente za odgovor vec lupaju nebuloze neke).

Odustajem definitivno od rasprave ovdje sa likovima koji lažu stanje, mogu iskorištavati korisnike 50+ godina kojima je dovoljan samo BHT i FTV dnevnik i viber poziv. (Laganjem 350 kanala od kojih su 50 kamere, 50 crne radio stanice :zoka: )

Mi koji smo zahtjevniji to ce gubiti a vremenom jer brzina neta je "odron" kod vecine. Pogotov ko ima 2 STB-a upaljena na HD kanalu od 10mbps ti ne ostane ni 5mbps :mrgreen:

Hvale se HD kanalima u "2021" godini a i to ubacuje kanal jer se SD kanali svakako gase al oni se hvale kako su ubacili HD jer inace brišeš kanal.

lupetaju brzine 100mbps (a to je moguce možda kod 10% korisnika).

Dovoljno je otvoriti sajt njihov gdje ti iskacu novosti poput šporet, friždera i sl (bave se totalno suprotnim stvarima troše stvari na gluposti).

Razumijem brane imaju pojedinci koristi, žive od te firme al u koju krajnost idu na ovom forumu 2-3 lika (mada mislim da je to cak jedna osoba koja ima zadatak da uvede ovdje red).

Halalite mi ako nekad nešto izletim ili sam jedva cekao septembar famozne PROMJENE koje se nisu desile po ko zna koji put.

Žao mi je što ste cista 0 spram glavnog konkurenta, koji je u svakom pogledu bolji od vas. (Žao mi je što nije prije krenuo u širenju mreže)

Sreca je što imaju mrežu od prije rata pa je i dan danas koriste, famozni jadni bakar koji crpi sve ovo na "štekanje" :bih:
Zar je laž da MojaTV ima 350+ kanala i 95HD kanala ? Imaš listu u mom opisu profila, pa mi reci da korigujem.

Ocigledno je da "zahtjevnijih" korisnika nema bas toliko ili je mreza bolja nego sto ti tvrdis "kod vecine" da je "odron" jer ne bi broj korisnika MojaTV bio u konstantnom rastu.

Trebas se izjasniti da znamo da li je kod tebe 5mbps ili 19mbps...

Po tebi trebali bi zadrzati SD kvalitet kanala ( kao neki ) iako je isti dostupan u HD ? Mozda da pocnu ukidati kanale da bi ustedili pare, jer kao niko to ne gleda ?

Mogucnosti brzina kod korisnika MojaTV, ako imas zvanicnu informaciju, bilo bi lijepo da podijelis sa nama jer vidim da baratas brojevima i procentima ...

Diversifikacija poslovanja je valjda pozitivna stvar, niko te ne tjera da kupis romobil ili televizor preko telekoma, a oni koji planiraju sada imaju i sire mogucnosti. Zasto je to negatvina stvar ?

Uvođenje reda ? Teorija zavjera od telekoma ? :lol:

Nema telekom glavnog konkurenta. Telekom ima regionalne konkurente u zavisnosti gdje je koji operater dostupan.

Tako je, koristi se titina mreza, optika koja je polozena u prosloj nam drzavi koja povezuje sve bh gradove ,a koja nije stradala u ratu. :thumbup:

Halali, na mobitelu tipkam
Dr_Help
BHTelecom podrška

#3799 Re: BHTelecom

Post by Dr_Help »

Ja nemam nikakvog interesa da nekog zavlačim ili slično. Kako sam vama rekao tako sam i ja dobio informaciju. Radi se o novoj platformi , i ja sam iznenađen zašto još nije pušteno. Znam da se uveliko radi na platformi. i iskreno stojim iza svojih riječi. Vjerojatno po mojoj subjektivnoj procjeni će probit rok. Ali eto nadam se poboljšanju u svakom smislu.

ako nekome mogu pomoći u području KS nek se meni obrati na PP. Rado ću pomoći lično. a ove van KS mogu savjetodavno. Molim i ostale kolege koje rade u BHTelecomu a kriju se na ovom forumu nek se aktiviraju i pomognu korisnicima.
-Chesterfield-

#3800 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

dend wrote: 10/09/2021 10:57
Zar je laž da MojaTV ima 350+ kanala i 95HD kanala ?
Možete vi i bolje. Mislim može se nagurati na 500+ kanala. Ima sigurno još dosta radio kanala koji bi se mogli ubaciti? Pa da se ta ukupna cifra uveća.

I obavezno pod SVI KANALI ubaciti desetak TV kanala pa 2 - 3 RADIO kanala, pa opet dvadesetak TV kanala, pa 16 RADIO kanala... :D
Post Reply