Prljavo, aljkavo, nemarno itd
Volim ja ovdje i ne bih znao nigdje drugo, al da je extra za ne znam koje pare, nije. Ima mogucnosti za napredak kliometraske
Meni je cilj kuca totalno van grada, jos malo
Najbitnija tacka. Bilo je kod nas ozbiljnih lovatora i '92, pa su u najboljoj varijanti na CNN-u gledali kuce i auta kako im gore. O najgorim varijantama radije ne bih.donnie_darko wrote: ↑08/09/2021 20:39 Da ne govorim da u tom snu sa tv ekrana i mobitel ekrana ce im iskakat slike Bakira Dodika sa spektakularnim vjestima da sutra pocinje rat...
Hocemo.
Mani se depre. Znam hejbet ljudi kojima je ovdje lopata upala u med kako žive. Može se i vani liječiti ako baš nema niko ovdje.geralt wrote: ↑08/09/2021 20:51Najbitnija tacka. Bilo je kod nas ozbiljnih lovatora i '92, pa su u najboljoj varijanti na CNN-u gledali kuce i auta kako im gore. O najgorim varijantama radije ne bih.donnie_darko wrote: ↑08/09/2021 20:39 Da ne govorim da u tom snu sa tv ekrana i mobitel ekrana ce im iskakat slike Bakira Dodika sa spektakularnim vjestima da sutra pocinje rat...
Hocemo.
Omogućit će ti sve to i još više jer ćeš moći svašta nešto sebi našteliti i/ili kupiti. Pri tome ovdje mislim na neku višu srednju klasu koja je u zapadnim zemljama oporezovana do grla.geralt wrote: ↑08/09/2021 20:30Ne bih se slozio. Pare ti nece omoguciti da se vozis autoputem s kraja na kraj drzave, ili da se lijecis na vrhunskoj klinici u svojoj drzavi (KCUS to nije), ni da dijete posaljes na vrhunski univerzitet u svojoj drzavi (UNSA to nije). Od para neces sastaviti ni filter za PM 2.5 cestice kad krene zagadjenje.
Exactly ... Kao i onaj mafijas/lovator/stranacki igrac koji ce ti pregazit dijete u tom americkom snu i izvuc se od kazne jer ima love.......BadBoy wrote: ↑08/09/2021 20:59Omogućit će ti sve to i još više jer ćeš moći svašta nešto sebi našteliti i/ili kupiti. Pri tome ovdje mislim na neku višu srednju klasu koja je u zapadnim zemljama oporezovana do grla.geralt wrote: ↑08/09/2021 20:30
Ne bih se slozio. Pare ti nece omoguciti da se vozis autoputem s kraja na kraj drzave, ili da se lijecis na vrhunskoj klinici u svojoj drzavi (KCUS to nije), ni da dijete posaljes na vrhunski univerzitet u svojoj drzavi (UNSA to nije). Od para neces sastaviti ni filter za PM 2.5 cestice kad krene zagadjenje.
ljudi koji imaju >1 mil vrlo vjerovatno imaju svoju firmu ili nekoliko njih, borave cesto van domovine i van gradova, imaju nekoliko stanova (za sebe i za iznajmljivanje) te imaju vikendice sirom bih a i dalje, pa malo skoknu malo vamo malo tamo malo obilaze firme malo borave ovdje malo ondje, to je vjerovatno totalno drugacije razmisljanje zbog drugacijih prilika, a ima ih puno takvih, samo pobroj firme/firmice radnje po BiH, one malo vece pa se dodje do nemalog broja ljudi koji mogu priustiti takav zivotdječak sa šibicama wrote: ↑08/09/2021 23:08 Nije ovo tema o tome, ali ovdje rahat moze biti samo neko ko uziva u ovom jadu od drzave, nije sve u parama. Mozes imati milione ali ako ti mozes gledati sve ovo sranje, i uzivati u tome, ili si mentalno ogranicen ili si govno kao i oni sto vode ovu 37% drzavu.
Nevide ti ljudi taj jad. Bar tako mislim. Zive u drugom svijetu nego mi.dječak sa šibicama wrote: ↑08/09/2021 23:08 Nije ovo tema o tome, ali ovdje rahat moze biti samo neko ko uziva u ovom jadu od drzave, nije sve u parama. Mozes imati milione ali ako ti mozes gledati sve ovo sranje, i uzivati u tome, ili si mentalno ogranicen ili si govno kao i oni sto vode ovu 37% drzavu.
Pa ne znam sad koliko ih ima. Ali imao sam prilike vidjeti tako par ljudi koji nemaju ni 30g a zaradili su vise nego sto cu ja do penzije. Sve IT. Ima nekih SIPA se raspituje za njih zbog ogromnog priliva novca dok neki sve legalno rade.Black swan wrote: ↑08/09/2021 20:00 Mozak je rudnik zlata
Dolaze 2000a godista
Mada bih ja rekao da su ti rijetkost...
Mozda 100ak parova u gradu a ?
Ma i kad zive ovdje, zive u balonu, iz auta u auto, iz restorana u soping centar itd...nekome wrote: ↑08/09/2021 23:38ljudi koji imaju >1 mil vrlo vjerovatno imaju svoju firmu ili nekoliko njih, borave cesto van domovine i van gradova, imaju nekoliko stanova (za sebe i za iznajmljivanje) te imaju vikendice sirom bih a i dalje, pa malo skoknu malo vamo malo tamo malo obilaze firme malo borave ovdje malo ondje, to je vjerovatno totalno drugacije razmisljanje zbog drugacijih prilika, a ima ih puno takvih, samo pobroj firme/firmice radnje po BiH, one malo vece pa se dodje do nemalog broja ljudi koji mogu priustiti takav zivotdječak sa šibicama wrote: ↑08/09/2021 23:08 Nije ovo tema o tome, ali ovdje rahat moze biti samo neko ko uziva u ovom jadu od drzave, nije sve u parama. Mozes imati milione ali ako ti mozes gledati sve ovo sranje, i uzivati u tome, ili si mentalno ogranicen ili si govno kao i oni sto vode ovu 37% drzavu.
Ovo je bas bezobrazan komentar, i znam da si ga meni uputio, bombate ovdje o tom terminalu, jebes me, ako ste ikada vidjeli terminal za kerozin izbliza, ali hladno proglasite nesto kancerogenim i smrdljivim.dječak sa šibicama wrote: ↑08/09/2021 15:35 Sta ima veze sto smrdi i kancerogeno je, samo neka je nas neka nije gazprom.

Iako su u aerodromi u vecim europskim gradovima smjesteni daleko od gradskih centara na nekim vjetrometinama, tu uvijek okolo ima sela nekih i naselja, raznih facilitya koje koristi stanovnistvo, pa su tako prve kuce od naftnog terminala na aerodromu u Minhenu udaljene, malo jace od kilometar:

Ne treba se daleko ići Barajas (Madrid) je izgrđen un samom centru naselja (i taj dio danas je historijski zaštićen centra) koji je i postajao daleko prije izgradnje dok kad je Sarajevski aerodrom građen bilo samo par seoskih kuća i staro letilište.

Odakle da krenem.tec wrote: ↑09/09/2021 10:32Ne treba se daleko ići Barajas (Madrid) je izgrđen un samom centru naselja (i taj dio danas je historijski zaštićen centra) koji je i postajao daleko prije izgradnje dok kad je Sarajevski aerodrom građen bilo samo par seoskih kuća i staro letilište.
Glavni terminal Barajas
i malo širi pogled
A da ne govorimo o Midway u Chicagu, City i Heathrow u Londonu itd

Hajde nemoj da zajebavas @mk ultra, u Varsavi je aerodrom u pola naselja i naftu doprema kompanija LOTOS, kako vozom, tako i kamionima, kamioni svakako voze okolo i po pisti.mk ultra wrote: ↑09/09/2021 11:09Odakle da krenem.tec wrote: ↑09/09/2021 10:32
Ne treba se daleko ići Barajas (Madrid) je izgrđen un samom centru naselja (i taj dio danas je historijski zaštićen centra) koji je i postajao daleko prije izgradnje dok kad je Sarajevski aerodrom građen bilo samo par seoskih kuća i staro letilište.
Glavni terminal Barajas
i malo širi pogled
A da ne govorimo o Midway u Chicagu, City i Heathrow u Londonu itd
1. Na bilo kojem velikom aerodromu koji ste naveli nafta se na lokaciju dovozi VOZOM, ili se pretače na lokaciji daleko van aerodroma (brod ili voz na drugoj lokaciji) pa se cijevima dovozi na lokaciju, znači nema pretakanja veće količine na toj lokaciji.
2. @Cossack Attaturk od mjesta sipanja goriva a vjerovatno i podzemnog rezervoara ima 1.8km do prve kuće, izmjeri ti to i na španskom, ako bude ispod 1000m javi nam, a skladište je negdje u sred aerodroma i opet se dovlači cjevovodom ne pretače se na samom aerodromu
3. Heatrow je prikazan u nastavku, 1km do prvog naselja od lokacije nadzemnog rezervoara i opet kažem i ovdje nafta se pretače na udaljenoj lokaciji ne na ovoj, pretakanje je problem veći od skladišta.
4. ovo je trenutna lokacija na aerodromu Sarajevo, sa količinama 10x manjim nego što Atila pravi
pored ovolikog uskladištenja, sve ovo se DOVOZI KAMIONOM. jedan kamion vozi 20T nafte on radi 1200T skladište, kamionsko.
kamion dovozi, kamion odvozi gorivo na aerodrom, manje 200m od stalnog naselja. ako je to OK, neka vam je OK. a nije. niti on ima prostora da odmakne ogradu pretakalista dovoljno od ceste. ako nađete igdje lager nafte ovako blizu ceste i stalnog naselja unutar 200m, javite mi, iskreno bih volio da znam.
So What je stavio ili ind zonu ili livadu, stalno naselje jok. Ako nađete, javite mi.