Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
Billy The Pljuc

#901 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Billy The Pljuc »

Ja sam iskreno skeptičan po pitanju američke politike prema BiH, ne mogu da zaboravim da je USA na čelu sa šupkom Klintonom skrojila ludačku košulju zvanu DMS koju je naš mudrac i vizionar skupa sa svojim ahbabima i poslušnicima poletio da potpiše.

Mislim da, s obzirom na gore navedeno, polažemo nerealne nade u Bajdena i administraciju jer smo (pri tome mislim isključivo na bošnjake) za sve ove decenije pokazali izuzetnu nesposobnost i nespremnost da i pored nametnute svojevrsne ludačke košulje gradimo bolje društvo i državu. Ispostavilo se da su to samo floskule kada je u pitanju bošnjačka politika i s obzirom na mnogobrojnost u odnosu na druge dvije strane dokazali smo da smo "najgori od sve djece".

Realno gledajući, kad vidiš da određena sredina pokazuje tendenciju propasti i širenja nekroznog tkiva dugi niz godina, čekajući valjda da kao neko drugi rješava probleme umjesto njih i pokazujući nespremnost na promjene u sopstvenim redovima, ne možeš ni očekivati da ti neko pomogne.

Još jednom bih ponovio svoj stav, i pored druge dvije strane koje kao opstruišu državu i svaku mogućnost napretka, bošnjaci sa SDA na čelu su ti koji su imali mogućnost napraviti dosta toga što bi generalno i državu i društvo dovelo do bolje pozicije nego je imamo danas, ALI nisu....

Napisavši ovo, vjerujem da bi, da smo pokazali odlučnost i spremnost za bolju BiH i činili sve da ostvarimo isto u okvirima mogućnosti, i ta pomoć izvana bila daleko veća i konkretnija.

Jbga, bilo je bitnije krasti, derogirati državu i institucije uz istovremeno forsiranje mediokriteta kroz vanjsku politiku i diplomatiju uopšteno. Naravno ostaje za kraj da se iskreno zapitamo, da li je ovo i bio krajnji cilj bošnjačke politike kroz sve ove godine, svojevrstan begovat kojim će vladati samo odabrani, ukoliko do istoga naravno dođe. Ništa me više ne bi iznenadilo, ni da nam sutra kažu haj' svako na svoju stranu odnosno u svoj tor.
Last edited by Billy The Pljuc on 08/09/2021 14:35, edited 1 time in total.
Haris.ba

#902 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Haris.ba »

Nebozemlja wrote: 08/09/2021 14:18 I mislim da je vrijeme da se prestane oslanjati na strance i uzme stvar u svoje ruke.
Misliš uzme olovku na izborima? Pa glasao narod na izborima, ali očito rezultati se ne sviđaju.
Nebozemlja

#903 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Nebozemlja »

Haris.ba wrote: 08/09/2021 14:25
Nebozemlja wrote: 08/09/2021 14:18 I mislim da je vrijeme da se prestane oslanjati na strance i uzme stvar u svoje ruke.
Misliš uzme olovku na izborima? Pa glasao narod na izborima, ali očito rezultati se ne sviđaju.
Ima i drugih načina putem kojih se može izraziti nezadovoljstvo i napraviti pritisak. Najteži dio posla je mobilizovati ljude da ih primjene.
Haris.ba

#904 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Haris.ba »

Nebozemlja wrote: 08/09/2021 14:27
Haris.ba wrote: 08/09/2021 14:25

Ima i drugih načina putem kojih se može izraziti nezadovoljstvo i napraviti pritisak. Najteži dio posla je mobilizovati ljude da ih primjene.
Ili izborima? Najbolje je izraziti nezadovoljstvo i napraviti pritisak izborima.
Ima dosta demokratičnog naroda u BiH.

Balvani na ceste su za neke druge.
duh_sa_sjekirom

#905 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by duh_sa_sjekirom »

Zanimljivo je bilo čuti kako se predsjednik njemačkog parlamenta plaši nekog fiktivnog 'muslimanskog ostrva' (kojeg realno ne podržava ni 10% Bošnjaka) a ne plaši jedne RS, sa svim što ona nosi. od svog načina svog nastanka pa nadalje...
Nebozemlja

#906 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Nebozemlja »

Haris.ba wrote: 08/09/2021 14:29
Nebozemlja wrote: 08/09/2021 14:27

Ili izborima? Najbolje je izraziti nezadovoljstvo i napraviti pritisak izborima.

Izbori svakako jesu najbolji način, ali mislim da ljudi ovdje nažalost ne znaju šta je najbolje za njih; kratkovidni su.
Haris.ba

#907 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Haris.ba »

Nebozemlja wrote: 08/09/2021 14:30
Haris.ba wrote: 08/09/2021 14:29

Izbori svakako jesu najbolji način, ali mislim da ljudi ovdje nažalost ne znaju šta je najbolje za njih; kratkovidni su.
Um caruje, snaga klade valja.

Image
dale cooper

#908 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dale cooper »

Haris.ba wrote: 08/09/2021 14:33
Nebozemlja wrote: 08/09/2021 14:30

Um caruje, snaga klade valja.

Image
Još samo kad bi to zaista shvatili oni koji (ne)izlaze na izbore.
swanfilter

#909 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by swanfilter »

Jucerasnje izjave meni su zvucale kao da on bas nema pojma o cemu prica ...
DonieBrasco

#910 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

Evo ima na N1 oglasio se OHR nakon upita i sad se pravdaju da Šmit nije odabrao stranu nego su oni kao za dijalog i dogovor.

Treba da postoji bojaznost oko ovoga a jako brzo cemo vidjeti na cemu smo vec sad oktobar - novembar jer se u 2022. mora uci sa nekim pomacima u vezi izbornog zakona.
MarlboroGold

#911 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MarlboroGold »

U pravu je Madner svo vrijeme. Jbt pa vise Sejdic prozva Schmidta nego kompletna SDA
Hajvan

#912 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Hajvan »

Sda je anti-bosanska
breuer

#913 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by breuer »

duh_sa_sjekirom wrote: 08/09/2021 14:29 Zanimljivo je bilo čuti kako se predsjednik njemačkog parlamenta plaši nekog fiktivnog 'muslimanskog ostrva' (kojeg realno ne podržava ni 10% Bošnjaka) a ne plaši jedne RS, sa svim što ona nosi. od svog načina svog nastanka pa nadalje...
i meni to zapara uši svaki put...

a podržavaju muslimansko ostrvce Kosovo i poveće ostrvo Albaniju...a baš ih strah bosanskih muslimana, koji su, osim par radikala, sekularniji ljudi od tih istih NIjemaca :-)
BAK-eV

#914 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BAK-eV »

Billy The Pljuc wrote: 08/09/2021 14:25 Ja sam iskreno skeptičan po pitanju američke politike prema BiH, ne mogu da zaboravim da je USA na čelu sa šupkom Klintonom skrojila ludačku košulju zvanu DMS koju je naš mudrac i vizionar skupa sa svojim ahbabima i poslušnicima poletio da potpiše.

Mislim da, s obzirom na gore navedeno, polažemo nerealne nade u Bajdena i administraciju jer smo (pri tome mislim isključivo na bošnjake) za sve ove decenije pokazali izuzetnu nesposobnost i nespremnost da i pored nametnute svojevrsne ludačke košulje gradimo bolje društvo i državu. Ispostavilo se da su to samo floskule kada je u pitanju bošnjačka politika i s obzirom na mnogobrojnost u odnosu na druge dvije strane dokazali smo da smo "najgori od sve djece".

Realno gledajući, kad vidiš da određena sredina pokazuje tendenciju propasti i širenja nekroznog tkiva dugi niz godina, čekajući valjda da kao neko drugi rješava probleme umjesto njih i pokazujući nespremnost na promjene u sopstvenim redovima, ne možeš ni očekivati da ti neko pomogne.

Još jednom bih ponovio svoj stav, i pored druge dvije strane koje kao opstruišu državu i svaku mogućnost napretka, bošnjaci sa SDA na čelu su ti koji su imali mogućnost napraviti dosta toga što bi generalno i državu i društvo dovelo do bolje pozicije nego je imamo danas, ALI nisu....

Napisavši ovo, vjerujem da bi, da smo pokazali odlučnost i spremnost za bolju BiH i činili sve da ostvarimo isto u okvirima mogućnosti, i ta pomoć izvana bila daleko veća i konkretnija.

Jbga, bilo je bitnije krasti, derogirati državu i institucije uz istovremeno forsiranje mediokriteta kroz vanjsku politiku i diplomatiju uopšteno. Naravno ostaje za kraj da se iskreno zapitamo, da li je ovo i bio krajnji cilj bošnjačke politike kroz sve ove godine, svojevrstan begovat kojim će vladati samo odabrani, ukoliko do istoga naravno dođe. Ništa me više ne bi iznenadilo, ni da nam sutra kažu haj' svako na svoju stranu odnosno u svoj tor.
Sta to mogu uraditi Bosnjaci u vezi drzave putem ekonomije?
Evo recimo das su pozlatili Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i Bihac!
Drugi bi samo jos vise galamili i trazili bi, da se dio tog zlata prebaci u Grude, Bijeljinu, Trebinje .... :roll:
Mislim, bas me briga za SDA ali ta prica o ekonomiji su bajke.

Jedino povratak u Podrinje i Krajinu bi nesto pomogao - ostalo nista.
Tamo gdje su Bosnjaci, tamo je Bosna - koliko njih, toliko Bosne.
mO k3

#915 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mO k3 »

Hajvan wrote: 08/09/2021 14:56 Sda je anti-bosanska
Ma nije antibosanska , nego su slijepi od kriminala gdje sta ugrabiti i ukrasti
cyprus

#916 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by cyprus »

Moram se ponovit: sve ono što nije mutietničko, u svojoj suštini i srži je antibosansko...
dale cooper

#917 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dale cooper »

BAK-eV wrote: 08/09/2021 15:02
Billy The Pljuc wrote: 08/09/2021 14:25 Ja sam iskreno skeptičan po pitanju američke politike prema BiH, ne mogu da zaboravim da je USA na čelu sa šupkom Klintonom skrojila ludačku košulju zvanu DMS koju je naš mudrac i vizionar skupa sa svojim ahbabima i poslušnicima poletio da potpiše.

Sta to mogu uraditi Bosnjaci u vezi drzave putem ekonomije?
Evo recimo das su pozlatili Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i Bihac!
Drugi bi samo jos vise galamili i trazili bi, da se dio tog zlata prebaci u Grude, Bijeljinu, Trebinje .... :roll:
Mislim, bas me briga za SDA ali ta prica o ekonomiji su bajke.

Jedino povratak u Podrinje i Krajinu bi nesto pomogao - ostalo nista.
Tamo gdje su Bosnjaci, tamo je Bosna - koliko njih, toliko Bosne.
Za ovakve gluposti treba banovati, jer ovakvo rezenovanje dovodi do pogrešnih odluka. :facepalm:
mO k3

#918 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mO k3 »

cyprus wrote: 08/09/2021 15:06 Moram se ponovit: sve ono što nije mutietničko, u svojoj suštini i srži je antibosansko...
:thumbup: :bih:
erentedia

#919 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by erentedia »

Odem malo na Herceg Bosna forum. Tamo me nazivaju čitav narod teorirstom, islamistom, fašistom da sam na mjestu tih umova krenuo bih od sebe. Ali opet nije vrijedno spominjat taj forum ovdje. Jer sve teme se svodi na Bošnjake, ništa umjetnost življenja, nauka, zdravlje, erotika...
Last edited by erentedia on 08/09/2021 15:13, edited 1 time in total.
mO k3

#920 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mO k3 »

erentedia wrote: 08/09/2021 15:12 Odem malo na Herceg Bosna forum. Tamo me nazivaju čitav narod teorirstom, islamistom, fašistom da sam na mjestu tih umova krenuo bih od sebe. Ali opet nije vrijedno spominjat taj forum ovdje.
Ti tamo su svi redom bolesni
Billy The Pljuc

#921 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Billy The Pljuc »

SaraFina wrote: 08/09/2021 14:12 Taj mit o radikalnom bošnjačkom stanovništvu u BiH, krenuo je od velikosrpske klike, s početkom ere islamofobije. Njega je trebalo u startu pokopati. (MZ i USA stvorili su i Kosovo, zasto bi BiH bila problem) Kako drugacije opravdati dogadjanja devedesetih? Najlakše im je bilo svoju uvrnutu ideju proglasiti kao borbu protiv „preteće ISIL-a“ a na braniku kršćanstva u EU. Tome su se kasnije pridruzili i susjedi. Pa tako K.G.K govori o 10.000 mudzahedina na granici sa EU i HR.
Ja mislim da od podjele nema ništa. Nametanje Švabo moze pokusati, ali onda treba blokirati. Najbolja opcija bi bila da se ograniči izbor Komšića i Bakira. I tu bi nam uslugu učinio. A onda Čović neka zasjedne još jednom, a i Dodik ima pravo.
Pa pazi, taj stav kršćanske Evrope i svijeta generalno prema islamu kao neprijatelju je od davnina prisutan i na isto se samo nadovezala velikosrpska i hrvatska politika sa svojim tvrdnjama a uporište u istom su našli upravo u ratnim i poratnim dešavanjima kod nas. Prilivom arapskih boraca i ideja/pokreta poput vehabizma su samo isticali tu neku radikalizaciju kod nas a pri čemu smo mi bošnjaci tj. oni koji su nas predstavljali vodili uglavnom računa o šoldima koji su pristizali, bez vizije i eventualne brige o mogućim posljedicama po sopstveni narod.

Pored tog stava, mi danas činjenično nemamo nikakvu vanjsku politiku i potezi koje vuku SDA "diplomate" samo produbljuju agoniju i ostavljaju nas u međuprostoru koji nema jasno definirane ciljeve. Mi bi kao nešto a nismo spremni na promjene.

Generalno, imam osjećaj da ovim likovima koje si spomenula sutra neko dođe i kaže razlaz da bi sva trojica prihvatila isto, ovaj koji kao predstavlja bošnjake pogotovo i tu bi nam Turska koja važi kao bitan faktor neukom bošnjačkom puku valjda trebala odigrati ulogu starijeg brata i reći da je isto rezultat dogovora i da to tako treba da bude.

Meni iskreno sve miriše na raspad a da bošnjaci nešto uopšteno mogu blokirati mislim da ne mogu i neće, svaki pokušaj iskazivanja revolta protiv nečega nam se samo može o glavu razbiti.

Ovaj trojac je odavno trebao biti iza rešetaka, ne zbog politike koju kao promoviše nego zbog počinjenog kriminala a na isto prva SDA nije i nikada neće biti spremna.
erentedia

#922 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by erentedia »

Al čuj MUSLIMANSKO OSTRVO? Po čemu smo to mi Bošnjaci etiketirani kao vjersko ostrvo?
ovamo stvorili Kosovo gdje je 80% muslimana.
DonieBrasco

#923 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

breuer wrote: 08/09/2021 15:01
duh_sa_sjekirom wrote: 08/09/2021 14:29 Zanimljivo je bilo čuti kako se predsjednik njemačkog parlamenta plaši nekog fiktivnog 'muslimanskog ostrva' (kojeg realno ne podržava ni 10% Bošnjaka) a ne plaši jedne RS, sa svim što ona nosi. od svog načina svog nastanka pa nadalje...
i meni to zapara uši svaki put...

a podržavaju muslimansko ostrvce Kosovo i poveće ostrvo Albaniju...a baš ih strah bosanskih muslimana, koji su, osim par radikala, sekularniji ljudi od tih istih NIjemaca :-)
A kao nije mu jasno ko zapravo kreira to ostrvu, najavama secesije i treceg entiteta.

Krscanska banda a pricaju nam o europskim vrijednostima i dijalog.
hd2000

#924 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by hd2000 »

Billy The Pljuc wrote: 08/09/2021 15:13
Meni iskreno sve miriše na raspad a da bošnjaci nešto uopšteno mogu blokirati mislim da ne mogu i neće, svaki pokušaj iskazivanja revolta protiv nečega nam se samo može o glavu razbiti.
Nemoj odmah negative. Bošnjaci su pokazali šta mogu, a sada možemo i više. Nije Bakir=Bošnjaci.

Meni prije liči na posljednje trzaje UZP-ovske politike HDZ-a - topi im se glasačko tijelo. Vidi koliko je Komšić (pored Džaferovića i Bećirovića) dobio glasova, a koliko Čović.

Što se tiče velikosrpske politike, tu ćemo pričekati još, ali je na istom putu.
erentedia

#925 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by erentedia »

FUJ
Locked