Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
llull

#16826 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

Pjesma je opjevala povratak srpske srednjovjekovne vojske nakon bitke na Kosovu Polju 1389.
Istorija, povjest, historija !? Nista se nije ucilo u skoli ?
Jel pretenzija kada na Face TV ili Hayat TV idu pjesme o Sultanu koji zali za Bosnom?
https://www.youtube.com/watch?v=sgqJ4rd ... =vejzovicm

Ako imas princip, drzi ga se ne zanemaruj neke stvari sebi pod nosom.
E'o ga, nije dugo trebalo da srpski mediji iz Crne Gore krenu pisati da su u neredima ucestvovali iskljucivo Bosnjaci
Pa ne iskljucivo, vec taj wtf !? " BATALJON " ... Debiluk od teksta na kub.
Palmalma

#16827 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Palmalma »

Kikibombona wrote: 06/09/2021 21:14 E'o ga, nije dugo trebalo da srpski mediji iz Crne Gore krenu pisati da su u neredima ucestvovali iskljucivo Bosnjaci

https://www.in4s.net/anela-cekic-na-cel ... pjesadije/
Према нашим сазнањима, на јучерашњим протестима на Цетињу, у овом "батаљону" који је дао изразити допринос свеопштем расулу Ђукановићеве пјешадије, није био ниједан припадник православне вјероисповијести
In4s je gori od Informera i Kurira zajedno.
SaraFina

#16828 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SaraFina »

llull wrote: 06/09/2021 21:24 Pjesma je opjevala povratak srpske srednjovjekovne vojske nakon bitke na Kosovu Polju 1389.
Jel pretenzija kada na Face TV ili Hayat TV idu pjesme o Sultanu koji zali za Bosnom?

E'o ga, nije dugo trebalo da srpski mediji iz Crne Gore krenu pisati da su u neredima ucestvovali iskljucivo Bosnjaci
One što se slavi kao poraz? Na tu bitku misliš?Turcina ta bitka Nije ni medju prvih 100 vjerovao ili ne. Kad se vec postavljaš kao povjesni ekspert. No…

U kontekstu sadašnjeg vremena, samo potpuni debil, bi riječi te pjesme shvatio drugačije nego što sam ja.

A i potpuni debil pokušao je interpretirati s povjesnog aspekta nekog.
Kikibombona

#16829 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Palmalma wrote: 06/09/2021 21:24In4s je gori od Informera i Kurira zajedno.
A od njih je jos gora Borba iz CG :roll:

...

Inace, murija je ovdje imala mnogo srece, molovtoljev koktel pao tik ispred njih :shock:

Da ih je pogodio bas bi sranje ispalo

https://www.vijesti.me/vijesti/565274/p ... a-policiju
Dope_Man

#16830 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Dope_Man »

Ne znam zasto ovim pocetnicima na temi uopste objasnjavate ista kad u te glave ne ulazi nista. Njima ni "Noz, zica, Srebrenica" nije nikakav pocetnicki izraz, nego samo "historijski opis dogadjaja" ili sta vec ce reci, samo da ne prihvate kakvi su
llull

#16831 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

Palmalma wrote: 06/09/2021 21:22
llull wrote: 06/09/2021 19:15

Nemire su pokrenuli Albanci a ne Srbi... ne izvrci

Zar nemirima nije prethodilo utapanje tri dječaka, Albanca?
Ne, oni su bili da kazemo taj okidac za masovne demonstracije albanaca, 17.3. i udavila su se 3 djecaka a cetvrti je isplivao iz rijeke Ibar. Po tvrdnjama prezivjelog bjezali su od "Srpskih pasa " ( ne ljudi nego doslovno zivotinja koji su ih u coporu napali ) I
Demonstracije su prvo pocele jos 4.marta pa je nakon toga bilo 5 eksplozija bombi u samoj Pristini , onda su krenuli protesti veterana OVK povodom hapsenja nekih vojnika OVK zbog ratnih zlocnia od strane KFOR-a.
UNMIK je posle objavio da nema dokaza o namjernom ubistvu djecaka od strane pojedinaca ili grupe ljudi vec je jednostavno nesreca ali su pod pritiskom medija i situacije sa hapsenjima eskalirali protesti a dalje o njima sve znas.
llull

#16832 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

SaraFina wrote: 06/09/2021 21:30
llull wrote: 06/09/2021 21:24 Pjesma je opjevala povratak srpske srednjovjekovne vojske nakon bitke na Kosovu Polju 1389.

One što se slavi kao poraz? Na tu bitku misliš?Turcina ta bitka Nije ni medju prvih 100 vjerovao ili ne. Kad se vec postavljaš kao povjesni ekspert. No…

U kontekstu sadašnjeg vremena, samo potpuni debil, bi riječi te pjesme shvatio drugačije nego što sam ja.

Turci nisu uopste bitni u ovoj prici, njima bitka iskreno nista ne predstavlja pricali smo srpskoj pjesmi.
A druga stvar, ti tumacis sve kako zelis jer sve sto neko "Vlasko Pasce" kaze ili napise to je cetnikovanje i pozivanje na genocid.
E pa to je samo dokaz koliko si intelektualno ogranicena osoba.
L u c i f e r

#16833 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by L u c i f e r »

Jbg i rimski pozdrav s ispruzenom rukom ima pozitivan istorijski kontext.
Al ga nacisti zagadise.

I mars na drinu je nastao u kontextu odbrane srbije od a.u.
Al ga cetalji zagadise pjevajuci ga iduci preko drine u klanje bosnjaka, vise puta u proslom vijeku.

Tako i ove bradate spodobe pjevaju o povratku vojske na kosovo, na istom mjestu gdje su 92 ugoscavali arkanove zlocince.
llull

#16834 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

I Mila, nemoj da zaboravis. Vise puta :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16835 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by japin_mutapi »

Arkan i Belivuk su pandan nekadašnjim harambašama i hajducima. Odnosi i veze sa Crkvom su ostali isti kao i sprega sa vlastodršcima i politikom.
Nesveti savez.
SaraFina

#16836 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SaraFina »

llull wrote: 06/09/2021 21:33
SaraFina wrote: 06/09/2021 21:30

Turci nisu uopste bitni u ovoj prici, njima bitka iskreno nista ne predstavlja pricali smo srpskoj pjesmi.
A druga stvar, ti tumacis sve kako zelis jer sve sto neko "Vlasko Pasce" kaze ili napise to je cetnikovanje i pozivanje na genocid.

Pazi sad nešto… ti pokušavaš cijelo vrijeme napraviti od mene debila i to nekim dociranjem s visoka, prozivajući me da ne znam povjest balkanskog podneblja, tvrdeci da pjesma je iskljucivo pjevaju u kontekstu povjesti i sl..I kad ti ja podastrem dokaze, nadjem tekst i pitam te za izgubljenu bitku koja se proslavlja, a sudionici glavni su Turci… ti odgovoriš šta?

Ti mene zezaš Ili što? Smatraš glupom?

Na kraju.. da te naučim povjesti i vaznosti. Dakle…. Ovu bitku Turci broje!
Osim pod nazivom Galipoljska bitka ova se bitka još zove, prema turskim izvorima, Çanakkale Savaşları, "Bitke kod Čanakkale" (prema gradu Çanakkale na južnoj azijskoj strani Dardanela) te Dardanelles Campaign, "Dardanelski pohod", prema američkim izvorima.
Last edited by SaraFina on 06/09/2021 21:43, edited 1 time in total.
Kikibombona

#16837 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

L u c i f e r wrote: 06/09/2021 21:35 Jbg i rimski pozdrav s ispruzenom rukom ima pozitivan istorijski kontext.
Al ga nacisti zagadise.

Al ga cetalji zagadise pjevajuci ga iduci preko drine u klanje bosnjaka, vise puta u proslom vijeku.

Tako i ove bradate spodobe pjevaju o povratku vojske na kosovo, na istom mjestu gdje su 92 ugoscavali arkanove zlocince.
Mislim da se ipak tako ne moze suditi jer su onda sve religije zagadjene i trebalo bi ih zabraniti. U ime svake su pocinjeni brojni pokolji.

Mnoge zlocinacke drzave i teroristicke skupine su koristile vjerske simbole cineci zlocine.

...

Cetnicke pjesme treba zabraniti, ali ne i pjesme koje su nastale prije cetnika.
Ricken

#16838 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Ricken »

Sevdalinka na Face-u, ne može biti pretenzija, samo nostalgija. :D

Da su stanbolski imami u Sarajevu pjevali o sultanu i žalu za Bosnom, moglo bi se pričati o pretenzijama, pod uslovom da su na silu (mimo volje građana Sarajeva) isto pjevali u recimo Begovoj džamiji.
SaraFina

#16839 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote: 06/09/2021 21:42
L u c i f e r wrote: 06/09/2021 21:35 Jbg i rimski pozdrav s ispruzenom rukom ima pozitivan istorijski kontext.
Al ga nacisti zagadise.

Mislim da se ipak tako ne moze suditi jer su onda sve religije zagadjene i trebalo bi ih zabraniti. U ime svake su pocinjeni brojni pokolji.

Mnoge zlocinacke drzave i teroristicke skupine su koristile vjerske simbole cineci zlocine.

...

Ova pjesma taman da je nastala kad i „prva srpska ameba“, koja će se razviti u Srbina kasnije (kao višećelijski organizam) zna se šta je predstavljala. Na Cetinju. I tu nema spora. Niti kalkuliranja.

Od tačke do tačke popovi „obilaze“ Kosovo sa srpskom vojskom. Nemoj zezati Kiki.
Last edited by SaraFina on 06/09/2021 21:50, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#16840 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by L u c i f e r »

llull wrote: 06/09/2021 21:36 I Mila, nemoj da zaboravis. Vise puta :D
Jb mila, on je za mene nebitan.

Mene samo zanima odbrana od velikosrpskog fasizma koji prezirem iz dna duse.
Zatrti govna koja samo znaju da prave ratove i zlocine.

Cast normalnim i dobronamjernim ljudima svih nacija, a u sustini smo svi na ovim prostorima jedna nacija sa tri vjere i dijalekta...
llull

#16841 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

SaraFina wrote: 06/09/2021 21:40
llull wrote: 06/09/2021 21:33

Pazi sad nešto… ti pokušavaš cijelo vrijeme napraviti od mene debila i to nekim dociranjem s visoka, prozivajući me da ne znam povjest balkanskog podneblja, tvrdeci da pjesma je iskljucivo pjevaju u kontekstu povjesti i sl..I kad ti ja podastrem dokaze, nadjem tekst i pitam te za izgubljenu bitku koja se proslavlja, a sudionici glavni su Turci… ti odgovoriš šta?

Ti mene zezaš Ili što? Smatraš glupom?

Na kraju.. da te naučim povjesti i vaznosti. Dakle…. Ovu bitku Turci broje!
Osim pod nazivom Galipoljska bitka ova se bitka još zove, prema turskim izvorima, Çanakkale Savaşları, "Bitke kod Čanakkale" (prema gradu Çanakkale na južnoj azijskoj strani Dardanela) te Dardanelles Campaign, "Dardanelski pohod", prema američkim izvorima.
Da li se ti pravis ili stvarno ne umijes da procitas ono sto ti se napise ?
Ko prica o Turcima, Turke zaboli za Kosovsku Bitku, njima je ona nebitna. Ljudi su imali zemlju na tri kontinenta, hebe se njima za sukob sa malom Srbijom. Obiljezavaju je Srbi jer su tada izgubili zemlju, a ti navalila Turci pa Turci.

Za Galipoljsku bitku znam vrlo dobro, ona je mozda Australijancima najvaznija bitka u istoriji.
Idemo od teme, govorim ti da je pjesma nastala prije cetnickog pokreta, i ona nema veze ni sa cetnicima niti zlocinima koji su zlocinci cinili u ime srpskog naroda. A tebi je sve gdje se spominje izraz "srpski" cetnicko. Mozda je najbolje sve Srbe fizicki odstraniti sa ove planete jel da ?
Sevdalinka na Face-u, ne može biti pretenzija, samo nostalgija. :D

Da su stanbolski imami u Sarajevu pjevali o sultanu i žalu za Bosnom, moglo bi se pričati o pretenzijama, pod uslovom da su na silu (mimo volje građana Sarajeva) isto pjevali u recimo Begovoj džamiji.
Mozemo nazvati i "Jecam znjela kosovka djevojka" nostalgijom. Nije da nema manastira po Kosovu zar ne? I da Srbi kao narod nemaju istoriju vezanu za tu oblast.
toska

#16842 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by toska »

Palmalma wrote: 06/09/2021 21:22
llull wrote: 06/09/2021 19:15

Nemire su pokrenuli Albanci a ne Srbi... ne izvrci

Zar nemirima nije prethodilo utapanje tri dječaka, Albanca?
po istrazi UNMIK policije, nesretni slučaj koji su Albanci pretvorili u nasilje većih razmjera.

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je 2017. godine da ga je „sramota zbog događaja iz marta 2004. godine".
https://www.bbc.com/serbian/lat/balkan-47569978
Blitz1

#16843 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blitz1 »

Odakle iskaču više
llull

#16844 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

L u c i f e r wrote: 06/09/2021 21:48
llull wrote: 06/09/2021 21:36 I Mila, nemoj da zaboravis. Vise puta :D
Jb mila, on je za mene nebitan.

Mene samo zanima odbrana od velikosrpskog fasizma koji prezirem iz dna duse.
Zatrti govna koja samo znaju da prave ratove i zlocine.

Cast normalnim i dobronamjernim ljudima svih nacija, a u sustini smo svi na ovim prostorima jedna nacija sa tri vjere i dijalekta...
Dodacu samo odbrana od svakog fasizma, a ima ga i previse. Cak mislim vise nego devedesetih.
A ovo dole u potpunosti potpisujem ! :kiselavoda:
L u c i f e r

#16845 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by L u c i f e r »

Kikibombona wrote: 06/09/2021 21:42
Al ga nacisti zagadise.

...

Kakva zabrana
Nek pjeva sta ko hoce
Ko se vojskom kurci
Na tabutima je docekuje
milejovic1971

#16846 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by milejovic1971 »

llull wrote: 05/09/2021 12:21 Kako ja juce napisah sacekajte finis, opet ste se zajebali kao za izbore. Ameri su dali amin da se sve obavi na Cetinju, doslovno je SPC zahtjevala helikopter da policija ne mora da probija barikade. Realno su otprilike komite samo sa sobom ratovali. Dok je SPC sinoc imao skup, a danas ustolicenje.
Takticki maestralno !
bas tako...velika pobjeda SPC i Krivokapica..pljuc
SaraFina

#16847 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SaraFina »

llull wrote: 06/09/2021 21:50
Upravo zato što Velikosrpska klika ima nedavnu istoriju vezanu za gubitak Kosova, blago receno je neumjesno da popovi kvote po Kosovu obilaze sa srpskom vojskom. Pa i u pjesmi.

Daj ne pravi nas kolektivno budalama. S tim mizernim opravdanjima.
Last edited by SaraFina on 06/09/2021 21:56, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#16848 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Jesi mozda cuo da se u dzamiji pjevaju te pjesme? Da reis povede a muftije prihvate? Zasto popovi uopste pjevaju o nekakvim vojskama, zar nije njihovo da propovjedaju o vjecnom miru, drugom svijetu, oprostu i iskupljenju, Isusu koje okretao drugi obraz… imaju zavicajna drustva i guslarske noci gdje je takvim pjesmama mjesto.
Tanqueray

#16849 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Tanqueray »

Nadzornik

#16850 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Nadzornik »

L u c i f e r wrote: 06/09/2021 21:53
Kakva zabrana
Nek pjeva sta ko hoce
Ko se vojskom kurci
Na tabutima je docekuje
Tako je Šejtane... :D