Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Leon16v wrote: ↑04/09/2021 17:01
Treba mi jedna procjena mehaničara. Da li su ovi diskovi odradili svoje
Meni izgledaju kao novi, jer ovi rubovi na krajevima se sjaje.
Ja kupio auto (ne znam kada su mijenjani diskovi) i još su isti diskovi. Prešao sam 100000 km.
EasyMan wrote: ↑03/09/2021 22:07
Imas na fejsu retrovizorska ogledala, covjek se zove Halid. Dolazi na adresu i napravi ogledalo i postavi za 15 minuta. Jako dobro i kvalitetno radi. Nema razlike od originala.
Imas na fejsu retrovizorska ogledala, covjek se zove Halid. Dolazi na adresu i napravi ogledalo i postavi za 15 minuta. Jako dobro i kvalitetno radi. Nema razlike od originala.
Sta znaci nema razlike od orginala?
Jel isto udaljava odraz kao originalno?
Identicno kao original. Na 3 auta sam radio kod njega i svaki put top kvalitet i usluga. Zovu se nesto kao konkavna ili konveksna ogledala, ista daljina kao original, ista zakrivljenost itd...
EasyMan wrote: ↑03/09/2021 22:07
kabal1337 wrote: ↑05/09/2021 12:26
Treslo ti se ogledalo jer nije uklopljeno do kraja, ili jednostavno je neko skidao/ pokusao skinuti pa je slomio jednu od zabica.
Dobro ga pritisni prema unutra pa vidi hoce li opet tresti.
Jest, i on kaže da je neko ljepilom pričvršćivao pa zato je i otpalo desno. A lijevo je on završio sve. Probao sam ga jučer na AP 130-140, ne trese. Prije krene tresti pri 80ak km/h. Nek sam i to završio, kanim se od maja mjeseca uradit to lijevo ogledalo kod nekog hahaha.
Leon16v wrote: ↑04/09/2021 17:01
Treba mi jedna procjena mehaničara. Da li su ovi diskovi odradili svoje
Meni izgledaju kao novi, jer ovi rubovi na krajevima se sjaje.
Ja kupio auto (ne znam kada su mijenjani diskovi) i još su isti diskovi. Prešao sam 100000 km.
Ja sam mislio da su mi diskovi slabi, jer prošle sedmice radio tehnički i izašao sa tehničkog kočnice kao nove nakon što je on oštro kočio na onim valjcima, ali nakon dva-tri dana vožnje nekako isto ko da ta oštrina kočenja popusti, iako auto koči normalno nije oštro. Da nije možda zrak u sistemu?
Možda ti je kočiono ulje za zamjenu. Najčešće je taj subjektivni osjećaj posljedica slabe sile kočenja na zadnjim točkovima. Probaj ujutro prije voznje nagaziti kočnicu dobro jako. Obično pomogne da neko vrijeme imaš brz odziv i na zadnjim točkovima.
Svakako pregledaj pakne jesu li za zamjenu.
Preporuke za zatamnjivanje stakala? Ne treba mi neka super hiper kvaliteta, nego neka solidna srednja kvaliteta sa istom takvom cijenom. Hoću da uradim zadnja bočna stakla i sve iza njih, naprijed neću dirati ništa za sad. Čisto radi zaštite od sunca za putnike nazad, a i ljepše će auto izgledat.
black_adrian wrote: ↑06/09/2021 06:26
Preporuke za zatamnjivanje stakala? Ne treba mi neka super hiper kvaliteta, nego neka solidna srednja kvaliteta sa istom takvom cijenom. Hoću da uradim zadnja bočna stakla i sve iza njih, naprijed neću dirati ništa za sad. Čisto radi zaštite od sunca za putnike nazad, a i ljepše će auto izgledat.
Ili uradi kako treba ili nemoj nikako. To je moj savjet. Kad sagledas sve, nije to skupo.
Blackglass ili CAC autofolije, Emin folije. Svi rade sa Llumarom, sad ne znam jesu li poceli ugradjivati naljepnice da ugradjuju certificirane folije jer ce zakonom to biti obavezno.
Nemoj se dovest u situaciju da nocu zbog lose folije ne vidis nista, da se pocne guliti, da imas mjehurica i sl. A i zastita od sunca kod jeftinih folija je bezveze
To ako nije prefektno urađeno, bolje ne radi jer će ti loš materijal i loša izvedba drastično smanjiti vrijednost vozila, plus što papanski izgleda.
A uskoro i dodatne troškove napraviti.
drug_profi wrote: ↑06/09/2021 09:58
To ako nije prefektno urađeno, bolje ne radi jer će ti loš materijal i loša izvedba drastično smanjiti vrijednost vozila, plus što papanski izgleda.
A uskoro i dodatne troškove napraviti.
Da, taman posla da mu loše uradi pa da mu auto bude kao Kia.
JavierBosnia wrote: ↑06/09/2021 09:52
Ili uradi kako treba ili nemoj nikako. To je moj savjet. Kad sagledas sve, nije to skupo.
Blackglass ili CAC autofolije, Emin folije. Svi rade sa Llumarom, sad ne znam jesu li poceli ugradjivati naljepnice da ugradjuju certificirane folije jer ce zakonom to biti obavezno.
Nemoj se dovest u situaciju da nocu zbog lose folije ne vidis nista, da se pocne guliti, da imas mjehurica i sl. A i zastita od sunca kod jeftinih folija je bezveze
E hvala ti, vidio sam sad Blackglass da izdaju te certificirane Llumar folije, nije puno. Oko 200KM za karavana za ovo što ja hoću.